Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | dinsdag 30 april 2024 13:10 uur | 1 bezoekers

Eldorado – Lantaren/Venster

Vrijdag zes maart was het zover! Eldorado in Lantaren/Venster. Ik had al veel gehoord over deze film. Met veel zin liep ik Lantaren/Venster binnen. Ik keek op mijn horloge………..shit! Ik ben weer eens te vroeg.

 

Onder het genot van een verse Jus d’Orange ( ow wat gezond! ) zag ik de minuten verstrijken op de klok. Vijf minuten voor het begin van de film ging ik naar de zaal toe. Eenmaal daar aangekomen liep ik een lege zaal binnen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek op de vrijdagmiddag. Net voor het begin van de film druppelde er een aantal mensen naar binnen. De eerste tien minuten had het overgrote deel van deze mensen last van keuzestress. Na dat ze bijna alle stoelen uit hadden geprobeerd, besloten ze toch naast mij te gaan zitten. Zo, eindelijk rustig!

Deze Waals-Belgische film gaat over de auto- en wapenhandelaar Yvan. Wanneer hij na een werkdag thuis komt, ziet hij dat er ingebroken is in zijn huis. Inclusief uitlaatpijp doorzoekt hij het huis en ontdekt een junk genaamd Elie onder zijn bed. De junk was zeker niet van plan onder het bed vandaan te komen en beweerde in het bezit te zijn van een mes. Pas de volgende dag kwam hij onder het bed vandaan. Er ontstond een confrontatie tussen Yvan en Elie waardoor Elie van de trap viel. Gek genoeg ontstond er een band tussen deze twee heren en trokken een tijdje met elkaar op.Yvan besloot Elie naar huis te brengen vlak bij de Franse grens.  

De film sloeg om in een soort van roadtrip met van die stille auto momenten. De actie in deze film was ver te zoeken. De film werd steeds matter en matter. Wel betrapte ik de film op wat droge humor. Yvan en Elie komen door autopech terecht bij een rare oude vent die ze niet allemaal op een rijtje heeft. Ook belanden zij na een autocrash bij een nabij gelegen naturistenpark. Deze naturisten waren uiterst behulpzaam en duwde de oude Amerikaan in adamskostuum met plezier aan. Je kan je voorstellen dat dit er nogal typisch uitzag.  

Eldorado sloeg na alle droogheid om in een soort van raar verhaal. Bij een willekeurige tussenstop van hun reis viel er een hond met vastgebonden poten heel hard op het dak van de oude Amerikaanse auto. Ik ben tachtig minuten lang verbaast van de ene naar de andere situatie meegesleept. Soms was er werkelijk geen touw aan vast te knopen. Kortom, niet mijn ding! 

Wil je weten hoe deze film afloopt, dan moet je maar zelf komen kijken. De film draait voorlopig nog bij Lantaren/Venster. Check de website www.lantaren-venster.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"