Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 23:34 uur | 4 bezoekers

Een andere kijk op de economie

Marja Nieuwveld is mijn naam, ik werk als zelfstandig consultant, trainer, coach en auteur en ben als medegrondlegger van de DoKi®-filosofie een creatief filosoof. Op dit moment ben ik tevens producent/productieleider van een musical, dus fulltime werkzaam als duizendpoot en vrijwillig parttime moeder.

Als wij met z'n allen het woordje crisis zouden verbannen uit onze communicatie, zou het al veel duidelijker worden dat we alleen maar op een omslagpunt zitten.

 

Het is tijd dat we weer met beide benen op de grond terecht komen. Tevredenheid en relativeringsvermogen zijn hiervoor het beste recept. Dit geldt voor ons als mens maar onder andere ook voor maatschappij en economie. Het is belangrijk dat wij inzicht krijgen in de illusie waarop onze economie gebaseerd is. Er zijn al heel wat ballonnetjes doorgeprikt, maar wij zijn er nog lang niet. De huidige ontwikkelingen bieden ons kansen, het is simpelweg een kwestie van loslaten en er op een andere manier naar kijken. Het is alleen maar een natuurlijke verandering, maar wel een heel belangrijke. Zoals wetenschappers het benoemen zijn we op een bifurcatiepunt aangekomen. Een zogenaamde splitsing. Rechtdoor gaat niet meer, maar we kunnen wel links of rechtsaf. De keuze is aan ons. Willen wij uit angst krampachtig vasthouden aan een economie die gebaseerd is op geld of zien wij vol vertrouwen een andere toekomst tegemoet. Ook al zal deze er heel anders uit gaan zien. De filevorming is toch eigenlijk een overduidelijk signaal dat onze economie vastgelopen is. Hoeveel bewijzen hebben wij nodig om los te kunnen laten? Bedrijfstakken die natuur en duurzaamheid voor ogen hebben, floreren en de bedrijfstakken die zich richten op winstbejag vallen één voor één om. Het is enkel en alleen een natuurlijk eliminatieproces en zeker geen drama. De manier waarop wij ernaar kijken laat het een drama zijn. Ik ben in ieder geval dankbaar dat er ook heel veel mensen zijn die het als een natuurlijk proces zien en het in vertrouwen ervaren. Het is tijd om onze creativiteit en flexibiliteit aan te boren. Kwaliteiten die je hard nodig hebt wil je starre gedachtepatronen doorbreken. Ieder creëert zijn eigen wereldbeeld, voor de een schijnt altijd de zon en de ander ziet alleen de regen. De eerste stap op weg naar een mooie wereld begint tussen je oren.

 

Inzicht en balans is waar het om gaat. Ik nodig u uit om uw denken los te laten en te gaan luisteren naar uw hart. Op 22 september ben ik één van de sprekers tijdens het zakenfestival van de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander. Ik ben ervan overtuigd dat door mijn verhaal de daar aanwezige ondernemers afwisselend geïnspireerd worden en tot nadenken worden gestemd. Ik breng mijn verhaal op een interactieve en informele wijze en voorzie het van een snufje humor. Mijn enige doel is om ondernemers met een glimlach op hun gezicht te inspireren om even stil te staan. Hierdoor zal het tegendeel in werking treden, het zal een beweging bij mensen in gang zetten. In mijn ogen zijn mensen die enkel geld en materiele zaken najagen aan het zweven. Laten we met zijn allen wortel schieten, weer met beide voeten op de grond. Genoeg is genoeg!  

Met zonnige groeten,

Marja Nieuwveld

www.nibabv.nl

www.hetnieuweveld.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"