Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | woensdag 24 april 2024 05:07 uur | 0 bezoekers

The revolution is gonna be live!

Het nieuwe hoofdkwartier van Antenne Rotterdam en Creatief Beheer op de West-Kruiskade is gereed en ready for action.

 

Naast WATT, op zo ongeveer de coolste plek van de stad, op een steenworp afstand van de beste Surinaamse snackpaleizen, zullen voortaan de plannen voor de groenfluwelen revolutie van Rini Biemans worden uitgebroed. Rotterdam moet groener, gezelliger en menselijker worden – en we gaan het allemaal zien op Antenne TV: the revolution is gonna be live!

 

Achter zijn bureau zit Biemans slogans te verzinnen. Want geen revolutie zonder slogans. Biemans: ‘Theo Maassen zegt in zijn nieuwste film: de oplossing is niet het probleem. Maar ik vind dat de oplossing juist wel het probleem is. Heel Nederland zoekt naar oplossingen: je verzint een probleem, zoekt daar een oplossing voor en verzendt een factuur. Je komt het overal tegen, in alle sectoren van het bedrijfsleven en ook in de sociale sector, helaas. ‘Uurtje factuurtje’ noem ik dat.

Maar uitgaan van problemen en oplossingen is een gebed zonder end. Ga uit van de menselijke maat, zorg voor elkaar en zorg voor de omgeving, alleen dan heb je een kans. Koester geen overdreven ambities. Ga uit van de 6-, dat is prima. Klein beginnen en groot eindigen is een organisch proces, het is de natuur, het gaat eigenlijk vanzelf! Maar niet als je jezelf constant zit op te fokken.’

 

Wie zijn die profeten?

Rini Biemans is algemeen leider en bewaker van de grote lijn van CB en Antenne Rotterdam.

‘In wankele tijden zoekt men profeten, die zijn er al genoeg, dus daar doe ik niet aan mee. Wie zijn die profeten? Kijk maar bij Pauw en Witteman, daar zitten ze allemaal - behalve Wilders natuurlijk. Pauw en Witteman zijn de voorgangers van de Nieuwe Nederlandse kerk, en hun gasten zijn de profeten. Maar ik weet allang: hoe meer je weet, hoe minder je weet.

 

Inspireren door ouwehoeren

Kijk, de jeugd van tegenwoordig lijdt vanzelfsprekend aan naïviteit en zelfoverschatting, en dat is maar goed ook, want anders zouden ze het leven waarschijnlijk niet eens aandurven! Ondertussen knagen ze wel aan de stoelpoten van de gevestigde orde, die ouwe meuk, en dat is een goede zaak. Mijn core business is inspireren door ouwehoeren. Go with the flow!

 

Beleggingstip
Ik heb ook nog een beleggingstip: investeer niet in een opgeblazen economie, in bedrijven of in oppotbare goederen – investeer in mensen! Zo’n investering wordt ieder jaar meer waard. Het is zo simpel – het wordt tijd dat meer mensen dit gaan inzien.’

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"