Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | donderdag 28 maart 2024 17:00 uur | 1 bezoekers

Peter Pan Speedrock is da bomb

Een avondje uit je bol met Peter Pan Speedrock, ik kan het iedereen aanraden! Niet vernieuwend (nee, hèhè!) maar wel een keigoeie show van Neerland’s hardst ronkende band in showbusiness. Afgelopen zaterdag stonden ze in WATT.

Zanger/gitarist Peter (hè, jaja!)  perst de ene vette riff na de andere uit z’n Gibson, trekt coole bekken, neemt geile rock ‘n’roll poses aan en knalt de ene na de andere dosis retestrakke speedrock de zaal in. En hij zingt als een, eh, nachtegaal met een Black en Decker in z’n bek. Kortom, 't was een te gek optreden.

 

Gehaktbal op pootjes

Mascotte van de band en wandelend prentenboek Dikke Dennis was er ook weer bij. Af en toe brult hij een nummertje mee, nou ja, nummertje, het gaat o.a. om de PPS publieksfavoriet Schoppenaas, cover van Ace of Spades… paaaarty! Dennis explodeert bijna uit z’n hotpants, hij stuitert over het podium als een gehaktbal op pootjes; precies ter hoogte van zijn lever staat met grote letters Hazes getatoeëerd. De naam van de gekwelde volkszanger deint op en neer op de vetrollen van de knuffelmuppet. Hoe vaak zouden Peter, Bart en Bartman  al in het bandbusje hebben gezeten samen met deze kerel, ruftend en bier zuipend? Ja, da’s rock ‘n’roll, piepers. Don’t roll the dice, if you can’t pay the price.

 

Doorgeroeste oliepan

De echte frontman van PPS is Peter. Die is goed, man! De fans zijn dol op hem, ja, vind je ’t gek. Het plezier spat er gewoon van af, met alle wilde frisheid van een doorgeroeste oliepan. Peter doet waar hij goed in is: beuken, rammen en ronken. Voor het eerste nummer afgelopen is, is het voorste gedeelte van de zaal al veranderd in een kolkende moshpit. Altijd spannend om te zien of er nog iemand op z’n bek gaat. Ja, hoor, daar vliegt het eerste bloed al door de lucht! Deze avond kan niet meer stuk.

 

Rock’n’roll ei

Ik ben er ook achter gekomen waarom deze band Peter Pan Speedrock heet. Speedrock, okee, maar Peter Pan? Nou, het is dus omdat ze iedere gig spelen als een stelletje punk-kuikens die net uit ‘t rock’n’roll ei zijn gekropen. In ’t geval van Dennis moet dat wel een heel groot ei zijn geweest, trouwens. Daarbij gaan deze gasten te keer alsof het einde van de wereld nabij is, en dit hun laatste daad. Dat maakt hun optredens zo leuk.

 

Knuffels en kusjes

Tof publiek heeft deze band trouwens, ik zag zelfs iemand met een tato op z’n neus! Verder heel gevarieerd, mannen, vrouwen van alle leeftijden, stoere types en watjes, allemaal met zwarte Tshirts aan natuurlijk. Aan ’t eind van de gig neemt de band een enorme bak applaus in ontvangst, Peter gooit plectrums de zaal in en hij knuffelt &kust iedereen die het maar wil – en dat zijn er velen. Je vraagt je af wie er meer genoten heeft: de band of het publiek. 

 

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"