Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | donderdag 2 mei 2024 14:28 uur | 0 bezoekers

Rorschach live in EXIT

Oorspronkelijk wilde Rorschach een soort Rammsteinrock gaan maken, maar sinds de komst van zangeres Venomena la Chante, de zwartharige SM godin met de knalblauwe ogen, gaat die vlieger niet meer op. Venomena, die gekleed gaat in een strakke zwarte lakjurk is degene die het gezicht van de band bepaalt, met haar indrukwekkende stem en een zeer breed scala aan perverse gezichtsuitdrukkingen. Op 24 april stond Rorschach live in de EXIT.

Het muziek van Rorschach is vet, de uitvoering is meer dan prima en ook het oog komt weinig te kort. Venomena la Chante is het toppunt van ‘sexy minimalism’ – vanaf het ogenblik dat zij het podium opstapte met haar leren zweepje zat het publiek kwijlend te snakken naar het moment waarop zij zou losbarsten, cq. uit haar jurk zou barsten!

 

Crooswijkse begraafplaats

Ook de rest van Rorschach ziet er op ’t podium ziet goed uit. Af en toe nemen ze een gemene pose aan en soms doen de Rorschachers zelfs een pasje. Verder was er weinig rock en uitsloverij te bekennen en dat was wel een beetje jammer. Okee, van bassist Transparhans kan ik ‘t begrijpen, want Herr Dr. Joseph Dops, het verdorven brein achter dit ensemble, had hem net een paar uur eerder opgegraven in de Crooswijkse begraafplaats. Het was dus een wonder dat Transparhans er überhaupt stond; hij had zelfs een nogal sexy uitstraling, tenminste als je van het zombietype houdt.

 

Nattermann hoestsiroop

Gelukkig hadden we Venomena nog, die tussen de nummers door steeds elegant neerhurkte om een slokje Nattermann hoestsiroop tot zich te nemen, daarbij het publiek net geen blik gunnend op haar underwear. Voor velen een gemiste kans!

 

In zijn oor gebeten

Herr Dr. Joseph Dops echter, die vroeger een ontzettend showfiguur was waar alle vrouwtjes warm voor liepen, stond er meestentijds bij alsof hij stond fantaseren over wat hij die avond nog meer wilde gaan doen op de Crooswijkse begraafplaats. Een goed gesprek met Dr. Dops na afloop onthulde dat dat te maken heeft met de filosofie van de band. Tja. Echter, nadat Venomena Herr Dr. Dops even flink in zijn oor had gebeten begon Dr. Dops als een rabiëspatiënt tekeer te gaan. Samen met sologitarist Zandor en the Rev. Derrek von Brauning – een werkelijk uitstekende drummer die Rorschach van een ferme ondergrond voorziet – haalde hij alles uit de kast om het Exit publiek alsnog even mores te leren!


Obscene hoogtepunten

Het hoogtepunt van de avond was toen Venomena tijdens een zeer toffe versie van het Talking Heads nummer Psycho Killer met haar zweepje de bekkens van drummer (Rev.) Derrek von Brauning  begon af te ranselen, keiharde  tegenritmes creërend en het publiek opstuwend tot het zoveelste obscene hoogtepunt. De rest van de avond beperkte Venomena haar bewegingen, net als haar betoverend strakke jurk, tot het fascinerende genre van (alweer) ‘sexy minimalism’. Dat kwam waarschijnlijk omdat haar kittige laarsjes aan het podium waren vastgeplakt door de Nattermann. Venomena, neem de volgende keer lekker een grote fles tequila mee, draai je volumeknop helemaal open en laat het beest in jezelf los! Geef het publiek en de rest van de band er flink van langs met dat zweepje, want dat is wat ze willen. Althans, dat is mijn conclusie, want ik ben zelf persoonlijk ook al jaren onder behandeling bij een psychiater en heb er dus verstand van.

 

Meer weten over Rorschach? Check http://www.rorschachrock.com

De foto’s zijn gemaakt door Wijnand Vols. Meer foto’s van het optreden van Rorschach zien? Check  http://gallery.me.com/wvols#100815  

 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"