Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 14:18 uur | 1 bezoekers

Poëzie en kunst in de Jacobustuin

Zaterdagmiddag 18 juni organiseert Poëzie Podium Ongehoord voor de vierde maal een zomerpodium in de Jacobustuin te Rotterdam, dit keer met enkele bijdragen van Poetry International en weer in samen werking met de verborgen tuinen dagen.
Bij slecht weer zal dit podium plaatsvinden op een andere locatie, check dus voor uw vertrek nog even de site voor de juiste informatie hierover!
Tijdens dit podium kunt u genieten van Poëzie, muziek en kunst in de rust van een prachtig stukje Rotterdam, wat zich verschuilt midden in de hectiek van het centrum.

 


Zaterdagmiddag is het dan weer zover, ons vierde zomerpodium in de Jacobustuin in Rotterdam. Een heerlijk stukje natuur in de hectiek van het centrum, waar deze middag als het weer het toe laat natuurschoon, poëzie en kunst samengaan.


 


(Voor een kort beeld van het voorgaande jaar klik hier)


 


Onze dichters tijdens dit podium zijn ;


 


Yi Fong Au ( onze Meander dichter)



Yi Fong Au (1989) schrijft eigenzinnige gedichten. Na zijn overwinning in 2005 werd hij opgemerkt door Uitgeverij Prometheus waar zijn debuutbundel zou verschijnen. Samen met vriend Ben Huizinga ontstonden er plannen voor het maken van een eigen tijdschrift, de Obskurant. Inmiddels publiceerde hij o.a. inHet Liegend Konijn.


Milla van der Have



Milla van der Have (Heusden 1975) studeerde Nederlands te Utrecht en schrijft recensies voor ‘Meander’. Ze publiceerde in 2003 bij de Brusselse uitgeverij ‘De Distel’ haar debuutbundel ‘De leegte, mijn liefste’.


Loren Brouwers



Loren Brouwers won 24 maart 2011 in de Verkadefabriek de Write Now! Den Bosch.


Een vijfkoppige jury koos uit 41 ingezonden korte verhalen, rapteksten, columns en gedichten Loren Brouwers uit als 1e  prijswinnaar.


Dankzij haar gedichten gaat zij door naar de finale wat dit zelfde weekend op 18 en 19 juni 2011 in Rotterdam zal plaatsvinden. Ondanks dat heeft ze toch tijd weten vrij te maken om op ons podium voor te dragen, zodat wij even van haar kunnen genieten en haar namens ons veel succes kunnen toewensen.



Naast onze dichters zullen twee dichters vanuit Poetry international op ons podium staan,  zodra hun juiste namen bekend zijn zullen wij dit vermelden.


De muziek wordt deze keer verzorgt door Rosan leonie.



Rosan die uit Groningen komt zegt over zichzelf;


Ik, Rosan Leonie, ben een singer-songwriter die dromerige folk met een warm maar mysterieus tintje maakt. Ik wil altijd alles zelf doen. Voor mijn album, Perfectionism, heb ik daarom zelf het schrijven, componeren, spelen, opnemen, mixen, vormgeven en fotograferen op me genomen. De muziek is in een aantal jaar ontstaan, door er op mijn kamertje mee bezig te zijn geweest. Dit alles geeft mijn muziek een persoonlijke sfeer.


Naast muziek schrijft Rosan ook mooie poëzie, wat ze misschien tijdens ons open podium nog ten gehore wil brengen.


Sylvie overheul



Sylvie Overheul zal via haar sfeertekeningen een beeld scheppen bij enkele gedichten.


Sylvie Overheul (1968) woont en werkt in Rotterdam. In 1992 begon Overheul haar studie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na de Academie wijdde zij zich professioneel aan het tekenen en schilderen. Voor opdrachtwerk verwierf Overheul spoedig naam als portretschilder. Haar werk kan beschouwd worden als figuratief realistisch en heeft een eigentijds, doch tijdloos karakter. De essentie van tekenen en schilderen ligt voor Overheul in het vastleggen van expressie.


“het beeld moet communiceren met de kijker”


http://sylvieoverheul.nl


 


 


Het podium begint zaterdag 18 juni om 13:45 en is gratis toegankelijk.


Zoals u van ons gewend bent is er na afloop een open podium waarvoor u zich op kunt geven bij onze voorzitter Hein v.d. Assem voor aanvang.


voor meer info: http://stichtingongehoord.com

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"