Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 11:51 uur | 1 bezoekers

Matiota: Met Angel D’Amor, Boy Gé Mendes, Sonia Andrade en S-Jay

Matiota, de gezellige (ghetto) zouk, bachata, funana dansavond is terug! Deze keer in Grounds, hét podium voor het beste uit de Kaapverdiaanse muziek en muziekcultuur. Tijdens Matiota ontdek je het Kaapverdische muzikale talent van nu, maar kun je bovenal gewoon heerlijk dansen en genieten van een avond vol swingende live muziek!

Vrijdag 18 november | 20.30 | €5

Matiota, de gezellige (ghetto) zouk, bachata, funana dansavond is helemaal terug! Tijdens de eerste en zeer goed gevulde Matiota in Grounds was het Kaapverdische muzikale talent van de toekomst te zien, maar kon je bovenal gewoon heerlijk dansen en genieten van een avond vol swingende live muziek van o.a Jacqueline Fortes, City Safari Blue en Berdardo Olivieira.


Tijdens deze editie introduceert Matiota het publiek met Angel d’Amour, Boy Gé Mendes, Sonia Andrade en S-Jay. DJ Tony Triumph zorgt weer voor de heerlijke platen en gastheer The Fifth introduceert zoals vanouds op zeer eigenzinnige wijze het programma. De Matiota band bestaat uit Kiki Gomes, Claudio Da Graca, Anildo Cruz, Flavio, Melissa Fortes en Sonia Andrade.


 


Angel d’Amor brengt met haar prachtige stem een blend van Kaapverdische wereldmuziek, pop en soul maar dan in een fris en eigentijds jasje.  Hierbij combineert de veelbelovende Portugees-Kaapverdiaanse zangeres haar roots met andere muzikale invloeden. Kenners en fans kijken uit naar de release van haar debuutalbum in 2012, maar nu eerst een voorproefje bij Matiota!

Singer/songwriter Gerard Mendes alias Boy Gé Mendes is geboren in Dakar. Hij begon met het zingen van covers van de Rolling Stones en de Beatles en speelde rhythm & blues en salsa. Met zijn groep The Beryls bouwde hij tijdens tournees door Senegal een reputatie op. Toen hij in 1976 naar Frankrijk emigreerde, werd hij gevraagd de Cabo Verde Show te versterken, een Kaapverdiaanse groep die voor Franse en Nederlandse Kaapverdianen optrad. Deze band opende Mendes’ ogen en hart voor zijn Kaapverdiaanse wortels en hij begon in het Creools te componeren. Hij ging solo onder de artiestennaam Boy Gé Mendes. Zijn lied Grito De Bo Fidge werd de eerste internationale Kaapverdiaanse hit. Deze zomer was Boy G nog te zien op het Grounds podium op het Dunya Festival.


 


Sonia Andrade, geboren in Rotterdam maar met Kaapverdische roots, gaat alweer een aantal jaren mee in de Rotterdamse muziekscene. Sonia is vanaf dag 1 lid van de Matiota Band.  Op 15-jarige leeftijd is Sonia begonnen met zingen in een reggae bandje, genaamd ‘Bandera’. Hier vanuit kwamen er allerlei Kaapverdiaanse muziekprojecten waar Sonia aan heeft deelgenomen en heeft zij gezongen met o.a. Beto Dias, Roger, Johnny Ramos, Bana, Dina Medina en nog vele anderen. Verder is Sonia niet alleen bezig in de Kaapverdiaanse muziekscene, maar houdt zich ook bezig met andere muziekprojecten. Zo heeft Sonia deelgenomen aan Roots&Routes, De Nieuwe Oogst en was ze achtergrondzangeres voor ThisisLeon en Tasha’s World. Dit jaar heeft zij ook nog op het podium gestaan met niemand minder dan jazztoetsenist Frank McComb. 


 


S-Jay is de nieuwe artiest van Grog Music en het nieuwe gezicht van worldmusic, met Antwerpen als thuisbasis en het leven als inspiratie.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"