Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 23:12 uur | 4 bezoekers

Morgen Ongehoord genieten in de Jacobustuin!

Deze zondag ( 10 juni) is het s'middags heerlijk toeven in de Jacobustuin. De Jacobustuin? zullen sommigen denken, die is toch gesloten? Ja helaas, dat klopt, maar tijdens ons Poëzie podium Ongehoord is hij open van 13:30 tot 17:00 voor poëzie, muziek en tuinliefhebbers!

Met veel plezier kunnen wij zeggen dat ons zomer podium toch door kan gaan op onze vertrouwde locatie in de Jacobustuin.


Het belooft ook weer een verrassend podium te worden met namen als Ruud Tompot, Ruben Luijk, Iris Brunia, Paul Uitdenbogaard, Barbara Beckers en op het open podium Edwin de Voigt en Kobus Carbon



Ruud Tompot


48 jaar, columnist, announcer, observator en vader. Schreef als Nachtfluisteraar in de NL10 met onbekende Rotterdammers die Rotterdam stiekem groot maken. Houdt zich in het dagelijks leven bezig met relevante communicatie, relevant voor de wereld en relevant voor hemzelf. Schrijft kleine stukjes over dingen die aan hem voorbij trekken, soms scherp tot op het bot, een andere keer sociaal bewogen en met liefde.


http://mindmovers.nl/



foto: Jan-David Hartsuijker


Ruben Luijk


Ruben van Luijk is schrijver, dichter, fotograaf, satanisme-onderzoeker & wanna-be boer. Hij publiceerde in diverse, veelal obscure tijdschriften en debuteerde in 2009 met de roman Groen bij Uitgeverij Nadorst. Begin dit jaar verscheen zijn tweede roman, met de welluidende titel Het lelijke meisje waaruit hij tijdens dit podium zal voordragen.


http://www.uitgeverijnadorst.nl/taal/nieuwe_nederlandse_literatuur/groen


http://www.uitgeverijnadorst.nl/taal/nieuwe_nederlandse_literatuur/het_lelijke_meisje



Iris Brunia


Iris, die ooit bij ons als 1000e facebook vriendin op het podium stond gaat ons deze dag verrassen met haar schrijfsels, die binnenkort gebundeld gaan worden door uitgeverij de Harmonie.


Ze werd 12 maart 1977 geboren in Rotterdam. Heeft een blauwe maandag op de toneelschool rond gelopen en algemene letteren gestudeerd. Brengt koppeltje duikend de dagen door, en schrijft!



Barbara Beckers


Barbara is onze Meander dichter deze dag.


Dit kan een nieuwe Ellen Deckwitz worden, verzuchte Juryvoorzitter ACG Vianen over Barbara. Deze 29 jarige Roermondse stond tijdens de pre-finale van DichtSlamRap voor het eerst op een slampodium, en gaf meteen een visitekaartje af door deze middag als winnares af te sluiten.



De muziek komt van Eva Almagor



Na jaren te hebben gezongen en muziek te hebben gemaakt en geschreven kreeg Eva Almagor de mogelijkheid om een voorprogramma te verzorgen voor EMI.


In korte tijd bracht ze een aantal muzikanten bij elkaar die samen de “Eva Almagor Band” vormen. Dan is Eva een jaar bezig met het schrijven en opnemen van haar EP! ( een verlengde single bij grammofoonplaten maar tegenwoordig ook bij cd’s met materiaal dat te lang is om een single genoemd te worden, maar te kort voor een album) Maart 2010 bracht ze de EP “Eva Almagor Band “uit die volledig is opgenomen en geproduceerd in samenwerking met haar band. Na deze EP speelde ze in haar thuisbasis Nijmegen op verschillende locaties, waaronder het concertgebouw van Nijmegen.  Juni dat jaar won ze de “Demo Zone”op radio 3FM en speelde ze live in de studio. Daarna volgden Radio 5, Het Paard van Troje in den Haag en een hele hoop andere live shows in de rest van het land. Dit jaar verwacht Eva haar debuut album te gaan opnemen. Eva brengt haar grote inspiratie bronnen; Soul en Blues met een randje Gospel en een vleugje Pop!



Paul Uitdenbogaard 


Paul Uitdenbogaard (Voorburg 1962) studeerde politicologie in Rotterdam. Aan de Schrijversvakschool Amsterdam bekwaamde hij zich in poëzie en essayistiek. Hij schrijft al sinds zijn puberteit, maar treedt daar pas de laatste jaren mee naar buiten. In 2005 won hij de haikuwedstrijd van het Centrum voor Beeldende Kunst in Rotterdam. In 2011 bracht hij in eigen beheer zijn debuutbundel Dansen op de Wind uit. Het dagelijks leven is de basis van zijn werk. Daar wordt subtiel, maar toch ook stevig op ingegrepen. Hij speelt met taal. Emoties worden klein beschreven en groot gevoeld. Eigenzinnig en fijnzinnig.


Paul treedt regelmatig op. Het afgelopen jaar onder andere 5 keer op één dag in de Machinist tijdens Creatief Delfshaven,in de Bibliotheek Rotterdam, de Waerschut ,café Easy en Galerie Kralingen


Zoals altijd is er ook deze keer weer een open podium, hiervoor kunt u zich voor aanvang van de middag opgeven bij Hein van den Assem.


De eerste aanmeldingen zijn al binnen, want Edwin de Voigt komt graag nog eens bij ons voordragen uit de bundel die hij samen met Menno Smit geschreven heeft.


Bij deze een van Edwin zijn gedichten, omdat het juist nu zo op zijn plaats is.



Kobus Carbon ooit bestuurslid van Ongehoord Rotterdam geeft ons alvast een voorproefje van wat wij kunnen gaan verwachten tijdens ons podium van Route du Nord 24 Juni ( ook dit programma staat binnenkort online)


aanvang


14:00 uur


Locatie


Jacobustuin Rotterdam, De ingang bevindt zich aan de Jacobusstraat, een zijstraatje tussen de Oude Binnenweg en de Oldebarneveltstraat. De binnentuin heeft naast een voliere met vogels ook een speeltuintje en een grasweide met picknicktafel. Vaste bewoneres zijn een stel kippen die door de tuin scharrelen.


Bereikbaarheid
De Jacobustuin is bereikbaar met OV: tram 4, 7 en 1 halte Eendrachtsplein.



Toegang Gratis!

 
Array
(
    [176173] => Array
        (
            [naam] => Kees Wennekendonk
            [link] => http://www.keeswennekendonk.nl
            [reactie] => Leuk hoe u 'rondgelopen' schrijft bij Iris Brunia. Ik ben benieuwd hoe dat eruit ziet. :-D
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2012-12-05 18:03:30
            [react_date_changed] => 2012-12-05 18:03:30
            [react_page] => 4228
            [react_user] => 0
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 175643
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => AD3DGFPBJ4YGL8
            [u_name] => 
            [u_email] => 
            [react_id] => 176173
            [editable] => 1
        )

)

Kees Wennekendonk | 05 december 2012

http://www.keeswennekendonk.nl

Leuk hoe u 'rondgelopen' schrijft bij Iris Brunia. Ik ben benieuwd hoe dat eruit ziet. :-D


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"