Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | donderdag 28 maart 2024 18:33 uur | 1 bezoekers

Eerste artiesten van de Dag van de romantische muziek zijn bekend

De 27e editie van de Dag van de Romantische Muziek biedt, net als voorgaande jaren, een dag- en avondvullend programma. Nog steeds staat tijdens dit romantische festival de klassieke muziek centraal. In de open lucht zullen o.a. Pianoduo Blaak, Doelen Ensemble Maarten van Veen & Ralph van Raad en ‘De Gezelligheidsvereniging’ de bezoekers trakteren op muzikaal genot.

PERSBERICHT


Juli 2013         


 


 


Eerste artiesten Dag van de Romantische Muziek bekend


Organisatie roept vrijwilligers op tot bijdrage aan evenement


De 27e editie van de Dag van de Romantische Muziek biedt, net als voorgaande jaren, een dag- en avondvullend programma. Nog steeds staat tijdens dit romantische festival de klassieke muziek centraal. In de openlucht zullen o.a. Pianoduo Blaak, Doelen Ensemble Maarten van Veen & Ralph van Raad en ‘De Gezelligheidsvereniging’ de bezoekers trakteren op muzikaal genot.  Maar daarnaast is er op 25 augustus nog veel meer te beleven in Het Park naast de Euromast. Van een moderne dansvoorstelling door Zoë Wijnsouw en Paulien Weijs, tot de voordracht van poëzie door dichter Gino van Weenen. Maar liefde gaat door de maag, dus ook aan de innerlijke mens is gedacht. Maaltijdsalades, culinaire pizza’s, picknick lekkernijen en verse vis, worden verzorgd door Rotterdamse horeca als Westerpaviljoen, Spaghettata, De Machinist en pop-up restaurant À La Plancha. Deze ondernemers bundelen hun krachten tijdens ‘ParkProeven’, het nieuwe culinaire onderdeel van het festival.     


 


 


 


 


Daarnaast is er op 25 augustus nog veel meer te beleven in Het Park naast de Euromast. Van een moderne dansvoorstelling door Zoë Wijnsouw en Paulien Weijs, tot de voordracht van poëzie door dichter Gino van Weenen. Maar liefde gaat door de maag, dus ook aan de innerlijke mens is gedacht. Maaltijdsalades, culinaire pizza’s, picknick lekkernijen en verse vis, worden verzorgd door Rotterdamse horeca als Westerpaviljoen, Spaghettata, De Machinist en pop-up restaurant À La Plancha. Deze ondernemers bundelen hun krachten tijdens ‘ParkProeven’, het nieuwe culinaire onderdeel van het festival.   


  


Vrijwillige bijdrage


Net als voorgaande jaren blijft De Dag van de Romantische Muziek gratis toegankelijk, hoewel de organisatie tijdens het evenement voor het eerst wel een beroep zal doen op de vrijgevigheid van het publiek. Onder de noemer ‘een piek voor de romantiek’ gaat de collectebus deze dag rond. Daarnaast kunnen bezoekers dit jaar ook bijdragen aan het voortbestaan van de Dag van de Romantische Muziek, door lekker te eten en te drinken tijdens het culinaire onderdeel ParkProeven. De organisatie van het festival kan alle hulp goed gebruiken en roept mensen op om vrijwilliger te worden en daarmee een bijdrage te leveren aan een onvergetelijke 27e editie van het evenement. Er wordt nog gezocht naar artiestenbegeleiders, gastvrouwen en –heren, parkeer- en parkwachters en algemene ondersteuning van de productie.


 


Het programma


‘Romantiek in de breedste zin van het woord’, zo omschrijft de organisatie van de Dag van de Romantische Muziek het festival. Van oudsher staat de klassieke muziek centraal, maar daarnaast staan aanverwante ‘romantische’ optredens op het programma. Op meerdere pleinen geven musici , dansers en andere creatieven uiting aan hun talent. Pianoduo Martijn en Stefan Blaak verzorgt het openingsconcert. Zij spelen onder andere het pianostuk ‘Four Piece Suite’ van Richard Rodney Bennett op twee vleugels. Pianisten Maarten van Veen & Ralph van Raad voeren ‘Sacre du Printemps’ van Stravinsky op en Sopa de Choro speelt Choro muziek uit Brazilië. ‘De Gezelligheidsvereniging’ speelt deze dag met tien bevriende muzikanten en de klassieke zangeres Nicole Jordan treedt samen met pianiste Celia García-García op. Naast klassieke muziek is er veel meer te zien en te beluisteren. Zoë Wijnsouw en Paulien Weijs voeren een moderne dansvoorstelling op en dichter Gino van Weenen draagt poëzie voor. Miss Deena Ray verleidt haar publiek doorgaans met een burlesque dans, maar tijdens de Dag van de Romantische Muziek doet zij dit met haar vrolijke stem en fantasievolle accordeon. Iedereen die plaats neemt op haar sofa wordt getrakteerd op een persoonlijk, op maat gemaakt lied. Acteurs van ‘Drijfzand’ spelen op verschillende plaatsen in het park scènes op uit ‘Het Belang van Ernst’ van Oscar Wilde, afgewisseld met improvisaties. Tijdens de jaarlijkse romantische loterij zijn er weer mooie prijzen te winnen. Kaartjes zijn overdag in Het Park te koop en ’s avonds om 20.00uur vindt de trekking plaats.      


ParkProeven


ParkProeven is een nieuw onderdeel van het festival. Hier vindt de bezoeker zowel kraampjes waar lekkernijen worden aangeboden als pop-up varianten van Rotterdamse restaurants waar kleine gerechten worden geserveerd. Deelnemende horecaondernemers zijn onder andere Spaghettata, De Machinist, Westerpaviljoen en pop-up visrestaurant À La Plancha. De lekkerste bits & bites worden verzorgd door traiteur Vermeyden Delicatessen en Maison van den Boer. Zoete verleidingen zijn verkrijgbaar bij de kraampjes van Loafers, Heavenly Cupcakes en de Aardbeienmeisjes.  Wanneer bezoekers hun eigen picknickmand mee willen nemen naar de Dag van de Romantische Muziek dan kan dat nog steeds, maar wordt ze wel vriendelijk verzocht om deze meegebrachte consumpties alleen op het picknickveld te nuttigen.


­­­­­­­______________________________________________________________________________


Algemene informatie


De Dag van de Romantische Muziek is het oudste muziekfestival van Rotterdam. Het startte heel klein met een ensemble in de rozentuin van Het Park, maar groeide door de jaren uit tot een volwaardig klassiek muziekevenement waar tussen de 25.000 en 40.000 bezoekers op af komen en waarvan dit jaar op 25 augustus alweer de 27e editie wordt georganiseerd. Bezoekers uit het hele land strijken neer op de glooiende grasvelden van Het Park, al dan niet gekleed in romantische kleding of getooid met een hoed. Vandaar dat het festival ook wel ‘Ascot in Het Park’ genoemd wordt.


______________________________________________________________________________

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"