Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | donderdag 28 maart 2024 12:57 uur | 0 bezoekers


Jaap Reedijk

ZomerZondagen sluit af met een sterk muziekprogramma

Op 5 juli is het tijd voor de vijfde en laatste ZomerZondag van dit seizoen. Het prachtige Park bij de Euromast is nog éénmaal het festivalterrein waar een geweldige combinatie van jong en oud geniet van een zondag vol swingende muziek, excentrieke kapsters en watertandend lekker eten. De laatste ZomerZondag sluit af met een sterk muziekprogramma waar volop gedanst kan worden op cooking rhythm & blues, kaseko, soul en jazz.

Er valt te genieten van:


 


Coupe du Compress
Extreme looks met extreme tools, dat is wat coupe du compress doet. De tools die hier worden gebruikt komen in de lades van de gemiddelde kaptafel niet voor. Direct uit de werkplaats: een powercompressor met de capaciteit om ieder haartype in een handomdraai met alleen lucht to the next level te boosten.


 


Handshake Daddies
Hammond-organist Roel Spanjers (Normaal, Luther Allison) en drummer Rob Wijtman (Ocobar) slaan de handen ineen. Ze spelen Rhythm & Blues, Rock 'n Roll en Garage Soul uit het Diepe Zuiden van Amerika. De Daddies bereiden een smakelijke Ray Charles-schotel voor luisteraars én dansers. De ingrediënten: doorrookte drums, een kokend Hammond orgel, een mespuntje Elvis, een teaspoon pittige Dr. John-kruiden en vocalen recht uit het hart.


 


De Nazaten


In dit orkest klinken de echo's door van de muziek van de harmonie-en fanfare korpsen, de TRIS kapel (Troepen In Suriname) en de politiekapel van Paramaribo. Maar dan wel van de muziek zoals gespeeld wordt ná het officiële programma laat op de avond en tot diep in de nacht. Je hoort allerlei vormen van wereld/blaasmuziek waarbij improvisatie en dansbaarheid voorop staan.


 


Arwen Linnemann, Gabby Bakker & Andreas Suntrop


North Sea Jazz uitverkocht? Geen nood! Drie topmusici uit Rotterdam, voornamelijk werkzaam in muziektheaterproducties die door het hele land touren, laten op eigenzinnige wijze hun keuze horen uit de rijke soul- en jazztraditie.


 


Buurman
Wat wil je als kind anders dan een eigen houtwerkplaats? Met Buurman kun je lekker aan de slag en bouw je stoere bootjes en machtige vliegtuigen. Pas op dat je niet op je duim timmert!



Klieder en Klodder
Bij de meiden van Klieder en Klodder leef je je creatief uit. Deze zondag is knutseltechnisch een mooie afsluiter. Van grote lege schoongespoelde wasmiddelflessen maak je lampionnen. En natuurlijk kan iedereen zich weer prachtig laten schminken.


 


ZomerZondagen is een vrij toegankelijk festival, dat betekent niet dat we de steun van bezoekers niet nodig hebben! Voor maar 3,00 euro kan een polsbandje gekocht worden waarmee niet alleen ZomerZondagen mogelijk gemaakt wordt, het biedt bovendien allerlei voordelen op het terrein. 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"