Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | zondag 5 mei 2024 02:55 uur | 0 bezoekers


Tesla@Worm

Persberichten

Persberichten



Bambu Station in Off_Corso



Wie ‘roots reggae' zegt, zegt ‘rastafari' en in het geval van Bambu Station klopt dat ook helemaal. Muziek maken heeft voor hen alles te maken met een vorm van spiritualiteit, die zijn oorsprong heeft in ‘the Motherland' Africa. 




Bambu Station ontstond in 1996, maar vond pas echt zijn draai in '99 toen hun eerste cd verscheen. Sindsdien ging het hard en veroverde Bambu Station fans in grote delen van de wereld. Live toerde deze groep in zowat de hele USA, Hawaï en het ganse Caribische gebied. En nu gaan ze over de oceaan.


Bambu Station is afkomstig uit St. Thomas en St. Croix, twee eilanden behorende tot de Virgin Islands (naast Puerto Rico). Hun muziek is echter ‘strictly roots reggae', muziek die ontstond in Jamaica en nadien werd overgenomen in zowat het hele West-Indische gebied. En denk nu maar niet dat nog steeds enkel de Jamaicanen ‘the real thing' aankunnen, want menigeen staan versteld van de kwaliteit van Bambu Station's muziek.






INFORMATIE:


Datum: Woensdag 16 april 2008


Deuren open: 20.30


Start show: 21.30 


Support act: Dreadda Youthz (Amsterdam)


DJ: Robbie roots


Prijs: vvk 14,-


Voorverkoop: Billboard Rec., Velvet, Beautifull Black, Plato




--------------------------------------------------------------


Fashion Event in Off_Corso Rotterdam



Op 18 mei 2008 organiseert Show Me Style-Entertainment samen met Off_Corso Obsession 4 Fashion. Een nieuw fashionevent met als thema: ’’fashion is de brug naar gelijkheid en eenheid. Tien door een vakjury gelecteerde mode ontwerpers krijgen de kans om de kleding die ze speciaal voor dit event hebben ontworpen te showen op de plek waar het allemaal om draait: de catwalk. 



Het event Obsession4fashion wil de diversiteit in onze maatschappij en in het bijzonder van Rotterdam zichtbaar maken. Ontwerpers met verschillende achtergronden en culturen tonen hun ontwerpen op modellen die een afspiegeling zijn van het hedendaagse straatbeeld. Op deze manier wil Obession4Fashion een voorbeeld stellen voor het dichterbij brengen van verschillende culturen en achtergronden. Zo zijn er naast de catwalkshows van tien ontwerpers, optredens van een sambagezelschap, een bollywood act , muziekoptredens en meer. Bij Obsession4Fashion komen op deze manier verschillende groepen samen en wil zo een bijdrage leveren aan meer onderling begrip in onze samenleving. 



De vakjury bestaat uit Rick Moorman (kledingspecialist en adviseur), Django Steenbakker (winnaar Project Catwalk), Emily Hermans (mode ontwerpster), Laurindo Andrea (mode ontwerper) en Laila Kricha (F.A.B.S models). De vakjury kiest uit alle aanmeldingen de tien beste en meest geschikte kandidaten. Vervolgens hebben de tien finalisten één maand de tijd om twee creaties te ontwerpen en te vervaardigen. De modellen bij Obsession 4 Fashion zijn in tegenstelling tot vele andere modeprojecten niet persé lang, dun en mager, maar een afspiegeling van de hedendaagse maatschappij. De ontwerpers krijgen hiermee de kans om te laten zien dat ook de gevulde, kleine of gekleurde vrouw ook kan schitteren op de catwalk als fashionmodel. 



Het event is gesplitst in twee delen. Het eerste gedeelte bestaat uit de officiële modeshow waarin de modellen de creaties van de tien ontwerpers tonen aan de vakjury. Deze vakjury bestaat uit professionals die hun sporen  meer dan verdiend hebben in de business. Aan hen de zware taak om tot een unaniem oordeel te komen en daarmee te bepalen wie de meest getalenteerde ontwerper van deze eerste editie van Obession 4 Fashion is. Naast een groot applaus en roem is er een prijs aan deze titel verbonden. 



Als de prijsuitreiking is afgelopen eindigt het eerste gedeelte van Obsession 4 Fashion en daarna kan er genoten worden van de afterborrel met DJ Nour Casablanca en Guevara.



Event          : Obsession 4 Fashion


Datum          : 18 mei 2008


Fashionshow      : 19.00 – 22.00 uur (Aanvang: 18.30 uur)


Afterparty      : 22.00 – 02.00 uur


Locatie          : Off_Corso 


Adres          : Kruiskade 22, 3012 EH Rotterdam


Entree Modeshow : Voorverkoop €10,- (Shopper Rotterdam) aan de deur €12,50


Doelgroep      : ‘de modebewuste mens’ van 18 jaar en ouder


Website          : www.obsession4fashion.nl



--------------------------------------------------------------



TENT.@Rotterdamse Schouwburg 

Oefening in Engagement

Woensdag 16 april 2008, aanvang 20.30 uur


Wat hebben kunst en politiek met elkaar van doen? De discussie over kunst en engagement is fors opgelaaid na de film van Geert Wilders. TENT. pakt groots uit met een avond vol prikkelende films, een enerverend debat en een echte surprise in de Rotterdamse Schouwburg.


In de Kleine Zaal van de Rotterdamse Schouwburg presenteert John Buisman op woensdagavond 16 april de speciale live versie van de tentoonstelling Redefine the Enemy. De avond start met films van Mostafa Heravi (The Supper), Mark Wallaard (Contained), Jonas Staal en Vincent van Gerven Oei (Follow Us Or Die). De drie films presenteren elk een verschillend perspectief op politiek geweld, religieuze tolerantie en maatschappelijke vooroordelen.


Onder leiding van John Buisman gaan vijf culturele smaakmakers met elkaar in gesprek.

Hugo Bongers waakt als secretaris van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur over de kwaliteit van de kunst in Rotterdam. Hoort kunst zich wel met de macht te bemoeien? Socioloog Willem Schinkel, verbonden aan de Erasmus Universiteit, deed met zijn nieuwe boek Denken in een tijd van sociale hypochondrie veel stof opwaaien. Hij stelt dat alle discussie over 'wel of niet geïntegreerd zijn' voortkomt uit een overdreven angst voor verval: hypochondrie. De Belgische kunstcriticus Jeroen Laureyns meent dat de hedendaagse kunst veel te hard haar best doet om maatschappelijk geëngageerd te zijn. Jerome Symons werkt als beeldhouwer en videomaker geregeld in het Midden- en Verre Oosten. Uit persoonlijke observaties maakt hij compacte videowerken met doorgaans een maatschappijkritisch en politiek karakter. Onderwerpen als de verkiezingen in Beirut en vrouwenprotest in Teheran weet hij op een poëtische wijze te verbeelden. Ayatollah Musa is schrijver en geëngageerd fotograaf. Met zijn foto's van ontheemden in Afghanistan en Pakistan bericht hij over actualiteiten die volgens hem door Westerse media over het hoofd worden gezien.


Kunstenaar Daan Samson zorgt er tot slot voor dat het een avond wordt om nooit te vergeten. Samson leidt op dit moment eveneens een project in TENT. voor middelbare scholieren. Hij laat scholieren uit zijn naam een brief schrijven aan de PVDA om zijn lidmaatschap op te zeggen, de beste brief wint een ipod. Idealisme of materialisme, that is the question!


Kaartje ? 9,- euro.Let op: reserveren via 010 -4118110 of www.rotterdamseschouwburg.nl



--------------------------------------------------------------



SCAPINO BALLET ROTTERDAM


Rotterdam Danst in de Schouwburg


Zaterdag 17 mei 2008 wordt de Rotterdamse Schouwburg tijdens de 2e editie van de DANSnacht omgetoverd tot een danspaleis.Vanaf acht uur 's avonds tot twee uur 's nachts kunnen dansfans, theatergangers, eventadepten maar ook ieder die denkt dat dansen niet leuk is, kennis maken met de moderne dans in al haar verscheidendheid.


In de grote en kleine zaal, de foyers en andere publieksruimtes vinden tijdens de DANSnacht doorlopend korte voorstellingen, previews en workshops plaats van de Rotterdamse professionele dansgezelschappen Scapino Ballet Rotterdam [o.a Quartet, Matter for a poem, Urban meets modern Dance], Dance Works Rotterdam [o.a Mortal Coil, Lareigne], Conny Janssen Danst [o.a Three, Sparring Partners], Meekers Uitgesproken Dans [o.a Murphh,  Poedelprijs] en danswerkplaats Dansateliers [o.a Kneeplay - Piet Rogie].

Het programma wordt aangevuld met presentaties, entre'acts van o.a. De Rotterdamse Dansacademie, 2Move Dance Company [Sisterhood],  Wold Music Dance Centre/Got Skills [True Identity], HipHopHuis/Lloyd Morengo [Papperazi, workshop electric boogy], Gato Bizar [Backstage, ], Rauher Engel [Wo Bist Du], Marta Reig Torres [Camino], Company Koorts [The tiny being .], Vilhena [Baila Louca improvisatie]. Live muziek en dj's dragen er toe bij dat het publiek tijdens deze 2e editie van de DANSnacht tot aan sluitingstijd zelf ook in beweging kan zijn.



In 2006 vond de eerste editie van de DANSnacht plaats. In een uitverkochte Rotterdamse Schouwburg (1250 bezoekers) werd een programma gepresenteerd dat tot de verbeelding sprak. Het publiek, jong én oud 'zapte' tussen de theaterzalen en de foyers om te kijken, te beleven, te ervaren en zelf te dansen.



De DANSnacht is een initiatief van Rotterdam Danst, het samenwerkingsverband van de Rotterdamse professionele dansgezelschappen Scapino Ballet Rotterdam, Dance Works Rotterdam, Conny Janssen Danst, Meekers Uitgesproken Dans en danswerkplaats Dansateliers.


Kaartverkoop

DANSnacht

zaterdag 17 mei 2008

20.00-02.00 uur

Rotterdamse Schouwburg

Kaarten à € 12,50

Reserveren via 010 411 8110 of www.rotterdamseschouwburg.nl


--------------------------------------------------------------


bar dancing Nikola Tesla 


THE COLOR AUTHORITY



Zaterdag 26 april, 2008                    


22:30 - 04:00 [NA 2:00 GEEN TOEGANG]



WORM    


Achterhaven 148


3024 Rotterdam


Tickets: € 8,- (voorverkoop) / € 10,- (aan de deur)                                                                                                                                                                




Na zes eerdere succesvolle edities nu voor de zevende, en tweede maal dit jaar een bar dancing Nikola Tesla, met als denkbeeldige host Nikola Tesla, de man die de 20e eeuw heeft uitgevonden. Ook voor deze avond is er weer een goeide mix van live acts / deejees en performances.



Wat James Brown is voor Rap is Nikola Tesla voor de gehele 20ste eeuw. Oftewel Techno-er dan tekno en Duchamper dan Duchamp.




Met Nikola Tesla, Giorgio Moroder en Ian Curtis als propaganda ministers van de 21ste eeuw, die dromen van neopunk-gay-erotische gymnastieklessen met David Bowie als docent, gaat de bar dancing op 26 april voor de zevende de maal van start. De residents, DJ David Vunk en DJ Laylow zullen in de ‘coated room’ garant staan voor een volwassen, (on)verantwoordelijke maar vooral dansbare sound. Dit alles onder te verdelen in de beruchte hokjes: New Wave, Hi-energy-disco, Moviesoundscapes, Punk, Krautrock, Italo en '76-'85 Synth-pop met daarbij een vleugje dikke, diepe Club House.



Ook zullen er in de ‘coated room’ optredens zijn van uit SUN OK PAPI K.O. & DJ AFROJAWS (be/fr) en FAN CLUB ORCHESTRA (be). Wie ooit op een ‘bar dancing Nikola Tesla’ avond is geweest weet dan wat hem of  haar te wachten staat... 



In de ‘uncoated room’ zal ClublePop de dansvloer overnemen met daarin een opstreden van de helemaal uit Argentinië afkomstige SONIDO MARTINES (ar).  



Laat er geen misverstand over bestaan; op deze avond zal gedanst worden! Om even helemaal los te komen van het dagelijkse bestaan voeren de performers van HipSick je nog verder mee in de ‘te gekke’ wereld van ‘bar dancing Nikola Tesla’. 




VOORVERKOOP-adressen: Peek a Boo (Pannekoekstraat 10a) / Shopper (Meent 119) / Woei (Hoogstraat 65a) / Urban Unit (Nieuwe Binnenweg 63b) / WORM (Achterhaven 148)



WORM / www.wormweb.nl / worm@wormweb.nl / Tel: 010 – 4767832


Info: gyz@gyzlariviere.com / alexander@wormweb.nl



--------------------------------------------------------------


Dans is van alle leeftijden


Conferentie Dans + Kracht toont mogelijkheden van dans en beweging voor 50-plussers


 


Dansen stimuleert lichaam en geest, óók wanneer je de 50 bent gepasseerd. Daarom organiseren Pluspunt, expertisecentrum voor senioren en participatie, Kunstgebouw, stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland en de SKVR-Dansschool op 21 april een conferentie over dansen voor 50+. Voor iedereen die met dans te maken heeft; dansdocenten, maar ook medewerkers van centra voor de kunsten, ouderenwerk, zorgcentra en andere organisaties die bewegingsactiviteiten voor senioren organiseren. En niet in de laatste plaats voor 50-plussers die zelf graag dansen. Deelname is gratis. Aanmelden kan via info@pluspuntrotterdam.nl of 010- 467 17 11.


 


Speciale gast tijdens de conferentie is Fiona Ross, directeur van de Company of Elders. The Company of Elders is een gezelschap dat bestaat uit oudere amateurdansers. De groep komt ieder seizoen uit met een première van een professionele choreograaf en treedt op in binnen- en buitenland, waaronder het prestigieuze Venice Biennale Dance Festival.


 


Conferentie Dans + Kracht


Datum: 21 april


Tijd: 12.30 – 15.30 uur


Locatie: SKVR, Hennekijnstraat 6, 3012 EB Rotterdam

Deelname: gratis


Aanmelden: info@pluspuntrotterdam.nl


Meer informatie: 010 – 467 17 11 of www.pluspuntrotterdam.nl



--------------------------------------------------------------



 
Array
(
    [105891] => Array
        (
            [naam] => Boekhandel de Balustrade
            [link] => www.boekhandeldebalustrade.nl
            [reactie] => Opening Boekhandel de Balustrade in Delfshaven Rotterdam

Op 24 mei 2008 zal de algemene en multiculturele Boekhandel de Balustrade feestelijk worden geopend. 
Van 12 tot 6 uur is iedereen van harte welkom aan de Grote Visserijstraat 12b, Delfshaven, Rotterdam.

Boekhandel de Balustrade is een zelfstandige boekhandel van ruim 100 m2 met een breed maar eigenwijs assortiment, literair maar niet elitair, met aandacht voor verschillende talen en culturen, met zowel Nederlandse als anderstalige boeken. 
Aan de leestafel kan koffie en thee worden besteld, en er liggen inkijkexemplaren van de nieuwste boeken. Gemiddeld twee keer per maand zal er een activiteit worden georganiseerd: een lezing, workshop, boekpresentatie of boekbespreking.

Al rond 10 mei opent De Balustrade haar deuren, maar de feestelijke opening vindt plaats op 24 mei, waarvoor iedereen is uitgenodigd: Rotterdammers, buurtbewoners, letterenliefhebbers en nieuwsgierige voorbijgangers. 
Verschillende schrijvers, dichters en vertellers zullen korte voordrachten houden, onder wie: Rien Vroegindeweij, Sanneke van Hassel, Manuel Kneepkens, Jan Oudenaarden, Daniel Dee, Bianca Boer, Christophe Vekeman, Ernest van der Kwast e.a. 
Hester Knibbe maakt van deze feestelijke gelegenheid gebruik om haar nieuwe dichtbundel te presenteren.
Tussendoor zal DJ Socrates het publiek meenemen op een muzikale wereldreis.

Voor nadere informatie kan men contact opnemen met Christine Bosch en Folco de Jong.
06-24611929 / 06-16962795
Email: info@boekhandeldebalustrade.nl
Website: http://www.boekhandeldebalustrade.nl. 
Men kan zich daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2008-04-14 12:21:20
            [react_date_changed] => 2008-04-14 12:21:20
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 97618
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => BTYRXCTCDGP5XTZ
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 105891
            [editable] => 1
        )

)

Boekhandel de Balustrade | 14 april 2008

www.boekhandeldebalustrade.nl

Opening Boekhandel de Balustrade in Delfshaven Rotterdam

Op 24 mei 2008 zal de algemene en multiculturele Boekhandel de Balustrade feestelijk worden geopend.
Van 12 tot 6 uur is iedereen van harte welkom aan de Grote Visserijstraat 12b, Delfshaven, Rotterdam.

Boekhandel de Balustrade is een zelfstandige boekhandel van ruim 100 m2 met een breed maar eigenwijs assortiment, literair maar niet elitair, met aandacht voor verschillende talen en culturen, met zowel Nederlandse als anderstalige boeken.
Aan de leestafel kan koffie en thee worden besteld, en er liggen inkijkexemplaren van de nieuwste boeken. Gemiddeld twee keer per maand zal er een activiteit worden georganiseerd: een lezing, workshop, boekpresentatie of boekbespreking.

Al rond 10 mei opent De Balustrade haar deuren, maar de feestelijke opening vindt plaats op 24 mei, waarvoor iedereen is uitgenodigd: Rotterdammers, buurtbewoners, letterenliefhebbers en nieuwsgierige voorbijgangers.
Verschillende schrijvers, dichters en vertellers zullen korte voordrachten houden, onder wie: Rien Vroegindeweij, Sanneke van Hassel, Manuel Kneepkens, Jan Oudenaarden, Daniel Dee, Bianca Boer, Christophe Vekeman, Ernest van der Kwast e.a.
Hester Knibbe maakt van deze feestelijke gelegenheid gebruik om haar nieuwe dichtbundel te presenteren.
Tussendoor zal DJ Socrates het publiek meenemen op een muzikale wereldreis.

Voor nadere informatie kan men contact opnemen met Christine Bosch en Folco de Jong.
06-24611929 / 06-16962795
Email: info@boekhandeldebalustrade.nl
Website: http://www.boekhandeldebalustrade.nl.
Men kan zich daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief.


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"