Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | donderdag 28 maart 2024 16:12 uur | 1 bezoekers


Yasmin Levi

Yasmin Levi

Recensie Yasmin Levi

Recensie Yasmin Levi:
Anders dan verwacht

Door Guido Haspers

Yasmin Levi:

Anders dan verwacht

Na het lezen van verschillende berichten over Yasmin Levi, was ik erg benieuwd geraakt naar deze verschijning. Zij zingt in een unieke taal namelijk in Ladino. Ladino is een Joods Spaanse taal die voorkwam bij Joodse Christenen en (Turkse) Moslims die in harmonie samen leefden aan de Spaanse Middellandse-Zeekust. Verder staat in elke artikel over haar dat haar stem doet denken aan die van Nina Simone. Dit vind ik dus een hele goede zangeres en keek enorm uit naar de voorstelling.

Nadat ik heerlijk uit eten was geweest om mijn avond compleet te maken, ging ik op weg naar Lantaren/Venster, waar Yasmin Levi zou optreden. Toen ik daar keurig 20 minuten voor het optreden aan kwam bleek dat ik niet de enige was die het een en ander over haar gelezen had. Er stond een enorme rij bij de kassa en je hoorde mensen al paniekerig jammeren over het feit dat zij misschien geen kaartje meer konden bemachtigen.

Ik stond daar zelfverzekerd tussen omdat ik een gereserveerde kaart had aangezien ik natuurlijk pers ben. Toch begon ook ik hem een beetje te knijpen toen ik hoorde dat ook gereserveerde kaarten al vergeven werden omdat deze voor acht uur opgehaald hadden moeten worden. Maar ik nam aan dat dit niet voor perskaarten gold toen ik dit in de rij voor de kassa hoorde.

Mijn aanname bleek fout. Ook mijn twee kaarten waren al vergeven en kon onverrichte zaken naar huis. Om deze mooie avond niet direct te laten verpesten besloot ik samen met mijn gezelschap dan tenminste binnen nog een drankje te doen. En dat had ik ook voor geen goud willen missen. Want de mensen die niet op de hoogte waren van de acht uur-regel waren not amused. Sterker nog, ze namen geen genoegen met excuses. De een na ander probeerde sneaky met onzin verhalen naar binnen te glippen. “iemand binnen heeft mijn kaartje!” of een charme offensief van naar de man bij deur van“he hoe gaat het nu met je?” waren om de beurt te horen.

Misschien waren mensen op een idee gekomen toen ik aan de kassa nog even extra navroeg of de perskaarten ook al vergeven waren, want ik was van Antenne Rotterdam. Ik wist de waarheid gelukkig goed over te brengen want ik kreeg het compliment van een bezoeker dat ik zo fantastisch kon acteren…

Ik heb dus uiteindelijk niets gezien van deze Yasmin Levi. Ik weet alleen wel dat veel mensen van heinde en verre zijn gekomen om haar te zien. Ze moet dus wel iets bijzonders hebben. Ik heb daarna ook even op youtube naar haar gezocht en dat zal ik iedereen aanraden die overweegt naar haar optreden te gaan die haar niet kent. Want ze heeft een fantastische stem, en legt heel veel emotie in haar stem, maar de vergelijking met Nina Simone vindt ik misleidend. Wie van Nina Simone houdt hoeft namelijk Yasmin Levi echt niet mooi te vinden. Dus controleer het eerst even via youtube, dan weet je zeker of je het wat vindt.

Yasmin Levi kan namelijk net als mijn avond zijn, je amuseert je wel…. Maar toch, anders dan verwacht…

Guido Haspers

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"