Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 01:57 uur | 1 bezoekers

COM.POST #3: Hilary Jeffery

OP zaterdag 22 maart wordt DE PLAYER: KATENDRECHT SPACEPORT!
Hilary Jeffery (GB/NL)

i.s.m. Anne Wellmer (DE/NL) & Chris Long (GB)

datum: zaterdag, 22 maart 2008
locatie: DE PLAYER, tolhuisstraat 107-bg, Rotterdam
tiid: 20.30 uur
entree: 6,00 euro
info & reserveren: info@stdsps.nl
telefoon: 010-7860045


Voor COM.POST #3 schrijft Hilary een stuk op basis van drone-soundscapes, als een routebeschrijving naar andere dimensies. Hiervoor maakt hij grafische partituren die eruit zien als landkaarten, en die door Anne, Chris en hemzelf worden gebruikt als navigatie-systeem. Hierbij staat de nieuwe versie van de Tromboscillator centraal, een combinatie van electronica en trombone. Dit instrument biedt een uitgestrekt auditief landschap, een akoestisch spiegelpaleis, een doolhof van steeds veranderende routes...


PROGRAMMA:
20.00 uur: deur open (reality check-in)
20.30 uur: composition part 1 (boarding and departure)
21.00 uur: composition part 2 (march of the consumer zombies)
21.30 uur: composition part 3 (inner space / outer time)
22.00 uur: composition part 4 (Jupiter dream)
22.30 uur: composition part 5 (return to Katendrechtransformed)
23.00 uur: aankomst/landing : geen paspoorten nodig!


Tevens: 'CONSUMER ZOMBIE MEETS BARBARELLA', space-snackbar door John Colenbrander


Hilary Jeffery - trombone and tromboscillator
Chris Long - accordion and electronics
Anne Wellmer - analogue synths



Terwijl we toekijken hoe vastgoed-bedrijven en projectontwikkelaars de creatieve ruimte overnemen door kunstenaars-ruimtes te veranderden in dode yuppiezones, worden we gedwongen om manieren te vinden om voorbij de glanzende, onbetaalbare, computer-gegenereerde versie van de werkelijkheid te kijken. Als we geen consumer-zombies willen worden, moeten we leren hoe we in andere dimensies kunnen reizen en hoe we nieuwe versies van onze werkelijkheid kunnen creëeren, wat uiteindelijk zijn weerslag gaat hebben op de wereld waarin we nu leven, en zal resulteren in het ontstaan van ons eigen 'losgoed'!


INFO:
Hilary Jeffery (GB/NL) - is componist, trombonist, schrijver en beeldend kunstenaar. Hij woont en werkt in de Hilcave op Christmaseiland.

Chris Long (GB) - heeft in alle uithoeken van de muzikale wereld gespeeld, variërend van klassiek/hedendaags, naar rock, jazz, musical theater, experimenteel en geïmproviseerde muziek. Hij studeerde compositie bij Gavin Bryars en schreef voor o.a. koren, orkesten, dans en televisie...

Anne Wellmer (DE/NL) - is componist, performer, zangeres en geluidskunstenaar. Haar werk bestaat o.a. uit geluidswerk voor performances en installaties, live muziek voor dans en theater, radio en improvisaties met electronica. Anne woont en werkt in Den Haag en Berlijn.

Drone - Een 'drone' is een uiterst lang aangehouden gonzende, snorrende of ronkende klank of toon in een compositie. De drone kan de grondtoon zijn van een compositie, maar is soms ook een boventoon of een cluster van tonen met een specifieke klankkleur.

COM.POST
Rondscharrelen op de post-digitale composthoop van de hedendaags gecomponeerde muziek: wetenschappelijk, sociaal, digitaal, analoog, lokaal, globaal, 3-dimensionaal, performatief & informatief

Op uitnodiging van stichting DSPS/ DE PLAYER werken er van januari tot en met juni 2008, zes componisten aan een muziekstuk. Uitgangspunt van de werkplaats is een onderzoek naar hedendaagse COMPOSITIE in beeld en geluid.
Iedere deelnemer gebruikt DE PLAYER één week als faciliteit en podium ten behoeve van ontwikkeling en experiment. Dit resulteert in een speciaal voor deze werkplaats gemaakte compositie. Aan het eind van de werkweek, op de zaterdagavond, wordt het gecomponeerde werk LIVE uitgevoerd op een lokatie in Katendrecht. Naast deze wereldpremière is er die avond een nevenprogramma van o.a. film, lezingen & installaties die aansluit bij het werk van de componist in kwestie.


LINKS:
Http://www.hiljef.com

Http://www.myspace.com/auxhil

http://www.myspace.com/longchristopher

http://www.48cameras.com

http://www.oigoi.co.uk

http://www.nonlinear.demon.nl

http://www.myspace.com/nonlinearanalogica

http://en.wikipedia.org/wiki/Drone_music

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"