Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 00:38 uur | 1 bezoekers


Angle @ Roodkapje

galeriePOONBERG

LCC Delfshaven

PERSBERICHTEN

Vers van de pers.
ANGLE

‘a  subjective view on the conflicts between the Middle East and the West’


Roodkapje presenteert vol trots het project ANGLE. Het project bestaat uit een tentoonstelling en een lezing. In de tentoonstelling presenteren bovengenoemde kunstenaars hun visie en perspectieven op de conflicten tussen het Westen en het Midden-Oosten.


In ANGLE laten deze kunstenaars niet de cliché beeldvorming zien tussen het westerse liberalisme en de fundamentalistische dogma’s van de islam in het Midden-Oosten. De getoonde werken belichten de conflicten juist vanuit de beeldende kunst, zowel in historische en persoonlijke perspectieven. Speelt de beeldende kunst een rol in de conflicten en kan kunst bijdragen aan sociale cohesie?


Sjoerd Oudman: ‘Monumental displays’


In zijn werk ‘Monumental Displays’ (2007-2008) richt Oudman zich op het proces van beeldvorming in de media. In silhouetachtige maquettes, die zijn afgeleid van de kartonnen stands die gebruikt worden in bioscopen, zijn groepen mensen te zien. Op de displays zijn slogans te zien als ‘Dare’ en ‘Be part of the action’. De afgebeelde groepen zijn verwikkeld in ondefinieerbare, doch vaak gewelddadig aandoende handelingen. In de displays herkent de toeschouwer fragmenten uit de media, waarin voetbalhooligans en leden van Hamas een vervreemdende co-existentie aangaan.


Maher Al Sabbagh: ‘The Arabian Dream’


De Nederlands Syrische filmmaker Maher Al Sabbagh besloot de film ‘The Arabian Dream’ te maken omdat hij niet langer mondeling wilde reageren op de negatieve berichten over de Arabische wereld. Al Sabbagh laat gevoelige kwesties als het voortdurende kolonialisme, het Israel vraagstuk en de wortels van het radicalisme niet onbesproken. Al Sabbagh, filmmaker van Arabische origine, maar beïnvloed door het westers idee omtrent individualisme, interviewde mensen uit alle uithoeken van de Arabische Wereld. Deze interviews voegde hij samen met archiefmateriaal.


Guido Bertling: “Homage an Franz”


Toen in April 2004 de Amerikaan Nick Berg in Irak door terrorist Abu Musa al-Zarqawi werd onthoofd, werd deze video wereldnieuws. Het was een aanzet tot een reeks terroristenvideo’s die door miljoenen mensen zijn bekeken op het internet. In de videopresentatie ‘Hommage an  Franz’ gebruikt Bertling een zelfde vorm van presentatie. Bertling wil met „Hommage Franz“ de invloeden laten zien van het gebruik en manipulatie van massamedia.


Joost Benthem: ‘Liberator’s Candy’


Uitgangspunt in het werk van Benthem is het zoeken naar ‘flexibiliteit’ en een nieuwe esthetiek in alledaagse producten, materialen en stoffen. Oorlog, geweld en conflicten zijn thema's die terugkeren in het werk van Benthem. Oorlog is voor Benthem in alle opzichten zo ver weg dat ze romantisch dreigt te worden. In ANGLE presenteert Benthem onder andere foto’s uit zijn performance ‘Liberator's Candy Ultimate Original 2007’.


Soheila Najand:  Lezing ‘Ik kom uit Allochtonia’


De titel  van deze lezing is afkomstig van Soheila’s zoon. Als Nederlander, met ouders geboren in Iran, kreeg hij op school te horen: “Jij bent geen Nederlander, Jij bent een allochtoon”. “Dan kom ik uit Allochtonia” was zijn reactie. ‘Als een land geen eigenlanders produceert, maar allochtonen, dan ontkent dit land zichzelf.’  Soheila duidt zichzelf steevast als ‘Nederlander geboren in Teheran’. Haar zoon identificeert zichzelf met Iran, en noemt zichzelf Iraniër. Najand is directeur en artistiek leider van Stichting InterArt in Arnhem. Najand wil met haar multidisciplinaire programma’s een nieuwe grammatica van communicatie ontwikkelen die bijdraagt aan identiteitsvorming en sociale cohesie.



ANGLE


‘a  subjective view on the conflicts between the Middle East and the West’


Van 16 maart tot en met 4 mei 2008.


Opening tentoonstelling: 16 maart 16.00 – 18.00 uur


Lezing Soheila Najand : 16 maart 2008, 16:00 – 16:45 uur.


ROODKAPJE                                                                                               


Witte de Withstraat 13A                                             


3012 BK  Rotterdam


Telefoonnummer 010 24 39 800


Openingstijden:  woensdag t/m zaterdag 11.00- 18.00, zondag 12.00- 17.00 en op afspraak. 


ANGLE is mogelijk door de steun van Dienst Kunst en Cultuur Rotterdam en Stichting Doen.


__________________________________________________



Vier (Rotterdamse) benaderingen van de planten- en groeiwereld. Natuur blijft zich ondanks absurde ingrepen en voortdurende tegenslag hardnekkig gedragen als natuur. Dat geldt ook ons zelf: hoe kunstmatig wij ook leven en hoe geconstrueerd of stedelijk wij ook denken, 


aan het eind van het lied is de natuur ons de baas. Een hommage.




Aafke Bennema (schilderijen)


Eric Jan van de Geer (fotoserie Private Landscape)


Rafaël Philippen (foto’s uit de serie Convallaria Majalis)


Karin Trenkel (sculpturen




De tentoonstelling wordt geopend op ZONDAG 16 maart om 15.00 uur.




galeriePOONBERG  (contactpersoon: Paul van den Berg)


Taxusstraat 20


3061 HT Rotterdam



donderdag t/m zondag 13.00 - 18.00 uur en op afspraak


 


----------------------------------------------------------------------------



The end  Off The Road Show



De Off the Road Show is terug! Wist je dan nog niet dat het kon sneeuwen in Off_Corso? Dat er motormaniakken rondrijden door huiskamers, aquariums gevuld worden met geld en wasmachines oneindige stromen schuim spuwen. 



All good things come to an end.....maar de Off The Road Show gaat verder! In deze laatste editie van het multikunstenspektakel dat zijn weerga niet kent neemt Daan Blanche je nog een keer mee in een betoverende wereld van kunst en entertainment. Op een geheime locatie vlak bij Off Corso wordt gedurende deze avond en nacht een exclusieve “Club Bizarre” geopend. Culinaire hoogstandjes, bizarre performances en interactieve acts maken een avond die je later aan niemand kan uitleggen maar die je zeker niet wil missen. Het wordt zoiets als dark Berlin meets cheeky Tokio loves Las Vegas in a weird way met een Rotterdamse R van Rariteitenkabinet. Nog eenmaal en daarna NOOIT meer.... 



Met: Daan Blanche, Eva van Welzenis, de Glazen Kin, Peter teps and so do I, Blasio opblaaspodium, de Belevenis, the Sushi Warriors, Arthur Mulder Hybernating Cowboy, Pyromancer, Magic Rube, Choca, Island of Ease, Kate and Leopolt, Wild Dancers Union, Peter4ring, Sterr allurez and many many more..........



INFORMATIE


Locatie    Off_Corso


Adres        Kruiskade 22


3022 EH Rotterdam


Datum        22 maart 2008 


Tijd        Your *special guide* will take you to the end off the road between 21.30 and 21.55 please be in time to catch that rabbit.


Vanaf 00.00 is er de end off the road afterparty in Club Zonder Concessies (Kruiskade 26, Rotterdam)


Prijs        7,50 euro (includes food and special mix)


Tip        Er zijn slechts 100 kaarten beschikbaar bestel daarom uw entreebewijs via reserveren@barkode.nl




De Off the Road Show is een productie van Barkode Produktiehuis. Met dank aan Dienst Kunst en Cultuur, Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSB fonds



---------------------------------------------------






Jeuken jou handen? Steek ze uit de mouwen in het LCC Delfshaven!


 


LCC Delfshaven nodigt alle jongeren vanaf 16 jaar uit deel te nemen aan projecten en workshops  op het gebied van beeldende kunst!


 


Wil je weten welke workshops Delfshavense jonge kunstenaars geven, of wil je horen hoe je zelf aan de slag kan bijvoorbeeld in de open werkplaats of op ons eigen open podium “Duik in de Ruimte”?


 


Kom naar Expo “de Ruimte”!


 


Daar kan je kennismaken met jongeren en jonge kunstenaars die het nieuwe interieur hebben gemaakt van “de Ruimte”.


 


Van de opening van Expo “de Ruimte” maken we een tof feest op zaterdag 15 maart van 14.00 tot 22.00 uur. Er zijn hapjes, DJ’s en er is natuurlijk genoeg tijd om met de workshopleiders en andere jongeren te ontdekken wat er te doen is in het LCC!


 


De Expo loopt van zaterdag 15 maart tot 6 april. Open ma t/m zo van 12.00 tot 17.00 uur.


 


De workshops beginnen vanaf 7 april.


 


Voor meer informatie kunt u terecht bij  LCC Delfshaven, Voorhaven 57, Rotterdam, 010-4782817 www.lccdelfshaven.nl



--------------------------------------------------------------------------







 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"