Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | donderdag 18 april 2024 19:26 uur | 2 bezoekers

Muziek Divisie Magazine

Het weer wordt er met de dag deprimerender op, maar gelukkig is hij hier weer. De verlichting in je donkere dagen; het wekelijkse Muziek Divisie Magazine!

We beginnen deze week met het eerste stukje van Muziek Divisie recensente Eeva Liukku, die voor de Muziek Divisie naar het concert van Hooverphonic in Lantaren 1 ging.


Hooverphonic

26 november 2007

Het Belgische Hooverphonic heeft net het nieuwe album The President of the LSD Golf Club uit en begon maandag hun nieuwe Europese tour in Rotterdam! Via Live at Nighttown stonden ze geprogrammeerd in een overvol Lantaren 1.

De show zag er indrukwekkend uit met een bijzondere opstelling van witte lichten en spiegels op het podium, tussen de muzikanten in. Door deze abstracte lichtcompositie als décor, in combinatie met de dromerige soundtrack muziek, deed de show denken aan oude jaren ’40 zwart-wit films. Plots spelen ze een James Bond riedeltje.
Ja, eigenlijk speelt Hooverphonic alléén maar James Bons scores. En zangeres Geike Arnaert is de Bond girl. Ze heeft een spijkerstoffen pakje aan met daaronder een chique glazend truitje. Alsof ze net een undercover automonteur is geweest en ze haar vermomming in een flits verwisselt voor een galapakje dat ze eronder verbergt om de LSD Golf Club binnen te dringen.
Hooverphonic is net als 007 stijlvol, koel, strak, zoals het hoort. Maar wat dat betreft lijdt Hooverphonic ook aan de voorspelbaarheid van de Bond films. Halverwege werden de romantische, droevige, filmische liedjes een beetje saai, voorspelbaar, altijd een happy end.

-E.L.



Hooverphonic

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ook Muziek Divisie Recensente Cora De Haard schreef deze week haar eerste recensie voor de Muziek Divisie. Zij ging naar SiMÓN in De Box te Boxmeer.

SiMÓN Nieuwe Rotterdamse band.


Zaterdag 24/11/2007 trad SiMÓN op in De Box te Boxmeer met Heavy Lord en nog een nieuwe band Maaswater Veenlijk. SiMÓN bestaat uit leden (ex-leden) van o.a. Dreadlock Pussy, Face Tomorrow en Dead by Dawn.

Opvallend was dat, er in deze zaal, niet gerookt mocht worden wat tot gevolg had dat, het publiek meer buiten dan binnen stond, jammer want er waren toch aardig wat mensen op
komen draven.

De Mannen begonnen hun set met een rustig intro dat overging in een zwaar meeslepend en soms bombastisch geluid, met vette grunts en verassend mooie zanglijnen. Zelf zeggen ze; het klinkt als Big trucks, mij deed het meer denken aan een big locomotive, eenmaal op gang niet meer te stoppen maar wel met de noodzakelijke vertragingen die de dynamiek zeker ten goede komt.
Waar ik voor viel was de emotionele uitstraling van de frontman Ilja Traas. Dit maakte het tot een optreden met impact en deed mij denken aan een opmerking die ik kortgeleden hoorde, tijdens een concert van Fu Manchu. Ik citeer “Ik kan net zo goed thuis een cd opzetten, er gebeurt niets nieuws” nou hier gebeurde in ieder geval wel wat.
Dat deze Heren zich thuis voelen op het podium is wel duidelijk, maar dat mag ook wel. Het zijn uiteindelijk uitstekende muzikanten met aardig wat ervaring. Het geheel doet goed aan de ogen en de man achter de keys, Teun, staat bewonderenswaardig te headbangen, hij moet alleen wel de volumeknop in de gaten houden om de rest niet te overstemmen.

Wat een minpunt was, en zeker niet onbelangrijk, het geluid, de man die moest mixen had misschien een zware avond gehad of de band was te moeilijk voor hem, het klopte in ieder geval niet.

Eindconclusie, mocht SiMÓN een CD uitbrengen dan ga ik hem zeker kopen.

Cora de Haard

Simon

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Als derde deze week maakt ook Muziek Divisie Recensent Dylan Daimin zijn eerste verschijng in het Muziek Divisie Magazine. Hij doet er nog een schepje bovenop, en plaatst gelijk twee recensies!


Het echt Rotterdams open podium:

Drie weken geleden ging in Slinge de eerste voorronde van het echt Rotterdams open podium van start. Drie opeenvolgende voorrondes met ieder 2 winnaars die door gaan naar de maandfinale op 5 december. Talent uit alle hoeken van de maatschappij kan meedoen aan het evenement waar geen restricties aan verbonden zijn. Zang, dans, rap, cabaret, toneel, klassiek, rock, alles is vertegenwoordigd in de voorrondes, wat zich af en toe ook uit in uitbundig en gemengd gedrag van het publiek. De mensen die zich door de voorrondes en de maandfinales weten te worstelen krijgen in april volgend jaar de kans om zich te uiten als het nieuw talent van het Rotterdams open podium en de winnaars krijgen een masterclass op hun talentgebied. De eerste maandfinale zit er aan te komen maar je kan je nog steeds opgeven op de website van het echt Rotterdams openpodium.


Het echt Rotterdams openpodium

Dylan Daimin

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Slagerij van Kampen
.



Afgelopen Donderdag ben ik in het Luxor naar Slagerij van Kampen geweest, een muzikaal ensemble dat origineel bestond uit alleen slagwerk, maar sinds kort versterkt ook een bassist / toetsenist het team. Slagerij van Kampen maakt niet alleen gebruik van origineel slagwerk maar ook van veel elektronische drumstellen en geluidspanelen die bediend kunnen worden met stokken. Ook ijzeren buizen en knijpkatten komen langs in deze voorstelling. Ik verwachte in het begin eigenlijk iets als een andere versie van het bekende "safri duo", maar Slagerij van Kampen maakt muziek met een boodschap, muziek die in klank en zelfs vorm ook grenst aan toneel en kunst. Een zeer energieke voorstelling als je van stilzitten houdt.

Dylan Daimin




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bassist Wouterlandzaat (Terra) in NRC





Onlangs kon je in het magazine een recensie lezen over de Rotterdamse rock-formatie Terra, en de bassist / componist Wouter Landzaat uit die band. In de NRC van 24 November kwamen we het volgende stukje tegen, dat we je natuurlijk niet konden onthouden.

Door Amanda Kuyper

Nijmegen, 24 nov. Het Imperial City Orchestra, ook bekend als de Bigband Nijmegen, heeft jongeren tussen de 12 en 20 jaar uitgenodigd mee te schrijven aan bigbandrepertoire. Tien kandidaten worden in het muziekproject Pimp Your Song gekoppeld aan bekende jazzmusici en arrangeurs als Martine Fondse, Joost Buis en Corrie van Binsbergen. Samen met de jongeren gaan zij de muziekideeën bewerken tot composities voor de bigband.
De nummers worden in april en mei uitgevoerd in Nijmegen, Arnhem en op 2 festivals. Er hebben zich nu vijftien jongeren aangemeld, van wie er vijf met concrete composities zijn gekomen. Zoals de 16 jarige bassist Wouter Landzaat uit Rotterdam. Hij is al tamelijk actief in de muziek en laat op zijn website tal van funky grooves horen. “Een zeer geschikte deelnemer”, beaamt projectleider Peter Smaal. Het semiprofessionele orkest wil meer dan alleen iets leuks met kinderen doen. Vooral het verbreden van ons repertoire vinden we interessant. Echt goede musici kunnen wellicht ook een plek in de bigband krijgen (Wouter Landzaat : red. 27/11/2007). We zijn erg onder de indruk geraakt van hoe jongeren nadenken over muziek. Vorig jaar speelden dertig tieners jazzstandards mee in het project The Imperial Orchestra meets the Young, wild and cool.

Meer informatie over dit project: www.pimpyoursong.nl


Bron: NRC dd. 24/11/2007


Wouter Landzaat

Terra

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gebroken vinger dwarsboomt gig The Bullfight




Helaas voor The Gasoline Brothers en The Bullfight: de terugwedstrijd in het kader van Club Rock ‘n’ Roll Highschool gaat niet door. Donderdag 29 november zouden de Utrechtse en de Rotterdamse band in WaterFront spelen, maar een blessure verhindert dat.

Een van de muzikanten van The Bullfight is door een gebroken vinger uitgeschakeld en "omdat er op korte termijn geen vervanger kon worden gevonden, is besloten het optreden af te gelasten". Wellicht komt er nog een vervangende datum. The Bullfight meldt wel dat het nummer 'No Thorns, No Roses' begin 2008 zal verschijnen op de compilatie-cd 'Heartbreakers & Assshakers part II' van de Zuid-Hollandse Popunie.

Bron: Music from nl

The Bullfight

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Recensie The Real Danger - 'The Real
Danger


stijl: punkrock
wat: cd
label/eigen beheer: Shield Recordings

Dat een vertrouwd geluid ook fris kan klinken, bewijst de kersverse Rotterdamse formatie The Real Danger. Michiel (zang), Mark en Robin (gitaar), Jeroen (bas) en Robert (drums) komen allen uit andere, inmiddels opgeheven bands en brachten de nodige doses ervaring in. In juli 2006 speelden ze hun eerste optreden en brachten destijds meteen een ep met 4 songs uit. Dit sloeg erg goed aan en er werd direct besloten om door te gaan met het schrijven van nieuw materiaal. Dit debuutalbum is daar het bewijs van.

Het vijftal speelt op een aantrekkelijke en erg herkenbare manier de inmiddels zo bekende Amerikaans getinte punkrock; snelle aanstekelijke songs met een herkenbare melodie. En daar is helemaal niets mis mee. Integendeel, hiermee laat men weer eens te meer zien, dat Nederland op dit moment over zeer professionele bands met enorme capaciteiten beschikt. De invloeden van bands als bijvoorbeeld Face To Face of The Ramones zijn duidelijk aanwezig, maar toch weet men in deze stroming een eigen, fris geluid neer te zetten, dat naar meer smaakt.

Op 'The Real Danger' staan dertien nummers, welke in rap tempo opvolgen. Van opener 'Guitars' tot aan hekkensluiter 'Northwest 38' heb je het gevoel alsof je in een zomerse roadmovie bent beland; actie en een vrolijk zomers gevoel vervullen hier de gedachte bij het horen van de snelle punkrocksongs. Het album is duidelijk een schot in de roos, geluidstechnisch is het weer uitstekend afgewerkt en landelijk zijn inmiddels de nodige optredens geboekt. Het talent is overtuigend, en daar hoort het succes vanzelfsprekend ook bij, dus ga ze zien en horen als je binnenkort de kans hebt. Het album? Kopen!

aantal tracks: 13
speelduur: 33:52 minuten

Bron: Music From Nl

The Real Danger


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2nd Place Driver presenteert derde cd tweemaal






De band 2nd Place Driver komt met een derde cd, welke op 14 december uitkomt bij Stacey Records/Rough Trade. De nieuwe langspeler, die de titel ‘Full Speed Bare Naked’ draagt, is een speciaal conceptalbum geworden. De band heeft er naast het elektrische werk, ook altijd een semi-akoestische set op na gehouden en, omdat "daar ook altijd zeer enthousiast op gereageerd werd", besloten op de derde cd met dat gegeven iets speciaals te doen.

Twee versies
En dus telt de cd eigenlijk geen tien nieuwe nummers, maar vijf nieuwe songs in twee totaal tegenovergestelde uitvoeringen, eentje vol elektrisch met scheurende gitaren en synthesizers en eentje in een intieme, meer akoestisch uitvoering. Die akoestische uitvoeringen zijn volgens de band liedjes op zichzelf, "zo gaat de één meer richting reggae en krijgt de ander meer een bossa jasje".

Eerste track
De cd ligt vanaf vrijdag 14 december in de winkel. Om de release te vieren met fans en andere geïnteresseerden geeft de band twee release optredens; op donderdag 13 december in Cul de Sac te Tilburg en in de Bovenzaal van Paradiso op vrijdag 14 december (als onderdeel van het 5-jarig verjaardagsfeest van Stacey Records). De cd zal bij de show in Tilburg alvast te koop zijn. "Voor de die-hard fans" is de cd al vanaf maandag 26 november op www.legaldownload.net te downloaden, inclusief een exclusieve bonustrack. Op de website van de band is alvast de eerste track van het album, 'Rockin’', te beluisteren.


Dubbele presentatie:
Donderdag 13 december: Cul de Sac, Tilburg, aanvang 21.30 uur.
Vrijdag 14 december: Paradiso (bovenzaal), Amsterdam, aanvang 21.00 uur.

Bron: Music From Nl

2nd Place Driver






------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Donderdag 29 November

NATHA LEE en STUDMUFFINS
Locatie: EXIT
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Rock

The Cheer Up! Club: Thunderheist
Locatie: Rotown
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Dance / Elektronisch

UB40
Locatie: Ahoy
Schade: € 44,-/ € 41,-/ € 38,-/ € 35,- (excl. servicekosten)
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Reggae / Ska, Pop

Vrijdag 30 November

SUBWAY
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 8,-
Zaal open v.a.: 23.00 uur
Genre: Dubstep

ROCKINFUUS MET O.A. DosProd
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Hiphop

Helter Skelter
Locatie: Rotown
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 23.00 uur
Genre: Pop

Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.f.o. (Jap), Estradasphere (Usa)
Locatie: Worm
Schade: € 10,-
Zaal open v.a.: 20.30 uur
Genre: Experimenteel / Alternatief

STRANGE FRUIT met NTJAM ROSIE/ NELSON&DJOSA / TYLER ASKEW / HAS
Locatie: EXIT
Schade: € 5,00 of passepartout (R.E.M.F.)
Zaal open v.a.: 22.00 uur
Genre: Pop

Rip-off
Locatie: Podiumcafé Beukelsbrug
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 22.00 uur
Genre: Rock

UB40
Locatie: Ahoy
Schade: € 44,-/ € 41,-/ € 38,-/ € 35,- (excl. servicekosten)
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Reggae / Ska, Pop

The Substitutes
Locatie: Hostel Room
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 22.00 uur
Genre: Rock

Zaterdag 1 December

PRSPCT + CLASSIFIED - REMF EDITION
Locatie: Waterfront (Beide zalen)
Schade: € 12,-
Zaal open v.a.: 23.00 uur
Genre: Drum ’n Bass

EXPECTATIONS IN HIFI met ARK (F), TONY BOOGS, HILBERT IN HIFI en RINGER live
Locatie: EXIT
Schade: €5,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Drum ‘n Bass

Brocante Sonore (Be), Volcano The Bear (Uk)
Locatie: Worm
Schade: €6,-
Zaal open v.a.: 23.00 uur
Genre: Experimenteel / Alternatief

St. Vincent, Windmill
Locatie: Rotown
Schade: €8,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Pop

Dwaalspoor
Locatie: Baroeg
Schade: €4,- / €6,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Dance / Elektronisch

Esion, Provoke
Locatie: Rotonde
Schade: €0,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Metal / Hardrock

Zondag 2 December

Daylight Dancing presents GLOBAL BEATS
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 6,-
Zaal open v.a.: 14.00 uur
Genre: Wereldmuziek

Jazzlink Allstars
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 7,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Jazz

Area 51 (USA) ENI-LESS / P-MODE en FRESHEST KIDZ, MARRIECHINO & th’Acquisition
Locatie: EXIT
Schade: € 10,00 of passepartout (R.E.M.F.)
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Rock

Dan Le Sac vs Scroobius Pip
Locatie: Rotown
Schade: € 7,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Dance / Elektronisch

Maandag 3 December

The Heavy
Locatie: Rotown
Schade: € 6,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Soul / R&B / Urban

Dinsdag 4 December

Sarah Bettens + Support
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 20,-
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Pop

Donderdag 6 December

Puur Elisa
Locatie: EXIT
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Pop


Reggy Lines, Typhoon, Sticks
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 11,-
Zaal open v.a.: 20.30 uur
Genre: Hiphop

Bonte Boel met Area51 VS Redrum
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 2,- met collegekaart gratis
Zaal open v.a.: 20.30 uur
Genre: Hiphop

The 192 Loudspeakers Experience
Locatie: Worm
Schade: € 6,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Experimenteel


Vrijdag 7 December

Putrefied, Houwitser, Remains
Locatie: Worm
Schade: € 7,-
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Metal / Hardrock

Invisible Movements, The Little Dears
Locatie: Podiumcafé Beukelsbrug
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 15.00 uur
Genre: Pop


NiCad, The May Bees, Venus Flytrap
Locatie: EXIT
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 20.30 uur
Genre: Rock

Loosefit
Locatie: Rotown
Schade: € 2,50
Zaal open v.a.: 20.30 uur
Genre: Hiphop

Panchito
Locatie: Concertgebouw De Doelen
Schade: € ?
Zaal open v.a.: ?
Genre: Jazz

The 192 Loudspeakers Experience
Locatie: Worm
Schade: € 6,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Experimenteel

Zaterdag 8 December

Monsterbal: Stigmata Martyr
Locatie: Worm
Schade: € 4,- / € 6,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Dance / Elektronisch, Gothic

Miss Mary Ann, The Ragtime Wranglers
Locatie: EXIT
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Rock 'n Roll

Rockinfuus
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 6,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Metal / Hardrock

Little Cow
Locatie: Rotown
Schade: € 7,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Pop

Motors Of Invention
Locatie: Worm
Schade: € 10,-
Zaal open v.a.: 20.30
Genre: Experimenteel / Alternatief

LeveL
Locatie: Café De Graauwe Hengst
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: ?
Genre: Rock

Zondag 9 December

Disco Dimanche
Locatie: EXIT
Schade: € 3,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Dance / Elektronisch


Cellar Zombies, Mad Marge And The Stone Cutters, The Peacocks
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 10,-
Zaal open v.a.: 19.00
Genre: Rock ’n Roll

Hospital Bombers, Johan, Scram C Baby
Locatie: Rotown
Schade: € 8,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Pop


Motors Of Invention
Locatie: Worm
Schade: € 10,-
Zaal open v.a.: 15.30
Genre: Experimenteel / Alternatief

Rotterdams Artiesten Gala
Locatie: Ahoy
Schade: vvk € 13,50 / kassa € 17,-
Zaal open v.a.: 18.30
Genre: Rock

Maandag 10 December

Hellsaw, Shining, Skitliv
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 10,-
Zaal open v.a.: 19.00
Genre: Rock

Fatan Mojah
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: vvk € 23,- / kassa € 25,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Reggae / Ska

New Cool Collective Big Mondays
Locatie: Rotown
Schade: € 6,-
Zaal open v.a.: 21.00
Genre: Jazz

Woensdag 12 December

Ebben Eruit! Met Politics
Locatie: EXIT
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 20.00
Genre: Rock

 
Array
(
    [106277] => Array
        (
            [naam] => TRAKTOR Steve
            [link] => 
            [reactie] => SiMon rockt! In waterfront een tijdje geleden waren ze heel overtuigend. Hele toffe nieuwe band!
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-11-29 17:37:24
            [react_date_changed] => 2007-11-29 17:37:24
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 97873
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 5VGSGZ48RCYT2UE
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 106277
            [editable] => 1
        )

)

TRAKTOR Steve | 29 november 2007

SiMon rockt! In waterfront een tijdje geleden waren ze heel overtuigend. Hele toffe nieuwe band!


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"