Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 09:48 uur | 3 bezoekers

Muziek divisie magazine

Daar is hij weer, jouw venster in de Rotterdamse muziekscene; het Muziek divisie magazine!

Lijkt het jou ook tof om af en toe voor de Muziek Divisie te schrijven, vind je dat we iets overslaan of heb jij andere toffe ideeen? Laat mij dat dan weten, en stuur een mailtje naar Immanuel @antennerotterdam.nl

Urban Awards

Na de genomineerden zijn nu ook de optredende artiesten van de Urban Awards bekendgemaakt.
Daar zitten uiteraard heel wat genomineerden tussen. Zo houden Pete Philly & Perquisite, Jiggy Dje, Raymzter en Algerino, Appa (featuring Sjaak), (Big Boy) Caprice en Winne in ieder geval een optreden aan hun nominatie over, maar is het nog afwachten of ze de Rotterdamse Cruise Terminal ook met een award zullen verlaten. Ook kanshebber The Partysquad is live te zien, en wel op de aansluitende afterparty. Salah Edin had trouwens, met liefst zes nominaties, niet misstaan in deze line-up.

Bron: Music from nl

Let op! Tickets zijn niet te koop. Je kunt wel kaarten winnen door voor 6 november te stemmen op jouw favorieten op de officiele Urban Awards site.

Mocht dit toch niet lukken, de Muziek Divisie zal er natuurlijk wel bij zijn, dus check de review in het Muziek Divisie magazine volgende week. Hier alvast een kort voorproefje.



Bron: youtube.nl
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terra @ Get Rhythm

Het voormalige Cloud Cuckoo Land stond (zoals aangekondigd) afgelopen Vrijdag (26-10) als Terra in Get Rhythm in Ridderkerk.

Cloud Cuckoo Land was altijd al een bandje dat interessante muziek maakte. De muziek die Wouter Landzaat (bassist) schreef had altijd al een enorme originaliteit en de Vocals van Marlouis Landzaat (zangeres) waren altijd al zeer krachtig.

Toch was er nooit sprake van een echte band.
Op zich logisch aangezien de band bij het opzetten in Januari 2005 bestond uit erg jonge en onervaren muzikanten (op de zangeres na was de hele band 12 of 13). Hierdoor moest de band het vooral van de potentie en het gun effect hebben.

Fastforward naar Oktober 2007;
Cloud Cuckoo Land is met een gitaristen wissel over gegaan in Terra en los van het feit dat de band nu met een nieuwe (kwalitatief betere) gitarist speelt is de hele band ontzettend gegroeid. Ze zijn er nog niet, er zal nog verder geschuurd en polijst moeten worden, maar dat de band als geheel en afzonderlijk niet stil heeft gezeten mag duidelijk zijn.

Bassist Wouter is duidelijk zekerder geworden op het podium. In plaats van een verlegen jongetje dat toch wel erg goed kan bassen kijken we nu naar een hele goeie bassist die op het podium thuis hoort. Hij weet het publiek te bespelen en gooit er tussendoor ook nog wat professioneel klinkende grunts uit. Van deze jongen gaan we in de toekomst nog heel veel horen.
Ook drummer Henri v.d. Berg is duidelijk in het bespelen van zijn instrument gegroeid en vergeet niet (zoals dat vaak wel gebeurt) dat de drummer ook voor het publiek te zien is en dus ook moet entertainen.
Zangeres Marlouis Landzaat voelt zich duidelijk beter op het podium dan voorheen en vervult de rol van front vrouw steeds beter. Wat betreft de vocals was eigenlijk altijd al wel duidelijk dat ze voldoende in huis had om professioneel zangeres te worden, misschien dat er nog een nummer in de set op genomen zou kunnen worden die meer op het kunnen en de stem van deze zangeres gericht is?
Tot slot is ook de nieuwe gitarist Younes Kadri een welkome verbetering.
Deze jongen is duidelijk zijn instrument meester en weet ook zijn weg op het podium te vinden. Natuurlijk zal het nog even duren voordat hij helemaal in de band opgaat, maar dat zal slechts een kwestie van tijd zijn.

Als Terra doorgaat op het spoor waarop ze zitten, zou het zich heel goed over grofweg een a twee jaar bij de top van de Rotterdamse rockbandjes mogen gaan scharen.

Het enige gevaar waar Terra voor moet waken is dat ze de pop invloeden die er in het begin meer dan nu in zaten niet verder verliezen. De composities van Wouter Landzaat zijn zo apart en origineel dat het als er niet voor gewaakt wordt wel eens te ontoegankelijk zou kunnen worden. Je zou dan hele interessante muzikanten muziek krijgen, wel tof maar vanuit commercieel oogpunt bekeken niet heel sterk.

Niet dat dat overigens nu al het geval is, de balans ligt nu eigenlijk heel goed, maar de lijn moet niet verder de ontoegankelijke kant op gaan hellen.

Al met al als Terra doorgaat op deze manier, en de toegankelijkheid van de muziek niet uit het oog verliest zou het wel eens een hele grote naam binnen de rock scene kunnen gaan worden.

Terra
Immanuel Spoor
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3VOOR12 Feessie ter gelegenheid van verbouwd Waterfront
Voor 2 euro een avond vol Rotterdamse lol op 2 november

Het tijdschema is nog niet helemaal rond maar het Zeeuws/ Rotterdams zootje ongergeld Crappy Dogs met hun stampende straatblues je zal de mensen in ieder geval verwelkomen in de kleine zaal. De band rond bluesman Erik Vandenberge bestaat tegenwoordig voor het overgrote deel uit Rotterdammers, dus mag daarom niet op dit Rotterdamse feestje niet ontbreken.

In de kleine zaal gaat daarna het feest helemaal los. Wat dacht je van singer/songwriter Yop, ook wel bekend als zanger van Surface Noise. Zijn muziek bevindt zich ergens tussen Brian Wilson en de lof-i van Lou Barlow, maar dan wel met een vette Rotterdamse knipoog.

Rats on Rafts zijn vier jonge ratten die, over elkaar struikelend van enthousiasme, smerige grungy punk vol Mudhoney-gein brengen.
Electronica-duo Ringer, met ex-leden van Solaire en Muego achter een tafel vol electronica, zoekt het meer in de industriële noise-hoek.

Het trio At No Bikini Beach is het zij-project van leden van Mono & Feverdream. Ze maken een eigenzinnige vorm van instrumentale funknoise waar best op gedanst mag worden. Ze treden niet vaak op dus 3VOOR12 Rotterdam is trots dat de heren tijd konden maken voor deze knalfuif.

Draaitafelkunstenaar Eni-Less, één van de pioniers van de Rotterdamse hiphop-scene en met Deformer ook in de grote zaal te zien, zal in de kleine zaal laten horen wat hij met een paar draaitafels, cd-spelers en hele vlugge vingers allemaal voor moois kan voortbrengen.

Sauna West, het zinderende zestal wat begin dit jaar hun eerste volwaardige plaat Kawasaki Helvete uitbracht, zal een van de afsluiters van de kleine zala zijn. Peter de Koning en consorten funken er aardig op los, Roxy Music-stylee!

Na al dit muzikale vuurwerk zal o.a. Dj Okkie en de Lente Dj de sfeer er nog tot ver in de nacht inhouden.

Voor het symbolische bedrag van 2 eurootjes mag je in twee zalen de hele avond feesten. De grote zaal staat ook bomvol met leuke dingen. Als live acts zijn de maniakale mannen van ZZZ gestrikt en gaat rapper Djiggy Dje laten zien dat hij één van de dopeste hiphoppers is van dit moment. Opener Tenement Kids stonden eerder al in WaterFront en speelden zo overtuigend dat ze zijn teruggevraagd. WaterFront heeft natuurlijk ook veel te bieden op het gebied van dance. Daarom heeft de organisatie de mooiste namen uit verschillende scene's gevraagd om hun ding te presenteren tot in de late uurtjes. Wat kan je vewachten:

Perry - Strictly techno
Djuice Lesweet - Luidsprekers
Pamb vs Harsh - Classified
Nicon - Subway
Thrasher - PRSPCT
Bryan Fury - Digital Assault
Atiq - Who broke my beats/ Rave!
Dissolvement vs Strytox - StriKtly TeKno/ 010 Electronics

Bron:3voor12 Rotterdam

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Les Savy Fav zet een uitverkocht Rotown op zijn kop
Excentrieke frontman Tim Harrington is een attractie op zich

Een show van het New Yorkse post-punk viertal is altijd spectaculair en ook
afgelopen donderdag in een uitverkocht Rotown was het weer een hele
belevenis. Zanger Tim Harrington is zonder twijfel de grote blikvanger van
de band en het is altijd weer spannend wat voor capriolen hij gaat uithalen.
Enkele minuten nadat hij opkwam onder een groot laken verdween hij al in het
publiek om vervolgens crowdsurfend weer op het podium te belanden. Het zou
daar niet bij blijven want Tim betrekt graag zijn fans bij de show, ook al
sta je helemaal achterin de zaal. Muzikaal was het ook nog eens genieten
geblazen want er werd veel gespeeld van het vorige maand uitgekomen album
'Let's Stay Friends', het beste werk dat de band in hun 12-jarige bestaan
heeft afgeleverd.

Les Savy Fav
3voor12 Rotterdam

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

The Madd – ‘Ongeneeslijk Beat’

stijl: beat/garage
wat: album
label/eigen beheer: Excelsior Recordings

Komt een man bij de dokter: “Dokter, ik ben ongeneeslijk beat”. “Nee toch zeker? Je bedoelt ziek.” “Nee dokter, BEAT! Ik heb al de hele week de nieuwe plaat van The Madd uit Rotterdam op staan thuis, en ik ben verslaafd aan deze verslavende beat-muziek. Je moet ‘m zelf maar eens luisteren, die simpele gitaar-riffjes, dat fuzzy orgeltje, en dan vooral de aanstekelijke melodie. Ik kom er niet van af, ook als ik uit huis ga blijft die plaat in m’n kop hangen.” “Ik stuur je gelijk door naar een psycholoog, meneer”

Bij de psycholoog: “Nou het zit zo: The Madd heeft haar opvolger gemaakt na hun eerder verschenen ep ‘Are Left Behind’. Nu dus een volwaardig album met de titel ‘Ongeneeslijk Beat’ en daarom ben ik hier. De plaat heeft me dus besmet. Het begon allemaal met de eerste track, die ze nu ook nog eens tot single (lees hitsingle) hebben gedoopt. ‘Jump Now!’ heet ie, en die is super aanstekelijk. Een sixties-klassieker anno 2007 met gastvocalen van de meiden van The Riplets.

En echt, alsof dat nog geen fantastische binnenkomer is, gaat het gewoon verder met ‘Going All The Way’ en ‘Her Big Man’. Ik kan er niets aan doen, maar die refreintjes zijn zo lekker en dat orgeltje is zo fijn! Dokter, je moet ook weten dat de bandleden allemaal aliassen gebruiken. Zo heet de jongen die orgel speelt "De Schuinsmarcheerder", dat is toch cool?! Dat wil ik dus ook hè, ik wil ook een alias. Misschien kan ik wel "Roughy" heten, daar zingen ze ook over. Sterker nog, dat is een track waar ze zingen over “…the Beatles man”. Ja dokter ik ben er uit.”

“Vertel nog eens over die muziek dan.” “Nou, het zijn stuk voor stuk heerlijke songs. De ene keer met een flink tempo, en de andere keer wat rustiger of laidback. Maar altijd met het sixties-gevoel erin. Zo’n nummer als ‘Sad Boy’ bijvoorbeeld is een prachtige popbeat-track. Waarna ze er met ‘I Want You, Need You, Love You’ weer flink tegenaan knallen. Ook uitsmijter en bonustrack ‘Je Suis Parti’ is het noemen waard. Ik kan geen Frans, maar dat maakt echt niet uit, het nummer swingt van alle kanten. Echt super, maar toch voel ik me ergens ook weer depressief door The Madd. Ik heb ze tot op de dag van vandaag nog niet live gezien, dokter. Heb je die gig-lijst van ze gezien? Ze hebben echt al overal gespeeld, zelfs in Engeland, Duitsland en Zwitserland. Binnenkort doen ze een tourtje met Spinvis, ik denk dat ik daar dan toch maar eens moet gaan kijken. Misschien dat ik dan genees, als ik dat al wil natuurlijk.”

Oordeel van de psycholoog: The Madd heeft een te gekke plaat afgeleverd die mensen ongeneeslijk beat kan maken. Het medicijn kun je niet bij de apotheek halen, maar bij de ticketservice en bij de bekende voorverkoopadressen. The Madd is ook nog op vier Poprondes gratis te zien en presenteert op zaterdag 27 oktober de plaat in WaterFront. En voor diegene die graag ook graag ongeneeslijk beat willen worden, luister die plaat!

aantal tracks: 11
speelduur: 29.29 minuten


Op www.myspace.com/themadd kun je het virus oplopen. Je kunt 'Ongeneeslijk Beat' daarnaast tijdelijk geheel beluisteren in de Luisterpaal van 3VOOR12.
Bron: music from nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Concertagenda
Dondergag 1 November

Dommelsch locals only! On tour met Livexs
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Rock

Bonte Boel
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 2,- (met collegekaart gratis)
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Divers

Breaking bands night met Arnidas, Project 7 en Lagrima
Locatie: Exit
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Rock

Blood Red Shoes + The Sugarettes
Locatie: Rotown
Schade: € 7,- (+vvk)
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre:
Pop

Vrijdag 2 November

Waterfront’s grand opening/3voor12 feessie

Locatie: Waterfront (Kleine en grote zaal)

Schade: € 2,-

Zaal open v.a.:
20.00 uur
Genre: Divers

Clayborn + Slave called shiver (support) en Dj Miller – Drop the leash tour
Locatie: Exit
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Rock

Loosefit
Locatie: Rotown
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 23.00 uur
Genre: Hiphop

Ashura (Fra), Denial Fiend (USA), Exterminator (Bel), Massacre (USA)
Locatie: Baroeg
Schade: € 12,-
Zaal open v.a.: 19.00 uur
Genre: Metal / Hardcore

Envy
Locatie: Worm
Schade: € 9,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Metal / Hardcore

Zaterdag 3 November

De heideroosjes + Goldenboy (N)
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 12,50
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Punk / Hardcore

Prspct – Met o.a. The Panacea en Phace
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 8,-
Zaal open v.a.: 23.00 uur
Genre: Drum ’n Bass

Supersnaar
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 23.00 uur
Genre: Rock

Daylight dancing presents:Global beats met DJ Safri
Locatie: Waterfront (Grote zaal)
Schade: € 6,-
Zaal open v.a.: 12.00 uur
Genre: Wereldmuziek

Dutch Doom Days VI: Day 1
Locatie: Baroeg
Schade: € 15,-
Zaal open v.a.: 15.00 uur
Genre: Metal / Hardcore

Clayborn + Slave called shiver (support) en Dj Miller – Drop the leash tour
Locatie: De Graauwe hengst (Schiedam)
Schade: € 5,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Rock

Bar Dancing Nikola Tesla met o.a. Adept (nl) + Ghettonuns (ca)
Locatie: Worm
Schade: € 8,-
Zaal open v.a.: 22.30 uur
Genre: Experimenteel

Zondag 4 November

Going To A Go-Go Festival ft. The Bishops + Oops-A-Daisies
Locatie: Rotown
Schade: € 7,- (+vvk)
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Pop

Dutch Doom Days VI: Day 2
Locatie: Baroeg
Schade: € 15,-
Zaal open v.a.: 14.00 uur
Genre: Metal / Hardcore

Maandag 5 November

The Wombats (UK)
Locatie: Rotown
Schade: € 8,- (+vvk)
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Pop

Woensdag 7 November
Hips
Locatie: Waterfront
Schade: € 10,- (passe- partout) €8,- (+vvk aan de deur)
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Funk / Soul

Donderdag 8 November

10 jaar Tocado Feestje - met Harry Merry & The Must, The Suicidal Birds, Lushus en The Stinksisters
Locatie: Waterfront (Kleine zaal)
Schade: € 8,-
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Alternatief

Snowflake
Locatie: Exit
Schade: € 0,-
Zaal open v.a.: 20.00 uur
Genre: Rock

The Tellers (Bel)
Locatie: Rotown
Schade: € 7,- (+vvk)
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Pop

Huntsville (no) + Cinema prayoga - the Secret History of Indian Cinema (tbc)
Locatie: Worm
Schade: € 6,-
Zaal open v.a.: 21.00 uur
Genre: Experimenteel

 
Array
(
    [106360] => Array
        (
            [naam] => TerRa
            [link] => www.myspace.com/therealterra
            [reactie] => Ziet er goed uit Immanuel!!! Grts TerRa
            [afbeelding] => 21563
            [afbeelding_id] => 21563
            [afbeelding_name] => groep1.jpg
            [afbeelding_date] => 2007-11-02 11:37:34
            [afbeelding_info] => 
            [afbeelding_filename] => site25_20071102113734_groep1.jpg
            [afbeelding_site] => 78
            [afbeelding_deleted] => 0
            [afbeelding_maker] => 
            [afbeelding_formanswer] => 766093
            [afbeelding_width] => 2816
            [afbeelding_height] => 2112
            [afbeelding_size] => 3180284
            [afbeelding_type] => jpg
            [afbeelding_isimage] => 1
            [afbeelding_isextranet] => 0
            [afbeelding_user] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-11-02 11:37:34
            [react_date_changed] => 2007-11-02 11:37:34
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 97923
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 9VHSUE5LVPYRR
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 106360
            [editable] => 1
        )

)
photo

TerRa | 02 november 2007

www.myspace.com/therealterra

Ziet er goed uit Immanuel!!! Grts TerRa


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"