Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 23:15 uur | 1 bezoekers

The Revirginator

In “Shouf Shouf Habibi” droomt Ap van een vriendin, type Katja, maar dan wel maagd. Wat te doen als ex-maagd? Een maagdenvliesrestauratie! Madonna’s “like a virgin” krijgt u er gratis bij.

The Revirginator

 

 

Zelf ben ik liever dood dan Jood. Dat zeg ik zonder racistische bedoelingen. Ik ben onbesneden. Zo geboren en dat wil ik graag zo houden. Überhaupt om geloofsredenen besnijden begrijp ik niet. Maar misschien begint mijn onbegrip al bij die geloofsredenen. Jezus, ik noem hem zelf liever Jopie, zou besneden zijn. Op hoogtijdagen zouden zijn voorhuid(en) (?/!) in 14 kerken tentoongesteld en aanbeden worden. Zelf ben ik in mijn jeugd als katholiek van mijn voetstuk gevallen, maar mijn voorhuid, laat staan andermans voorhuid aanbidden, dat gaat me toch echt te ver.

 

Toch kan er een voordeel zitten in besnijden. Besnijden reduceert de verspreiding van aids. Accurater gezegd: besneden mannen hebben een kleinere kans om een HIV-besmetting over te dragen. Dat is wetenschappelijk aangetoond. Tegenwoordig worden besnijdenissen daarom bezuiden de Sahel gepromoot. Niet uit geloofsovertuiging maar als levensredding. Daar waar de aidsverspreiding epidemische vormen heeft aangenomen is besnijden niet een middel om het probleem van aids op te lossen, maar het biedt wel een praktische methode de verspreidingskans te verkleinen. En dat redt levens.

 

Een vriend van me heeft zich vorig jaar semi-vrijwillig laten besnijden. Nou ja, hij had de circumcisie kado gekregen van zijn aanstaande vrouw. Zij zei een continu ontblootte eikel geil te vinden. Een cosmetische ingreep dus die voornamelijk door beeldvorming is ingegeven. Ik verklaarde hem voor gek. De liefde en vooral de goede seks gingen voor, en dus liet hij zich onttoefen. Daarmee hoop ik dat hun relatie gered is. Nochtans zet ik daar geen geld op in. Ze hebben echter wel aangekondigd volgend jaar te gaan trouwen.

 

De noodzaak tot besnijden van jongens roept vragen op maar meisjes besnijden is al helemaal een precair onderwerp. Mijn aversie tegen besnijden deel ik met A. Hirsi Ali of Magan zoals ze werkelijk bleek te heten. Zij brengt sterke argumenten te berde. Verminking van vrouwen. Vrijwillige cosmetische ingrepen van de geslachtsorganen zijn daarentegen booming business. Labioplastie, het verkleinen van de schaamlippen onder druk van de beeldvorming zagen we in de documentaire “Beperkt Houdbaar” van Sunny Bergman al voorbijkomen. En nou doe ik alsof besnijden identiek is aan een labioplastie maar dat is zekers niet zo.

 

In de film Shouf Shouf Habibi droomt Marokkaan Ap van een geile vriendin, type Katja, maar dan wel maagd. Wat te doen als ex-maagd of vrouw met jarenlange paardrijervaring? Een oplossing is een hymenoplastie oftewel maagdenvliesrestauratie. Voor een dikke 2500 euro bent u weer maagd. Een all-in deal, dus inclusief anesthesie en postoperationele zorg. Madonna’s “like a virgin” krijgt u gratis bij het invullen van een interesseformulier.

 

Oke, tijd om uit de doeken te doen hoe ik hierbij kom. Via Jezus/Jopie, circumcisie en vrouwenbesnijdenis kwam mijn gesprek met een Iranese collega uit bij vrouwenbesnijdenis en maagdenvliesreparatie oftewel: Revirgination. “Oh, gebeurt dat ook zoveel in Holland”, riep hij uit in verbazing maar ook met opluchting. Mijn verbazing en nieuwsgierigheid nam alleen maar toe. Hij vertelde hoe in bepaalde kringen vrouwen letterlijk moeten bloeden tijdens de huwelijksnacht. Als ontmaagde vrouw ben je geen huwelijkspartij. Jezelf als maagd presenteren kan van levensbelang zijn. Non compliance kan zelfs in steniging eindigen. Daarmee ontstaat een gat in de markt voor de Revirginator, de cosmetische chirurg voor maagdenvliesreparaties, zo vertelde hij. Wij brainstormden verder naar een alternatieve oplossing dan die mevrouw Hirsi Magan presenteert hoe deze vrouwen te helpen. Voor onze oplossing moet ik misschien een andere keer tijd inruimen.

 

Ik ken de cijfers over het aantal revirginations in Nederlandse klinieken niet. Maar net als besnijden van mannen niet de oorzaak van een HIV-epidemie aanpakt, is een maagdenvliesrestauratie geen oplossing voor de oorzaak dat mannen bloedende maagden verwachten tijdens de huwelijksnacht. Revirgination, al dan niet gedwongen, kan echter wel een middel zijn om een aantal van de gevolgen te voorkomen of te verzachten.

 

 

 

Jip Kortan

 

 
Array
(
    [106375] => Array
        (
            [naam] => Jip
            [link] => 
            [reactie] => iJip zou terug naar Afrika vliegen voor een vervolg van zijn zoektocht naar zijn vader. Maar door de staking bij Air France (Air France zuig! Nooit Meer!) moest hij gedwongen terugkeren uit Parijs en staat nu “on hold” voor een beschikbare stoel. Bijkomend voordeel is dat hij nu weer eens tijd heeft voor een column…
            [afbeelding] => 21542
            [afbeelding_id] => 21542
            [afbeelding_name] => airfrance.jpg
            [afbeelding_date] => 2007-10-29 16:13:26
            [afbeelding_info] => 
            [afbeelding_filename] => site25_20071029161326_airfrance.jpg
            [afbeelding_site] => 78
            [afbeelding_deleted] => 0
            [afbeelding_maker] => 
            [afbeelding_formanswer] => 765340
            [afbeelding_width] => 648
            [afbeelding_height] => 107
            [afbeelding_size] => 18171
            [afbeelding_type] => jpg
            [afbeelding_isimage] => 1
            [afbeelding_isextranet] => 0
            [afbeelding_user] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-10-29 16:13:27
            [react_date_changed] => 2007-10-29 16:13:27
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 97927
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => XLLWXFCHXB7VQDQ
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 106375
            [editable] => 1
        )

    [106367] => Array
        (
            [naam] => M
            [link] => 
            [reactie] => en daar zijn wij allerzins zeer verheugd over! Veel leesplezier weer!
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-10-31 02:12:45
            [react_date_changed] => 2007-10-31 02:12:45
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 97927
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 5ZL5FHS48ZVCYYK
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 106367
            [editable] => 1
        )

)
photo

Jip | 29 oktober 2007

iJip zou terug naar Afrika vliegen voor een vervolg van zijn zoektocht naar zijn vader. Maar door de staking bij Air France (Air France zuig! Nooit Meer!) moest hij gedwongen terugkeren uit Parijs en staat nu “on hold” voor een beschikbare stoel. Bijkomend voordeel is dat hij nu weer eens tijd heeft voor een column…

M | 31 oktober 2007

en daar zijn wij allerzins zeer verheugd over! Veel leesplezier weer!


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"