Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 15:02 uur | 0 bezoekers


Photo by Danielle van Ark.

The Quotes treden morgen op in Rotown

Ja ja, daar is ie dan, het eerste stukje van de muziekdivisie van Antenne! Tijd om te kijken wat er allemaal gebeurd op muzikaal gebied in ons allerbeminde havenstadje.

Muziek divisie



En laten we dan maar gelijk met een leuk bandje beginnen:
The Quotes!


Dit bandje zal zaterdag 8 september (ja morgen dus) haar nieuwe Album releasen, dus zorg dat je er bij bent in de Rotown, en (eigelijk natuurlijk nog veel belangrijker) zorg dat je de review checkt die na het weekend op antenne te lezen zal zijn.





video: The Quotes: She got me!

stijl: rauwe rock
label/eigen beheer: My First Sonny Weissmuller Recordings/Konkurrent

Als je thuis wat liedjes schrijft met behulp van een paar gitaarpartijen, een drumcomputer en je eigen vocalen, kan het snel gaan. Drie muzikanten pikken je songs op en pleiten voor een samenwerking en zie daar The Quotes zijn geboren. Marcel Haug, zanger/gitarist is van origine geen rasmuzikant, maar de rest van de bandleden heeft haar sporen al verdiend in de Nederlandse muziekwereld. Jerry Hormone gitaar/vocaal (onder andere ex-Apers), Joe Caine bas/vocaal (Wiseguy) en Marcel Alexander Wiebenga De Eerste drum/vocaal (ex-Oil, Das Oath). In deze setting komt hun debuut uit op My First Sonny Weissmuller Recordings, geproduceerd door Henk Koorn (Hallo Venray).

De plaat staat vol rocksongs met een dikke rauwe garage/punk/beat rand. En die rand is er ook om niet te ver uit te schieten in verre andere muziekstromingen, het blijft rock. De nummers zijn kort en krachtig waarin we het punk element terug vinden, wij hebben twee nummers ontdekt die 3.14 minuut duren, de rest haalt de drie minuten niet. Het is allemaal geen hoogstaand songschrijfmateriaal maar het luistert daarentegen wel lekker weg. Niet te veel akkoorden in een liedje zoals bijvoorbeeld in ‘Mass Produced’ welke gedoopt is tot single. Opener ‘Life’s Like A Metaphor’ rolt je heerlijk de plaat in en laat je meteen kennis maken met The Quotes. Veel nummers op het debuut zijn eigenlijk doodsimpele rocktracks waar niks mis mee is.

Er zijn wel een paar nummers die echt opvallen zoals ‘Help You Ann’ welke lekker dynamisch is en met goede drumbreaks echt goed rockt. Uitschieter is volgens ons ‘Lipstick’, want die track heeft een heerlijk refrein en strakke gitaar riffs. Ironisch genoeg zijn deze twee uitschieters niet van eigen hand. ‘Help You Ann’ is van Lyres frontman Jeff Conolly en ‘Lipstick’ komt uit handen van Brad Shepherd die momenteel actief is als gitarist in het Australische Hudu Gurus. Ook de zang geeft Haug hier even uit handen, de strot van Jerry Hormone doet hier namelijk zijn uiterste best. Dat geeft allemaal niks, want het zijn bijzonder lekkere nummers. Rustpuntje op de plaat is ‘Ultrahigh’ waar even gas terug genomen wordt en het echte liedje naar voren komt. Dat Marcel Haug wel degelijk songs kan schrijven is duidelijk.

Volgens Marcel is The Quotes meer een hobbyproject dat min of meer eenmalig leuk is. Behalve als heel Nederland, of daar buiten, staat te springen om meer. Dat betwijfelen we, want nergens zijn we echt zwaar verrast van het debuut. Maar wat dan? Het is gewoon een erg lekker plaatje!

recensie ovegenomen van musicfrom.nl


Op de MySpace pagina zijn nummers van het album te beluisteren.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"