Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | woensdag 24 april 2024 12:36 uur | 0 bezoekers


arrival-flyer

Rob van de Wouw

Kristel Zweers

De persberichten

Wat is er nog allemaal te doen deze zomer,...
lees het hier

*****************************

HET HUDSON MUSEUM PRESENTEERT JOHAN MEIJERINK

MET DE TENTOONSTELLING ŒTHE SHAPE OF THINGS TO COME¹25 juli t/m 22 september 2007, altijd open
Hudsonstraat 61, Rotterdam

*****************************

Pleinbioscoop biedt een programma vol hoogtepunten

Rotterdam,  25 juli 2007 – Van 15 tot 26 augustus staat Pleinbioscoop weer met het grootste filmscherm van Europa in Rotterdam. Op het Lloyd Multiplein wordt die periode avond aan avond film vertoond, en niet zomaar films. 2007 wordt gekenmerkt door enkel toppers. Pleinbioscoop is een van de Rotterdamse Zomerfestivals en is elke avond gratis te bezoeken. Stoeltjes zijn te huur en de bar is de hele avond open.

Met de laatste James Bondfilm, Casino Royale op 25 augustus, maar ook met de openingsfilm Little Miss Sunshine, verwacht Pleinbioscoop weer drukke avonden. Maar er is meer; Navarasa is een verrassende Indiase film die op 21 augustus speciaal voor Pleinbioscoop wordt ingevlogen, en Penelope Cruiz straalt op 18 augustus in Volver. terwijl Al Gore’s An Inconvenient Truth een heel eigen bijdrage levert aan het totale programma.

De laatste avond kan publiek zelf kiezen welke film getoond gaat worden. Via www.pleinbioscoop.nl is het mogelijk om tot 20 augustus een stem uit te brengen. De keuze is dit jaar niet zo moeilijk, want het Filmmuseum in Amsterdam heeft dit jaar drie grote klassiekers beschikbaar gesteld; Vampyr, Otte E Mezze, Charade. Wie een stem uitbrengt op de website, maakt bovendien kans om zijn of haar favoriete film vanuit de skybox te bekijken.

Bijna elke avond wordt de hoofdfilm voorafgegaan door een korte voorfilm. Minder bekende makers, meer experiment en bijzondere parels maken elke avond een totaalplaatje. En natuurlijk zijn er weer allerlei acties, die via de website te vinden zijn. Pleinbioscoop opent haar deuren elke avond om 21.00 uur, terwijl de film start zodra het donker is. Stoeltjes zijn te huur voor 1,--, een fiets op het terrein stallen is gratis. Het Lloyd Multiplein is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, dus iedereen kan na afloop weer veilig naar huis.

****************************************

BEURSPLEIN ROTTERDAM ZOEKT FOTOGRAFEN

FOTO-EXPOSITIE KLEURT KERSTSFEER IN HARTJE CENTRUM

Rotterdam - Na het overweldigende succes van vorig jaar, verlicht Beursplein Rotterdam in november en december wederom ’t hart van de stad met een kerstdecoratie van internationale allure. Belangrijk onderdeel van deze sfeercreatie is de openlucht fotogalerie. Daarom daagt Beursplein Rotterdam fotografen uit om deel te nemen aan de georganiseerde competitie.

 De fototentoonstelling draagt dit jaar het thema L!FE staat voor dynamiek, passie, enthousiasme en de wijze waarop jij dit in je
dagelijkse leven en de stad ervaart. Jij bent het centrale bruisende middelpunt en je leven is een kruidvat van impressies, indrukken en ervaringen. Iedere fotograaf mag dit naar eigen creatieve
interpretatie invullen. Dus leef je uit!

Een professionele jury zal alle inzendingen beoordelen. Gedurende 6 tot 8 weken geven de beste impressies kleur aan de kerstsfeer in de Beurstraverse door middel van een gratis expositie. De winnende foto’s zijn dan op grootformaat door het publiek te bewonderen op panelen van 4.60 x 1.80 meter, uiteraard met vermelding van
de fotograaf. Voor de maker van de allerbeste foto wordt een inspiratie reischeque t.w.v. € 2500,00 aangeboden.

Beursplein Rotterdam ziet het als een belangrijke taak om als hart van de stad meerwaarde te geven aan de stad voor haar bezoekers en stadsbewoners. Met haar moderne en bijzondere architectuur waar vele prijzen mee zijn gewonnen, is het voor Beursplein Rotterdam mogelijk een platform te bieden aan bestaand en opkomend
kunstenaarstalent in Rotterdam en omstreken.

Geïnteresseerden die graag hun creatieve steentje willen bijdragen aan het kerstconcept ‘L!FE” of vragen hebben over de wedstrijd, kunnen contact opnemen met Kim Vriends, beursplein@buroboodt.nl <mailto:beursplein@buroboodt.nl>  of telefoon
078 - 633 46 33.

Aan de wedstrijd ligt een reglement ten grondslag. Zonder inschrijving is deelname aan de fotocompetitie uitgesloten. Het deelnameformulier kan worden gedownload via www.beursplein-rotterdam.nl <http://www.beursplein-rotterdam.nl/> . Deelnemers
kunnen tot en met 3 september foto’s inzenden.


Meer informatie over de fotowedstrijd L!FE vindt u op www.beursplein-rotterdam.nl <http://www.beursplein-rotterdam.nl/>                                              
                                                      

Bijzonder Beursplein, 7 dagen per week open!                                                                                                                                             

 <file:///C:\\"DOCUME~1\\"kimv\\"LOCALS~1\\"Temp\\"msoclip1\\"02\\"clip_image003.gif

*************************

Nieuw op de zomeragenda: China Cultural Festival Rotterdam

Een nieuw evenement is toegevoegd aan de agenda van De Rotterdamse Zomerfestivals:

China Cultural Festival Rotterdam op zaterdag 25 en zondag 26 augustus langs de Westersingel en op de Kruiskade.

Afgelopen weekend leek Rotterdam even Rio de Janeiro aan de Maas. Met veel glitters, veren, wiegende heupen en opzwepende ritmes van Caribische en Zuid-Amerikaanse muziek tijdens het Ortel Zomercarnaval. Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus staat
een ander belangrijk deel van de Rotterdamse cultuur centraal tijdens China Cultural Festival Rotterdam.

Rotterdam heeft een grote Chinese gemeenschap. Tijdens het China Cultural Festival Rotterdam viert de stad de warme banden die het heeft met China en toont de rijkdom van de Chinese cultuur. De Westersingel is prachtig aangekleed in oriëntaalse stijl
met traditionele figuren uit de Drakendans en drijvende objecten op het water. Er is een markt met traditionele en moderne artikelen. Er zijn ook allerlei activiteiten op de markt als kalligraferen, massage, Chinese geneeswijze met kruiden, vliegers maken en oude spelletjes. In het hele gebied zijn kleine voorstellingen en demonstraties te zien, van Chinese dans en Chinese opera tot Tai Chi en Chinese
vechtsporten.

De afgelopen zes jaar was er al het Chinese Festival met een uitgebreide markt. Vanaf dit jaar krijgt het programma een meer cultureel karakter en gaat het festival verder onder de naam China Cultural Festival Rotterdam.
******************************

Het is weer bijna zover!

Op zaterdag 11 augustus dendert de Fast Forward Dance Parade door Rotterdam. Met een lange stoet trucks waarop dj’s de meest uiteenlopende muziek draaien, komt elke danceliefhebber aan zijn trekken. En wie aan het einde van de dag nog niet is uitgefeest, kan dansend de avond tegemoet gaan tijdens de speciale Desire2Dance Dance Parade editie. Met hapjes, drankjes én een spetterende line-up!

Als de Dance Parade aangekomen is bij de Erasmusburg, en je buik al een beetje gaat rommelen van de honger, loop je rechtdoor het kruispunt over richting het Park bij de Euromast alwaar Parkzicht het onderkomen is van deze speciale editie van Desire2Dance. De rosé staat koud en de dj’s beginnen om zes uur met warmdraaien.

Want ja, daar draait het op 11 augustus natuurlijk allemaal om de dj’s en hun muziek.
Warm word je zeker van de pure en sexy muziek die uit de boxen schalt. In elkaar gezet door niemand minder dan dj’s Matt Styles, Dekster en Laurenzo. Alledrie bekenden voor de vaste D2D-bezoeker, maar voor wie er geen belletje gaat rinkelen, de Utrechter en Rotterdammers weten je met hun up-tempo clubmuziek zeker de dansvloer op te krijgen. Dus geen excuses!

Natuurlijk hopen we op lekker weer. Dan verandert namelijk niet alleen Parkzicht in een groot, swingend feest, maar ook het hele park eromheen. En mocht het weer dan toch tegenzitten, dan gaan we gewoon allemaal naar binnen om de welbekende dansvloer van Parkzicht onveilig te maken.

Kortom: de zonnigste house-dj’s en de leukste mensen komen deze zaterdag samen op het mooiste plekje van Rotterdam. Door D2D krijg je het verlangen om te dansen, dansen en nog eens te dansen!

Locatie: Restaurant bar Parkzicht (binnen en buiten)
  Kievitslaan 25
  Rotterdam
  Tel. 010-4368888
www.desire2dance.com
Datum: Zaterdag 11 augustus
Tijd:  18.00 – tot laat
Prijs:  € 10,- (geen voorverkoop)
Line-up: Dekster
  Matt Styles
  Laurenzo


*************************************

Muzikale programmering augustus 2007 Strand aan de Maas

• Elke dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur Hot Summer Cool Jazz (live muziek):
- 7 augustus: Sunday Green. Sunday Green is een jazz/funk explosie uit Utrecht die een eigenzinnige mix van funk, jazz en latin speelt.
- 14 augustus: Les Hugenotes. Deze band speelt eigen werk van pianist Rein Godefroy en trompettist Michael Simon. Daarnaast is werk van John Coltrane en Wayne Shorter te beluisteren. De band is energiek, jong, en de solo’s zijn zeer virtuoos.
- 21 augustus: Shirma Rouse. Shirma Rouse is een zangeres met Soul. Ze werkte met Candy Dulfer, Randal Corsen, Izaline Calister en Tasha’s World. Samen met haar band zal deze Antilliaanse diva een geweldige jazzset neerzetten.
- 28 augustus: Rembrandt Frerichs / Tom Beek Quartet. Rembrandt Frerichs, finalist van de Deloitte Jazzaward 2007, en Tom Beek hebben ieder net hun eigen cd uit. Beide zijn zeer goede improvisators en ze zullen deze avond hun krachten bundelen. Met de hulp van het ritme tandem Dirkson en de Jonge zal het energieniveau flink worden opgeschroefd.

• Elke donderdag van 21.00 tot 01.00 uur Salsa Beach: Salsa, Merengue, Bachata y mucho mas! Voor workshops check: www.strandaandemaas.nl en druk op de button programma of kijk op www.tropicaliente.nl / www.typicaltropical.nl.
- 16 augustus; gratis salsa workshop voor beginners 20.15 tot 21.00 uur.
- 30 augustus gratis salsa workshop voor beginners 20.15 tot 21.00 uur.

• Elke vrijdag van 20.00 tot 02.00 uur De Vrijdagavondborrel:
- 3   augustus: DJ Eric Denz & Sandeep
- 10 augustus: DJ Gene & Rob Mertens
- 17 augustus: DJ Eric denz & Mad'R
- 24 augustus: DJ Gene & Rob Boskamp
- 31 augustus: DJ Eric Denz & Franco Rolini

• Elke zaterdag van 20.00 tot 02.00 uur Pre-clubben met DJ Quinten de Rozario & DJ Marc MacRowland.

• Elke zondag van 13.00 tot 15.00 uur live klassieke en wereldmuziek:
- 5 augustus wereldmuziek: Angela Maria Trio. Zuid-Amerikaanse klanken: Cubaans, Afro-peruaans, vermengd met een vleugje Italië…
- 12 augustus wereldmuziek: Tango aan het Strand. Workshops, demonstraties en natuurlijk zelf dansen onder begeleiding van, Matias Pedrana (bandoneon), Suvi Myöhänen (viool) en Claudio Constantini (piano). Vakgroep Argentijnse Tango R'dams Conservatorium.
- 19 augustus wereldmuziek:  Unas  de Gato. De Flamenco virtuozen van het (strand)huis zorgen alijd voor een heerlijke sfeer!
- 26 augustus klassieke muziek: Thump quartet. All female saxofoon kwartet met studentes uit Boston en Rotterdam. Klassiek en licht!

Kids augustus 2007
• Elke woensdagmiddag vanaf 14.00 uur kindermiddag:
- Woensdag 1, 8, 15, 22  en 29 augustus; Sport Hour Kids, Kids Dance en Capoeira Kids

• Elke zondagmiddag van 13.30 tot 17.30 uur kindermiddag:
- Zondag 5, 12, 19 en 26 augustus; afwisselend kinderprogramma door Bureau STER.

Specials augustus 2007

19 Augustus Club Monaco The Official After Party, featuring: DJ Matt Styles – Eddy Jordan (F1 Hero) – Kid Creole and the Coconuts – DJ Ferry Corsten.
Entreeticket €50,-
Vip-ticket €150,-:

Club Monaco tickets zijn verkrijgbaar bij: www.ticketbox.nl, www.strandaandemaas.nl, www.bavariacityracing.nl

Sport  augustus 2007
Vrijdagavond sport workshops i.s.m met David Loyd:
- 3 en 10 augustus: van 19.00 tot 20.00 Body Pump en van 20.15 tot 21.45 Beach Soccer.
- 24 en 31 augustus van 19.00 tot 20.00 uur Bodybalance.


Voor meer informatie over programmering, arrangementen en algemene info lijk op www.strandaandemaas.nl.

******************************

MijnNL.nl: hét nieuwe online stadsmagazine

Waar gaan we vanavond eten? Welke toneelvoorstellingen zijn er te zien? Wat zijn de leukste winkels van Nederland? Welke films draaien in de bioscopen? Wat zijn de tofste festivals? MijnNL.nl, hét nieuwe online stadsmagazine van Nederland, geeft je de antwoorden.

MijnNL.nl is de eerste site die alle lifestyle- en uitgaansinformatie van Nederland samenbrengt. De site inspireert je met de leukste tips, verrast je met nieuwtjes en is te raadplegen als je wilt uitgaan, eten, drinken of shoppen. Kortom: mijnNL.nl laat je genieten van de stad!

Agenda en nieuws
Maar dat is lang niet alles. MijnNL.nl biedt een gemakkelijk doorzoekbare agenda waar je de beste landelijke uittips vindt, van theater tot expo en van muziek tot nacht. Het laatste lifestyle- en uitgaansnieuws en de laatste concertaankondigingen, ook dat vind je op mijnNL.nl. In een uitgebreid en aantrekkelijk overzicht komen de tofste festivals van Nederland samen.

Persoonlijke agenda
Je kunt zelf een rol spelen op mijnNL.nl. Niet voor niets heet de site mijnNL.nl. Naast het uploaden van filmpjes en foto’s, kun je ook je eigen ‘favorietenpagina’ samenstellen: mijnNL. Alle agendapunten, artikelen en locaties zijn hierin te verzamelen. Zo hoef je nooit meer op zoek naar restaurantjes waar je altijd nog wilde eten, vind je snel die ene leuke foto of video terug, heb je een overzicht van de leukste winkels, in én buiten jouw stad, en ben je nooit meer te laat met het kopen van concertkaarten. Is er nog meer te vinden op mijnNL.nl? Jazeker, te veel om op te noemen. Neem dus snel een kijkje en maak je eigen mijnNL.

Steden
MijnNL.nl is een product van NL Unlimited (uitgever van de succesvolle gratis stadsmagazines NL10, NL20, NL30 en NL70), 100% dochter van PCM uitgevers. Met mijnNL.nl is een belangrijke stap gezet in de richting om ook online het belangrijkste merk te worden voor lifestyle- en uitgaansinformatie. Hét online stadsmagazine richt zich op de grote(re) steden in Nederland, te weten Den Bosch, Amersfoort, Almere, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Geleen/Sittard, Groningen, Haarlem, Heerlen, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Tilburg, Zwolle, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

************************************

Jazz on te Beach; Hoek van Holland begeesterd door Jazz

Hoek van Holland, 01 augustus 2007 – Jazz on the Beach, het gratis festival, presenteert op 10 augustus een programma om niet te vergeten. Geïnspireerd en gedreven door Jazz, in de breedste zin van het woord. Van virtuoos, tot pure jazz van elektrisch tot akoestisch, oftewel JAZZ! Het festival wordt om 15.00 uur op het Brinkplein geopend door de Young Sinatras gevolgd door New Republic DJ Band met aansluitend de Single presentatie van Lady Ness en dan is de toon gezet voor een breed scala aan artiesten, bands en acts die op 7 verschillende locaties zullen optreden.


Programma Jazz on de Beach 2007

15.00 - 18.00  Brink Plein   Young Sinatras - NRA DJ Band – Lady Ness
19.00 - 23.00  Noorderpier  Rob van de Wouw - DJ Onno Post
19.00 - 00.00  Jan Patat  Leslie Nielsen - dj Rob Mertens - dj Patrick
20.00 - 00.00  Caribean Beach Urban Daughter - DJ Andre Dadi
19.00 - 23.00  Sand   Gijs Batelaan Quintet - DJ Eddy Geerts
20.00 - 00.00  Zeebries  Panchito – DJ Ardy B
20.00 - 00.00  Beach Club Royal Phil Martin's Socialized - Jazz Beats – DJ Solo Moderna
19.00 - 23.00  Globetrotter Strand Sven Hammond Soul - DJ Gene

Programma overzicht en achtergrond informatie van de artiesten kun je vinden op www.jazzonthebeach.nl.


Jazz on the Beach
Het Jazz on the Beach festival mag met recht spreken van een enorme groei. Waren het verleden jaar nog vijf bands op vijf verschillende locaties, zijn er dit jaar achttien acts op acht locatie te bewonderen. Er is nieuw leven ingeblazen, door nieuwe initiatief nemers met nieuwe ideeën. Hoe groot het gaat worden weet niemand maar dat Hoek van Holland er een nieuw festival bij heeft is duidelijk.

Initiatiefnemers
Jazz on the Beach wordt onder andere mogelijk gemaakt door Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, de Ondernemersvereniging Strand, Arrow Jazz FM, Stena Line, Euro PA, Westland Strandhuis b.v., Javaware Internetdiensten en de deelgemeente Hoek van Holland in samenwerking met New Republic Agency.


www.jazzonthebeach.nl

*******************************

Hollywood Music Hall en Heineken presenteren: 


De eerste Rotterdamse Comedynight

Op donderdag 16 augustus organiseren Heineken en de Hollywood Music Hall voor de eerste keer het grootste Comedy Event van Nederland. Het belooft een gezellige avond te worden, die garant staat voor lachen, gieren en brullen!
Grote artiesten als Martijn Oosterhuis en Kristal Zweers (beiden bekend van de Lama's), Roel C. Verburg, en Hakim (de krullenbol uit Sesamstraat) gaan de eerste echte Rotterdamse Comedyshow weggeven. Hollywood maakt er een grootse avond van zoals iedereen van HMH gewend is.

*******************************

Arrival/Departure: eigenzinnige lifestyle winkel in Loods 6

Amsterdam – Op zaterdag 11 augustus opent Arrival/Departure, de 
nieuwe lifestyle winkel op het KNSM eiland in Amsterdam, met een 
bijzondere modeshow zijn deuren. Na een intensieve verbouwing is een deel van Loods 6 van de voormalige KNSM-werf omgevormd tot een moderne winkel waar een verrassende collectie van schoenen, kleding, muziek, gadgets en andere bijzondere zaken te verkrijgen zijn.

Aziz Badrane en Mireille van Luijn, de eigenaren van Arrival/
Departure, hebben samen met storemanager Martijn Smulders en 
vormgever Guido Jelsma alle energie in verbouwing en inrichting van 
de vernieuwende winkel gestoken. Aziz verwacht dan ook dat de 
inrichting veel klanten zal aanspreken. “We zijn het hele land 
doorgereisd om meubels en andere spullen voor de inrichting te 
vinden. De tijd van de Amsterdamse School tot aan de jaren 60 is voor ons een grote inspiratiebron. Het was een periode waarin alles 
mogelijk was, alles kon. In die tijd zijn veel belangrijke 
uitvindingen gedaan; de architectuur en ontwerpen voor 
gebruiksvoorwerpen stonden in het teken van duurzaam en toch 
stijlvol. Dat is precies waar wij voor staan, onbeperkte 
mogelijkheden, duurzaamheid en stijl en dat komt terug in onze 
inrichting.”

“We richten ons niet op één specifieke groep klanten. Op het KNSM 
eiland bereiken we een breed publiek. Ook voor Amsterdammers uit 
andere delen van de stad zijn we interessant omdat we juist die 
dingen verkopen die ze in het centrum niet kunnen vinden. Dat vind je  bij ons. Een bijzonder ingerichte winkel met unieke producten op een 
unieke locatie.”

Arrival/Departure heeft veel limited editions en special imports. Van 
verschillende merken verkopen wij modellen die buiten een paar 
winkels in Japan en de V.S. niet te koop zijn. Er wordt niet alleen 
kleding en schoeisel verkocht benadrukt Aziz. “Arrival/Departure is 
te omschrijven als een ‘contemporary lifestyle department store’.”

Er zijn twee verdiepingen, boven zijn allerlei gadgets, speelgoed, 
boeken en kleding voor dames en kinderen te vinden. Pronkstuk is de  space age jurkenpresentatiemachine die je zelf kunt bedienen. De  benedenverdieping is vooral gevuld met schoenen zoals Vans, Etnies en Dekline. Verder ligt daar  kleding van merken als Altamont, Ezekiel,  Fred Perry, Volcom, Vans en Sailor Jerry. Eigenzinnige ontwerpers en vormgevers uit binnen- en buitenland ontwerpen voor Arrival/Departure steeds wisselende collecties.Ook is er een uitgebreide  skateboardafdeling. “Uiteraard krijgt ons eigen skateboardmerk Built to Destroy een prominente plaats in de skateboardafdeling,” aldus Aziz.

De muziekafdeling op de benedenverdieping van Arrival/Departure is 
indrukwekkend te noemen; voor een twaalf meter brede lichtwand van  ruim 150 platenhoezen is een lounge gecreeërd waar een selectie van  vinyl, cd’s en dvd’s te beluisteren is. Verder kan uit een 
database met meer dan een miljoen albums door de klant zelf worden besteld.

Het ‘warenhuis’ biedt leuke hebbedingetjes zoals glaswerk en 
cocktailbekers. Kunst krijgt ook veel aandacht in Arrival/Departure. 
Midden in het pand staat een glazen wand waar iedere twee maanden een  kunstenaar zich op zijn eigen manier uitleeft. De bekende kunstboeken  van Taschen in het Engels en Nederlands en andere speciaal  geïmporteerde boeken over kunst en architectuur, fotografie en  literatuur krijgen een prominente plaats in de winkel.


De naam Arrival/Departure is goed gekozen voor de winkel die in het 
bijzondere pand gevestigd is. Aziz en Mireille hebben bij het 
bedenken van de naam onder meer gekeken naar de historie van het 
gebouw. Loods 6 was aan het begin van de 20e eeuw eigendom van de  Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij. De vrachtschepen  vaarden af en aan, en in Loods 6 werden goederen zoals koffie uit  Amerika opgeslagen. In een ander deel van Loods 6, de Kompaszaal, was de aankomst- en vertrekhal van de KNSM gevestigd. De passagiers voor onder meer de Holland-Amerika-lijn verzamelden op die plek om te beginnen aan hun reis of keerden terug van een lange zeereis.

Grote opening Arrival/Departure: ZATERDAG 11 AUGUSTUS 2007 van 14.00 – 18.00 uur


Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 11.00 – 18.00 uur, zondag 
12.00 – 18.00 uur
Adres: KNSM laan 301, 1019 LE in Amsterdam

*********************

OPENBARE EXPOSITIE RUIMTE

IN DE BEURSTRAVERSE VAN ROTTERDAM

Dertig panelen van 4 x 2 meter hangen boven de winkels in de verdiepte wandelpassage en vormen een openbare expositie die voorbijgangers meevoert langs alle hoogtepunten
van Sites & Stories. Het is een verzameling afbeeldingen van de Rotterdamse gebouwen met een kenmerkend PAARS detail. De fotopanelen hangen van 9 augustus t/m 7 oktober
2007 in de Beurstravere van Rotterdam.

SITES & STORIES 

In Rotterdam is ruim 100 jaar moderne architectuur te zien op een paar vierkante kilometer. Veertig gebouwen in het centrum, die deze honderd jaar vertegenwoordigen, spelen de hoofdrol in het programma van Sites & Stories. Via kleur en licht worden de gebouwen in de schijnwerper gezet.

De Beurstraverse is één van de 40 plekken die onderdeel is van de
'reuzententoonstelling' Sites & Stories.

Voor Rotterdam is het gebied Beursplein, waarvan de Beurstraverse deel uitmaakt, het winkelhart van de stad. De traverse is een verbindingspunt voor twee belangrijke winkelstraten en het bevat een belangrijk metrostation.

Door zijn unieke ontwerp heeft Jon Jerde, de Amerikaanse goeroe van het funshoppen, het gebied een herkenbaar gezicht gegeven wat kenmerkend is voor winkelend Rotterdam en ver daarbuiten.

Beursplein probeert extra aandacht te genereren voor dit unieke, architectonische project door middel van grote fotopanelen die het winkelend publiek helemaal in de juiste sfeer brengen.

Beursplein is trots om deel uit maken van dit evenement en wil dat graag delen met het publiek.

Verder zijn er ook speciale wandelroutes binnen Rotterdam die langs alle hoogstandjes gaan en u kennis laten maken met de stad Rotterdam.

Een bezoek aan het winkelgebied Beursplein hoort daar natuurlijk bij.

Sites & Stories fotopanelen nog te zien van 9 augustus t/m 7 oktober in de Beurstraverse Rotterdam.
Bijzonder Beursplein!
 

************************************

Rock 'n' Roll Highschool lanceert Club Rock 'n' Roll Highschool landelijk

In de al bestaande Rotterdamse editie van Club Rock 'n' Roll Highschool in Rotown staat elke maand een (andere) regionale band centraal. Dit blijkt een succesvol concept, mede door de inzet van de bands om zoveel mogelijk bezoekers naar de zaal
toe te trekken. Zij weten immers zelf heel goed hoe en waar zij hun vaste publiek kunnen bereiken.

Nog voor het einde van 2007 zal Club Rock 'n' Roll Highschool al 12 keer van zich doen spreken. Nog steeds is het hoofdprogramma een regionale band, maar nu zal het voorprogramma worden verzorgd door een (passende) band uit een andere regio. Een maand later worden de rollen omgedraaid en opent het hoofdprogramma voor de andere
"thuis spelende" band.
 

Van bands is het een veel gehoorde klacht dat programmeurs uit andere regio's hen niet durven te boeken, uit angst voor een te lage publieksopkomst. Dit uitwisselingsproject biedt bands de mogelijkheid zich voor een goed gevulde zaal te
presenteren aan een ander publiek.

Rock 'n' Roll Highschool stelt Jaap de Waart aan als vaste coördinator/programmeur om de bands te selecteren en doet dit in overleg met de programmeurs van de verschillende zalen om zo tot een gevarieerd en evenwichtig programma te komen.

Als mediapartner is radiostation Kink FM bereid gevonden om aandacht aan Club Rock 'n' Roll Highschool te besteden, zowel redactioneel als in de vorm van commercials.
Daarnaast zal gebruik worden gemaakt van het Streetteam, het grootste straatpromotieteam van Nederland, dat maandelijks in de verschillende regio's flyers en posters zal verspreiden.

Van de bands wordt bij de landelijke versie van Club Rock 'n' Roll Highschool veel inzet op het promotionele vlak verwacht. Naar mening van Rock 'n' Roll Highschool zijn veel bands zich nog niet goed bewust van het belang van promotie. Met dit
project hopen we dan ook niet alleen de bands meer speelplekken te bieden, maar trachten we net als bij de Rotterdamse versie van Club Rock 'n' Roll Highschool de bands tevens de waarde van degelijke promotie bij te brengen.


**************************

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"