Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | dinsdag 16 april 2024 20:36 uur | 0 bezoekers


het Aad Hameeteman Quartet

Jazz concert in Kralingen

"Jazzz-concert in Rotterdam Kralingen op 12 juli a.s.
Jazzz-concert in Kralingen.
 
Op 12 juli a.s.is er in de Hoflaankerk een "Jazzz"-concertmet het Trio Natalie Merfort en het Aad Hameeteman Quartet.
Natalie Merfort zong als klein meisje al in musicals als Anatevka, Cats, Westside Story en Porgy en Bess. Als jonge teener speelde ze fagot in het schoolorkest. Op 15-jarige leeftijd ging ze naar het Beethoven gymnasium in Berlijn, waar ze studeerde bij de bekende opera zangeres Margarethe Pape. Later studeerde ze piano en muuziek theorie aan de Kreuzberg muziek school. In 2000 haalde ze haar graag in jazz en pop aan het Rotterdams Conservatorium. Daarna studeerde zij aan het Berklee College of Music en bij wereldbekende zangers als Bob Stoleff, Gabrielle Goodman en Luciana Souza in Boston, Massachusetts. In Berklee specialiseerde Natalie in improvisatie en musical bij Anne Peckam en Sharon Browne. Door haar gedegen opleiding in Europa en de VS is Natalie een veelzijdige zangeres, die met evenveel gemak muziek zingt van Chick Korea, John Coltrane als Charlie Haden.
Het Aad Hameeteman kwartet bestaat naast Aad uit Maarten Zwarts, Marcel Eggen en Bart Platteau (fluit),
Maarten Zwarts begon in een aantal succesvolle coverbands en deed veel ervaring op de VS met de amerikaanse zanger/pianist Doug Duffey. In Louisiana leerde hij de roots van de lichte muziek van dichtbij kennen. De laatste jaren is hij de vele decibels een beetje zat en speelt hij graag op een relaxt volume met zijn kwasten.
Bart Platteau "... flautist Bart Platteau is an especially vivid soloist - one of the most vibrant flute players since Joe Farell played with Chick Corea in the 1970s..."(John Kelman)
Geboren in Brussel, in 1965, begon hij op 8-jarige leeftijd fluit te spelen. Studeerde aan het Brussels conservatorium fluit,m percussie en kamermuziek. Werkte als een klassieke purcussionist met het Nationaal Orkest van België, het "Munt Phiolharmonisch orkest" en kamermuziek ensembles.
Hij volgde jazz workshops met John Ruocco en Joe Lovano. In 1993 kreeg hij zijn masters graad voor fluit aan de jazzafdeling van het Rotterdams Conservatorium, waar hij studeerde met Perdinand Povel, Dick Gout en Dick de Graaff. Studeerde in 1992 aan het Burklee Conservatorium in Boston, USA bij George Garzone, Matt Marvuflio en Dave Valentin. Werkt als freelance musicus in studio en concertzalen over de hele wereld met de Amina Figarova Group. Is sinds 1998 verbonden aan de jazzafdeling van het Rotterdams Conservatorium. Hij werkte mee aan opnames voor 15 cd's en dvd's.

Marcel Eggen kreeg op 12 jarige leeftijd een basgitaar cadeau van zijn broer. Al snel kreeg hij echter een voorkeur voor het natuurlijke en warme geluid van de contrabas. Op 15 jarige leeftijd was hij eindelijk in staat om, met geld van zijn krantenwijk aangevuld met een bijdrage van zijn ouders, z’n eerste echte contrabas te kopen.

Hij heeft drie jaar klassiek les gevolgd aan de Eindhovense muziekschool. Toch is hij uiteindelijk als Lichte Muziek bassist aangenomen op het Rotterdams Conservatorium. Hier heeft hij les gehad van Wim Essed (jazz) en Hans Krul (klassiek). Verder volgde Marcel onder meer masterclasses bij jazz giganten als Ray Brown en John Clayton. Dit was ook de periode waarin hij in contact kwam met Maarten, Aad en Bart.

Marcel is een aantal jaren de vaste begeleider van jazz pianiste Amina Figarova geweest. Hier heeft hij ondermeer de CD “Jazz at the Pinehill – Live in Europe” mee opgenomen. Het hoogtepunt uit de muziekcarrière van Marcel was de solistenprijs die hij als bassist(!) ontving bij het Erasmus Jazz Concours.

Op dit moment is Marcel erg blij met de ontwikkelingen van het “Aad Hameeteman kwartet”.

In de muziek, geschreven door Aad, kan hij al zijn creatieve ideeën kwijt.

Aad Hameeteman begon als vele jazzmusici als gitarist in de schoolband. Begin jaren '90 studeerde hij cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium voor gitaar lichte muziek en toegepaste electronica. Hij had les van Klaus Flenter en Ben de Bruin. Hij volgde masterclasses bij wereldberoemde gitaristen als Joe Pass en Jim Hall. Hij speelt vooral eigen composities, waarmee hij een afwisselend en interessant landschap van muziekale sferen weet te creëren.

Het festival begint om 20.15. Toegang is € 10 (R'dam pas: € 8.-). Adres van de Hoflaankerk: Oudedijk 2 in Kralingen.
De Hoflaankerk is een prachtig gebouw uit 1843 (Waterstaatkerk), dat steeds vaker gebruikt wordt voor concerten. De populaire "Muziek en Wijn" concerten van het Rotterdams Kamerorkest worden er gehouden (6 concerten per seizoen). Het afgelopen jaar traden o.a. Tania Kross en Ronald Brautigam als solist op. Oo vrijdag 22 juni a.s. is het eerste zomeravondconcert (zie: www. arjenleistra.nl) 
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"