Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | vrijdag 26 april 2024 10:35 uur | 5 bezoekers

Check hier weer wat te doen

Weet je nog meer te doen? Mail het naar antenne! (redactie@antennerotterdam.nl)

Delfshaven Festival 23-06-07 Lloyd Multiplein

Op 23 juni presenteert Stichting Calor Multimedia Productions het multiculturele Delfshaven Festival.

Op deze dag zullen er artiesten van verschillende culturen uit binnen- en buitenland op het podium staan. Een spectaculair vooruitzicht met namen als Yes-R,  Caché de luxe en Ferro Gaita, met als klap op de vuurpijl de comeback van Livity.

Deze groep bestaande uit 7 leden, allen van Kaapverdiaans afkomst hebben bij menige een indruk achtergelaten, het zij muzikaal, sentimenteel of op cultureel gebied, "Livity'' is een begrip in de Kaapverdiaanse gemeenschap. Na een breuk van 11 jaar is de cirkel weer rond en staan zij met z'n allen weer op het podium om er  een gedenkwaardige dag van te maken.

De diversiteit van de programmering maakt deel uit van de Calor visie om een brug te vormen tussen de verschillende culturen en de muziekstijlen die Rotterdam rijk is, kortom een festival die niet onze verschillen, maar onze overeenkomsten weerspiegelt.

Line up
15:30 - 16:00       Dj Battle (verschillende nationaliteiten)
16:00 - 17:00       Yes-R,  Eddy Fort moda grog. (hip hop)
17:30 - 18:30       Verschillede dance –acts
18:30 - 20:00       Livity
20:00 - 21:00       Cache de Luxe
21:00 - 22:00       Feirro Geitta

===========================================

Red Bull DJ Battle hits RotterdamRotterdam, 6 juni 2007- Aan de voet van de Erasmusbrug zal volgende week een uniek evenement plaatsvinden: de Red Bull Student DJ Battle 2007. In vijf verschillende studentensteden in Nederland nemen de beste studenten DJ’s het tegen elkaar op in
een hevige strijd om hun stad te vertegenwoordigen tijdens de nationale finale. Red Bull in een zoektocht naar de Best Student DJ of the Year 2007……

Dit jaar organiseren studenten in samenwerking met Red Bull een landelijk evenement speciaal voor studenten: De Red Bull Student DJ Battle 2007. Met dit evenement hoopt Red Bull de creatieve en innovatieve geest van de studenten te stimuleren. In vijf grote
studentensteden van Nederland vinden de zogenaamde DJ Battle Qualifiers plaats: Rotterdam, Utrecht, Groningen, Delft en Tilburg.

Tijdens de grote finale in Utrecht komen de winnaars van alle steden samen om de titel Best Student DJ of the Year 2007 te veroveren.

Tijdens een Qualifier DJ Battle strijden twee DJ’s in drie rondes tegen elkaar. Tijdens de eerste ronde draaien de DJ’s een set geheel in eigen stijl. In de tweede ronde worden ze verplicht door Red Bull geselecteerde platen te gebruiken. Ten slotte wordt er in de
derde ronde head-to-head gebattled: om de beurt wordt er door een DJ een plaat ingedraaid. Een zware strijd dus waarbij de studenten DJ’s worden uitgedaagd om hun beste DJ-skills te tonen aan het publiek. De DJ’s worden begeleid door een professionele
MC. Het publiek bepaalt per ronde met behulp van een decibelmeter welke DJ de punten verdiend. De winnaar mag zijn stad vertegenwoordigen bij de nationale finale 22 juni in Utrecht.

Vrijdag 15 juni komt de DJ Battle naar Rotterdam. De Battle start om 20.00 uur en speelt zich af op het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. De Rotterdamse DJ’s gaan 2 uur lang de strijd tegen elkaar aan in een Hummer versus een Daf, die speciaal vol zijn
gebouwd met DJ gear. MC Bunty zal het geheel hosten. Kortom: een creatief en innovatief evenement in een unieke setting.

========================================

LTJ Bukem & MC Conrac, Future Research & Subtronics
Zaterdag 30 juli 2005 stond Utrecht in het teken van het Supernatural Festival. De Utrechtse Parkwijk kreeg die dag muziekles. Van old school hip hop naar soul, funk en jazz. Het centrum van het festival vormde het futuristische en sferische Paperdome. Daar verzamelden zich rond 22:00 in grote getalen fans om het festival af te sluiten op de drum&bass beats van LTJ Bukem en MC Conrad.  Bijna twee jaar na dit legendarische optreden haalt Supernatural grootmeester Bukem terug naar Utrecht om dit dunnetjes over te doen in de Winkel van Sinkel.

In 1992 richtte LTJ Bukem het label Good Looking Records op. Het label kende meteen grote successen door de release van twee legendarische tracks: ‘Atlantis' en ‘Music'. Good Looking bracht verlichting in de drum&bass scene, die op dat moment gedomineerd werd door duistere en harde drum&bass. Bukem en de zijnen benaderden drum&bass op een jazzy en soulvolle manier. Zij brachten muziek terug in dit genre en stonden aan de basis van ‘Intelligent drum&bass'. In de twaalf jaar dat dit label bestaat heeft Bukem een imperium opgebouwd. Naast het Good Looking label heeft Bukem Looking Good, Earth, Deep Rooted en Cookin'Records opgericht. Naast drum&bass brengt Good Looking ook downtempo, broken beats en house uit. Onder zijn bezielende leiding zijn tal van nieuwe talenten doorgebroken, zoals Nookie, Big Bud, Makoto, Blame en Seba.

Vrijdag 8 juni staat hij samen met zijn onafscheidelijke MC Conrad in de Winkel van Sinkel. Zij worden die avond bijgestaan door twee gerespecteerde drum&bass organisaties. Namens de Utrechtse organisatie Future Research zullen Mos, Lokal en Sektor de avond openen. MSC & D Virus zullen namens de Rotterdamse organisatie Subtronics de avond in stijl afsluiten. Even genoeg van drum&bass dan kun je in de kelder terecht voor een dwarsdoorsnede van Brazilian Beats. Van Favela Funk tot Samba. 

Details:Locatie: Winkel van SInkel, Oudegracht 158  3511 AZ Utrecht
Line-up: LTJ Bukem & MC Conrac, Future Research & Subtronics
Tickets: € 12 vvk, € 12,50 deur
Tijd: 23:00 - 05:00 uur
VVK@
Utrecht: Plato / Jazzwinkel
Amsterdam: Killa Cutz
Rotterdam: Triple Vision
Den Haag: Plato
meer info@ www.nachtwinkel.nl
 
===================================================

Club Rock ‘n’ Roll Highschool gaat landelijk!!!

Rock ‘n’ Roll Highschool bestaat 5 jaar en heel Nederland zal het weten. Zo lanceren ze in oktober een eenmalig tijdschrift over de mensen achter de muziek (www.rockmagazine.nl), wordt er druk gewerkt aan een knalfeest en gaat Club Rock ‘n’ Roll Highschool het land in……

In de reeds bestaande Rotterdamse editie van Club Rock ‘n’ Roll Highschool in Rotown stond elke maand een (andere) regionale band centraal. Dit blijkt een succesvol concept, mede door de inzet van de bands om zoveel mogelijk bezoekers naar de zaal toe te trekken.

Vanaf september 2007 zal Club Rock ‘n’ Roll Highschool eens in de 2 maanden in 6 verschillende zalen door Nederland worden gehouden(totaal 6 keer per zaal). Nog steeds is het hoofdprogramma een regionale band, maar nu zal het voorprogramma worden verzorgd door een (passende) band uit een andere regio. 2 maanden later worden de rollen omgedraaid en opent het hoofdprogramma voor de andere “thuis spelende” band.

De zalen/steden die mee doen zijn de volgende:Rotown/Rotterdam, Paard/Den Haag, Ekko/Utrecht, P60/Amstelveen, Altstadt/Eindhoven en Bitterzoet/Amsterdam.

Komt jouw band uit een van deze steden/regio’s en zou je graag mee willen doen aan dit initiatief, wordt dan myspace vriend met www.myspace.com/clubrnrhs en laat een bericht achter en/of stuur een demo + bio van je band naar Club Rock ‘n’ Roll Highschool, Haringvliet 78, 3011 TG Rotterdam.

De bands die uiteindelijk worden uitgekozen krijgen per avond een vaste gage van €150 + een percentage van de deuropbrengst na breakeven (indien er entree wordt geheven).

Rock, Rock, Rock, Rock, Club Rock ‘n’ Roll Highschool ...

==============================================

GRATISSCH

Off_Corso heeft sinds twee maanden weer een nieuwe donderdagavond die met een dikke knipoog de nodige humor en gezelligheid weer in huis haalt.
Gratissch gaat terug naar de basis. Voor gratis en voor niets krijgt de bezoeker een hoop entertainment aangeboden. Twee hilarische DJ’s mét verstand van goede muziek zijn standaard van de partij. De altijd gezellige Melly Mel en ons ‘kind aan huis’ Jeremaine S kruipen voor deze gelegenheid achter de draaitafels. De afgelopen editie wist dit concept op donderdag het huis uit te verkopen, dus een vervolg mocht zeker niet uitblijven.

 
  • Waardeer:
Array
(
)

*

laat dit veld leeg