Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 00:05 uur | 1 bezoekers


HET JENEVERMUSEUM

FLAMENCO OP ZUID

JAZZ CONCERT IN HOFLAANKERK

NATIONAAL SPONSORING EVENEMENT

ANTENNE ROTTERDAM

DE AGENDA VAN ROTTERDAM

Bezoekers www.jenevermuseum.nl maken kans op leuke prijzen!

Jenevermuseum lanceert  nieuwe, eigentijdse website

Schiedam, 24 mei 2007 – Na de introductie van een nieuwe naam en huisstijl gaat op 1 juni 2007 ook de gloednieuwe website van het Jenevermuseum de lucht in. Aan deze lancering is een leuke actie gekoppeld: wie voor 1 juli de site bezoekt en vier vragen goed beantwoordt, maakt kans op een compleet verzorgd jeneverweekend in Hasselt, België.

Het frisse, eigentijdse ontwerp van de website sluit aan bij de nieuwe huisstijl van het Jenevermuseum, die begin dit jaar werd geïntroduceerd. Met de lancering van de site is de metamorfose van het Jenevermuseum compleet en het nieuwe elan ingezet.

Meer dan een museum
Het jenevermuseum biedt het publiek meer dan alleen een kijkje in het verleden. Op de website is ruimte gecreëerd voor de “poten waarop het museum rust”: een museum, een branderij en horeca. Door deze activiteiten meer onder de aandacht te brengen moet het bezoekersaantal en de omzet verder worden verhoogd.

Dankzij extra steun van de gemeente kan het voor het eerst actief het museum promoten. Dit geld wordt ingezet voor het invoeren van de nieuwe naam en identiteit, de herstart van de branderij en het realiseren van verschillende promotionele acties.  

Luxe jeneverarrangement
Om het ‘nieuwe’ Jenevermuseum te promoten, start de campagne ‘Ontdek ’t oude Schiedam’. Via flyers worden Schiedammers geattendeerd op de nieuwe site en de daaraan gekoppelde actie. Wie voor 1 juli 2007 op de website een aantal eenvoudige vragen goed beantwoordt, maakt kans op een jeneverarrangement voor twee personen tijdens de jeneverfeesten (19, 20 of 21 oktober) in Hasselt. De winnaars logeren in het luxe Radisson SAS hotel en kunnen genieten van een 3-gangen jeneverdiner en ontbijtbuffet. Ze krijgen bovendien twee gratis entreebewijzen voor Het Jenevermuseum in Hasselt.
De tweede en derde prijs bestaan uit een gratis bezoek (voor vier of tien personen) aan Het Jenevermuseum in Schiedam inclusief rondleiding (tweede prijs) en proeverij.

Het jeneverarrangement van het Radisson SAS hotel t.w.v. 151 euro ook los te boeken via info.hasselt@radissonsas.com of tel: 0032/11.77.00.00

=====================

Doe Maar! grote winnaar Musical Awards 2007 terug in het oude Luxor Theater
Doe Maar! is de grote winnaar van de John Kraaijkamp Musical Awards 2007. De popmusical werd bekroond met awards voor Beste Mannelijke Hoofdrol Kleine Musical (Daniël Boissevain), Beste Vrouwelijke Bijrol Kleine Musical (Annick Boer), Beste
Mannelijke Bijrol Kleine Musical (Jan Elbertse), Beste Inhoudelijke Prestatie (Pieter van de Waterbeemd) én met de ANWB Publieksprijs voor Beste Kleine Musical.

Er zijn extra voorstellingen van Doe Maar! te zien in het oude Luxor Theater en wel van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 juni én van woensdag 12 tot en met vrijdag 21 september. Mis 't niet!

Deze verrassende musical is geïnspireerd op de liedjes van de gelijknamige populairste Nederlandse popgroep ooit. Het verhaal speelt zich af in de jaren tachtig. Twee jonge meiden staan op het punt volwassen te worden. De wereld wacht op ze, maar er is dat grote geheim dat de twee voor altijd zal verbinden. Het is een
verhaal over een generatie op de drift in de kloof tussen de jaren zeventig en tachtig.

Hits als De Bom, Sinds een dag of 2, Doris Day, Is dit alles en vele andere hits van toen. De ijzersterke cast met o.a. Kim-Lian van der Meij, Daniël Boissevain, Lenette van Dongen en Jan Rot, maken de musical tot een hit voor jong en oud.
Dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 juni én woensdag 12 tot en met vrijdag 21 september 2007 Aanvang: 20.00 uur (zondag 16 september óók om 14.00 uur)Prijs: Vanaf € 20,-Kaarten zijn te reserveren via www.luxortheater.nl of via 010 – 484 33 33.De kassa is geopend van maandag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

============================

Zaterdag 2 juni om 11.00 uur en om 14.00 uur in het theater in de kelder van selexyz donner: Kinderopera Orfeo en Euridice
In het kader van de Operadagen Rotterdam (van 25 mei t/m 3 juni) wordt in selexyz donner de kinderopera Orfeo en Euridice opgevoerd. Het Verhaal van Orfeo is het verhaal van zanger en lierspeler Orfeo. Zijn muziek is zo schoon, dat hij er bomen, bloemen en dieren in het bos mee kan betoveren. Ook wint hij er de liefde van Euridice mee. Orfeo en Euridice willen samen zijn, maar de vader van Euridice heeft een andere man op het oog voor zijn dochter. Als Euridice hier van hoort, vlucht zij weg uit het huis en rent het bos in. Daar wordt zij gebeten door een slang en sterft. Orfeo is intens verdrietig en treurt aan het water van de Lethe: de rivier die je alleen kunt oversteken als je dood bent en waarachter zich het dodenrijk bevindt. Ook Orfeo kan die woeste rivier niet over, want hij leeft. En dus beschikt hij niet over het muntje wat je krijgt als je doodgaat en waarmee je de veerman betaalt die jou kan overzetten naar het rijk der zielen.
Ook wel de onderwereld genoemd.

De goden, boven in de hemel, krijgen medelijden met de treurende Orfeo. Zij sturen de god Amor naar beneden met de volgende boodschap: Orfeo mag als enige levende naar het dodenrijk om zijn Euridice terug te halen, maar....
Er is een voorwaarde: zolang hij in het dodenrijk is, mag hij niet naar
Euridice kijken!

In de 18e eeuw componeerde Christoph Gluck de opera Orfeo ed Euridice aan de hand van deze beroemde mythe.
Lizet van Beek en Heleen Heeres bewerkten de opera tot een voor kinderen toegankelijke opera. In 50 minuten bezingen en spelen zij, samen met twee poppen, het verhaal van Orfeo. (leeftijd 6+)
 
S.v.p. reserveren bij de afdeling kinderboeken in de kelder, 010-2175247 of
kinderboek.donner@selexyz.nl <mailto:kinderboek.donner@selexyz.nl>

======================

Double Jazz-concert in Kralingen.
Op 12 juli a.s. vindt er in de Hoflaankerk het "Double Jazz" festival plaats met Natalie Merfort en band en het Aad Hameeteman kwartet.
Natalie Merfort zong als klein meisje al in musicals als Anatevka, Cats, Westside Story en Porgy en Bess. Als jonge teener speelde ze fagot in het schoolorkest. Op 15-jarige leeftijd ging ze naar het Beethoven gymnasium in Berlijn, waar ze studeerde bij de bekende opera zangeres Margarethe Pape.

Later studeerde ze piano en muuziek theorie aan de Kreuzberg muziek school. In 2000 haalde ze haar graag in jazz en pop aan het Rotterdams Conservatorium. Daarna studeerde zij aan het Berklee College of Music en bij wereldbekende zangers als Bob Stoleff, Gabrielle Goodman en Luciana Souza in Boston, Massachusetts. In Berklee specialiseerde Natalie in improvisatie en
musical bij Anne Peckam en Sharon Browne. Door haar gedegen opleiding in Europa en de VS is Natalie een veelzijdige zangeres, die met evenveel gemak muziek zingt van Chick Korea, John Coltrane als Charlie Haden.

Natalie Merfort woont in Kralingen!
Het Aad Hameeteman kwartet bestaat naast Aad uit Maarten Zwarts, Marcel Eggen en Bart Platteau (fluit),
Maarten Zwarts begon in een aantal succesvolle coverbands en deed veel ervaring op de VS met de amerikaanse zanger/pianist Doug Duffey. In Louisiana leerde hij de roots van de lichte muziek van dichtbij kennen. De laatste jaren is hij de vele decibels een beetje zat en speelt hij graag op een relaxt volume met zijn kwasten.
Bart Platteau "... flautist Bart Platteau is an especially vivid soloist -
one of the most vibrant flute players since Joe Farell played with Chick Corea in the 1970s..."(John Kelman)

Geboren in Brussel, in 1965, begon hij op 8-jarige leeftijd fluit te spelen Studeerde aan het Brussels conservatorium fluit,m percussie en kamermuziek. Werkte als een klassieke purcussionist met het Nationaal Orkest van België, het "Munt Phiolharmonisch orkest" en kamermuziek ensembles.Hij volgde jazz workshops met John Ruocco en Joe Lovano. In 1993 kreeg hij zijn masters graad voor fluit aan de jazzafdeling van het Rotterdams Conservatorium, waar hij studeerde met Perdinand Povel, Dick Gout en Dick de
Graaff. Studeerde in 1992 aan het Burklee Conservatorium in Boston, USA bij George Garzone, Matt Marvuflio en Dave Valentin. Werkt als freelance musicus in studio en concertzalen over de hele wereld met de Amina Figarova Group. Is sinds 1998 verbonden aan de jazzafdeling van het Rotterdams Conservatorium. Hij werkte mee aan opnames voor 15 cd's en dvd's. Marcel Eggen kreeg op 12 jarige leeftijd een basgitaar cadeau van zijn broer. Al snel kreeg hij echter een voorkeur voor het natuurlijke en warme geluid van de contrabas. Op 15 jarige leeftijd was hij eindelijk in staat om, met geld van zijn krantenwijk aangevuld met een bijdrage van zijn ouders, z’n eerste echte contrabas te kopen.

Hij heeft drie jaar klassiek les gevolgd aan de Eindhovense muziekschool. Toch is hij uiteindelijk als Lichte Muziek bassist aangenomen op het Rotterdams Conservatorium. Hier heeft hij les gehad van Wim Essed (jazz) en Hans Krul (klassiek). Verder volgde Marcel onder meer masterclasses bij jazz giganten als Ray Brown en John Clayton. Dit was ook de periode waarin hij in contact kwam met Maarten, Aad en Bart.

Marcel is een aantal jaren de vaste begeleider van jazz pianiste Amina Figarova geweest. Hier heeft hij ondermeer de CD “Jazz at the Pinehill –Live in Europe” mee opgenomen. Het hoogtepunt uit de muziekcarrière van Marcel was de solistenprijs die hij als bassist(!) ontving bij het Erasmus Jazz Concours.

Op dit moment is Marcel erg blij met de ontwikkelingen van het “Aad
Hameeteman kwartet”.

In de muziek, geschreven door Aad, kan hij al zijn creatieve ideeën kwijt.

Aad Hameeteman begon als vele jazzmusici als gitarist in de schoolband. Begin jaren '90 studeerde hij cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium voor gitaar lichte muziek en toegepaste electronica. Hij had les van Klaus Flenter en Ben de Bruin. Hij volgde masterclasses bij wereldberoemde gitaristen als Joe Pass en Jim Hall. Hij speelt vooral eigen composities, waarmee hij een afwisselend en interessant landschap van muziekale sferen
weet te creëren.

Het festival begint om 20.15. Toegang is € 10 .   Adres van de Hoflaankerk:
Oudedijk 2 in Kralingen.
 
De Hoflaankerk is een prachtig gebouw uit 1843 (Waterstaatkerk), dat steeds vaker gebruikt wordt voor concerten. De populaire "Muziek en Wijn" concerten van het Rotterdams Kamerorkest worden er gehouden (6 concerten per seizoen).
Het afgelopen jaar traden o.a. Tania Kross en Ronald Brautigam als solist op. Het is voor het eerst dat er een jazzconcert wordt gehouden als opmaat voor het North Sea Jazz Festival.

==========================

Nationaal Sponsoring Event 2007: Promotie, netwerken en heel veel meer! 
 
Op dinsdag 9 oktober 2007 vindt in Ahoy Rotterdam het grootste evenement op het gebied van sponsoring, organisatie en eventmarketing plaats: het Nationaal Sponsoring Event 2007.
Het evenement bestaat uit het managementjaarcongres, een grote
netwerk-en presentatiebeurs en de uitreiking van de Sponsoring Event Award. Het Nationaal Sponsoring Event is hèt ontmoetingspunt voor bedrijven, organisaties, sponsors en sponsorzoekenden.
 
Dit grootschalige evenement biedt deelnemers en bezoekers de
mogelijkheid zich te laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sponsoring. Daarnaast is deze dag een uitstekende mogelijkheid om te netwerken, gezien de aanwezigheid van vele grote bedrijven en organisaties. Ter ondersteuning van hun promotionele activiteiten zullen velen met hun BN'ers (topsport, televisie, entertainment) op het congres en de beursvloer aanwezig zijn. In aanloop naar en op de dag zelf besteden nationale en regionale media veel aandacht aan het evenement.
 
Als één van de hoofdthema's speelt Rotterdam Evenementenstad een belangrijke rol tijdens het Nationaal Sponsoring Event. Vele bedrijven en merken die betrokken zijn bij de evenementen in Rotterdam, staan met een stand in één van de beurshallen. De havenstad is op vele gebieden actief: Rotterdam is niet voor niets driemaal evenementenstad van het jaar geweest. Zo vormt topsport een wezenlijk onderdeel: de Marathon, Bavaria City Racing en het ABN AMRO World Tennis Tournament. Verder zijn er de grote publiekstrekkers in de zomer: het Zomercarnaval, de Fast
Forward Dance Parade en de Wereldhavendagen. Het Internationaal Film Festival Rotterdam is een andere publiekstrekker. In 2007 is Rotterdam uitverkoren tot City of Architecture. Aan publiciteit dus geen gebrek!
 
Zo is deze dag een combinatie van informatie, netwerken en
entertainment. Er zijn workshops, demonstraties en masterclasses van topsporters, bezoekers kunnen zelf deelnemen aan diverse activiteiten en er is een groot terras met optredende artiesten.
Bekijk voor een impressie van het evenement de promo op
http://www.sponsoringevent.nl <http://www.sponsoringevent.nl/>
 
Voor meer informatie kijkt u op de website of neemt u contact op met de organisatie:
Advies- en Managementbureau Van der Pluijm Sponsoring, tel. 0181-612802
http://www.vanderpluijmsponsoring.nl
<http://www.vanderpluijmsponsoring.nl/> http://www.sponsoringevent.nl/
E-mail: info@sponsoringevent.nl

=======================

EXPERIMENT, ONTDEKKING EN ONTMOETING IN POWERLABTheatercollectief Powerboat presenteert een jaar lang avonden vol verrassingen

Het Rotterdams theatercollectief Powerboat met Bas Kortmann en Fokka Deelen aan het artistieke roer, organiseert elke eerste woensdag van de maand een POWERLAB. Deze
avonden staan in het teken van theaterexperiment, onderzoek en ontdekkingen, maar ook van contact en ontmoeting. Ook bij dit Powerboatproject is de drempel tussen de theatermakers en de bezoekers verdwenen.

Elk POWERLAB is anders. De ene keer is er een Nationaal Kampioenschap Midgetsjoelen, de andere keer een 'open-source off-line 3D website-installatie' onder de noemer DATSJA.COM. Dit jaar zullen elke maand pecha kucha, dans, film, spel, game en
performance tijdens de POWERLABS samengaan met de specifieke participerende theatervorm van Powerboat.

PowerLab#2, op 6 juni, zal in het teken staan van het Nationale kampioenschap Midgetsjoelen, met als thema Orde vs. Chaos. Midgetsjoelen is een speciaal door Powerboat bedachte spelcombinatie van sjoelen en midgetgolfen. Vijf teams zullen
tegen elkaar strijden om het eerste nationale kampioenschap midgetsjoelen. Tijdens en tussen de verschillende rondes wordt er dieper ingegaan op en gesproken over experimenten, componeren, ordenen en choreograferen.

Het toernooi zal begeleid worden door een live videoregistratie en de sjoelgeluiden worden ter plekke omgezet in een compositie. Powerboat onderzoekt met de deelnemers hoe je samen muziek krijgt uit dit hippe oud-hollandsche gezelschapsspel. 

Aanvang 20:30 uur, Banierstraat 1, Rotterdam

PowerLab#3. Op 4 juli gaat Powerboat samen met alle bezoekers en speciale gasten een open source 3D omgeving vullen met content over vrijheid, verandering, contact, toegang, en creativiteit.

Powerboat gaat voor die avond een Datsja maken, een buitenhuis waar iedereen welkom is en waar in samenwerking, conflict, ervaring, gesprek en handeling resulteert in een 3D off-line website. De content wordt daarna op Datsja.com gezet. Dit is vanaf
dan een platform voor iedereen die hieraan een bijdrage wil leveren.

Powerlab#1 heeft inmiddels op 2 mei plaatsgevonden, onder de naam 'Praten met je mond vol'. Tijdens een experimenteel driegangen diner werden er soepen samengesteld
uit reageerbuisjes en petrischaaltjes, werd tijdens het dessert blauwe kaas in de chocolade gedoopt en werden aantekeningen op het tafelkleed gemaakt. Ondertussen discussieerden de deelnemers over experiment en vernieuwing in theater en kunst. 

U bent van harte uitgenodigd op 6 juni, 4 juli, 1 augustus, 5 september, 3 oktober,  7 november en 5 december. Kortom elke eerste woensdag van de maand.

Voor meer informatie kijkt u op www.powerboat-rotterdam.nl of meld u aan voor onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn.

Reserveren kan via info@powerboat-rotterdam.nl of telefonisch op 010-4773864

==========================

Wat hebben een tas,
een tijdschrift, een monument,
studenten en een Mac-truck
met elkaar te maken...?
WWW.1WE.COM
D&eacute; actieve omroep met passie,
ondernemen in ontwikkelingssamenwerking

Links: http://www.1we.com/web/show/id=54415/langid=43

=============================

Creatieve Industrie bundelt krachten

De Creatieve industrie in Rotterdam heeft zijn krachten gebundeld. Vier belangen organisaties te weten het Platform Communicatie( PCR), het Initiatief (Audio Visuele Sector), I-Portal (ICT) en de Nieuwe Garde (jonge creatieven) zullen gezamenlijk activiteiten ondernemen om de toekomst van de creatieve sector in Rotterdam verder te ontwikkelen. De stichting genaamd CIR (creatieve industrie Rotterdam) wil de logische verbanden versterken tussen de verschillende sectoren. De samenwerking is nog volop in ontwikkeling. Want CIR streeft ernaar om alle netwerken
van de creatieve industrie in Rotterdam aan elkaar te verbinden.
 
“Dat de creatieve industrieen gaan samenwerken is een logische keuze. De voorheen gescheiden sectoren beginnen steeds meer overlap te krijgen”’aldus Rene Dukker van het communicatiekantoor AM+D. Ook Herman Slagter van White Bull Film beaamt dit. “Audio Visueel is al lang niet meer aleen film en video. Voor toepassingen in bewegend beeld maken we al langer gebruik van gecompliceerde internet applicaties, web designers, ontwerpers etc”.
 
Voor het komende jaar staan er diverse gezamenlijke activiteiten
gepland. Naast bijeenkomsten en lezingen zal de CIR zich hard maken bij de gemeentelijke instanties voor een gezonde en toekomstgerichte creatieve industrie. CIR zorgt ervoor dat netwerken elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Netwerken kunnen elkaar inspireren en elkaars kwaliteiten benutten bij de organisatie en programmering van projecten, evenementen en bijeenkomsten
 
Achterliggend doel van de CIR is om de aantrekkingskracht van de stad Rotterdam te vergroten en de regionale economie te versterken. De zichtbaarheid vergroten Het matchen van business, en het bevorderen werkgelegenheid
 
Uitreiking CIR AWARD tijdens Spirit of media
De CIR zal zich tijdens het Spirit of media Event op 30 mei a.s. in de
schiecentrale officieel  presenteren. Bovendien zal voor het eerst dit
jaar de CIR Award uitgereikt worden. Deze jaarlijkse prijs wordt
uitgereikt aan het meest spraakmakende communicatie project van
Rotterdamse origine waarbij een landelijke exposure wordt bereikt. De genomineerden zijn niet de minste projecten nl: Herman den Blijker voor ‘Mijn Tent is Top’, Marlies Dekkers en Heleen van Royen voor ‘Stout’, Harry de Bruijn (InHolland) en Rutger Hauer voor de Filmfactory 2007 Masterclass, Het Rotterdams Foto Instituut, Het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor het Reisprogramma en Kruistocht in spijkerbroek van de Kees Kasander filmcompany. 

========================

Seleyz & Donner

Zaterdag 2 juni: Kinderopera Orfeo en EuridiceIn het kader van de Operadagen Rotterdam wordt in selexyz donner de kinderopera Orfeo en Euridice opgevoerd. In de 18e eeuw componeerde Christoph Gluck de opera Orfeo ed Euridice aan de hand van deze beroemde mythe. Lizet van Beek en Heleen
Heeres bezingen en spelen, samen met twee poppen, het verhaal van Orfeo. (leeftijd 6+)
Om 11.00 uur en om 14.00 uur in het theater in de kelder
S.v.p. reserveren bij de afdeling kinderboeken,
kinderboeken.donner@selexyz.nl
 
Zaterdag 2 juni: Demonstratie ArabeskArabesk demonstreert een uitgebreid assortiment puzzels en spellen. (
www.arabesk.nl <outbind://106/www.arabesk.nl> )
Van 14.00 tot 16.00 uur op het plein in de kelder
 
Vrijdag 8 juni: Lezing door David HewsonDavid Hewson houdt een lezing over zijn nieuwste boek 'De Pantheon getuige'. Tijdens de lezing vertelt David Hewson over Italië, Rome en de totstandkoming van 'De Pantheon getuige'. Zijn verhaal wordt ondersteund door video- en ander beeldmateriaal.
Om 19.00 uur in het theater in de kelder
 
Vrijdag 15 juni: Presentatie van 'In betrekking' van Maria van de Ent Presentatie van 'In betrekking' door Maria van de Ent over de lotgevallen van een Rotterdams meisje dat op twaalfjarige leeftijd 'in betrekking' ging. Het boek geeft een maatschappelijke schets van het Rotterdam van het begin van de vorige eeuw.
Om 16.00 uur in het theater in de kelder
 
Zaterdag 16 juni: Signeersessie met Toon van DrielToon van Driel, tekenaar van FC Knudde en Stamgasten, signeert o.a. de nieuwste luxe uitgave van 'Freeze!', een album van de Stamgasten. Om 14.00 uur op het plein in de kelder
 
Zaterdag 16 juni: Omarm het leven
Presentatie van 'Omarm het leven. Gezond omgaan met ziekte en sterfte' door René Vendeville.
Wat gebeurt er met iemand als hij of zij in zijn/haar omgeving met ziekte of sterven wordt geconfronteerd? Mental coach René Vendeville laat zien hoe je met dit onvermijdelijke proces het beste kunt omgaan. Om 14.00 uur in het theater in de kelder
 
Zaterdag 23 juni (30 juni en 7 juli): Cursus inwijding in jazz Wegens groot succes vorig jaar ook dit jaar weer een cursus 'Inwijding in jazz' in de aanloop naar het North Sea Jazz festival. De cursus vindt plaats op drie zaterdagen, 23 juni, 30 juni en 7 juli en wordt gegeven door Ruud Bergamin en Jaap Gerritse. Aansluitend is er live muziek. Om 11.00 uur in het theater in de kelder S.v.p. reserveren bij de afdeling promotie,
promotie.donner@selexyz.nl
 
Zaterdag 23 juni: North Sea Round Town
Optreden van het jazztrio Dirkson, Godefroy en De Jonge in het kader van North Sea Round Town in de aanloop naar het North Sea Jazz festival. Van 12.30-13.00 uur en 13.15-13.45 uur op het plein in de kelder
 
Zaterdag 30 juni: North Sea Round Town
Optreden van het Eelco van Meeberg Trio in het kader van North Sea Round Town in de aanloop naar het North Sea Jazz festival.
Van 12.30-13.00 uur en 13.15-13.45 uur "Eelco van de Meeberg Trio" op het plein in de kelder
 
==========================

NIEUWSBRIEF  TWOOLS 9 Update
Twools: hét dansfestival van Scapino
75 minuten non-stop dans

dinsdag 5 t/m vrijdag 8 juni 2007, exclusief in de Rotterdamse Schouwburg

Overeen week kunnen we weer gaan genieten van het jaarlijkse dansfestivalvan Scapino; Twools 9. In deze nieuwsbrief meer informatie over dedansstukken en de choreografen.

Rotterdamse Schouwburg: di. 5 t/m vr. 8 juni
aanvang 20.15 uur inleiding 8 juni: 19.30 uur (door Neel Verdoorn, Pieter de Ruiter &Eva Villanueva en Scapino danseres Bonnie Doets)
Kassa:  010 - 411 81 10 Freelance choreografe Neel Verdoorn maakt haar tweedestuk voor Twools. Voor EMBRACE gebruikt zij melancholische muziek vanPiazzolla. "De muziek is voor de dansers als parfum" aldus Verdoorn,"ze willen het opsnuiven, voelen, ze willen het leven omarmen in alzijn volheid."

Guy Weizman &Roni Haver brengen dans buiten de gebaande paden. Hetvan oorsprong Arabisch/Israelische duo kiest als terugkerend themazelfbevrijding. Ze richten hun
werk op actuele onderwerpen die hetpubliek inspireren, confronteren en raken.

Pieter de Ruiter &Eva Villanueva zijn toonaangevend in eigenzinnigedans. Voor deze negende Twools editie hebben zij zich laten inspirerendoor IJslandse danseres Bryndís Brynjólfsdóttir en de Edda, eenverzameling poetische, literaire en mythologische werken uit hetmiddeleeuwse IJsland.

Paul Selwyn Norton vervlecht choreografie, tekst en stand-up. Zijndynamische en atletische stuk voor drie dansers zal live worden begleiddoor door het moderne muziekgezelschap Nieuw Amsterdams Peil.

Christophe Garcia won tijdens het Choreografenconcours in Hannover deScapino Productie prijs en hiermee ook de kans zich te presenteren inRotterdam. Muziek en theater zijn een bron vaninspiratie voor zijn werk.

Van Dylan Newcomb, bekend van zijn soloprojecten, is QUEEN DREAMS GREENte zien. Een stuk dat Newcomb omschrijft als: surrealistisch,fantasievol, onbegrijpelijk, prikkelend en om bij weg te dromen.

Jerome Meyer is voor even terug bij Scapino waar hij 20 jaar geledenbegon met dansen en werkt samen met Isabelle Chaffaud. In het stukFIERCE YOUTH heeft Meyer gekozen voor muziek van Mozart. "De muziekgeeft de kracht van de jeugd weer; geloof, hoop,
energie, drive, deovertuiging dat alles nog zal komen, dat alles mogelijk is."voor meer informatie
www.scapinoballet.nl%%URL=439%% | www.scapinoballet.nl

========================

Flamenco op Zuid.

Het belooft een heel bijzonder festival te gaan worden workshops dans, gitaar en zelf tapas maken, een infomarkt (dansscholen, culturele organisaties, Spaanse verenigingen, taleninstituten, Spaanse gastronomie ed), vertoning van Spaanse films, presentaties van flamencodansscholen en live optredens van o.a. NL Mundo en Uñas de Gato. Het festival wordt afgesloten met Spaans theaterspektakel.

Bovendien wordt het plein waar het festival plaats vindt officieel geopend door deelgemeente Feijenoord

Extra informatie is te vinden op  <http://www.peu.nu/> www.peu.nu.
=======================

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"