Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 00:57 uur | 2 bezoekers


HEY STRANGER

HERGEBRUIK

UNSHAVED

GERARD EKDOM

HEY STRANGER

Nieuwe voorstellingen en bizondere berichten...

Lees het hier allemaal in "Antenne's Persmap"

Opening Pilot-project Watertanden

In opdracht van vier kunstuitlenen ontwikkelde kunstenaar Esther Didden een nieuw product voor de kunstuitleen namelijk het huren van een tentoonstelling. Acht prominente en deskundige curatoren werden gevraagd een aansprekende keuze te maken uit de collecties van de vier deelnemende kunstuitlenen Gouda, Schiedam, Vlaardingen en Gorinchem. Op 19 en 20 mei zal het pilotproject in acht particuliere huizen worden gepresenteerd. Na de pilot zijn de tentoonstellingen bij de deelnemende kunstuitlenen te huur.

Wie een kunstwerk wil huren kan al vele jaren terecht bij een kunstuitleen: men kan er schilderijen, foto's, tekeningen, objecten en sculpturen lenen. Binnenkort wordt daar de mogelijkheid van het huren van een tentoonstelling aan toegevoegd.

Op verzoek van de kunstuitlenen van Gouda, Gorinchem, Schiedam en Vlaardingen ontwikkelde kunstenaar Esther Didden het project Watertanden waarvoor acht externe curatoren werden uitgenodigd om een tentoonstelling samen te stellen op basis van de vier uitleen collecties. Gezamenlijk levert het acht tentoonstellingen op met een veelzijdigheid aan perspectieven waarmee de curatoren naar de vier collecties hebben gekeken.

Door externe curatoren te vragen naar de vier collecties te kijken en een selectie te maken wordt de bestaande collecties nieuw leven ingeblazen. De vermenging van de vier collecties, de onderlinge uitwisseling begint hier.

De verschillende werken worden in een andere context geplaatst, namelijk die van een tentoonstelling, en weken zich daarmee los van het idee dat de kunstuitleen er alleen is voor een ?schilderij boven de bank?.

In mei en juni 2007 vindt de pilot van Watertanden plaats: de acht tentoonstellingen worden in acht huizen getoond. Gedurende twee
weekenden zijn de tentoonstellingen voor het publiek te zien. De
tentoonstelling zal worden geopend door de desbetreffende curator.

Alle tentoonstellingen zijn na de pilotfase te huur bij een van de vier
deelnemende kunstuitlenen. 
Het openingsweekeinde is 19 en 20 mei 2007 en zal worden ingeluid door de nieuwe Gedeputeerde voor Cultuur van de Provincie Zuid-Holland. Het tweede publieksweekend is op 16 en 17 juni.

De volgende curatoren hebben een tentoonstelling samengesteld: - letters to nobody door curator Hilde de Bruijn (hoofd exposities van  Smart project Space, Amsterdam)  - Negen parels door curator Ranti Tjan ( directeur museum GoudA) - ‘Met een reliëf kun je de was niet doen’ door curator Piet Augustijn
(conservator hedendaagse kunst Gorcums Museum)
-
Watertanden Gorinchem: Poema Damko? door curator Edwin Jacobs (voorheen directeur Museum Jan Cunen en nu curator Manifestatie Tilburg)- Discriminatie door curator Yasser Ballemans (studeert momenteel aan het Sandberg Instituut te Amsterdam, nam in 2005 deel aan de curatorentraining Mr. Miyagi van Showroom MaMa) - Fremdkörper door curator Ludo van Halem (conservator Stedelijk museum Schiedam)- Water door curator Joop Groen (collectioneur Afrikaanse en hedendaagse kunst te Vlaardingen) 
-
Zwarte randjes en weeskindjes? door curatoren Maartje Berendsen en Tamar de Kemp (organiseren meerdere keren per jaar huiskamertentoonstellingen in Rotterdam en omgeving. Maartje Berendsen runt Galerie Berendsen, Tamar de Kemp is fotograaf)
WatertandenOpeningsweekend 19 en 20 mei. Start 19 mei om 13.00 uur, Hogewerf 77 in VlaardingenTweede publieksweekend 16 en 17 juni Gouda, Gorinchem, Schiedam en Vlaardingen <http://www.watertanden.org/> www.watertanden.org 

**********
Samenwerking GoBest, Sunrise en GreenSeat groot succes!Reizigers kiezen massaal voor een groene stoel
De samenwerking tussen GoBest, Sunrise en GreenSeat is een ongekend succes. Sinds de lancering van de unieke samenwerking nu vier weken geleden, is bij ruim 38% van de boekingen - gemaakt via gobest.nl, www.sunrisetravel.nl en de reisbureaus - gekozen voor een GreenSeat. “Wij zijn bijzonder blij dat onze klanten zo enthousiast zijn over de GreenSeat milieu bijdrage! Ruim 38% van onze klanten heeft tot nu toe gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Natuurlijk blijven wij zeer actief om nog meer
publiciteit voor GreenSeat te genereren en zo dit percentage te verhogen. Wij hopen ook dat andere reisorganisaties zich gaan aansluiten. De consument is duidelijk geïnteresseerd, het is aan de reisbranche om GreenSeat te promoten en aan te bieden", aldus Dirk Braam, Commercieel Directeur van First Choice Nederland.
“Wij zijn zeer enthousiast over deze samenwerking, aldus Niels Korthals Altes, directeur van KlimaatNeutraal Groep waar GreenSeat een onderdeel van is. “Het geeft duidelijk weer dat de reiziger bereid is om een beetje extra te betalen voor een CO2 neutrale vliegreis. Consumenten willen best verantwoordelijkheid nemen voor de uitstoot die ze veroorzaken, maar dan moet het ze wel makkelijk worden gemaakt. Dit is precies wat First Choice heeft gedaan; met 1 muisklik is compensatie geregeld. Veel makkelijker natuurlijk dan om compensatie apart via de GreenSeat website te regelen. First Choice laat hiermee ook zien dat het aanbieden van een dergelijke optie geen nadelige gevolgen heeft voor hun omzet. We hopen dan ook dat veel meer reisorganisaties dit voorbeeld zullen volgen.”

Unieke samenwerking
GoBest en Sunrise, onderdeel van First Choice Nederland hebben als eerste grote touroperators in Nederland de compensatie-optie in de boekingsmodule opgenomen. Dit betekent dat alle reizigers bij het boeken van hun vakantie een keuze moeten maken of ze al dan niet van hun stoel een Green Seat willen maken. GoBest en Sunrise
onderscheiden zich in hun samenwerking met GreenSeat van andere reisorganisaties, doordat het CO2 compensatiebedrag dat de klanten bij hun keuze voor een GreenSeat betalen wordt berekend over de exact gevlogen afstand. Compensatie gaat via duurzame energieprojecten en door de aanplant en bescherming van bossen over de hele wereld. Door te compenseren via deze projecten blijft de totale hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer gelijk en is je stoel dus groen.

*********

RET wint bronzen Esprix met BOB-bus campagne

Op woensdagavond 9 mei, vond de jaarlijkse uitreiking plaats van de Esprix 2007 in Amsterdam. In de categorie "business to consumer" heeft de BOB-bus campagne van de RET een bronzen Esprix gewonnen. De prijs werd in ontvangst genomen door Ella van
den Berg, senior adviseur marketing (RET) en de heer Marcel Verbakel (reclameadviesbureau Pluspoint). Een Esprix, -vakprijs voor Direct Marketing en Sales Promotion- win je als strategie, creatie én resultaten goed zijn.

BOB-bus campagne De BOB-bus campagne is ontwikkeld in het kader van de bieding Nachtnet 2006 t/m 2008 door de RET, in samenwerking met reclameadviesbureau Pluspoint uit Rotterdam. Ella van den Berg, senior adviseur marketing (RET): "Vanwege de kracht van het concept; doelgroep vaststellen - waar komt die vandaan, waar gaat die stappen- en samen met de horeca de klantbehoeften vaststellen. Veilig, comfortabel en goedkoop na het stappen met de BOB-bus naar huis. We zouden goud moeten krijgen omdat we in de OV-wereld met een
concrete marketingaanpak dertig procent reizigersgroei realiseren." De jury: "Slim omgegaan met weinig budget en veel gerealiseerd. Meeliften met BOB is briljant. Leuke case, scoort goed, slim."

Het voordeel van het nachtnet (BOB-bus) is dat het personeel altijd de BOB is. Hieruit ontstond het merk 'BOB-bus', een veilig vervoermiddel na het uitgaan.

VakprijsEsprix is de vakprijs voor Direct Marketing en Sales Promotion, die jaarlijks wordt uitgereikt.

De Esprix behoort tot de belangrijkste prijzen op het gebied van
marketingcommunicatie. De inzendingen worden per categorie door een jury beoordeeld. Daarbij wordt gelet op strategie, creativiteit en effectiviteit. De jury heeft 100 direct marketing- en sales promotion campagnes beoordeeld uit 2006. Er werden 31 inzendingen genomineerd. De totale oogst van de Esprix bestond uit: 2 keer goud, 7 keer zilver en 11 keer brons.

**********

Dave On Stage Bonte Avond in het oude Luxor Theater Rotterdam

Op 20 mei aanstaande is de voorlopig laatste tv-uitzending van Dave On Stage te zien bij TV Rijnmond. Om het eerste seizoen van dit in vele opzichten geslaagde programma over de podiumkunsten af te sluiten, is het tijd voor een feest in een echt theater met een keur aan professionals en amateurs uit de 12 tv-uitzendingen. Op maandag 4 juni zijn onder andere Benny Neyman, Margriet Eshuijs, Richard Groenendijk en Frédérique Spigt in de Dave On Stage Bonte Avond te zien in het oude Luxor Theater.
Naast de professionals zijn natuurlijk ook een aantal amateurartiesten aanwezig. Zo komen het duo Los Cobanos met hun Mexicaanse muziek, de Rotterdamse zangeres Elly Lockhorst, de Ierse dans van Celtic Swing uit Vlaardingen, het 120 man tellende
Hollands Christelijke Mannenkoor uit Berkel en Rodenrijs en de Rotterdamse Vocalgroep Popmaat naar het oude Luxor Theater. Een unieke avond waar de professionals samen met de amateurs voor u optreden. Solo, maar ook in éénmalige exclusieve combinaties.

De presentatie van deze ouderwets gezellige theateravond is in handen van mister Dave On Stage himself: Dave van der Wal
Maandag 4 juni 2007Aanvang: 20.00 uurPrijs: € 17,50 / € 15,-Kaarten zijn te reserveren via www.luxortheater.nl of via 010 – 484 33 33.De kassa is geopend van maandag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

***********

Vielfalt van Jakob Ahlbom geselecteerd voor Theaterfestival TF-1

De voorstelling Vielfalt van Jakop Ahlbom is door de jury van het landelijke theaterfestival TF-1 gekozen tot een van de beste voorstellingen van dit seizoen. TF-1 toont een kwaliteitsselectie van in Nederland en Vlaanderen geproduceerde voorstellingen.

De juryvoorzitter Mieke van der Weij maakte vandaag de selectie bekend. Vielfalt is tijdens het festival te zien in Theater Bellevue, op dinsdag 4 en woensdag 5 september 2007.

Voor iedereen die Vielfalt gemist heeft is voorstelling binnenkort te zien op het Festival aan de Werf in Utrecht (17 t/m 20 mei in het Akademietheater, aanvang 20:00 uur).
Reserveren kan via 030 2315355.
Voor de voorstellingen in september op het Theaterfestival TF-1 in Theater Bellevue te Amsterdam start de voorverkoop op 11 juni a.s.: 020 6242311.
Van 6 december 2007 tot 14 februari 2008 volgt een reprise tournee door Nederland en daarbuiten. Vielfalt is de vierde voorstelling van Jakop Ahlbom en ging op 28 september 2006 in première.

Vielfalt
Om het leven zijn betovering terug te geven zijn er betere trucs nodig.
`Vielfalt van Jakop Ahlbom is pure magie. Een op hol geslagen verbeelding, illusie en 'doen alsof' in optima forma'.
De Volkskrant

**********

Zaterdag 19 mei om 13.30 uur in het theater in de kelder van selexyz
donner, Lijnbaan 150 Rotterdam:
Lezing over autisme en eenzaamheid door Baukje van Kesteren
 
Baukje van Kesteren houdt een lezing over haar boek Een gat waar je hart zit. Rond haar vijftigste ontdekte Baukje van Kesteren dat zij een aan autisme verwante stoornis heeft. Anderhalf jaar is ermee gemoeid voordat zij deze nieuwe wetenschap over zichzelf een plaats heeft gegeven. Een van de dingen waarop zij stuit is de vraag of er een mogelijk verband is tussen de stoornis en het gevoel van eenzaamheid waarmee zij al sinds haar kindertijd wordt geconfronteerd. In het boek komen bovendien een twintigtal lotgenoten aan het woord.

**********

De laatste Da Bounce Comedy Night dit seizoen in het oude Luxor Theater

Zaterdag 2 juni staan voor de laatste keer dit seizoen drie internationale comedians in de Da Bounce Comedy Night in het oude Luxor Theater te Rotterdam. Het is de laatste avond uit een reeks van vier voorstellingen met o.a. Slim, Karlous Miller en RIP Michaels. Da Bounce Comedy Night staat garant voor een avond met harde, snelle grappen, zoals we dat alleen van de Amerikaanse comedy shows gewend zijn.

Da Bounce Comedy Night is niet zo maar een comedy event. Het is stand up comedy op z’n best. De beste comedians uit Amerika en Engeland worden overgevlogen. Het zijn beslist geen kleintjes, het zijn de ‘heavy weights of stand up’. Eerder waren zij te gast bij gerenommeerde TV shows als Def Comedy Jam, David Letterman en MTV Comedy Hour. Dit maakt Da Bounce Comedy Night tot een sensationeel event met een mix van comedy, muziek en dans.

Naast de hilarische comedians, zetten spectaculaire zang- en dance-acts van Secure en I-Xon het oude Luxor Theater voor de laatste keer dit seizoen op z’n kop!
Zaterdag 2 juni 2007Aanvang: 20.00 uur Prijs: € 19,50Kaarten kunt u reserveren via www.luxortheater.nl <http://www.luxortheater.nl/>  of
via 010 – 484 33 33.
De kassa is geopend van maandag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur

**********

*Schokkende maar scherpe beelden
bevatten de serie schilderijen van de Iraanse Kunstenares Ferial Kheradpicheh die momenteel te aanschouwen zijn in Kunstwinkel 't Walvis te Schiedam.After Tea, is een schilderij waar een hoofddoekje over hangt, til je dit
op dan zie je twee gesluierde vrouwen die elkander bevredigen.
Te zien zijn ook werken waarop een vrouw naakt op het strand ligt met op de achtergrond een Moskee. Een opblaaspop wijdbeens in de chocolade gedoopt, naakte zwangere vrouwen en veel meer voor sommige schokkende werken, die er dan ook maar niet heen moeten gaan. Maar voor de gene die wachten op spektakel is het zeker de moeite waard Kunstwinkel 't Walvis een bezoekje te brengen.

De expositie loopt t/m 20 juni 2007
Het adres is Branderssteeg 3-7
Schiedam
Telefoon nummer 0104262412
twalvis@gmail.com
Open van woensdag t/m vrijdag van 11:00 t/m 17:30 uur.*

**********

23/5 Nederlandse première Dubbelconcert Mozart
De Engelse musicoloog Philip Wilby staat bekend om zijn reconstructies van onvoltooide werken van Mozart. In 1985 wierp hij zich op een Dubbelconcert voor piano en viool (KV anh. 56/315f), waarvan alleen het eerste deel door Mozart in schets is gebracht. Al snel vermoedde hij dat dit stuk een bewerking was van de
Sonate voor viool en piano (KV306), waaraan Mozart in 1778 was begonnen, maar die hij door omstandigheden - onder andere de plotselinge dood van zijn moeder - moest afbreken. Wilby: 'Ik heb Mozarts eerste deel voltooid, met muziek uit de Sonate als
basis, en het stuk gecompleteerd door het tweede en derde deel van de Sonate te instrumenteren als een concerto'. Het resultaat is een volwaardig Mozartconcert dat nu in de best denkbare handen van Igor Gruppman en Ronald Brautigam een terechte Nederlandse première beleeft.

***********

Molens & Jenever MET EEN KNIPOOG NAAR FLOUR POWER

Tijdens Nationale Molendag, 12 mei aanstaande vindt weer in Schiedam het evenement Molens & Jenever plaats. In samenwerking met de Stichting Schiedamse Molens organiseert het jenevermuseum tal van activiteiten op deze dag.
Van 12.00 – 17.00 is er een jeneverbraderie aan de voorzijde van het museum, vindt er op de kruidenzolder een Jeneverreünie plaats, zijn er op de binnenplaats activiteiten voor de kinderen en uiteraard ontbreken de diverse proeverijen op de Northwoodzaal niet.
Voor een vrolijke neut op deze dag zorgt Drive-In show DJ Foxy en DJ Robbling in het proeflokaal met oldies uit de jaren 60 en 70, met als muzikale uitsmijter de zanger LOBO die om 16.00 uur los gaat met zijn nummer 1 hit ‘The Carribbean Disco Show’.
Ook zijn de bekende jenevericonen weer aanwezig: Proosje, Hulstkamp en Ouwe Duys.
Langs het molenparcours rijdt een feesttreintje waarvan iedereen gratis gebruik kan maken.
Kijk voor meer informatie op
www.jenevermuseum.nl.

Toegang is gratis.
Jenevermuseum
Lange Haven 74-76
3111 CC Schiedam
T 010 246 96 76
Contactpersoon Claudia Sio
claudia@jenevermuseum.nl

**********

Maandagenda Juni 2007 Off Corso


Vrij. 1 juni NOPEISDOPE
De zomer is terug en natuurlijk is NOPEISDOPE terug in Rotterdam om dat te vieren. We trakteren je dan ook weer op een gruwelijke line-up om de beste housetunes te garanderen. Een combinatie van de Dutch Finest en Hollands next top dj’s. Temperaturen zullen zowel letterlijk als figuurlijk oplopen tot het hoogste niveau.

Zat. 2 juni Shoot Me, I’m Famous
Voor de derde keer dit jaar keert Honey Dijon terug in Off_Corso om haar unieke en fantastische mix van New York en Chicago sounds te laten horen aan het Nederlandse publiek. Geen hitjes, geen commerciële rommel, maar high quality housemusic zoals het ooit bedoeld was!

Don. 7 juni DISCO NOT DISCO
Donderdag 7 juni is de eerste editie van "Disco Not Disco" in Off_Corso! Deze succesvolle house-formule is overgewaaid uit de omliggende steden van Rotterdam  en brengt de zaterdag naar de donderdag... Cheap voor studenten en rijk voor de muziekliefhebbers. Voel zelf het verschil!

Vrij. 8 juni Rekord3r
Nederland kent geen schaarste op het gebied van Minimal en Techno artiesten en daar zijn we blij mee! Daarom brengt Rekord3r op vrijdag 8 juni haar vijfde editie met wederom een volledige Nederlandse programmering. Daar waar het ooit begonnen is zullen we deze keer de tent gaan rocken met niemand minder dan 2000 And One, Secret Cinema, Bart Skils, Wouter de Moor en nog veel meer artiesten. Daarbij zorgen we uiteraard weer voor een hoog gehalte aan entertainment om er weer een dolle boel van te maken!

Zat. 9 juni 4CSONS
Het beste van 4 seizoenen.

Vrij. 15 juni Rush Raw Urban Sexy House
Vrijdag 15 juni kan houseliefhebbend en hiphoppend Rotterdam weer helemaal los gaan zoals het hoort in het weekend. Met een bonte stoet van de bekende RUSH DJ’s zal RUSH net als elke 3e vrijdag van de maand in Off_Corso, zich onderscheiden met kwaliteitsmuziek en RUSH-eigen entertainment.

Zat. 16 juni Absolutely Stereo
Een Rotterdams onderonsje! Met zwaargewichten Miss Monica en Benny Rodrigues in de dj booth kan het niet anders dat dan heel dance-minded Rotterdam aanwezig zal zijn om feest te vieren en hun "local heroes" te supporten. Absolutely Stereo is al bijna 2 jaar één van Rotterdams populairste avonden en zal zaterdag 16 juni bewijzen waarom...

Zon. 17 juni Smile Lachend het weekend uitgaan…
Zondagavond. Schappelijke tijden en prijzen. Roog, Jeroenski en Funkerman in de dj booth. MC Miss Bunty op het podium. Sfeerbeelden van VJ Ottograph. Ron Wood en Marrichino in de lounge. Vrolijke en lachende mensen op de dansvloer. Oftewel: SMILE! De perfecte weekendafsluiter... Wat wil je nog meer op de zondagavond?

Don. 21 juni Smerig Gratissch!
Smerig Gratissch is al weer de derde Gratissch in de reeks Gratisschen (nieuwe shit). Met natuurlijk je eigen favoriete dj’s Jeremaine S & Melly Mel. Heerlijke smerige tracks voor nada. Check je later!

Vrij. 22 juni Apenkooi 3 jarig bestaan
Weet je niet meer wat Apenkooi is? Dan mag je niet komen. Kom rondjes rennen en wodka-ranja drinken want ons driejarig bestaan wordt natuurlijk het spektakel van je leven.

Zat. 23 juni Summer Xtravaganza
21 juni begint de zomer officieel, hoogste tijd dus voor Summer Xtravaganza om uit haar winterslaap te ontwaken! Met een line-up waar je U tegen zegt wordt de zomer op perfecte wijze geopend. Met o.a. Roog en D-Rashid achter de draaitafels zullen de temperaturen zeker oplopen tot tropische waarde. Mis dit overheerlijke zomerfeestje niet...

Zaterdag 23 juni
23:00 – 05:00 | vvk 11,- deur 15,-
vvk:
www.voorverkoop.net

Zon. 24 juni Villa Achterdeur Gay & Gayminded only
Ben jij gay(minded) en heb je zin in een hysterisch en exclusief feestje? Dan zal je je op Villa Achterdeur zeer snel thuis voelen! Fantastische dj's, toepasselijke decoratie, uitbundig en verrassend entertainment, het is allemaal aanwezig in Nederlands populairste en best bezochte gay(minded) feest.

Woe. 27 juni Pecha Kucha
Pechakucha is Japans voor geklets of gebabbel, of beter, het geluid dat je hoort als een grote groep mensen door elkaar praat. Dit geroezemoes moet ontstaan op de presentatie avonden met de gelijkluidende naam Pecha Kucha Night (PKN).
Op een Pecha Kucha avond komt een grote verscheidenheid aan architecten, vormgevers, grafici, kunsternaars etc. elk 20 dia’s vertonen waarbij ze per dia 20 seconden de tijd hebben om een toelichting te geven.

Vrij. 29 juni 2YR SAPPIG
Het smerigste, sappigste en meest sexy housefeestje aan de Maas viert vrijdag 29 juni zijn 2 jarig bestaan. Toegang alleen voor mensen met de juiste attitude, die lekker sappig los willen gaan! Kom dus hip, sappig, gezellig en vooral op tijd!

Zat. 30 juni We All Love 80’s And 90’s
WE ALL LOVE 80’s & 90’s vindt elke laatste zaterdag van de maand plaats in Off_Corso. De beste DJ’s draaien de lekkerste danceable hits uit de jaren 80 en 90. Het VJ team neemt je mee terug in de tijd met de meest fantastische retro visuals.

**********

Loes Luca draait aan Het Rad in het oude Luxor Theater

Loes Luca heeft een succesvol jaar achter de rug. Voor haar solovoorstelling Moordwijven is ze genomineerd voor de Theo d’Or en naast rollen in onder andere ‘T schaep met de 5 pooten en Sophie Tucker, heeft ze ook nog samen met haar moeder de cd Wenend in ‘t portaal gemaakt. Om het seizoen goed af te sluiten organiseert ze op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni de lekkere meezingavond Het Rad in het oude Luxor Theater. Met Het Rad is ze op haar best, want in dit programma hangt het af van het toeval, de wensen van het publiek en dus vooral van Loes’ improvisatietalent.

Hoe werkt Het Rad?Er wordt aan het rad gedraaid, met daarop de categorieën als ‘List & Bedrog’, ‘Rotterdam’ of ‘Drank & Drugs’. Het publiek kijkt vervolgens op de speellijst welke nummers er bij deze categorie horen en kiest er één uit, door hun hand op te steken of heel hard te gillen. Vervolgens wordt het nummer ten gehore gebracht.

Loes Luca wordt op het toneel naast haar moeder Ina bijgestaan door Pieter Kramer, Pièrre van Duijl, Rob Stoop, Ray van Santen en Hein Offermans.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 juni 2007Aanvang: 20.00 uurPrijs: € 17,50Kaarten zijn te reserveren via www.luxortheater.nl of via 010 – 484 33 33.De kassa is geopend van maandag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

**********

The Clash of the Cover Bands presenteert zondag 27 mei Leidseplein LIVE 

Op zondag 27 mei (1e Pinksterdag) presenteert Dommelsch Clash of the Cover Bands 'Leidseplein LIVE'. Het Leidseplein in Amsterdam wordt hiervoor omgetoverd in een gratis toegankelijk festivalterrein waar de beste coverbands van Nederland zullen optreden, waaronder publiekswinnaar van ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands 2006’:
Rattlesnake Shake uit Oss. De presentatie van het festival is in handen van 3FM coryfee Gerard Ekdom, die ook zijn kwaliteiten als DJ ten gehore zal brengen!

Met Rattlesnake Shake treden de volgende vijf coverbands op, die het publiek met een afwisselend repertoire op een fantastische dag gaan trakteren. Deze bands gooiden hoge ogen in ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands 2006-2007’:

·         The Party Solution (9-mans Partyrock, Disco coverband uit Nederweert)·         Noises R Back (7-mans Dance Classics coverband uit Den Haag)·         Kaas (11-mans Nederpop coverband uit Roosendaal)·         Joe Cover Band (14-mans Joe Cocker Tribute uit Helmond/Gemert)·         Rattlesnake Shake (5-mans Partyrock coverband uit Oss)

Tussen de optredens van de overbands zullen de volgende DJ’s hun opwachting maken: DJ Marcel (van Bubbles), DJ Tristan (van Amsterdamned), DJ Eevee (van Bulldog), DJ Mark (van The Surprise), DJ Offshore (van Royalty), 3FM DJ Gerard Ekdom en DJ Ruben (van The Pirates).

Muziekliefhebbers zijn van harte welkom op dit veelzijdige festival dat begint om 13.00 uur en duurt tot 23.00 uur. De entree is gratis! Speciaal Dommelsch Clash-tarief: Bier en frisdrank € 2,-.

Leidseplein LIVE is een samenwerking tussen St. The Clash of the Cover Bands en Belangenvereniging Horeca Leidsebuurt

**********

Coverbands strijden voor selectie 'The only road to Paradiso' in Plan C in Rotterdam

Op vrijdag 18 mei vindt in Plan C in Rotterdam de 12e voorronde/ selectieronde plaats voor de regio Zuid-Holland/ Zeeland van de vierde jaargang van de grootste coverbandcompetitie van Nederland ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands’. Drie coverbands bestijgen het Rotterdamse poppodium om hun kunsten te vertonen en op die
manier de jury ervan te overtuigen een plaats in de regionale kwartfinales te verdienen, die vanaf september van start gaan.

Tijdens de voorrondes van Zuid-Holland/ Zeeland, die worden gehouden in Plan C, starten de bands ‘The only road to Paradiso’ met het uiteindelijke doel de titel ‘Beste coverband van Nederland’ en de daarbij behorende ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands Award 2007’. Buiten de vakkundige jury heeft ook het altijd kritische
publiek een belangrijke stem bij de selectie van het beste bandtalent.

De jury beoordeelt de bands op o.a. techniek, arrangementen, presentatie en samenspel. De band gekozen door de vakjury gaat door naar de kwartfinales. De band met de meeste publieksstemmen, de Public’s Favourite, maakt kans op een Wild-Card. Na de selectierondes wordt bekeken welke Public’s Favourites de hoogste jurywaardering hebben en worden hiermee beloond met een Wild-Card voor de kwartfinales.

Vanaf de kwartfinales wordt van alle deelnemende bands een live-registratie gemaakt. Elke band krijgt een eigen single in ‘The Clash Hitlijst’ op www.dommelschclash.nl waarop gestemd kan worden. De singles met de meeste stemmen worden op verschillende
radiostations gedraaid; waaronder City FM Classic Rock.

Ook in onze wekelijks tv-programma, uitgezonden op de commerciële regionale zenders, wordt ruim aandacht geschonken aan de beste coverbands van Nederland. Voor meer
informatie kunt u terecht op
www.dommelschclash.nl.

Op vrijdag 18 mei vanaf 21.00 uur gaan de volgende bands de muzikale strijd aan: Refill: 5-mans Rock coverband uit SpijkenisseMacho Grandes: 5-mans Rock coverband uit Oud-Beijerland
Unshaved: 4-mans Bluesrock coverband uit Den Haag

Op www.dommelschclash.nl is meer informatie te vinden over tijden, bands, etc.

**********
En de finale acts op 3 juni in Oude Luxor zijn…

De halve finales zijn alweer geweest en nu is het duidelijk welke acts zich in de finale op 3 juni 2007 in het Oude Luxor mag gaan bewijzen. De eerste halve finale was op zondag 8 april in theater de Meervaart in Amsterdam en na een sensationele show hadden de eerste 5 acts zich geplaatst voor de finale. Afgelopen zondag 22 april was de 2de halve finale in het Oude Luxor Theater in Rotterdam en na een uiterst spannende jureringsronde waren de laatste 5 finale acts bekend.

Er zijn nu 10 acts die op zo. 3 juni a.s. tijdens de finale van Talent Night nog steeds kans maken op een optreden bij het legendarische Amateur Night in the Apollo Theatre in New York.

Ben je benieuwd hoe deze finalisten er uit zien en klinken, dan kan je op www.talentnight.nl kijken en daar clicken op foto’s, jezelf gratis registreren en dan kijken onder finalisten.
Uiteindelijk zal de winnende act Nederland vertegenwoordigen bij Amateur Night at the Apollo. In de voorgaande jaren bleek dat de winnaars hier, het ook in Amerika goed deden. Omar, de winnaar van 2003 heeft het zelfs geschopt tot het nationale televisieprogramma Showtime at the Apollo, nadat hij de audities was doorgekomen en een show had gewonnen. De winnaars van 2004, Deja- Vu, walste over de jury heen bij de audities en werden bij de show tweede. De winnares van 2006, Sabrina Starke deed het ook fantastisch in New York en is derde geworden bij Amateur Night.

De finale zal plaats vinden op:
• 3 juni om 19.30 in het Oude Luxor Theater, Rotterdam, Entree € 12,50

Kan jij niet wachten om in levende lijve mee te maken, wat Nederland op het gebied van talent biedt. Zorg dan dat jij je kaartjes voor de finale van tevoren reserveert bij het Oude Luxor Theater 010-4843333. Talent Night is een goed bezocht evenement en je zult niet de eerste zijn, die voor een uitverkochte zaal komt te staan en uiteindelijk huiswaarts moet keren, zonder iets gezien te hebben.
Stichting Epitome Entertainment is de initiatiefnemer van Talent Night.
***********

Start Anjeractie 2007: Blazen voor de Molen!

Op maandag 28 mei, tweede Pinksterdag, wordt het startsein gegeven voor de Anjeractie, de jaarlijkse collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Onder het motto Blazen voor de Molen spelen op die datum bij meer dan zestig molens in Nederland plaatselijke harmonieën, fanfares of brassbands. De molenaar en/of de orkesten zullen collecteren voor het Cultuurfonds.

In het kader van het Jaar van de Molens hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Jaar van de Molens 2007 hun krachten gebundeld en zogeheten hafabra-orkesten gekoppeld aan molens.
Het evenement vindt bij verschillende molens plaats en begint om 14.00 uur overal met een bijzonder muziekstuk, geïnspireerd door een molen (compositie Dhr. Ben Zaal). Daarna spelen de orkesten een eigen repertoire.

Blazen voor de Molen belooft een spannend evenement te worden. Het is bedoeld voor iedereen die de Hollandse molen een warm hart toedraagt. Molenvrienden, buurtbewoners, muziek- en
cultuurliefhebbers kunnen op 28 mei in veel gevallen de hele dag bij de molen terecht. In Schiedam speelt het orkest van muziekvereniging Sint Radboud bij Museummolen De Nieuwe Palmboom aan de Noordvest 34. Het concert start om 14.00 uur. Welke orkesten er verder spelen bij de molens bij u in de buurt, kunt u lezen op
www.jaarvandemolens.nl

Anjeractie goed voor verenigingskas
Culturele verenigingen die collecteren voor de Anjeractie, mogen eenderde van de opbrengst zelf houden. Tweederde komt ten goede aan projecten in de provincie waar het geld is opgehaald. De
Anjeractie 2007 duurt tot en met 2 juni. Er wordt op tweede Pinksterdag tijdens het concert gecollecteerd door Stichting De Schiedamse Molens voor het groot onderhoud aan het metselwerk van molen De Nieuwe Palmboom.

2007 is het Jaar van de Molens
2007 draait om de Molens. In Nederland zijn 1150 molens die karakteristiek zijn voor ons landschap. Nederlanders zijn trots op hun molens. Het is niet zonder reden dat de molen het gezicht van ons land naar buiten toe bepaalt. Maar er is tegelijkertijd zorg: veel molens staan stil, zijn onbemand of onbetaalbaar vanwege de kosten voor behoud en onderhoud. Daarom in 2007 een landelijk jaar met
een gezamenlijk doel: zoveel mogelijk vrienden voor de molen. Door in 2007 vele activiteiten te organiseren op gebied van sport tot kunst en cultuur tot culinair blijft Nederland ook in de toekomst
molenland nummer 1!
Voor meer informatie kijkt u op
www.jaarvandemolens.nl.

**********

Studenten Hogeschool Rotterdam ontdekken stad samen met designers, kunstenaars en
architecten

Van 21 tot en met 24 mei, tijdens de projectweek Urban Studio, trekken 400 eerste-en tweedejaars studenten van de opleidingen Communication & Multimedia Design en Grafimediatechnologie van de Hogeschool Rotterdam de stad in samen met architecten,
multimedia designers en beeldend kunstenaars.

Een goed multimedia ontwerper moet veel zien. Tijdens de projectweek Urban Studio leren de studenten onder leiding van architecten, multimedia designers en beeldend kunstenaars de stad kennen vanuit een ander perspectief. Ze werken aan een animatie,
maken een film en zoeken onderkomen in een kraakpand. Op allerlei manieren worden ze gestimuleerd hun horizon te verbreden en hun denkkaders te verruimen.

Dit jaar staat de projectweek Urban Studio in het teken van Habitat Amor. Habitat: een plek waar een organisme leeft of groeit. Amor: vol liefde. Hoe ziet het leefgebied van studenten eruit? Hebben zij een plek die hen bijzonder dierbaar is? Welke mensen hebben zij om zich heen verzameld? Tijdens de projectweek onderzoeken
studenten hoe zij ruimtelijk regisseur van hun eigen omgeving kunnen worden.
Het startschot van Urban Studio wordt op maandagochtend 21 mei gegeven tijdens een minisymposium. Sprekers zijn Dominee Visser (Pauluskerk Rotterdam), Anne Nigten (V2) en beeldend kunstenaar Jeroen Jongeleen. Tijdens dit minisymposium vertellen zij wat Habitat Amor voor hen betekent.

Urban Studio wordt georganiseerd door Media aan de Maas, het expertisecentrum voor interactieve media van de Hogeschool Rotterdam.

Ga naar www.urban-studio.nl voor meer informatie.

**********

LEZING 20 MEI ESTHER DE WINTER
NATUURRIJK TUINIEREN

Esther de Winter zette een punt achter haar carrière als milieu-consultant en schoolde zich om tot tuinontwerper. Haar credo: “Alle verzamelde kennis richt ik op een enkel doel:
het enthousiast maken van mensen voor natuurrijk tuinieren."
Esther ontwerpt natuurrijke tuinen, geeft cursussen en lezingen en publiceert over natuurrijk tuinieren. Ze is actief lid van de Vereniging Wilde Weelde, een vakvereniging voor ontwerpers, hoveniers en kwekers die actief zijn op het gebied van natuurrijke tuinen en parken.
Inloop 14.30 uur, aanvang 15.00 uur, kosten € 5,= pp (inclusief consumptie).

Reserveren via: workshop@studiohergebruik.nl oov Lezing De Winter.

Voor meer informatie over Mei Tuin Maand: www.studiohergebruik.nl

StudioHergebruik
Coolsingel 53  Rotterdam

**********

Deze week try-outs en première Hey, stranger!Danther speelt eerste voorstelling

Nieuw danstheatergezelschap danther presenteert met gepaste trots haar eerste voorstelling: Hey, stranger!  Op 18 mei 2007 gaat de voorstelling in première in Lantaren/Venster te Rotterdam. Theatermakers Catarina Campinas Furtado en Jaco van der Moolen geven ambitieuze jongeren een podium in een danstheatervoorstelling waarin spel en dans centraal
staan.

In Hey, stranger! worden vier passanten gevolgd in een
voortrazende maatschappij waarin niemand meer opvalt in de
menigte, waarin iedereen anoniem is. We zien hen in een wereld
waarin intimiteit gezocht wordt via het internet en tegelijkertijd
schaamteloos privé-aangelegenheden worden gedeeld met de hele
wereld. Echter, hun toevallige ontmoetingen blijken meer invloed
op hen te hebben dan in eerste instantie wellicht leek.

danther is een nieuw Rotterdams danstheatergezelschap, opgericht
in 2006. danther biedt talentvolle jongeren in de leeftijd van 16
tot 30 jaar een kans zich verder te ontwikkelen in dans en toneel
onder professionele begeleiding. danther biedt hen een platform om
de volledige breedten en diepten van podiumkunsten, en daarmee ook hun eigen talen, te verkennen.

danther is op creatief vlak voortgekomen uit Stichting Illac die
de voorstellingen closing time (2004), distortions (2005) en
summertime (2006) gepresenteerd heeft.

Speeldata & kaartverkoop Hey, stranger!

Rotterdam - De Verdieping
Woensdag 16 mei - aanvang 20h30 (try-out)
Donderdag 17 mei - aanvang 20h30 (try-out)
Kaartverkoop & informatie: 010 243 50 50

Rotterdam  Theater Lantaren/Venster Vrijdag 18 mei - aanvang 20h00 (première)Kaartverkoop & informatie: 010 277 22 77
Utrecht - Theater Kikker
Zaterdag 2 juni - aanvang 20h30 Kaartverkoop & informatie info@danther.nl of 010 467 68 15

Den Haag ? Korzo Theater Donderdag 7 juni ? aanvang 20h00 Vrijdag 8 juni ? aanvang 20h00 Kaartverkoop & informatie: 070 363 75 40

Hey, Stranger! is tot stand gekomen met hulp van het VSB Fonds,
Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten, Stichting ter
Bevordering van Volkskracht
en  <http://www.dkc.rotterdam.nl/> Dienst Kunst en Cultuur Gemeente Rotterdam.
**********

WILT U OOK DAT UW PERSBERICHTEN HIER GEPLAATST WORDEN. MAIL DAN NAAR redactie@antennerotterdam.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"