Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 08:17 uur | 1 bezoekers

THE BIG BOUNCE

ON THA MOVE DANCE
WMDC, Pieter de Hoochweg 125
On the move DANCE BATTLE



THE BIG BOUNCE



Puur toevallig, belande ik tussen de breakdancers, toen ik Itam opging halen die bij het SKVR saxaphone speelt in een jazzband.

Toen ik naar binnen liep zat een jongen achter een geïmproviseerde kassa met zwarte bandana om zijn hoofd mee te deinen op de opwekkende klanken van een even verder op staande DJ.

Als echte Kaaskop dacht ik meteen, ik zal hem de jongen achter de kassa zeggen dat ik niet voor de avond kom, maar om iemand op te halen.

In plaats hiervan bestelde ik een kaartje.

Drie Euro, nou ja dacht deze oubollige kerel, ik steun hiermee in ieder geval de jeugd.

Nou dit al deze wijsheden op rij vergat ik meteen toen ik een hele groep jongens in het midden van de zaal zag dansen op de muziek.

Het dansen is opwarmen, voor de battle die komen gaat, zo als de geheel in wit geklede presentator door de mic blaast.

Er word gelachen en wat gedold, maar vooral goed gedanst, ik zie niet alleen alle varianten en nog veel meer van breakdance en electric boogie voor bijkomen, maar zelfs klassiek ballet, tap dance en weet ik veel wat allemaal meer.

Inmiddels is Itam er bij komen staan, en kijken we tevreden jaloers naar de professionals op de dans vloer.

Op Mtv zie ik wel eens dans wedstrijden, heel saai meestal, hier hoef je alleen een stel goeie camera mannen/vrouwen neer te zetten, en je ebt een perfect programma zoender poespas.

En ik zou het geweldig vinden als de media hier en op andere plaatsen eens in beeld en geluid opnemen hoe possitief de jongeren cultuur ook is, het negative wind altijd in aandacht, maar als men maar lang genoeg het goeie laat zien moet het toch lukken hier veel mensen in mee te trekken...

De avond is georganiseerd door het Hiphophuis (zie website), en goed georganiseerd, want de sfeer zit er zowel bij de dansers als het talrijk aanwezige publiek er goed in.

Eerst komt er een optreden van een dans groep die al eens optraden tijdens de Olympiërs spelen in Athene, en terecht zo blijkt.

Dit zou trouwens een Olympiërs sport moeten worden breakdance, het is topsport en bovenal niet saai, geen moment, en dat kan je van de meeste sporten niet zeggen, daar is het vaak voor veel geld wachten op even zo vaak tevergeefs mooie dan wel spannende momenten.

En in deze zaal hebben we geen grote namen nodig, iedereen is gewoon goed!



Vroeger schreef opa, ging ik vaak naar Pier 80 om daar naar de breakdancers die er trainde te kijken.

Een vriend James campbell deed daar zijn kunstjes en won tal van wedstrijd, hierbij was en is hij nog steeds de tweede beste blues Pianist ter Wereld, zijn vader is de eerste.

Maar goed het breakdancen heeft zich blijkbaar sterk ontwikkeld, en veel andere dans disciplines toe gelaten tot wat het breakdancen nu is.

Ik werd er helemaal vrolijk van, vergat dat we naar het centrum van Rotterdam zouden gaan, om te kijken naar de verlichte brandsgrenzen en een concert op het Doelenplein.

Hierdoor konden we helaas niet zien wie de winnaars waren van de battle.

Hoewel ik het concert op Het Doelenplein erg origineel en goed vond, baalde ik dat ik niet gebleven was bij de battle.

Ik raad iedereen aan er zo nu en dan eens te gaan kijken, of zich aan te sluiten bij het Hiphophuis, om zelf een cursus breakdancing te gaan doen, of er een andere cursus te doen.

TE GEK!!!

ON THA MOVE DANCE
WMDC, Pieter de Hoochweg 125
On the move DANCE BATTLE

14.05.2007

Aanvang: 19.00 uur

Entree: € 1,50

Dance Battle: u gor served-style



http://www.wmdc.nl/start/

http://www.hiphophuis.nl/
http://www.pieterzandvliet.blogspot.com/

PS de fotos heb ik gehaald van de website van het Hiphophuis


 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"