Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | vrijdag 26 april 2024 17:10 uur | 2 bezoekers


Roodkapje

Parkpop

Dunya festival

Wat te doen?

cabarella, bijzondere project, talentshow, tentoonstelling, theater, musical, festival, strand.

Femmage met Klem in het oude Luxor Theater

De vier vrouwen van Femmage introduceerden vorig seizoen het genre cabarella: een mengsel van cabaret en vierstemmige a capella zang. Met hun nieuwe theaterprogramma Klem gaan ze helemaal los. Klem is als een wilde rit in de achtbaan. Op vrijdag 1
juni zijn deze vier maffe meiden te zien in het oude Luxor Theater.

Het wordt duwen, trekken, meppen, zingen, ontroeren en lachen; dus ontzettend cabarella! In Klem zijn de zangeressen een karikatuur van zichzelf: grof, suikerzoet, wulps en lomp. Een klein tipje van de sluier kunnen we vast oplichten…
In de categorie bizarre sporten stort Femmage zich dit seizoen op kabouterrodeo, stuntfluiten en zonder paard rijden.

Persreacties:AD: “…gelukkig bezit Femmage een geheel eigen identiteit, die zich niet laat vergelijken met de meeste modieuze groepjes in het genre… de vrouwen van Femmage zijn vaak de schaamte geheel voorbij…”Jury van het Camerettenfestival: “Beheerst, spannend en sexy, Femmage heeft het publiek in haar achterzak.”

Vrijdag 1 juni 2007
Aanvang: 20.00 uur Prijs: € 18,00 / € 15,00 / € 12,50 Kaarten zijn te reserveren via www.luxortheater.nl of via 010 – 484 33 33.De kassa is geopend van maandag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur.
**********

BIJZONDERE PROJECTEN, BIJZONDERE RESULTATEN
800 studenten werken 7 dagen intensief aan (externe) opdrachten
Locatie: Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam (WdKA)
Maandag 7 t/m  woensdag 16 mei 2007

Studenten vanuit alle studierichtingen van de WdKA werken in een projectweek samen in multidisciplinaire teams aan allerlei uitdagende en vaak heel concrete opdrachten. In totaal lopen er ruim 30 projecten met vaak actuele onderwerpen als duurzaamheid en Second Life.  Woensdag 16 mei, de gehele dag door, worden de resultaten gepresenteerd in modeshows, pitches, exposities en zelf een festival. Vele samenwerkingspartners en gastdocenten maken deze periode altijd weer tot een zeer bijzondere ervaring voor alle deelnemende partijen.

Als kunstenaar en ontwerper moet je tegenwoordig niet alleen goed zijn binnen je éigen vakgebied – het is belangrijk dat je ook functioneert binnen multidisciplinaire teams. Studenten leren elkaars manier van denken en werken begrijpen, én erop reageren. Het is hard & intensief werken.  Binnen de 7 dagen van het project doorloopt het projectteam het hele traject van ideevorming en conceptontwikkeling, een schetsfase en een eerste presentatie daarvan, gevolgd door verdere uitwerking. Als afsluiting de eindpresentatie áán, en beoordeling dóór de opdrachtgevers. Deze projectweek laat duidelijk de cross-over mentaliteit van de Rotterdamse Willem de Kooning Academie zien.

In de projectweek wordt altijd samengewerkt met vele externe opdrachtgevers.  Op woensdag 16 mei worden de resultaten gepresenteerd door het gehele gebouw van de WdKA en soms op locatie. Slechts een kleine greep uit wat er die dag te zien zal zijn: een muziekfestival in samenwerking met de pop academie van Codarts, het “ITs Festival Amsterdam-gevoel”  vertaald in een routingconcept en een vlaggencollectie voor een zomerexpositie op de Boompjes voor Stichting Vlaggenmuseum Rotterdam. Ook zijn er zijn verschillende projecten met een competitief element. Zo wordt 16 mei door een professionele jury een inrichtingsconcept gekozen voor het O-Centrum, een behandelcentrum voor nagelbijters en is er een modeshow van verschillende collecties voor het Scapino Ballet waaruit uiteindelijk het nieuwe “seizoen 07/08 scapino t-shirt” wordt gekozen en in productie genomen.

Ook is de Academie weer erg blij met de medewerking van vele gastdocenten zoals, in willekeurige volgorde, Ruud Baan (fotograaf), Rob van Kranenburg (innovatieve mediaspecialist), Ineke Houtman (filmmaker), Henri van Zanten (theatermaker), Michael Barzilay (redactie Goodies), Martin Lorenz (vormgever, Twopoints.Net), Martijn van de Griendt (fotograaf), Ben Huygen (architect) en Patrick Kruithof (ontwerper).

De projectweek wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren en partners als Shipmate Vlaggen Rotterdam, Faber Pro-Motion BV, IPO Venlo (Instituut voor Pathologische Onychophagie en Onychotillomanie), Connexxion, Stichting LOCUS010 Center for Nu*Culture en Donner Selexyz.

De Willem de Kooning Academie is onderdeel van de Hogeschool Rotterdam. Rond de 1250 studenten volgen een van de opleidingen; Grafisch ontwerpen, Advertising, Illustratie, Animatie, Audiovisueel ontwerpen, Interactieve Multimedia, Lifestyle & Design, Mode, Interieur, Autonome kunst of Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. 

***********

Finale Talent Night in het oude Luxor Theater

De winnaars van de halve finale uit Amsterdam en Rotterdam staan op zondag 3 juni samen in het oude Luxor Theater. Hier zullen de tien overgebleven acts strijden om de hoofdprijs; een optreden bij Amateur Night at the Apollo in New York.

Talent Night is een talentenjacht op het gebied van dans, zang, rap en stand-up comedy. De talentenjacht ging in januari van start met 80 acts. Deze acts zijn in de voorrondes en de halve finales door de jury en het publiek beoordeeld op hun entertainmentwaarde.

Inmiddels hebben de winnaars van de halve finale een aantal workshops achter de rug om hun acts nog beter te maken. Tijdens de finale beslist het publiek wie er in de top 5 komt door middel van applaus en door te sms-en. De jury kiest uiteindelijk wie
die felbegeerde ticket naar New York in de wacht sleept.

Zondag 3 juni 2007Aanvang: 20.00 uurPrijs: € 12,50Kaarten zijn te reserveren via www.luxortheater.nl of via 010 – 484 33 33.De kassa is geopend van maandag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

**********

<<LOW TECH>> 17 mei t/m 15 juli 2007

Graag willen wij jou uitnodigen voor de opening van onze nieuwe
tentoonstelling op donderdag 17 mei, 20.00 uur bij Roodkapje op de Witte de Withstraat 13a in Rotterdam.

Men associeert Japan vanzelfsprekend met ?Hightech?, mede door de invloeden van bekende merken als Sony, Toyota, Fuji en Honda. In de tentoonstelling <<LOW TECH >> worden tegenstellingen opgezocht: het traditiebesef versus het innovatiestreven van Japan. Kunstenaars zowel uit Japan en Europa brengen je
dichter bij de aard van een ?uitvinding? door het tonen van hedendaagse kunst gemaakt met ambachtelijke technieken. De ruimte van Roodkapje doet dienst als een tijdmachine waarin men niet zeker is of men nu vooruit in de tijd gaat of juist achteruit.

Tijdens de opening zal Adachi TOMOMI een
groenten-tupperware-muziek-performance geven (+- 20.30 uur). Daaropvolgend geeft Sayaka YORIO een spectaculaire dans-schilder-muziek performance. En niet te vergeten zal er gratis IKI bier geschonken worden!
www.ikibeer.com

<<LOW TECH>> is multidisciplinair en bevat kinetische installaties, grafiek, performances, video, foto en tekeningen.

Artists:Adachi TOMOMI (JP) is een veelzijdig artiest, hij is performer en composer van o.a. geïmproviseerde muziek met 'voice', sensoren, live elektronica computer en zelf gemaakte instrumenten. www. <http://www.adachitomomi.com> adachitomomi.com

Meiko NOTO (JP) met haar stille films creëert ze een prachtig poëtischesfeer, gebruik makend van 8 mm film.

Takashi ISHIDA (JP) is bekend om zijn animaties in welke hij het besef van tijd en plaats onderzoekt. Wij gaan een fundamentele animatie van hem tonen, ontstaan door het verstrijken van tijd met een overlap tussen werkelijkheid en illusie. www.geocities.jp/office_
<
http://www.geocities.jp/office_ishidatakashi> ishidatakashi

Sayaka YORIO (JP) combineert momenteel verschillende vormen van kunst uiting z.a. illustraties, schilderen, formeel kunst, typografie, kalligrafie, performance improvisatie (fysieke uitdrukking), muziek, en video om een informele installatie atmosfeer te creëren. Haar wortels liggen in de Japanse subcultuur en de hedendaagse kunst

Tom THIJSSE (NL) is bekend vanwege zijn meesterlijke beheersing van de houtsnede techniek. Niet alleen in Nederland, maar ook in Japan. Zijn techniek heeft raakvlak met de sfeer van Ukiyou, een Japanse stijl van houtsnede.

Yomar AUGUSTO (BR) zijn werk is multi gelaagd en multi disciplinair. Hij probeert er dieper in door te gaan door het combineren van fotografie met illustraties, schilderen, zijde prints, computer, kalligrafie, typografie, collage, water en vuur. www. <http://www.yomaraugusto.com> yomaraugusto.com

<<LOW TECH>> is een tentoonstelling van CAMERA JAPAN en Roodkapje, tentoonstellingsruimte voor actuele kunst.

www.camerajapan.nl www.roodkapje.org

<<LOW TECH>> is mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds en Dienst Kunst en Cultuur Rotterdam!

Vanaf 17 mei heeft Roodkapje nieuwe openingstijden:Woensdag- zaterdag            11.00 tot 18.00Zondag                                  12.00 tot 17.00 (NIEUW!)

Elke 1ste vrijdagavond van de maand is er weer ?Eten in de tentoonstelling?. Voor 10 euro eet je een heerlijk vega 3 gangenmenu (19.00-23.00). Dus schrijf in je agenda: 1 juni, 6 juli, 3 augustus, 7 september onder voorbehoud,5 oktober, 2 november en 7 december eet je bij Roodkapje. Of bezoek ons tussen 11 en 13 mei op het Urban Explorers festival waar we ons eigen restaurant ?TAKE IT SLOW FOOD ? hebben.
<
http://www.urbanexplorersfestival.nl> www.urbanexplorersfestival.nl
**********

* X-Posure RotterdamTalentenwedstrijd in alle podiumkunsten
Voor jongeren t/m 20 jaar uit Rotterdam-Zuid*

**Jongeren die dromen van een carrière in de muziek, op het toneel, in de musicalwereld of als danser kunnen op het podium van *X-Posure Rotterdam* hun dromen misschien wel waar maken. X-Posure Rotterdam is een talentenjacht bestaande uit 3 voorrondes en één grote finale. Op *www.x-posurerotterdam.nl *kunnen acts zich opgeven voor de *voorrondes*, waar zij hun eigen nummer, een raptekst, dans, modeontwerp, stand-up comedy act of theateract kunnen presenteren aan een professionele jury. Deze jury bepaalt of de jongeren een plek krijgen in de grote *finale*. De voorrondes zijn op *1, 8 en 15 juni* en worden georganiseerd in samenwerking met de LCC's Larenkamp, 't Klooster en Lombardijen in Rotterdam-Zuid.

Jongeren die na de voorronden doordringen tot de finale krijgen
*coaching* van een professional uit het werkveld. Deze professional
mogen de jongeren zelf kiezen. Zo kreeg beatboxer Ronaldo, winnaar van X-Posure Vlaardingen in 2006, de kans om te werken met MC Aldrin. Een bekende band kan wellicht helpen met het verbeteren van een eigen nummer, terwijl een musicalster tips kan geven over het verbeteren van de zang en uitstraling op het podium.

De *finale* vindt plaats op *8 juli* in de grote zaal van *Theater
Zuidplein*. De winnaar van de finale wordt bepaald door een *vakjury*. Het publiek kiest haar eigen winnaar.

Voor jongeren die liever niet op het podium te staan, maar wel
geïnteresseerd zijn in journalistiek of het organiseren van evenementen, zijn het *XP-JongerenPersBureau *en het *XP-JongerenOrganisatieBureau* opgericht.

In het *JongerenPersBureau* krijgen jongeren de kans een echte
mediaproductie te maken, zoals een krant, een radio- of een
televisieprogramma of een website. De jongeren worden 10 dagdelen lang *journalist*, *redacteur* of *cameraman* en gaan onder begeleiding van een professional op zoek naar nieuws en wetenswaardigheden over X-Posure.

Het *JongerenOrganisatieBureau* is opgericht voor jongeren die mee
willen helpen aan een evenement. Zij krijgen de kans te assisteren
achter en voor de schermen bij Theater Zuidplein en andere gebouwen en organisaties tijdens X-Posure. Hierbij valt te denken aan de artiesten- en medewerkerscatering, de techniek tijdens het evenement en het maken van een draaiboek.

Jongeren tot en met 20 jaar die in Rotterdam-Zuid wonen of in
Rotterdam-Zuid op school zitten, kunnen zich tot 20 mei *inschrijven
*voor de wedstrijd op*
www.x-posurerotterdam.nl* . Voor het
JongerenPersbureau en JongerenOrganisatieBureau kunnen jongeren uit heel Rotterdam zich inschrijven.

*Data:
1 juni 2007               1^e voorronde X-Posure      *LCC Larenkamp
(Slinge 303 Rotterdam)**
*8 juni 2007               2^e voorronde X-Posure      *LCC 't Klooster
(Afrikaanderplein 7 Rotterdam)**
*15 juni 2007             3^e voorronde X-Posure      *LCC Lombardijen
(Menanderstraat 89 Rotterdam)
*8 juli 2007                 finale X-Posure                   *Theater
Zuidplein (Zuidplein 60-64 Rotterdam)**

*Meer informatie op: www.x-posurerotterdam.nl*

**********

Theatergroep ZUUR speelt Zomeravond, half elf
naar Marguerite Duras

Vanaf 25 mei speelt ZUUR de voorstelling Zomeravond, half elf naar Marguerite Duras. Een locatievoorstelling met een combinatie van film en theater in Stroom, Rotterdam.

Zomeravond, half elf is het verhaal van twee vrouwen en een man, samen op vakantie. Het is ook het verhaal van een wanhopige man, die zich na de moord op zijn vrouw en haar minnaar op de daken van de stad verborgen houdt. En een verhaal waarin de drukkende weersomstandigheden en de rijk vloeiende drank de gemoedstoestand van de personages en daarmee de loop van de
gebeurtenissen bepalen. Met theater, film en live-video, neemt ZUUR de toeschouwer mee in een spel vol verlangens.

ZUUR
ZUUR kenmerkt zich door het maken van experimenteel en vernieuwend theater. De voorstellingen worden ervaren als verrassend, beklemmend, rauw, dramatisch, ontroerend, eigenzinnig, wrang, intiem en aangrijpend. De makers, voortdurend
op zoek naar uitdagingen, zijn eigenzinnig in doen en onstuimig in laten. Dit leidt tot vernieuwende en veelzijdige projecten.

Stroom
Zomeravond, half elf speelt in Stroom; bar lounge kitchen hotel. Stroom is gevestigd in een voormalige elektriciteitscentrale waar robuuste architectuur wordt gecombineerd met modern design. Vooraf aan de voorstelling biedt Stroom u de mogelijkheid gebruikt te maken van het theater-dinerarrangement à ?35,50.
Kijk voor meer informatie en reserveren op de website van ZUUR,
www.zuur.net

Speeldata en reserveren
Zomeravond, half elf speelt op 25, 26 en 27 mei en 1, 2 en 3 juni in Stroom, Lloydstraat 1 te Rotterdam. Aanvang om 20:30. Kaarten à ? 8,- zijn te reserveren via
www.zuur.net.

Reserveren en meer informatie op www.zuur.net

**********

Musical Kuifje–De Zonnetempel komt naar NederlandEen stripverhaal komt tot leven met o.a. Henk Poort en Miranda van Kralingen

De humoristische musical Kuifje - De Zonnetempel is exclusief te zien in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam van zaterdag 19 mei t/m zondag 17 juni. Zes jaar na de wereldpremière in België is deze spannende avonturenmusical nu ook in Nederland te zien. De galapremière is 22 mei 2007, op de honderdste geboortedag van Hergé, de tekenaar en ‘stripvader’ van de wereldberoemde held Kuifje.

Een zevenmans expeditie opent in Peru een heilig Incagraf, ontvreemdt de mummie van Rascar Capac en haalt zich daarmee de vloek van de zonnegod op de hals. Zes van de expeditieleden worden door een geheimzinnige ziekte getroffen. Als tot overmaat van ramp professor Zonnebloem op mysterieuze wijze verdwijnt, proberen Kuifje, Bobbie en Kapitein Haddock het mysterie te ontrafelen. Daarin worden ze bijgestaan door de onnavolgbare detectives Jansen en Janssen. Ze ondernemen een gevaarlijke tocht door de Amazone jungle en over besneeuwde toppen van het Anders gebergte om hun vriend Zonnebloem terug te vinden.

Seth Gaaikema (tekst), Dirk Brossé (muziek) en Frank Van Laecke (regie) baseerden zich voor de creatie van de musical op één van de spannendste avonturen die Hergé (pseudoniem van Georges Remi, 1907-1983) ooit voor zijn held Kuifje tekende: het dubbelalbum ‘ De 7 Kristallen Bollen’  en ‘ De Zonnetempel’. Het resultaat is een ware spektakelmusical geworden met een boeiend verhaal dat wordt ondersteund door indrukwekkende decors ontworpen door Paul Gallis, prachtige muziek en spectaculaire theatereffecten. De Vlaamse musical werd bij de première in 2001 door pers en publiek met groot enthousiasme ontvangen.

Alle bekende personages uit de Kuifjestrips komen in de musical voorbij: naast Kuifje (Jelle Cleymans), Kapitein Haddock (Henk Poort), Bianca Castafiore (Miranda van Kralingen), de detectives Jansen (Dick Cohen) en Janssen (Walter Baele) en natuurlijk professor Zonnebloem (Steve de Schepper), Bergamot (Bert Simhoffer) en hondje Bobbie.

Locatie nieuwe Luxor Theater Rotterdam
Datum zaterdag 19 mei t/m zondag 17 juni
Aanvang 20.00 uur en op zondag 19 uur. Op zaterdag en zondag ook matinees om 14 uur.
Prijzen vanaf € 24,50 t/m € 49,50. Op vrijdag en zaterdag € 5 toeslag.

**********

Eten is Weten

Verhalen rond de kookpotten van Delfshaven

 De Theaterstraat voert, samen met vele partners, een groot community arts project uit in Delfshaven onder de naam Eten is Weten – Verhalen rond de kookpotten van Delfshaven. Onderdelen van het project zijn (onder andere) brede-schoolactiviteiten,
een conferentie over het versterken van wijkkracht, een tentoonstelling van multicultureel eetgerei en negen opvoeringen van de theatervoorstelling Eten is Weten en drie gratis voorproefjes daarvan op pleinen in Delfshaven (reeds geweest).

Eten is weten is opgezet om mensen uit de Proeftuin van verschillende culturen Delfshaven met elkaar op een positieve manier in contact te brengen. Eten is als invalshoek gekozen, omdat ons dit bindt én ons van elkaar onderscheid.

Op 3 mei j.l. is de tentoonstelling Kookspullen uit de keukens van Delfshaven geopend. Kookspullen met kleine verhaaltjes erbij zijn te bezichtigen op de volgende openbaar toegankelijke plekken in Delfshaven.

  a.. De Oostervant, Sportfondsenbad Rotterdam, Oostervantstraat 25, 3021 PT
  b.. Volksuniversiteit, Heemraadsingel 275, 3023 BE
  c.. Woonbron, Aelbrechtskade 82, 3023 JA
  d.. CWI, Heiman Dullaertplein 3, 3024 CA
  e.. Deelgemeente Delfshaven, Looiershof 1, 3024 CZ
  f.. Com.wonen, Spanjaardstraat 23, 3025 TG
  g.. Bibliotheek Delfshaven, Rösener Manzstraat 80. 3026 TV
  h.. Vanaf 11 juni: Rabobank, Rochussenstraat 515, 3023 DL
Toegang: gratis

Komende activiteiten Eten is Weten

·      24 mei 13.00 - 17.00 uur Conferentie Wijkkracht in Westervolkshuis,
Spartastraat 1, voor mensen die met mensen in Delfshaven werken. Toegang gratis.

·      7 t/m 23 juni, 19.30 uur, Theatervoorstelling Eten is weten - verhalen rond de kookpotten van Delfshaven. Aelbrechtskade 88. Toegang € 15, inclusief multiculinaire maaltijd.

Over De Theaterstraat

Stichting De Theaterstraat kenmerkt zich door het realiseren van theater op locatie, waarbij zij ontmoetingen stimuleert tussen mensen uit verschillende klassen en kringen.

**********

Ortel Dunya Festival floreert meer dan ooit tijdens 30e verjaardag op 27 meiOrtel Dunya presenteert groots jubileumprogramma met meer 60 uur muziek, letteren, film en dans

Rotterdam, 9 mei 2007 ? Het Ortel Dunya Festival viert haar 30e verjaardag op 27 mei met een uitgebreid jubileumprogramma in het Park bij de Euromast (Rotterdam). Onder meer de Afrikaanse ‘Queen of Pop’ Angélique Kidjo, zanger Andy Palacio en ?BNN Lama? Jandino maken het programma van deze jubileumeditie compleet. Daarnaast verwelkomt Ortel Dunya diverse prominenten op het festivalterrein, waaronder staatssecretaris Ahmed
Aboutaleb, minister van VROM Jacqueline Cramer en de Rotterdamse wethouder cultuur & participatie Orhan Kaya. In een programma met een duur van meer dan 60 uur laat het wereldpodiumkunstenfestival zien wat het in huis heeft:
een mondiale programmamix van muziek, letteren, film en dans van meer dan 35 wereldculturen.

Het festival gaat om 13.00 uur van start en presenteert zich in een nieuwe opzet met zeven speelplekken met ieder een eigen sfeer en inhoud. Culturele ontmoeting staat centraal, zowel op als voor de podia, en wordt een programma gepresenteerd met ruimte voor zowel culturele tradities als vernieuwing. Met onder meer optredens van Angélique Kidjo, Babylon Circus, Frédérique Spigt, Andy Palacio, Simon Vinkenoog, Jandino, William Vivanco,
Salimata Diabaté en de masterclasses van de jonge muzikale talenten van ROOTS&ROUTES i.s.m Watcha Clan. Het volledige programma van Ortel Dunya is te vinden op
www.dunya.nl <http://www.dunya.nl/> .

Expositie 30 jaar Dunya Festival

Ortel Dunya blikt terug op haar ontstaansgeschiedenis vanaf 1978. Met foto's van o.a Pieter Vandermeer, Robert den Hartog, Jan van der Ploeg, Bas Czerwinski en Basem Alazawy wordt een impressie gegeven van 30 jaar festival. De expositie is op zondag 27 mei tijdens het festival en later in drie verschillende Lokale Cultuur Centra in de stad te zien. 

Presentatie Atalanta ProjectMinister Cramer van VROM geeft om 13.15 uur op het Plein van de Solidariteit het startschot voor de klimaattentoonstelling ?de Klimaat, want?? dat onderdeel uitmaakt van het Atalantaproject. Voor dit project reisden medio maart zestien Rotterdamse jongeren naar Noord Marokko voor de aanleg van een vlindertuin. Deze stagereis is onderdeel van een jongerenproject van tien maanden over ontwikkelingssamenwerking, millenniumdoelstellingen,
armoedebestrijding en natuur en milieu. De jongeren presenteren het project via video, foto's, theater en een speciale Atalanta-rap.

Meer informatie: www.dunya.nl <http://www.dunya.nl/>

Ortel Dunya Festival is één van de Rotterdamse Zomerfestivals,www.zomerfestivals.nl <http://www.zomerfestivals.nl/>

Ortel Dunya Festival wordt georganiseerd door DUCOS Productions,www.ducos.com <http://www.ducos.com/ 
**********

THEATERGROEP ROTH SPEELT: ERNSTGeïnspireerd op The importance of being Earnest    (Oscar Wilde)
De vrienden John en Algernon komen uit een adellijk milieu, maar scheppen er alle twee het grootste genoegen in aan de verplichtingen van hun omgeving te ontsnappen. John is op het platteland de deugdzaamheid zelve, maar in de stad maskeert hij zich
als zijn fictieve broer Ernst om daar een frivool leven te kunnen leiden. Algernon gebruikt maar al te graag Johns verzinsel. Wanneer John en Algernon verliefd worden op meisjes die alleen willen trouwen met een man die Ernst heet, is de verwarring
compleet. Misverstanden, absurditeiten en toevalligheden stapelen zich op.

Alsof deze verwarring niet genoeg is, geeft theatergroep Roth haar eigen draai aan dit meesterwerk van de Britse toneelschrijver en dichter Oscar Wilde. Scènes volgen elkaar niet chronologisch op, acteurs kunnen meerdere personages zijn…en personages
worden gespeeld door meerdere acteurs. Maar: alles blijft draaien om het belang Ernst te zijn.

Spel: Sander Groen, Fred Koene, Ruben van Velzen, Wil
Bruggeman, Arthur de Ruiter, Ellen de Ruiter, Suzanne Glasbergen en Lotte Bode.
Regie: Maurice de JongProductieleiding: Truike Reichert Kostuums: Mayel VermeerTechniek: Erik van Velzen, Arjan Oostveen. Muziek: Klaus Wunderlich Decor: Steef Slooff

Waarom speelt Roth ‘Het belang van Ernst?Na een succesvol theaterseizoen vol prachtige monologen, zoeken we nu weer de vertrouwdheid van een hechte groep. De opgedane ervaring kan door de spelers weer worden overgedragen aan een aantal nieuwe mensen binnen de spelersgroep.  Daarnaast
willen we weer een vrolijk en luchtig blijspel voor een groot publiek spelen. ‘Het belang van Ernst’ is vrolijk en leent zich prima voor de intieme en directe speelstijl die we bij Roth inmiddels gewend zijn en die door ons publiek altijd weer hoog wordt gewaardeerd.

SpeeldataVrijdag             18 mei 2007 Zaterdag          19 mei  2007Zondag            20 mei 2007

Voorstellingen beginnen op vrijdag en zaterdag om 20.30 uur,  op zondag 15.00 uur.
Reserveren is mogelijk via 06-5043 5902 of via
info@rottheater.nl
<mailto:info@rottheater.nl> . Kaarten € 7,50

Verdere informatie via www.roththeater.nl <http://www.roththeater.nl/

RoththeaterKuipershof 8 Vlaardingen (centrum)

***********

De sunshine of Rotterdam is terug!

Rotterdam   Leuvehoofd, aan de voet van de Erasmusbrug opent Strand aan de Maas op 23 mei haar splinternieuwe paviljoen en wordt tevens de kick-off van de Rotterdamse Zomerfestivals gevierd. Van 17.00 uur tot 19.00 uur is het strand speciaal geopend voor genodigden en vanaf 19.00 gratis toegankelijk voor publiek. Met optredens van o.a:flamencogezelschap Uñas de Gato, Rob van de Wouw (JazzBand), DJ Lucien Foort back to back met DJ Quinten de Rozario, DJ Marc MacRowland.

Programmering & Paviljoen
Ook dit jaar biedt Strand aan de Maas een breed programma, waarbij
toegankelijkheid centraal en
genieten voorop staat. Dit heeft geresulteerd in een frisse vaste programmering: dinsdag Hot Summers Cool JaZz, woensdag- & zondagmiddag kindermiddagen in samenwerking met Bureau Ster, donderdag Salsa Beach met Salsa, Merengue, Bachata y mucho mas, de Vrijdagmiddagborrel met een mix van DJ?s en live bands, zaterdag pre-clubbing dansen, sjansen en watertanden op zwoele zomerse house en zondagmiddag live klassieke & wereld muziek. Daarnaast heeft Strand aan de Maas dit jaar een architectonisch hoogstandje, een splinternieuw strandpaviljoen. Rotterdam 2007 City of Architecture en Architectuurinstituut Rotterdam (AIR) schreven de
ontwerpwedstrijd MAAK! 2.0.

De jonge architecten van het Rotterdamse bureau Monadnock maakten het winnende ontwerp voor Strand aan de Maas. Vanaf dit jaar bestellen strandgasten heerlijke hapjes en koele drankjes in een nieuw en hip stads-strand-paviljoen, een echte blikvanger voor de
Rotterdamse skyline!

As we speak, worden de eerste zandkorrels gestort, dus kom het zelf bewonderen op woensdag 23 mei en luidt samen met Strand aan de Maas de start van de Rotterdamse Zomerfestivals in.
Specials
Naast relaxen is het strand ook een podium voor een aantal speciale feesten met ieder een eigen thema.
Gedurende de opening van het strand zullen onder andere de volgende specials de revue passeren:Musica Republica, Suriname aan de Maas, North Sea Round Town, Pe-party Zomercarnaval, Afterparty Bavaria City Race en nog veel meer. Meer informatie over de specials vind je op www.strandaandemaas.nl.

Zomerse arrangementenVoor degene die in groepsverband het strand willen bezoeken zijn er
verschillende arrangementen.
Voor meer informatie over het boeken van arrangementen:www.strandaandemaas.nl.

Iedere dag geopend
Strand aan de Maas is gevestigd aan de Maasboulevard (ter hoogte van de voet van de Erasmusbrug) te Rotterdam.

Het strand is 7 dagen per week open van 10.00 uur tot 01.00 uur en in het weekend tot 02.00 uur, voor de specials kunnen andere tijden gelden.  Er is voldoende parkeergelegenheid in de parkeergarage onder de Erasmusbrug of aan de Maasboulevard zelf, vergeet je chipknip niet!

**********

27e editie Haags popfestival presenteert drie gelijkwaardige podia

Maria Mena, Israel Vibration, Beef en Delinquent Habits op Parkpop 2007Het programma van Parkpop nadert z'n ontknoping
met toevoeging van diverse namen in de line up op 24 juni 2007. De Noorse ontdekking Maria Mena, zangeres Stevie Ann (NL), de bands Beef (NL), Israel Vibration (Jamaica), Mau Mau (I) en de Afrikaanse zangeres Nneka (Nigeria) treden de laatste zondag van juni op in het Zuiderpark. Het programma van de Haagse XStage wordt verder gecompleteerd met de groep Delinquent Habits (VS), het Haagse R.O.O.O.M, dancehall artiest Mr Z. (NL) en de jongste
winnaar van de Grote Prijs van Zuid-Holland Risskant. Parkpop presenteert daarmee een breed muzikaal programma op drie gelijkwaardige podia in het Zuiderpark op 24 juni en breidt daarnaast haar programmering in de week vooraf uit met optredens van NuClear Family en Postman.

In de week voorafgaand aan Parkpop vinden diverse previews op het
popfestival plaats in de binnenstad van Den Haag. Op 20 en 22 juni worden via de voorrondes op de Grote Markt de vier aanstormende urban talenten gekozen die mogen optreden tijdens Parkpop op de Haagse XStage. Die avonden worden afgesloten met optredens van NuClear Family (20 juni) en Postman (22 juni). Donderdag 21 juni staat in het teken van het seminar POP&POLITICS,
een initiatief van Parkpop, Double2 en Gemeente Den Haag. In de Boterwaag (Den Haag) zal een panel van deskundigen voor een geïnteresseerd publiek discussiëren over de relatie tussen muziek, vrede en rechtvaardigheid. Op zaterdag 23 juni vindt het Haags Pop Podium Live plaats met als afsluiter de Parkpop-act The Family Stand. Tevens presenteert Parkpop op zaterdagmiddag
haar eerste jongereneditie in het Zuiderpark: Kinder Parkpop.

Eerder werd bekend dat Kim Wilde (GB), Johan (NL), Members of Marvelas (BE) en Blaxtar (NL), The Frames (IRL), The Family Stand (VS), Marc Ford (VS), Sweet Coffee (B) en Air Traffic (GB) optreden tijdens Parkpop 2007.

Meer informatie: www.parkpop.nl <http://www.parkpop.nl/>

Parkpop wordt onder licentie georganiseerd door DUCOS Productions. De programmering komt tot stand in samenwerking met Rock in Waterland.

**********

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"