Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | woensdag 24 april 2024 20:53 uur | 0 bezoekers


Tierelijn

Koelkast met ingebouwd spektakel

Rene Froger

Persberichten van deze week

Nieuwe berichten over activiteiten in onze geliefde stad

Ruilen in Delftshaven

Een geheel ander geluid komt uit De Fabriek in Delftshaven. Iedereen die vindt dat zijn spulletjes langer meekunnen, kan deze hier ruilen. ´De Ruil Fabriek´ vindt dinsdag 13 maart om 19:00 plaats. Tot 23:00 kan er volop geruild worden en zo met gesloten beurs iets nieuws in huis halen.

Organisator Raymond Brasem gaat voor een grote opkomst, "Er is tegenwoordig veel beweging op milieuvriendelijke en niet-commerciële vlakken. Het concept van 'De Ruil Fabriek' is gebaseerd op het feit dat niet alles geld hoeft te kosten. Daarnaast zijn tweedehands goederen beter voor het milieu dan nieuw spul. Verder gaat het om de ongedwongen sfeer, anders dan in veel winkels".

Het fabriekspand aan de Mathenesserdijk is nu een aantal jaar gekraakt. Daarvoor stond het zes jaar leeg en was het een schuilplaats voor junks en prostituees. Deze situatie zorgde voor een nare sfeer in de wijk. Nu heeft het pand een cultureel en sociaal doel. Na een flinke verbouwing, die nog in gang is, wordt het pand gebruikt voor de onafhankelijke kunstscène van Rotterdam. Zonder subsidie bouwt Stichting De Fabriek gestaag verder. Op deze wijze behoudt zij haar onafhankelijkheid en is zij vrij in het organiseren en ondersteunen naar eigen wil. Om dit voort te kunnen zetten, kan de Fabriek extra financiën goed gebruiken. Aan het ruilen verdient zij niets, maar voor vrijwillige bijdragen staat een potje klaar.

De Ruil Fabriek 13 maart 19:00 tot 23:00 Mathenesserdijk 418 Gratis entree

>>>>>>>>>>

GRATIS NAAR KOMRIJ,

VAN DIS, GERT VLOK NEL EN ANDEREN

BIJ PRESENTATIE VAN PASSIONATE MAGAZINE EN BUNKER HILL ZUID-AFRIKA SPECIALS IN LANTAREN/VENSTER.

RESERVEER NU VIA 010 277 22 77!

>>>>>>>>>>

Met trots presenteert Subtronics een nieuwe editie in Amsterdams hotspot 11.


Deze avond staat in het teken van de release van het Mistical album. Mistical is een samenwerking tussen drum&bass producers Marcus Intalex en St Files uit Manchester en Calibre uit Belfast.

Naast releases op eigen labels als Soul:r en Signature hebben de heren de afgelopen jaren releases gehad op vooraanstaande labels als Metalheadz van Goldie, 31 Records van Doc Scott en Talkin Loud van Gilles Peterson. Met hun diepe en soulvolle producties zijn zij het muzikale geweten van de drum&bass scene.

Na lang wachten ligt nu eindelijk hun debuutalbum genaamd '11th hour' in de winkel.
Van LTJ Bukem via Funkadelic naar Carl Craig. Het mag duidelijk zijn waar de heren hun inspiratie vandaan halen. Op het album staan een aantal interessante samenwerkingen. Onder andere met houseveteraan Robert Owens. Na zijn samenwerking met drum&bass producer London Elektricity leek hij genoeg te hebben van het genre, maar onlangs is hij aan een comeback begonnen. Het schitterende 'Believe'schittert op dit album. Andere vocale bijdragen o.a. van MC DRS, Diane Charlemagne en MC Tweed.

Op zaterdag 24 maart presenteren Marcus Intalex en Calibre samen met vaste MC, MC DRS, het nieuwe album. Zij worden bijgestaan door labelgenoot Martyn en Subtronics residents MSC & D Virus.
Voorverkoop:
Amsterdam: Killa Cutz & Concerto

>>>>>>>>>>

Edsilia Rombley!

Het gaat goed met Edsilia Rombley! In 1997 behaalde ze met "Hemel en Aarde" de vierde plaats op het songfestival met 'Hemel en Aarde'.

In 2007 zal ze voor de tweede keer Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Veel kleine meisjes hebben met de haarborstel als microfoon een droomcarrière gemaakt voor de spiegel, maar Edsilia Rombley maakte hier realiteit van. Nadat ze in 1996 zowel de Nederlandse als de Europese Soundmixshow won is er heel wat veranderd.', en werd ze genomineerd voor een Edison Award.

Ook stond ze op het North Sea Jazz Festival en maakte ze haar opwachting in de kerstshow van Karin Bloemen.

Dat ze behalve zingen ook op topniveau kan dansen heeft zij inmiddels bewezen in het populaire televisieprogramma 'Dancing with the Stars'. Begin 2006 dook ze de studio in voor de opnames van een nieuw album vol Nederlandstalig repertoire, getiteld *Meer Dan Ooit*. Het is een zeer gevarieerd en soulvol popalbum geworden met fraaie afgewisseld met stevige up-tempo songs.

In haar theatershow, met dezelfde titel, komt haar liefde voor pop, jazz en Caribisch getinte muziek naar voren. Begeleid door piano, basgitaar, drums en percussie, zingt Edsilia Rombley in een 'unplugged' setting haar favoriete liedjes boordevol soul en rechtstreeks uit haar hart! Meer informatie bij Theater de Uitstek, Valesca Mulder, tel: 078-6194508 of

Zaterdag 24 maart 2007, 20.15 uur € 15,00 / € 13,50

www.uitstek.nl

>>>>>>>>>>

Trotse Morgensterren

Op donderdag 8 maart jl. waren de schilderijtjes voor het eerst aan elkaar vastgekoppeld te zien, een spannend moment voor alle maaksters. En het overtreft ieders verwachtingen: het ziet er zó geweldig uit, er is zoveel te zien, het is zo solide en indrukwekkend. Ja, dit is wel iets waar we trots op mogen zijn!

De Club van 100, een radio- en tv-programma van de RVU, was de hele dag aan het filmen. Alle Supernovas, Morgensterren en Zonnetjes in huis werden geïnterviewd, gefilmd en van alle kanten gefotografeerd. (De uitzending zal zijn op maandag 19 maart 19.25uur op Nederland 2, of kijk dinsdag 20 maart op www.clubvan100.rvu.nl)

En natuurlijk kan je nog steeds mee doen! Op 26 maart start om 16.00 uur de laatste serie van schildersessies van Morgensterren, nachtwacht van Lombardijen dus dit is de laatste kans om mee te werken aan een uniek schilderij speciaal voor Lombardijen waar je zelf op staat! Er zijn nog 17 stukjes te verdelen, waarvoor we het liefst nog nieuwe meisjes en vrouwen vragen mee te doen. De meisjes die nu al meedoen staan te trappelen om ze in te vullen, maar we willen graag zoveel mogelijk meisjes de kans geven om te kunnen stralen op De Morgensterren! Dus zegt het voort, kom kijken, meedoen is gratis, ervaring met schilderen is niet nodig!

*/lees verder in onze Sterrenwacht 3/* Stichting WE are CONCERNed p/a Schubertplein 13 2651 VH Berkel-Rodenrijs 010-511 13 24 06-24 28 80 64

>>>>>>>>>>

Grote bezoekersaantallen bij tentoonstelling

Paula Modersohn-Becker

De tentoonstelling Paula Modersohn-Becker (1876-1907) – Schilderijen, tekeningen die van

12 december 2006 tot en met 13 maart 2007 te zien was in het Chabot Museum heeft een recordaantal bezoekers getrokken.

In totaal hebben zo’n 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland de tentoonstelling bezocht.

Werk van de Duitse kunstenares was voor het eerst sinds de jaren ’50 weer in een solotentoonstelling in Nederland te zien.

Restauratie Chabot Museum tijdens Architectuurjaar 2007

Vanaf 12 maart 2007 is het Chabot Museum als tentoonstellingsruimte tijdelijk gesloten vanwege restauratiewerkzaamheden aan het pand. De witte villa waarin het museum is gevestigd, is sinds 2000 een rijksmonument en zal gerestaureerd worden door Molenaar & Van Winden architecten.

Tijdens het Architectuurjaar vinden wel diverse activiteiten en kunstprojecten plaats rond de Museumparkvilla’s.

Tentoonstelling Otto Gleichmann

In het najaar van 2007 opent het Chabot Museum haar deuren weer voor publiek met de eerste overzichtstentoonstelling van Otto Gleichmann (1887-1963) in Nederland. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met het Sprengel Museum in Hannover. Gleichmann, die een tijdgenoot van Henk Chabot was, wordt wel omschreven als een expressionist. Net als bij Chabot schiet ook bij Gleichmann deze omschrijving tekort. Ook hij is een eenling in de kunst met een zeer eigen, algemene, niet puur tijdgebonden zeggingskracht. Otto Gleichmann is niet alleen bekend geworden als schilder van zeer pasteus geschilderde doeken, maar daarnaast ook als tekenaar en graficus. Vaak verbeeldde hij uitzonderlijke figuren in een droomachtige wereld. In de tentoonstelling in het Chabot Museum zijn schilderijen, tekeningen en grafiek te zien. Bezoekadres kantoor:

 Bulkboek Dag van de Literatuur

De Dag van de Literatuur vindt plaats op donderdag 15 maart 2007 in de Doelen te Rotterdam. Een afwisselend programma voor scholieren en studenten met voordrachten van tientallen auteurs, diverse workshops, en open podia. Zp treedt Spinvis op samen met o.a. Menno Wigman en Erik Jan Harmens. Ook de WoordDansers zijn met Dennis en Jeroen represented. Ze treden o.a. op in de Juriaanse Zaal met Sieger MG, Jeroen geeft ook een Workshop en D. draait op de afterparty voor schrijvers en beletterden.

Lees verder: http://www.bulkboek.net/dvdl/index.php?ID=2

>>>>>>>>>>

Nieuwste uitzending 1000WE-Club nu online

NGO slaan vaak de plank mis. Dat concludeerde Frederik Hulleman tijdens zijn indrukwekkende rondreis door Afrika. In de spannende, vijfde uitzending van de 1000WE-Club’ legt hij uit waarom. In het programma, dat nu te zien is op Goede Doelen TV en www.1we.com, heeft presentator Robbert Hagens verder een gesprek met Jasper van Staveren van KPN Internet Solutions en Paul Pennarts van Kruit over de totstandkoming van deze website.

In deze uitzending van de 1000WE-Club staat het thema think global, act local centraal. Zo vertelt de Amersfoortse straatadvocaat René Slotboom, die zelf ooit op straat leefde, over zijn grote passie: het realiseren van een woonboerderij in Roemeni, waar duizenden kinderen rondzwerven. In het project spelen de daklozen in Amersfoort een belangrijke rol.

Burgemeester nieuwe 1WE-ambassadeur. Volgens burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper, speciale gast in deze uitzending, is het initiatief van de straatadvocaat er een om in een gouden lijstje te hangen. En zo hebben we er hier velen. Dat is goud geld waard, dat is kapitaal. De burgemeester van Amersfoort ging graag in op het verzoek om ambassadeur te worden van 1WE - Een Wereld Idee.

Ik draag het idee een warm hart toe. En ik laat anderen graag weten dat dit de methode is om wereldwijd iets voor elkaar te betekenen. Live-muziek is er van de formatie Ruby Indians met het nummer Tears. Een hit van wereldformaat over de waarde van het leven van Braziliaanse straatkinderen in deze krankzinnige wereld. 1WE - Een Wereld Idee en Ruby Indians hebben de intentie om het nummer uit te brengen. Met de opbrengst wordt een project voor zwerfkinderen in Rio de Janeiro geinitialiseerd.

Uitzending bijwonen? De opnames van de 1000WE-Club maken deel uit van de bijeenkomsten van dit bijzondere netwerk van nieuwe ondernemers. Wilt u een keer een uitzending bijwonen? Meld u dan aan op www.1we.com. De eerstvolgende businessmeeting is op woensdag 21 maart van 17.00 tot 19.30 uur in het Golden Tulip Berghotel in Amersfoort. Neem vooral ook uw netwerk mee!>>>>>>>>>>

Coverbands strijden voor selectie 'The only road to Paradiso'

Aanstaande vrijdag 16 maart vindt in Plan C in Rotterdam de 5e voorronde/ selectieronde plaats voor de regio Zuid-Holland/ Zeeland van de vierde jaargang van de grootste coverbandcompetitie van Nederland ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands’.

Drie coverbands bestijgen het Rotterdamse poppodium om hun kunsten te vertonen en op die manier de jury ervan te overtuigen een plaats in de regionale kwartfinales te verdienen.

Tijdens de 20 voorrondes van Zuid-Holland/ Zeeland, waarvan het leeuwendeel wordt gehouden in Plan C, starten de bands ‘The only road to Paradiso’ met het uiteindelijke doel de titel ‘Beste coverband van Nederland’ en de daarbij behorende ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands Award 2007’.

Buiten de vakkundige jury heeft ook het altijd kritische publiek een belangrijke stem bij de selectie van het beste bandtalent. De jury beoordeelt de bands op o.a. techniek, arrangementen, presentatie en samenspel. De band gekozen door de vakjury gaat door naar de kwartfinales. De band met de meeste publieksstemmen, de Public’s Favourite, maakt kans op een Wild-Card.

Na de 20 selectierondes wordt bekeken welke 10 Public’s Favourites de hoogste jurywaardering hebben en worden hiermee beloond met een Wild-Card voor de kwartfinales. Vanaf de kwartfinales wordt van alle deelnemende bands een live-registratie gemaakt. Elke band krijgt een eigen single in ‘The Clash Hitlijst’ op www.dommelschclash.nl waarop gestemd kan worden. De singles met de meeste stemmen worden op verschillende radiostations uitgezonden; waaronder City FM Classic Rock. Ook in onze wekelijkse tv programma’s, uitgezonden op de commerciële regionale zenders, wordt ruim aandacht geschonken aan de beste coverbands van Nederland. Voor meer informatie kunt u terecht op www.dommelschclash.nl. Op vrijdag 16 maart vanaf 21.00 uur gaan de volgende bands de muzikale strijd aan: het MELTDOWN!: 5-mans Rock, Pop coverband uit Den Haag Maximum Overdrive: 4-mans Rock coverband uit Leiden HumanPassion: 6-mans Pop, Rock coverband uit Den Haag Coverbands kunnen zich tot 1 april a.s. inschrijven via www.dommelschclash.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden over tijden, bands, etc.

>>>>>>>>>>>

Online uitgaansagenda op www.nl10.nl

NL10, het gratis tweewekelijks uitgaansmagazine voor Rotterdam en omstreken, biedt vanaf nu haar uitgaansagenda ook online aan. De complete agenda uit het magazine, aangevuld met last minute informatie, leuke foto's en filmpjes, is te vinden op www.nl10.nl.

Op de homepage is in één oogopslag te zien wat er die dag te doen is in Rotterdam. Ook bewoners in het omliggende gebied vinden er wat ze zoeken: Schiedam, Maassluis, Spijkenisse, Vlaardingen, Hoek van Holland, Barendrecht, Puttershoek en Capelle a/d IJssel zijn vertegenwoordigd.

Naast actuele agenda-informatie biedt nl10.nl nog veel meer. Zo zijn er dagelijks gadgets en vrijkaarten te winnen en kun je alle eten-, drinken- en shoppenrecensies uit het magazine nog eens nalezen. Of je nu gericht gaat zoeken, of nog geen idee hebt hoe je je vrije tijd in de Maasstad gaat besteden, na een bezoek aan nl10.nl is je dag ingevuld van de eerste tot de laatste minuut.

De Rotterdammer die op zoek is naar liefde kan zich via de website opgeven voor de Blind Date. Elke woensdag komt een nieuwe VideoCelebs online: een kort filmpje waarin NL verslag doet van een galapremière, modeshow of persconferentie waarbij BN'ers worden uitgelokt tot het doen van de leukste uitspraken. Verder ben je met www.nl10.nl nooit meer te laat met het kopen van je concertkaartjes. Alles wat in de verkoop gaat, lees je in de Ticketalert. Op zoek naar een baan? Op de website verzamelen we in samenwerking met Adjobs de leukste vacatures. En natuurlijk, zoals je van nl10 magazine al gewend bent, vind je op nl10.nl het allerlaatste nieuws uit de stad op het gebied van uitgaan en lifestyle.

>>>>>>>>>>

Dubbel Dutch verrassingsact in 'Mijn Hollands Hart tour': RENE FROGER ZINGT NEDERLANDSTALIG IN ROTTERDAM DOMMELEN

Op 27 maart a.s. treedt René Froger met zijn theatershow 'Mijn Hollands Hart' op in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Ditmaal is het repertoire helemaal Nederlandstalig en verrast de zanger zijn fans met eigen interpretaties van bekende nummers van Nederlandse artiesten. Ook verschijnt er in het kader van Dommelsch Dubbel Dutch een gastartiest waarmee René speciale duetten in het Nederlands zingt.

Dit verrassingselement is in lijn met de eerdere Dommelsch Dubbel Dutch optredens die het afgelopen jaar plaatsvonden. Unieke Nederlands duo's zoals Do en Xander de Buisonjé, Tasha's World en Brainpower, Ellen Ten Damme en Martin Buitenhuis, Birgit Schuurman en Syb van der Ploeg, Candy Dulfer en Extince zorgden voor spetterende optredens op geheime locaties in het land. Wie 's avonds samen met René het podium bestijgt, blijft een verrassing tot het laatste moment.

Tijdens de eerste serie concerten in 2006 waren de Dubbel Dutch partners van René Jorge Castro en Glennis Grace. Mijn Hollands Hart tour Wat eigenlijk maar weinig mensen weten is René's passie voor het Nederlandse lied. Van jongs af aan met de paplepel ingegoten door zijn ouders Jan & Mien Froger in Café Bolle Jan, het beroemde café van zijn ouders. In Mijn Hollands Hart worden bekende en minder bekende Nederlandstalige klassiekers door René Froger oprecht, gevoelig en recht uit het hart vertolkt. René: "Mijn Hollands Hart beschouw ik als één van de verrassendste theatershows die ik ooit heb gemaakt en voor mij persoonlijk, door het Nederlandstalige, ook de direct meest uitdagende. Ik vind het geweldig en geniet iedere keer opnieuw. Het is een feest om dit te delen met het publiek in de intimiteit van het theater." René Froger en Dommelsch Dommelsch en René Froger zijn een lange termijn samenwerking aangegaan, waarbij Dommelsch onder andere René's 'Mijn Hollands Hart' tour ondersteunt.

Op www.dommelschmuziek.nl <http://www.dommelschmuziek.nl/> kunnen fans leuke prijzen winnen door deel te nemen aan de René Froger quiz. Daarnaast zijn alle Dommelsch verpakkingen een half jaar lang in een exclusief René Froger design uitgevoerd.

>>>>>>>>>>

Zuid-Afrika special: grootstedelijk debat en concert van Gert Vlok Nel ROTTERDAM

– Passionate Magazine en Bunker Hill presenteren unieke Zuid-Afrika specials. De presentatie vindt plaats op 17 maart in Lantaren/Venster met een debat over wat Nederland van Zuid-Afrika kan leren op het gebied van grootstedelijke problematiek. De avond wordt afgesloten met een exclusief concert van Gert Vlok Nel.

Passionate Magazine en Bunker Hill grijpen hun literaire Zuid-Afrika specials aan om een debat te organiseren met als insteek de parallellen tussen de twee landen. Vanuit politieke, literaire en ontwikkelingshoek wordt gesproken over grootstedelijke problematiek in Nederland en Zuid-Afrika. Beide landen lijken steeds meer uit extremen te gaan bestaan. De samenstelling van de steden is vergelijkbaar: een relatief jonge bevolking, gewelddadige incidenten, vertegenwoordiging van extremen in religie en sociale komaf en de mix van culturen. Het is enerzijds interessant om te merken dat genoemde soort problemen en situaties tegelijkertijd afschuw opwekken en anderzijds een inspiratiebron zijn voor boeiende en mooie literatuur.

Ook komt Nederland er in omgang met grootstedelijke problematiek er in vergelijking met Zuid-Afrika niet altijd even positief uit. Met name de omgang met verschillende religies is zeer verschillend, in Zuid-Afrika is men toleranter dan in Nederland – hoe komt dit en wat kan Nederland hierin van Zuid-Afrika leren?

Op 17 maart in Lantaren/Venster Rotterdam gaan hierover in debat: Huib van Eyk (VROM/Directoraat Generaal Wonen), Dominic Schrijer (wethouder Werk, Sociale Zaken en Grote Steden Beleid, Rotterdam), Gine Zwart (hoofd afdeling Maatschappelijk Verantwoord ondernemen, Oxfam Novib), Adriaan van Dis (schrijver, over o.a. Zuid-Afrika, meest recente werk De Wandelaar handelend in de banlieus van Parijs) en Alfred Schaffer (dichter, ex-inwoner Kaapstad). Het debat wordt geleid door Francisco van Jole (internetjournalist en schrijver). Daarnaast bestaat het programma van 17 maart uit literaire voordrachten van Adriaan van Dis, Gerrit Komrij, Eben Venter (Z-A), Said El Haji en Maarten Das. Special guest is Gert Vlok Nel (Z-A) met zijn poëtische muziek.

De dubbeldikke special van Passionate Magazine staat geheel in het teken van Zuid-Afrika met exclusieve artikelen, interviews, verhalen, gedichten, strips en columns over literaire underground, religie, geweld, Yeoville versus Delfshaven, kwaitomuziek en straatcultuur. Met bijdragen over en van o.a. Fred de Vries, Alfred Schaffer, Def P., Annemarié van Niekerk, Robert Dorsman, Toef Jaeger en Ronald Bos. Verhalen en gedichten van o.a. Jaco Botha (Z-A), Eben Venter (Z-A), Ilse van Staden (Z-A), Rustum Kozain (Z-A), een strip van Willem Samuel (Z-A), cartoons van Zapiro (Z-A) en foto’s van Mikhael Subotzky (Z-A). Presentatie Passionate Magazine Zuid-Afrika special www.passionatemagazine.nl Datum: zaterdag 17 maart 2007 Plaats: Lantaren/Venster, Rotterdam Tijd: 20.30 uur (20.00 uur inloop) – 01.00 uur GRATIS TOEGANG: reserveren via 010 277 22 77 Passionate Magazine Zuid-Afrika special is vanaf 17 maart verkrijgbaar à € 7,50 bij de presentatie, de betere boekhandel en het kantoor van Passionate.

>>>>>>>>>>

Koelkast met ingebouwd spektakel

Jeremie Boyard bouwde in een manshoge koelkast verrassende visuele en audio effecten. Als je de deuren opent,word je getracteerd op een geluids- en lichtspektakel. Zo wordt het tappen van een glaasje wodka of witte wijn een waar feest. De customized fridge is te huur. Het geeft je feest een wel zeer bijzonder cachet! Tarieven & condities op aanvraag:

>>>>>>>>>>

MP3 eerste stadsgedicht te beluisteren, te delen en te downloaden.

In de Waterfront studio hebben de WoordDansers het eerste stadsgedicht Rotterdam: VOER VOOR HET TUIG opgenomen. Een rauwe vertolking met beats en riffs, over de beleving van openbaar geweld. De audio van VOER VOOR HET TUIG is vrij van rechten om te downloaden, te delen en af te spelen. Ook de tekst kan vrij (maar altijd als geheel) overgenomen en gepubliceerd worden.

lees verder, download of beluister via de site van de WoordDansers: http://www.woorddansers.nl/page1/page1.html Novel in Arminius Rotterdam krijgt eigen letterenbal: Novel, het vindt plaats op woensdag 14 maart in Arminius i.s.m Bibliotheek Rotterdam. Het belooft een bonte, literair geladen avond te worden met o.a. De WoordDansers, Richard Groenendijk en DJ Okkie.

Er is deze avond ook de bekendmaking van het beste Rotterdamse boek 2006. Voor deze eretitel zijn na voorselectie door de organisatie genomineerd: Dis van Marcel Möring, Feldman en ik van Abdelkader Benali, Tegengif van Judith Visser, Swingkoning van J.A. Deelder Poetry Slam, het festival van Jeroen Naaktgeboren. Arminius

>>>>>>>>>>>

*Theater de Uitstek* *Tierelijn* *Het weggelopen aapje*

Poppenkast met Jan Klaassen en Katrijn *

Er heerst grote opwinding in de poppenkast van Tierelijn! Uit de dierentuin is namelijk een aapje weggelopen dat heel moeilijk te vangen is. Bovendien raakt het clowntje Spokie, dat uit logeren is bij Jan Klaassen en Katrijn, lelijk in de problemen. Heeft de vreemde Edna Prikkeldraad hier misschien iets mee te maken? De dorpsagent wil een kijkje gaan nemen maar om Edna's huis loopt een grote sloot zonder brug, dus hij kan helaas niet op onderzoek uit. Het tovermeisje Tierelijntje wordt ingeschakeld om te helpen. Hoe loopt dit af? Wordt het zwervende dierentuinaapje gevonden? En wie helpt clowntje Spokie uit de nesten en brengt hem weer veilig thuis?

Spannend poppenkasttheater van Tierelijn.** Een grote poppenkast, prachtige, grote poppenfiguren en het spannende en komische verhaal over het weggelopen aapje, clowntje Spokie, tovermeisje Tierelijntje, Edna Prikkeldraad en natuurlijk, de dorpsagent. Vol dynamiek en aanstekelijke muziek. De creatieve licht- en tovereffecten maken er een onvergetelijke gebeurtenis van!

Meer informatie bij Theater de Uitstek, Valesca Mulder, tel: 078-6194508

>>>>>>>>>>

POËZIE, WAANZIN EN MELANCHOLIE OP POETRY INTERNATIONAL FESTIVAL

Het 38e Poetry International Festival staat in het teken van de relatie tussen poëzie, waanzin en melancholie.

Gedurende de week zijn er diverse activiteiten gerelateerd aan dit thema te bezoeken, waaronder speciale poëzieprogramma's, films, muziek, lezingen en discussies.

Regionale aandacht is er voor poëzie uit de Kaukasus. Het Poetry International Festival opent met een 'Ode aan het woord', een grote poëzieparade waarin dichters een gedicht voordragen over zomaar een woord, hun favoriete woord of een in vergetelheid geraakt woord. Onder de aanwezige dichters zijn dit jaar de Fransman Yves Bonnefoy, de Zweedse dichter Lennart Sjögren en de Nederlanders Anna Enquist, K. Michel en Anneke Brassinga. Poëzie, waanzin en melancholie

Er is speciale aandacht voor de relatie tussen poëzie en waanzin, voor de soms dunne scheidslijn tussen creativiteit en gekte en voor de melancholie, die vanouds wordt gezien als de oorsprong van beide.

Er zijn lezingen van de dichter Menno Wigman, van wie recent het logboek 'Het gesticht' over zijn verblijf als 'writer in residence' in Den Dolder verscheen, en Jan Lauwereyns die het onderwerp bekijkt vanuit het oogpunt van de neuropsychologie. Verder is er aandacht voor de poëzie van dichters als Sylvia Plath, Hans Vlek en de Spaanse Leopoldo María Panero.

Tijdens de slotavond 'Weemoed onverklaarbaar', laat een parade van dichters het ware gezicht zien van de melancholie. Poëzie uit de Kaukasus

De Arabieren noemen de Kaukasus 'het gebergte van de talen', een uniek en veeltalig grensgebied tussen Europa en Azië, en een smeltkroes van vele en zeer diverse culturen. Poetry International Festival brengt dit jaar voor het eerst in haar geschiedenis poëzie onder de aandacht van dichters uit Georgië, Armenië en Azerbeidzjan. Vertalingen en prijzen Alle gedichten die op het festival worden voorgedragen, worden vertaald naar het Nederlands en Engels zodat de programma's te volgen zijn voor zowel een Nederlands als een buitenlands publiek.

Ook verschijnt de speciale festivalbloemlezing Hotel Parnassus (uitgegeven bij De Arbeiderspers), met daarin gedichten van alle festivaldeelnemers in Nederlandse vertaling. Als vanouds wordt tijdens het festival de C. Buddingh'-prijs voor nieuwe Nederlandstalige poëzie uitgereikt.

Daarnaast wordt dit jaar voor de tweede keer de Brockway Prize uitgereikt, een tweejaarlijkse oeuvreprijs voor poëzievertalers uit het Nederlands.

Dichters Dichters die tot nu toe hebben toegezegd zijn: Rati Amaghlobeli (Georgië), Yves Bonnefoy (Frankrijk), Paul Bogaert (België), Sargan Boulos (Irak), Anneke Brassinga (Nederland), Ruy Duarte de Carvalho (Angola), Anna Enquist (Nederland), Sjota Iatasjvili (Georgië), Danie Marais (Zuid-Afrika), K. Michel (Nederland), Gasham Najaphzade (Azerbeidzjan), Fatima Naoot (Egypte), Kiwao Nomura (Japan), Vladimir Oefliand (Rusland), Maya Sarisjvili (Georgië), André Schmitz (België), Lennart Sjögren (Zweden), Yi Sha (China), Morten Søndergaard (Denemarken), Arthur Sze (Verenigde Staten), Ye Mimi (Taiwan), Rogi Wieg (Nederland), Chouchanik Thamrazian (Armenië).

Actuele informatie over het festivalprogramma en de dichters wordt bijgehouden op www.poetry.nl <http://www.poetry.nl/> . De nieuwe festivalwebsite is uiterlijk 1 mei online.

Van 16 tot en met 22 juni 2007 in de Rotterdamse Schouwburg

>>>>>>>>>>

ModerneOrganisatie.nl zoekt ondernemers met ballen!

Nederlandse ondernemers hebben weinig lef en zijn zeer ouderwets! Dit bleek gisteren eens te meer op Internationale Vrouwendag. Uit onderzoek van BNR Nieuwsradio en Intomart GfK bleek dat Nederlandse ondernemers niet zitten te wachten op meer vrouwen aan de top. Slechts 16 procent van de ondernemers zegt meer vrouwelijke managers in zijn (of haar) bedrijf te willen. Dit laatste geldt in meer of mindere mate ook voor mensen met een vlekje (gehandicapten) of een etnische achtergrond.

ModerneOrganisatie.nl wil hier op positieve wijze verandering in brengen. Het is alom bekend en bewezen dat groepen en organisaties die divers zijn samengesteld beter presteren. Volgens Steven de Lira, directeur van OPENSA en initiatiefnemer van het platform ModerneOrganisatie.nl, is het dan ook onbegrijpelijk dat anno 2007 mensen en bedrijven nog zo denken. "Wij zien het steeds vaker gebeuren dat we door landen om ons heen worden ingehaald. Iedereen klaagt over krapte op de arbeidsmarkt. Het is dan dus uitermate vreemd dat er nog mensen zijn die het zich kunnen permitteren om door zulke ouderwetse brillen naar onze maatschappij te kijken."

Ondernemers willen winnen, dus als ze niet kiezen voor de best presterende samenstelling, moet het te maken hebben met een gebrek aan lef, aldus Steven de Lira. Met het platform ModerneOrganisatie.nl, dat deze week is gelanceerd, wil OPENSA ondernemers met ballen bij elkaar brengen om de grote groep achterblijvers te motiveren en te inspireren om hun organisatie te moderniseren.

"Sociale Innovatie is nog teveel een politieke en academische discussie. Uit eigen ervaring weten wij dat ondernemers eigenwijs zijn. Zij laten zich niet gemakkelijk overtuigen door mensen die niet met beide voeten in de modder staan. Ondernemers moeten zelf het bewijs leveren dat investeren in sociale innovatie loont."

OPENSA houdt zich bezig met het ontwikkelen en implementeren van sociaal innovatieve concepten. Sociale innovatie vergt een nieuwe manieren van denken en implementeren, om de betrokkenheid van mensen tot een groep, gemeenschap of organisatie te vergroten. Het platform ModerneOrganisatie.nl is genomineerd voor de Inspiratie voor Integratie Award van De Baak Management Centrum VNO-NCW. De winnaar wordt 23 maart aanstaande bekend gemaakt door een jury onder leiding van Job Cohen.

Meer informatie over dit initiatief is te vinden op www.moderneorganisatie.nl. Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u terecht bij Steven de Lira, OPENSA, telefoonnummer: 0641254750

De aanbiedingen in de winkel worden steeds goedkoper. Alles moet eruit; winterkleding, cd's, boeken, kookgerei, het maakt plaats voor het nieuwe seizoen. Deze periode van opruimen loopt bijna op zijn eind. Langzaam druppelen de nieuwe collecties binnen. Zo gaat dat met commercie. Goederen verouderen voor hun tijd en worden afgedankt.
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"