Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | donderdag 28 maart 2024 21:47 uur | 1 bezoekers

Stop de oorlogsmakerij

Kunnen oorlogen tegen gehouden worden of is dat een utopie?

Landloper schreef onder een van mijn columns dat er geen kruid gewassen is tegen de oorlogsmakerij van bestuurders all over the World, en dat we ons alleen maar slapend of onder protest naar de slachtbank kunnen laten leiden. Ik heb daar toch zo maar even mijn gedachten over laten gaan en ik zou ik niet zijn als ik daar niet iets van zou vinden. Het lijkt inderdaad zo te zijn dat er geen protest helpt tegen de oorlogszucht van de bestuurders wereldwijd en dat is inderdaad het geval zolang niet iedereen de handen in elkaar slaat om er iets tegen te ondernemen. Oorlog is immers een gegeven dat al eeuwen oud is, er is immers al oorlog sinds het begin van de mensheid, dit vanwege expansie drang, de pik orde en noem maar op. Zo zou je dus kunnen stellen dat oorlog voeren oftewel ruzie maken, dat is immers een mildere vorm van oorlogje voeren, in onze genen zit. Is het afgunst of is het expansiedrang of is het puur een kwestie van de pikorde bepalen zoals dieren dat doen. Dat is dus een gegeven dat er al eeuwen lang gestreden wordt om macht en land en gewin natuurlijk. En naast het oorlog voeren met wapens wat de wapen industrie weer ten goede komt kennen we ook de psychologische oorlogsvoering die je op veler terreinen tegenkomt en waar minstens net zoveel slachtoffers vallen, zij het dat deze slachtoffers niet erkend worden. Als we naar de geschiedenis kijken zie je dat er ergens in een ver verleden ik weet niet meer precies wanneer ergens in het oude Griekenland, geloof ik de vrouwen in opstand kwamen tegen het almaar voortdurende oorlogsgeweld en met tijdelijk succes. Hoe deden die vrouwen dit dan, het was eigenlijk heel simpel, de vrouwen van alle strijdende partijen sloegen de handen ineen en besloten gezamenlijk geen seks meer te hebben met hun mannen net zolang tot deze de oorlog staakten. Het heeft even geduurd maar het heeft gewerkt. Helaas niet voor altijd want na een poosje begon het gesodemieter weer opnieuw.

Wat ik niet begrijp is hoe mensen, soldaten dus zo gek zijn dat ze gaan strijden voor een stukje land en omdat een of andere bestuurder zegt dat ze hun land tegen de vijand moeten verdedigen. Wiens vijand vraag ik me dan af, immers zodra die soldaten in de loopgraaf liggen en op de vijand moeten schieten bemerken ze dat die vijand ook maar een jochie is, of een vader net als zij, maar toch ze moeten wel de eer van het vaderland verdedigen.

Een ernstige bijzaak of wellicht ook hoofdzaak in een oorlog is dat mensen in hun nadeel veranderen of hun kans zien om hun onderdrukte minderwaardigheidsgevoel te compenseren door de zwakkere te gaan martelen, dat geeft hun dan weer een gevoel van macht.

Als normaal denkend medeburger vraag je, je dan af hoe kan het nu dat die soldaten zo blind zijn dat ze niet zien dat ze hun leven in de waagschaal zetten voor het gewin van de wapenindustrie en het vergroten van de macht van de machthebbers en dat enkel voor een soldij en een eventueel speldje dat ze nadien op hun borst gespeld krijgen. Ik heb daar geen antwoord op, kan hooguit gissen dat, dat komt omdat veel mensen geen eigen verantwoording durven dragen en zich verschuilen achter de leiders.

Maar goed hoe kan je dit nu stoppen, de enige mogelijkheid lijkt mij om als burgers massaal te weigeren deel te nemen aan een oorlog. Reinhard Mey heeft daar een mooi lied over gezongen getiteld (vrij vertaald) Mijn zonen krijgen jullie niet, hij bezingt daarin dat hij als vader niet zoveel moeite gedaan heeft om zijn zoons op te voeden en te verzorgen om ze tot kanonnen voer te laten dienen en dus voedt hij ze op tot dienst weigeraars. Als wij vaders en moeders over de hele wereld onze kinderen zo opvoeden dat ze geen deel meer uit willen maken van een leger, welk leger dan ook, komt er wellicht een tijd dat oorlogen stoppen omdat er geen soldaten meer zijn die het geweer tegen een ander opnemen omdat ze dan geleerd hebben zelf na te denken, geleerd hebben eigen beslissingen te nemen en niet langer blindelings achter bestuurders en generaals aan lopen.

 

 

 
Array
(
    [107860] => Array
        (
            [naam] => Eefje
            [link] => 
            [reactie] => Het wordt bestuurd door hen met grootste mond en overtuigingskracht. En niet door de mensen die na denken.

Als we allemaal zouden nadenken.
Was er geen reden tot oorlog..
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-21 20:34:23
            [react_date_changed] => 2007-02-21 20:34:23
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 3E43YRAZ9YBWJUY
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107860
            [editable] => 1
        )

    [107846] => Array
        (
            [naam] => Landloper
            [link] => 
            [reactie] => Prima stukje Vederlichtje. Maar het soort utopische gedachten dat je als oplossing aandraagt bestaat al zolang als er oorlog bestaat. Het zal je zelfs in de verste verten niet lukken om zoiets eenvoudigs als bijvoorbeeld alle Rotterdammers ertoe te bewegen één euro aan bijvoorbeeld een landloper te schenken, die daar op straat om vraagt. Kortom, allemaal leuk bedacht, maar de mensen zullen tot hun laatste snik niet tot enig anti-oorlog-gedrag te bewegen zijn. Is het je overigens opgevallen dat er in de verkiezingspamfletten geen woord voorkomt over zaken als: het aanschaffen van oorlogstuig, bewapeningswedloop, enz. enz.? De politici houden de mensen graag rustig en tam. Vriendelijke groet, Landloper.  
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-23 11:41:42
            [react_date_changed] => 2007-02-23 11:41:42
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => BRZVZGGMBAMS5V
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107846
            [editable] => 1
        )

    [107842] => Array
        (
            [naam] => Vederlichtje
            [link] => 
            [reactie] => Ach Landloper, dat had ik zelf ook al bedacht dat het utopisch was en dat het een grote onmogelijkheid is om alle mensen met de neus naar dezelfde kant te krijgen, maar toch, we hebben de mond vol over lief, aardig en vrede op aarde, maar ondertussen maken we ruzie, zijn we jaloers, roddelen we en noem maar op. we blijven mensen, laten we dus maar beginnen met de kleine vrede, die in onze nabije leef omgeving en misschien, heel misschien wordt het dan nog wat.
Tja handige jongens en meisjes zijn dat, die politici vol mooie woorden en valse beloftes en het gekke is dat de goegemeente er telkens weer intrapt, we zouden beter moeten weten. Maar wie ben ik om dit te schrijven, immers ooit in een nog niet zo heel ver verleden behoorde ik immers ook tot die politici, welliswaar niet op regeringsniveau, maar toch raadslid in een klein dorpje in Limburg. Ik was toen nog zo idealistisch dat ik dacht op die manier mijn steentje te kunnen bijdragen aan het verbeteren van de wereld.
Groet Vederlichtje
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-24 12:58:06
            [react_date_changed] => 2007-02-24 12:58:06
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 46TV2CQMGLWAHZK
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107842
            [editable] => 1
        )

    [107841] => Array
        (
            [naam] => landloper
            [link] => 
            [reactie] => De goegemeente van antenne demonstreert duidelijk haar domme onverschilligheid. Op de simpelste stukjes over niks reageert het. Dat het hun lieve lust is. Kakelen. Over dit onderwerp houdt het zijn kaken op elkaar. Anecdote : In India zijn kinderen verplicht naar een musical
te gaan waar de VREDESBOM, is dus de omgedoopte atoom en neutronenbom, bezongen wordt. De kindertjes moeten dit wapentuig leren aanbidden en geen misleiding is daar te smerig voor.
Maar laten we maar ophouden met dit onderwerp. De massa wordt dom en mak gehouden en gevoederd met amusement en consumptie, en savonds kan ze ook nog op de TV kijken naar een ongelofelijke hoeveelheid geweld en sadisme. Denk maar niet dat de heer rouvoet daar iets aan zal doen of de rest van die zeer fatsoenlijke regering. Ze zenden dat sadisme niet voor niets uit. Kijkonderzoek heeft uitgewezen dat er heel erg veel vraag naar is ( naast onnozelheid), er zijn heel veel stiekeme geweldsaanbidders. Pas op met wie je praat. Ik ben over dit onderwerp uitgepraat. Bedankt geestverwant, ook al koester je blijkbaar toch nog een heel klein beetje hoop. Pas maar op dat je geen door anderen en jezelf verblinde idealist wordt met als motto : Ook valse hoop doet leven !
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-25 09:57:03
            [react_date_changed] => 2007-02-25 09:57:03
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => UR554DF685MZW3
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107841
            [editable] => 1
        )

    [107840] => Array
        (
            [naam] => Rini
            [link] => 
            [reactie] => Landlopertje, schaam je, iedereen over een kam scheren en denken voor anderen en dat voor een zo genuanceerde gedistantieerde geest ! Bovendien vrede is wat mij betreft de andere kant van oorlog en beiden komen voor. 
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-25 12:36:42
            [react_date_changed] => 2007-02-25 12:36:42
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => H347U5WE7J48DK2
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107840
            [editable] => 1
        )

    [107839] => Array
        (
            [naam] => Vederlichtje
            [link] => 
            [reactie] => Hallo Landloper,
Laat ik ermee beginnen te zeggen dat je niet bang hoeft te zijn dat ik ik ooit een verblinde idealist zal worden, daar ben ik veel te kritisch voor, en ik geloof er niet in dat valse hoop doet leven, dat is alleen maar jezelf voor de gek houden en dat heb ik vroeger lang genoeg gedaan. Ik ben en blijf eerder een reele optimist, en probeer mijn leven zo goed mogelijk te leiden, geniet van de dingen waar ik van genieten kan, ben en blijf gewoon mezelf en mensen die daar niet mee kunnen of willen omgaan vallen vanzelf af. En daar waar ik vroeger uit valse verlegenheid cq bescheidenheid zweeg verkondig ik tegenwoordig mijn mening als ik daartoe de behoefte voel. Al die tv programma's die jij opsomt, ik ken ze niet omdat ik nouwelijks tv kijk, te druk bezig met andere dingen. Misschien ben ik door de loop van de jaren, ik ben immers de jongste niet meer wat genuanceerder geworden, heb geleerd me niet langer meer zo ontzettend op te winden over dingen die ik niet veranderen kan en in de plaats daarvan mijn bescheiden steentje bij te dragen waar ik dat wel kan. Dat leeft in elk geval een stuk rustiger. 
Groet Vederlichtje
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-25 16:01:35
            [react_date_changed] => 2007-02-25 16:01:35
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => FCJLKMB72M44QD
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107839
            [editable] => 1
        )

    [107838] => Array
        (
            [naam] => Landloper
            [link] => 
            [reactie] => Natuurlijk schaam ik me niet. De zwijgende overgrote meerderheid moet zich doodschamen. Je draait de boel om. Ik weet , het is een hebbelijkheid van mij die ik moet afleren. Maar nu scheer ik je helaas over 1 kam met het type mensen met opgeheven vingertje  die op die manier geen inhoudelijke reaktie hoeven te geven. Fout van me, ik weet het, ik ga dat afleren. . Maar ben ik aan gewend. Overigens leuk dat je meeleest. Ik ga eens diep nadenken over je raadselachtige opmerking : Vrede is de andere kant van oorlog. Is dat bedoeld als troost ? Als duistere filosofie ? Of steekt er in het geheel geen bedoeling achter ?  En zeg je alleen maar: zo is het nu eenmaal.Daar moeten we heet mee doen !Neem eens de moeite en leg dat uit. Wellicht heb ik dan eindelijk een goede reden om me in een hoekje te gaan staan schamen.
 
            [afbeelding] => 18513
            [afbeelding_id] => 18513
            [afbeelding_name] => zwijg.jpg
            [afbeelding_date] => 2007-02-25 16:38:11
            [afbeelding_info] => 
            [afbeelding_filename] => site25_20070225163811_zwijg.jpg
            [afbeelding_site] => 78
            [afbeelding_deleted] => 0
            [afbeelding_maker] => 
            [afbeelding_formanswer] => 708134
            [afbeelding_width] => 123
            [afbeelding_height] => 92
            [afbeelding_size] => 3927
            [afbeelding_type] => jpg
            [afbeelding_isimage] => 1
            [afbeelding_isextranet] => 0
            [afbeelding_user] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-25 16:38:11
            [react_date_changed] => 2007-02-25 16:38:11
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => MYX3BZVBYYA6S5R
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107838
            [editable] => 1
        )

    [107837] => Array
        (
            [naam] => Jim
            [link] => 
            [reactie] => Natuurlijk moeten de klokkenluiders het ontgelden, landloper. Rini moet zich zelf schamen.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-25 17:50:39
            [react_date_changed] => 2007-02-25 17:50:39
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => H5FGD2WP8SB4BLR
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107837
            [editable] => 1
        )

    [107836] => Array
        (
            [naam] => Landloper
            [link] => 
            [reactie] => Zullen we voor verandering eens het onderwerp VREDE bespreken, vederlichtje ? We werden even onderbroken.
            [afbeelding] => 18514
            [afbeelding_id] => 18514
            [afbeelding_name] => vrede.jpg
            [afbeelding_date] => 2007-02-25 18:24:15
            [afbeelding_info] => 
            [afbeelding_filename] => site25_20070225182415_vrede.jpg
            [afbeelding_site] => 78
            [afbeelding_deleted] => 0
            [afbeelding_maker] => 
            [afbeelding_formanswer] => 708150
            [afbeelding_width] => 87
            [afbeelding_height] => 100
            [afbeelding_size] => 2018
            [afbeelding_type] => jpg
            [afbeelding_isimage] => 1
            [afbeelding_isextranet] => 0
            [afbeelding_user] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-25 18:24:15
            [react_date_changed] => 2007-02-25 18:24:15
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => MFPMC59CG44WY
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107836
            [editable] => 1
        )

    [107835] => Array
        (
            [naam] => Vederlichtje
            [link] => 
            [reactie] => Ja, landloper laten we dat voor de verandering eens gaan doen het onderwerp vrede bespreken. Wat is dat eigenlijk vrede? volgens Rini de andere kant van de oorlog en je vraagt je terecht af hoe hij dat bedoelt. Ik kan me daar overigens wel iets bij indenken, maar dat is dan wat ik er van denk terwijl Rini het heel anders kan zien of bedoelen. Als ik dat zo lees vrede is de andere kant van de oorlog kan ik dat invullen van na vrede komt oorlog en na oorlog komt vrede. of in de zin van elk ding heeft twee kanten die haaks op elkaar staan zoals dus oorlog en vrede, liefe en haat, dom en slim, de zwijggende massa en de sprekende minderheid en ga zo maar door. maar wat is dat nu vrede? Ik heb daarvoor de van dale maar weer eens geraadpleegd en die zegt: vre·de (de ~)
1 toestand waarin er niet gevochten wordt => pais en vree
2 toestand van rust, goede verstandhouding.

Nou die eerste is duidelijk, bij die tweede wordt het wat lastiger, toch kan ik wel invoelen wat ermee bedoeld wordt dat zal ik maar even aan een voorbeeldje duidelijk maken.
Ik ben net nog even naar het strand geweest, even snel op en neer, het was rustig op het strand, het regende immers en was al na zessen en dan zijn de dagjesmensen gelukkig alweer naar hun huis vertrokken. Toen ik daar zo rustig aan het strand stond  voelde ik me vanbinnen stil worden, de golven ruisten zachtjes en ik kwam heerlijk tot rust. Dat is de invloed die de zee meestal op me heeft, daarna voel ik me geweldig en kan ik met iedereen vriendjes worden omdat het zo rustig in mezelf is, dan stopt ook de oorlog in mezelf van al die gedachten en hersenspinsels en dus leef ik op die momenten in goede verstandhouding met mezelf. 
Zo door filosoferend denk ik dat ik op die momenten de wereld en de mensheid gewoon accepteer zoals die is, me er verder niet druk over maak en dus op die momenten beleef ik dan een innerlijke vrede. Maar ja het zijn maar momenten. Zo vraag ik je Landloper ken jij ook zulke momenten van innerlijke vrede?
En Landloper, doe me een lol, ga alsjeblieft nooit in een hoekje staan om je te gaan schamen dat is gewoon zonde van je tijd.
Groet Vederlichtje
            [afbeelding] => 18515
            [afbeelding_id] => 18515
            [afbeelding_name] => heksje 008.jpg
            [afbeelding_date] => 2007-02-25 18:52:26
            [afbeelding_info] => 
            [afbeelding_filename] => site25_20070225185226_heksje_008.jpg
            [afbeelding_site] => 78
            [afbeelding_deleted] => 0
            [afbeelding_maker] => 
            [afbeelding_formanswer] => 708166
            [afbeelding_width] => 1944
            [afbeelding_height] => 2592
            [afbeelding_size] => 935915
            [afbeelding_type] => jpg
            [afbeelding_isimage] => 1
            [afbeelding_isextranet] => 0
            [afbeelding_user] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-25 18:52:26
            [react_date_changed] => 2007-02-25 18:52:26
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => GSKVPKG6Y6VJYK
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107835
            [editable] => 1
        )

    [107834] => Array
        (
            [naam] => Landloper
            [link] => 
            [reactie] => Helaas Vederlichtje. Ik ben soms best wel rustig (niet door de zee ofzo) maar altijd ben ik me bewust van het geruisloze bekokstoven op de achtergrond. Het bekokstoven van oorlog, het bekokstoven van vrede.
Maar inderdaad, als men de krant niet leest of alleen de sport en de bekende nederlanders, als men de tv
alleen oppervlakkig beluistert, jawel, dan is het nu vrede. Ik heb het niet over innerlijke vrede, ik heb het over de wereld en wat daarin bekokstoofd wordt. Kortom, de toestand van rust en goede verstandhouding, ook in ons kikkerlandje is ver te zoeken. Dat hoef ik toch niet uit te leggen, neem ik aan. In vredestijd weten de meeste mensen niet hoe gauw ze hun koppen in het zand moeten steken.
Vrede is een eindeloze zandvlakte  bezaaid met menselijke wezens, allemaal met de koppen in het zand. En dan komt de vloed. En ja, ik ga me schamen, Rini vindt dat voor mij het beste en wie ben ik ?
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-25 19:08:36
            [react_date_changed] => 2007-02-25 19:08:36
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => TCA8QW6JH25Q6Q
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107834
            [editable] => 1
        )

    [107833] => Array
        (
            [naam] => Vederlichtje
            [link] => 
            [reactie] => Nee Landloper dat hoef je niet uit te leggen het geruis van de dreiging in de wereld is inderdaad altijd op de achtergrond aanwezig en ook in ons kikkerlandje is de toestand van rust en en goede verstandhouding ver te zoeken. daar hoef ik niet intens de tv voor te bekijken daarvoor hoef ik alleen maar mijn ogen en roren voor open te houden en eens goed om me heen te kijken, zelfs in de stad waarin ik woon, in de buurt waarin ik woon, in het werk dat ik doe zie ik genoeg om te zien dat er geen rust en goede verstandhouding is. wat zou ik mezelf dan nog gaan kwellen om op tv al die wereld ellende te gaan bekijken waar ik doodziek van wordst en waar ik geen enkele zinnige bijdrage aan kan leveren omdat te veranderen omdat de massa nu eenmaal zo ontzettend hardleers is. Een eindeloze vlakte bezaaid met menselijke wezens die hun koppen in het zand stelen, dat is geen vrede, dat is het toppunt van struisvogelpolitiek en opperste domheid, dan mag je hopen dat de vloed gouw komt om al die koppen uit het zand te spoelen zodat ze weer eens gaan zien, maar ik vrees dat al die koppen dan een woestein gaan zoeken waar ze zich in kunnen verschuilen. Misschien is dat nog niet zo'n slecht idee om de massa de woestein in te sturen zodat ze daar lekker hun koppen in het zand kunnen steken en dat degene die wel willen kijken overblijven. Of is dat ook weer discriminatie??????
Ik vind het een heel slecht idee om je te gaan schamen lief landlopertje, daar los je niks mee op, daar heeft niemand wat aan en jijzelf het allerminst. Doe me een lol blijf lekker kritisch, blijf lekker spuien, laat je niet klein krijgen. 
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-25 19:22:13
            [react_date_changed] => 2007-02-25 19:22:13
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => WUCCPAXSPXZW42C
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107833
            [editable] => 1
        )

    [107832] => Array
        (
            [naam] => Rini
            [link] => 
            [reactie] => Kijk om je heen het gebeurt, als je de wereld wil leren kennen, probeer hem te veranderen. Maar mijn vaste overtuiging is: Oorlog zal er altijd zijn, op welke manier dan ook, omdat mensen zijn zoals ze zijn. Als mens heb je iedere dag de keuze, kies je voor de liefde of de haat. Ik probeer voor de liefde te kiezen en al zou ik dat perfect kunnen, er zijn altijd mensen die voor haat kiezen. Oorlogen hebben trouwens ook veel goeds gebracht, afschaffing slavernij, afzetten tirannen. Maar , wat mij betreft, het leven is mysterieus en wij kunnen niet weten wat de zin ervan is, overal zit verdriet, angst, maar ook schoonheid en moed.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-25 22:47:08
            [react_date_changed] => 2007-02-25 22:47:08
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => M8QLW95MPR5FEV4
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107832
            [editable] => 1
        )

    [107831] => Array
        (
            [naam] => Vederlichtje
            [link] => 
            [reactie] => Rini, ik zou je zo maar zo kunnen omhelzen, maar ik doe het maar even niet, laat het mystherie gewoon maar het mystherie van het leven blijven. ook ik kies voor de liefde, maar dat heb je al uit mijn reacties kunnen afleiden alleen heb ik het nog nooit zo mooi verwoord als jij, ik heb het tot nu toe altijd als hoop benoemd, maar nu weet en voel ik het het is de liefde, liefde die ik voordien nooit heb kunnen voelen of benaderen omdat ze zo vervuild geraakt was door het misbruik dat ervan gemaakt is. Maar dat heb ik achter me gelaten en nu leef en beleef ik het leven in al zijn faceten. 
jippie ik leef
groet vederlichtje

            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-26 00:25:22
            [react_date_changed] => 2007-02-26 00:25:22
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => JS58UDMAGHEASZ
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107831
            [editable] => 1
        )

    [107828] => Array
        (
            [naam] => Landloper
            [link] => 
            [reactie] => Bij deze eredienst der Liefde past mij slechts een schaamtevol zwijgen.
Dat ga ik liggen doen in mijn hooiberg waar ik me weer in terugtrek. Een hooiberg is een aanrader voor een ieder die zich wil gaan schamen. Maar aangezien ik de enige schaamtevolle ben, zullen alle andere hooibergen wel leeg blijven staan.
Ik weet  hoe het mij zal vergaan in mijn hooiberg. Vaak zal ik moeten huilen om het onnoemenlijke verschrikkelijke lijden dat iedere dag opnieuw mensen beleven. Stel je maar eens een markt voor in Bagdad.
Het (willen ) lachen zal je dan wel vergaan, misschien zelfs wel het willen leven. Mijn boerin weet het wel, ze zal me in slaap zingen en als ik snachts schreeuwend wakker wordt van angst zal ze me warme melk komen brengen. O, dat troostende geluid van haar voetstappen die dan aan komen lopen in de duistere nacht. Aan Rini en Vederlichtje zal ik nooit meer denken. Ik wil ze niet storen bij hun gelukzalige omhelzingen, de Liefde die ze bedrijven. Als ik de boerin niet had was ik volkomen alleen.  Zij leven ! Zij trachten tenminste liefdevolle, dappere mensen te zijn. Wat een schril kontrast met mij, miezerige weerloze landloper, uitgehoond door de mensen, met gruwel in zijn hoofd waarvoor hij zich diep schaamt. De mensen wijzen naar hun hoofd als ze mijn hooiberg passeren. Daar ligt die zonderling te tobben. Weet hij dan niet hoe mooi het leven is, de ruisende zee, de weldoende vrede 
van de slaap die hij nooit zal vatten, hoe heerlijk het is je te verzoenen met Satan als ware hij een Liefdesgod. Adieu, hij die met wijd open ogen dag en nacht ligt te staren, hij groet jullie. Hij bewondert jullie ! Alleen al jullie verbale acrobatiek maakt van het leven een Liefdesparadijsje. Kon ik daar maar aan deelhebben ! O God, hoe bewonder ik jullie. Adieu, adieu !!!
            [afbeelding] => 18525
            [afbeelding_id] => 18525
            [afbeelding_name] => a.jpg
            [afbeelding_date] => 2007-02-26 07:12:46
            [afbeelding_info] => 
            [afbeelding_filename] => site25_20070226071246_a.jpg
            [afbeelding_site] => 78
            [afbeelding_deleted] => 0
            [afbeelding_maker] => 
            [afbeelding_formanswer] => 708315
            [afbeelding_width] => 100
            [afbeelding_height] => 131
            [afbeelding_size] => 3431
            [afbeelding_type] => jpg
            [afbeelding_isimage] => 1
            [afbeelding_isextranet] => 0
            [afbeelding_user] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-26 07:12:46
            [react_date_changed] => 2007-02-26 07:12:46
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => FXH5TC7EZLBJ63H
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107828
            [editable] => 1
        )

    [107827] => Array
        (
            [naam] => Rini
            [link] => www.freehugs.org 
            [reactie] => Ha landloper, zo ken ik je weer, zoals mijn zoontje altijd zegt, kijk en leer ! Vederlichtje, maar ook jij landloper, als je nog een knuffel nodig hebt, klik bovenstaande link !
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-26 08:26:22
            [react_date_changed] => 2007-02-26 08:26:22
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => HXACP3P6QYYPPUG
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107827
            [editable] => 1
        )

    [107826] => Array
        (
            [naam] => Jim
            [link] => 
            [reactie] => Ach landloper. Het zijn doodgewone goochelaars, die Rini en dat Vederlichtje. Ze toveren uit hun hoge hoeden wat indrukwekkende grote en hoge begrippen waarvan vooral  LIEFDE het erg goed doet. Een truukje zo oud als de mensheid. Het woord  LIEFDE  is slechts hun tegenhanger van het woord VIJAND waarmee het andere kamp probeert goede sier  te maken.
Maak je niet druk, landloper. Ze bedoelen het niet zo kwaad. Wel maken ze je daarmede natuurlijk monddood . Wie kan en durft de handschoen opnemen tegen de LIEFDE ?   Het beste, landloper. Ik heb je leren respekteren !
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-26 08:40:16
            [react_date_changed] => 2007-02-26 08:40:16
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => CAX76CWWR8VTZ94
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107826
            [editable] => 1
        )

    [107825] => Array
        (
            [naam] => Boerin
            [link] => 
            [reactie] => De mensheid wordt al elektronisch doodgeknuffeld. Dat noemt landloper spottend; Vooruitgang. Weet je echt niets beters, waarde Rini ? Ajuus, ik bemoei me niet meer met jullie.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-26 08:57:53
            [react_date_changed] => 2007-02-26 08:57:53
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => ZH532KRXK592653
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107825
            [editable] => 1
        )

    [107824] => Array
        (
            [naam] => Vederlichtje
            [link] => 
            [reactie] => Het stelt me teleur lieve landloper, dat je je nu gaat terugtrekken in je hooiberg, wat je dus nu gaat doen is niet je kop in het zand steken maar je kop in het hooi steken. hoewel dat hooi meer prikt komt het toch op hetzelfde neer als je kop in het zand steken. Je neemt zowel de rol van aanklager als van slachtoffer op je. Jammer vind ik dat je je gaat bezighouden met zo'n nutteloze bezigheid als je schamen, dat is pure zelfkwelling, maar goed als jij daar de behoefte toe voelt moet je dat vooral doen.
Ik zal je stukjes missen dat weet ik nu al en wie weet kom ik je opzoeken in je hooiberg
liefs Vederlichtje
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-26 13:16:11
            [react_date_changed] => 2007-02-26 13:16:11
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => G646R22ML9C3MJT
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107824
            [editable] => 1
        )

    [107823] => Array
        (
            [naam] => Vederlichtje
            [link] => 
            [reactie] => Beste Rini, als ik een knuffel wil dan wil ik ook een echte knuffel, dan wil ik degene die ik knuffel in mijn armen houden. Dus wie weet vlieg ik binnenkort eens naar de hooiberg van Landloper om hem eens lekker te knuffelen.
groet Vederlichtje

            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-26 13:18:21
            [react_date_changed] => 2007-02-26 13:18:21
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 9KBTSZ7PLQB6BG
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107823
            [editable] => 1
        )

    [107822] => Array
        (
            [naam] => Vederlichtje
            [link] => 
            [reactie] => Beste Jim, 
Hoe kom je erbij dat ik een gochelaar zou zijn en nooit, nooit, zou ik Landloper monddood willen maken, daarvoor waardeer ik hem te zeer, daarvoor geniet ik veel te zeer van zijn kritische commentaar, laat hij snel uit zijn hooiberg tevoorschijn komen zodat we weer van hem horen. En wat de liefde betreft daar moet je niet teveel woorden aan wijden, die moet je voelen en beleven.
Groet Vederlichtje

            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2007-02-26 13:23:13
            [react_date_changed] => 2007-02-26 13:23:13
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 98655
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 4WYV878WHZRPG2L
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 107822
            [editable] => 1
        )

)

Eefje | 21 februari 2007

Het wordt bestuurd door hen met grootste mond en overtuigingskracht. En niet door de mensen die na denken.

Als we allemaal zouden nadenken.
Was er geen reden tot oorlog..

Landloper | 23 februari 2007

Prima stukje Vederlichtje. Maar het soort utopische gedachten dat je als oplossing aandraagt bestaat al zolang als er oorlog bestaat. Het zal je zelfs in de verste verten niet lukken om zoiets eenvoudigs als bijvoorbeeld alle Rotterdammers ertoe te bewegen één euro aan bijvoorbeeld een landloper te schenken, die daar op straat om vraagt. Kortom, allemaal leuk bedacht, maar de mensen zullen tot hun laatste snik niet tot enig anti-oorlog-gedrag te bewegen zijn. Is het je overigens opgevallen dat er in de verkiezingspamfletten geen woord voorkomt over zaken als: het aanschaffen van oorlogstuig, bewapeningswedloop, enz. enz.? De politici houden de mensen graag rustig en tam. Vriendelijke groet, Landloper.

Vederlichtje | 24 februari 2007

Ach Landloper, dat had ik zelf ook al bedacht dat het utopisch was en dat het een grote onmogelijkheid is om alle mensen met de neus naar dezelfde kant te krijgen, maar toch, we hebben de mond vol over lief, aardig en vrede op aarde, maar ondertussen maken we ruzie, zijn we jaloers, roddelen we en noem maar op. we blijven mensen, laten we dus maar beginnen met de kleine vrede, die in onze nabije leef omgeving en misschien, heel misschien wordt het dan nog wat.
Tja handige jongens en meisjes zijn dat, die politici vol mooie woorden en valse beloftes en het gekke is dat de goegemeente er telkens weer intrapt, we zouden beter moeten weten. Maar wie ben ik om dit te schrijven, immers ooit in een nog niet zo heel ver verleden behoorde ik immers ook tot die politici, welliswaar niet op regeringsniveau, maar toch raadslid in een klein dorpje in Limburg. Ik was toen nog zo idealistisch dat ik dacht op die manier mijn steentje te kunnen bijdragen aan het verbeteren van de wereld.
Groet Vederlichtje

landloper | 25 februari 2007

De goegemeente van antenne demonstreert duidelijk haar domme onverschilligheid. Op de simpelste stukjes over niks reageert het. Dat het hun lieve lust is. Kakelen. Over dit onderwerp houdt het zijn kaken op elkaar. Anecdote : In India zijn kinderen verplicht naar een musical
te gaan waar de VREDESBOM, is dus de omgedoopte atoom en neutronenbom, bezongen wordt. De kindertjes moeten dit wapentuig leren aanbidden en geen misleiding is daar te smerig voor.
Maar laten we maar ophouden met dit onderwerp. De massa wordt dom en mak gehouden en gevoederd met amusement en consumptie, en savonds kan ze ook nog op de TV kijken naar een ongelofelijke hoeveelheid geweld en sadisme. Denk maar niet dat de heer rouvoet daar iets aan zal doen of de rest van die zeer fatsoenlijke regering. Ze zenden dat sadisme niet voor niets uit. Kijkonderzoek heeft uitgewezen dat er heel erg veel vraag naar is ( naast onnozelheid), er zijn heel veel stiekeme geweldsaanbidders. Pas op met wie je praat. Ik ben over dit onderwerp uitgepraat. Bedankt geestverwant, ook al koester je blijkbaar toch nog een heel klein beetje hoop. Pas maar op dat je geen door anderen en jezelf verblinde idealist wordt met als motto : Ook valse hoop doet leven !

Rini | 25 februari 2007

Landlopertje, schaam je, iedereen over een kam scheren en denken voor anderen en dat voor een zo genuanceerde gedistantieerde geest ! Bovendien vrede is wat mij betreft de andere kant van oorlog en beiden komen voor.

Vederlichtje | 25 februari 2007

Hallo Landloper,
Laat ik ermee beginnen te zeggen dat je niet bang hoeft te zijn dat ik ik ooit een verblinde idealist zal worden, daar ben ik veel te kritisch voor, en ik geloof er niet in dat valse hoop doet leven, dat is alleen maar jezelf voor de gek houden en dat heb ik vroeger lang genoeg gedaan. Ik ben en blijf eerder een reele optimist, en probeer mijn leven zo goed mogelijk te leiden, geniet van de dingen waar ik van genieten kan, ben en blijf gewoon mezelf en mensen die daar niet mee kunnen of willen omgaan vallen vanzelf af. En daar waar ik vroeger uit valse verlegenheid cq bescheidenheid zweeg verkondig ik tegenwoordig mijn mening als ik daartoe de behoefte voel. Al die tv programma's die jij opsomt, ik ken ze niet omdat ik nouwelijks tv kijk, te druk bezig met andere dingen. Misschien ben ik door de loop van de jaren, ik ben immers de jongste niet meer wat genuanceerder geworden, heb geleerd me niet langer meer zo ontzettend op te winden over dingen die ik niet veranderen kan en in de plaats daarvan mijn bescheiden steentje bij te dragen waar ik dat wel kan. Dat leeft in elk geval een stuk rustiger.
Groet Vederlichtje

photo

Landloper | 25 februari 2007

Natuurlijk schaam ik me niet. De zwijgende overgrote meerderheid moet zich doodschamen. Je draait de boel om. Ik weet , het is een hebbelijkheid van mij die ik moet afleren. Maar nu scheer ik je helaas over 1 kam met het type mensen met opgeheven vingertje die op die manier geen inhoudelijke reaktie hoeven te geven. Fout van me, ik weet het, ik ga dat afleren. . Maar ben ik aan gewend. Overigens leuk dat je meeleest. Ik ga eens diep nadenken over je raadselachtige opmerking : Vrede is de andere kant van oorlog. Is dat bedoeld als troost ? Als duistere filosofie ? Of steekt er in het geheel geen bedoeling achter ? En zeg je alleen maar: zo is het nu eenmaal.Daar moeten we heet mee doen !Neem eens de moeite en leg dat uit. Wellicht heb ik dan eindelijk een goede reden om me in een hoekje te gaan staan schamen.

Jim | 25 februari 2007

Natuurlijk moeten de klokkenluiders het ontgelden, landloper. Rini moet zich zelf schamen.

photo

Landloper | 25 februari 2007

Zullen we voor verandering eens het onderwerp VREDE bespreken, vederlichtje ? We werden even onderbroken.

photo

Vederlichtje | 25 februari 2007

Ja, landloper laten we dat voor de verandering eens gaan doen het onderwerp vrede bespreken. Wat is dat eigenlijk vrede? volgens Rini de andere kant van de oorlog en je vraagt je terecht af hoe hij dat bedoelt. Ik kan me daar overigens wel iets bij indenken, maar dat is dan wat ik er van denk terwijl Rini het heel anders kan zien of bedoelen. Als ik dat zo lees vrede is de andere kant van de oorlog kan ik dat invullen van na vrede komt oorlog en na oorlog komt vrede. of in de zin van elk ding heeft twee kanten die haaks op elkaar staan zoals dus oorlog en vrede, liefe en haat, dom en slim, de zwijggende massa en de sprekende minderheid en ga zo maar door. maar wat is dat nu vrede? Ik heb daarvoor de van dale maar weer eens geraadpleegd en die zegt: vre·de (de ~)
1 toestand waarin er niet gevochten wordt => pais en vree
2 toestand van rust, goede verstandhouding.

Nou die eerste is duidelijk, bij die tweede wordt het wat lastiger, toch kan ik wel invoelen wat ermee bedoeld wordt dat zal ik maar even aan een voorbeeldje duidelijk maken.
Ik ben net nog even naar het strand geweest, even snel op en neer, het was rustig op het strand, het regende immers en was al na zessen en dan zijn de dagjesmensen gelukkig alweer naar hun huis vertrokken. Toen ik daar zo rustig aan het strand stond voelde ik me vanbinnen stil worden, de golven ruisten zachtjes en ik kwam heerlijk tot rust. Dat is de invloed die de zee meestal op me heeft, daarna voel ik me geweldig en kan ik met iedereen vriendjes worden omdat het zo rustig in mezelf is, dan stopt ook de oorlog in mezelf van al die gedachten en hersenspinsels en dus leef ik op die momenten in goede verstandhouding met mezelf.
Zo door filosoferend denk ik dat ik op die momenten de wereld en de mensheid gewoon accepteer zoals die is, me er verder niet druk over maak en dus op die momenten beleef ik dan een innerlijke vrede. Maar ja het zijn maar momenten. Zo vraag ik je Landloper ken jij ook zulke momenten van innerlijke vrede?
En Landloper, doe me een lol, ga alsjeblieft nooit in een hoekje staan om je te gaan schamen dat is gewoon zonde van je tijd.
Groet Vederlichtje

Landloper | 25 februari 2007

Helaas Vederlichtje. Ik ben soms best wel rustig (niet door de zee ofzo) maar altijd ben ik me bewust van het geruisloze bekokstoven op de achtergrond. Het bekokstoven van oorlog, het bekokstoven van vrede.
Maar inderdaad, als men de krant niet leest of alleen de sport en de bekende nederlanders, als men de tv
alleen oppervlakkig beluistert, jawel, dan is het nu vrede. Ik heb het niet over innerlijke vrede, ik heb het over de wereld en wat daarin bekokstoofd wordt. Kortom, de toestand van rust en goede verstandhouding, ook in ons kikkerlandje is ver te zoeken. Dat hoef ik toch niet uit te leggen, neem ik aan. In vredestijd weten de meeste mensen niet hoe gauw ze hun koppen in het zand moeten steken.
Vrede is een eindeloze zandvlakte bezaaid met menselijke wezens, allemaal met de koppen in het zand. En dan komt de vloed. En ja, ik ga me schamen, Rini vindt dat voor mij het beste en wie ben ik ?

Vederlichtje | 25 februari 2007

Nee Landloper dat hoef je niet uit te leggen het geruis van de dreiging in de wereld is inderdaad altijd op de achtergrond aanwezig en ook in ons kikkerlandje is de toestand van rust en en goede verstandhouding ver te zoeken. daar hoef ik niet intens de tv voor te bekijken daarvoor hoef ik alleen maar mijn ogen en roren voor open te houden en eens goed om me heen te kijken, zelfs in de stad waarin ik woon, in de buurt waarin ik woon, in het werk dat ik doe zie ik genoeg om te zien dat er geen rust en goede verstandhouding is. wat zou ik mezelf dan nog gaan kwellen om op tv al die wereld ellende te gaan bekijken waar ik doodziek van wordst en waar ik geen enkele zinnige bijdrage aan kan leveren omdat te veranderen omdat de massa nu eenmaal zo ontzettend hardleers is. Een eindeloze vlakte bezaaid met menselijke wezens die hun koppen in het zand stelen, dat is geen vrede, dat is het toppunt van struisvogelpolitiek en opperste domheid, dan mag je hopen dat de vloed gouw komt om al die koppen uit het zand te spoelen zodat ze weer eens gaan zien, maar ik vrees dat al die koppen dan een woestein gaan zoeken waar ze zich in kunnen verschuilen. Misschien is dat nog niet zo'n slecht idee om de massa de woestein in te sturen zodat ze daar lekker hun koppen in het zand kunnen steken en dat degene die wel willen kijken overblijven. Of is dat ook weer discriminatie??????
Ik vind het een heel slecht idee om je te gaan schamen lief landlopertje, daar los je niks mee op, daar heeft niemand wat aan en jijzelf het allerminst. Doe me een lol blijf lekker kritisch, blijf lekker spuien, laat je niet klein krijgen.

Rini | 25 februari 2007

Kijk om je heen het gebeurt, als je de wereld wil leren kennen, probeer hem te veranderen. Maar mijn vaste overtuiging is: Oorlog zal er altijd zijn, op welke manier dan ook, omdat mensen zijn zoals ze zijn. Als mens heb je iedere dag de keuze, kies je voor de liefde of de haat. Ik probeer voor de liefde te kiezen en al zou ik dat perfect kunnen, er zijn altijd mensen die voor haat kiezen. Oorlogen hebben trouwens ook veel goeds gebracht, afschaffing slavernij, afzetten tirannen. Maar , wat mij betreft, het leven is mysterieus en wij kunnen niet weten wat de zin ervan is, overal zit verdriet, angst, maar ook schoonheid en moed.

Vederlichtje | 26 februari 2007

Rini, ik zou je zo maar zo kunnen omhelzen, maar ik doe het maar even niet, laat het mystherie gewoon maar het mystherie van het leven blijven. ook ik kies voor de liefde, maar dat heb je al uit mijn reacties kunnen afleiden alleen heb ik het nog nooit zo mooi verwoord als jij, ik heb het tot nu toe altijd als hoop benoemd, maar nu weet en voel ik het het is de liefde, liefde die ik voordien nooit heb kunnen voelen of benaderen omdat ze zo vervuild geraakt was door het misbruik dat ervan gemaakt is. Maar dat heb ik achter me gelaten en nu leef en beleef ik het leven in al zijn faceten.
jippie ik leef
groet vederlichtje

photo

Landloper | 26 februari 2007

Bij deze eredienst der Liefde past mij slechts een schaamtevol zwijgen.
Dat ga ik liggen doen in mijn hooiberg waar ik me weer in terugtrek. Een hooiberg is een aanrader voor een ieder die zich wil gaan schamen. Maar aangezien ik de enige schaamtevolle ben, zullen alle andere hooibergen wel leeg blijven staan.
Ik weet hoe het mij zal vergaan in mijn hooiberg. Vaak zal ik moeten huilen om het onnoemenlijke verschrikkelijke lijden dat iedere dag opnieuw mensen beleven. Stel je maar eens een markt voor in Bagdad.
Het (willen ) lachen zal je dan wel vergaan, misschien zelfs wel het willen leven. Mijn boerin weet het wel, ze zal me in slaap zingen en als ik snachts schreeuwend wakker wordt van angst zal ze me warme melk komen brengen. O, dat troostende geluid van haar voetstappen die dan aan komen lopen in de duistere nacht. Aan Rini en Vederlichtje zal ik nooit meer denken. Ik wil ze niet storen bij hun gelukzalige omhelzingen, de Liefde die ze bedrijven. Als ik de boerin niet had was ik volkomen alleen. Zij leven ! Zij trachten tenminste liefdevolle, dappere mensen te zijn. Wat een schril kontrast met mij, miezerige weerloze landloper, uitgehoond door de mensen, met gruwel in zijn hoofd waarvoor hij zich diep schaamt. De mensen wijzen naar hun hoofd als ze mijn hooiberg passeren. Daar ligt die zonderling te tobben. Weet hij dan niet hoe mooi het leven is, de ruisende zee, de weldoende vrede
van de slaap die hij nooit zal vatten, hoe heerlijk het is je te verzoenen met Satan als ware hij een Liefdesgod. Adieu, hij die met wijd open ogen dag en nacht ligt te staren, hij groet jullie. Hij bewondert jullie ! Alleen al jullie verbale acrobatiek maakt van het leven een Liefdesparadijsje. Kon ik daar maar aan deelhebben ! O God, hoe bewonder ik jullie. Adieu, adieu !!!

Rini | 26 februari 2007

www.freehugs.org

Ha landloper, zo ken ik je weer, zoals mijn zoontje altijd zegt, kijk en leer ! Vederlichtje, maar ook jij landloper, als je nog een knuffel nodig hebt, klik bovenstaande link !

Jim | 26 februari 2007

Ach landloper. Het zijn doodgewone goochelaars, die Rini en dat Vederlichtje. Ze toveren uit hun hoge hoeden wat indrukwekkende grote en hoge begrippen waarvan vooral LIEFDE het erg goed doet. Een truukje zo oud als de mensheid. Het woord LIEFDE is slechts hun tegenhanger van het woord VIJAND waarmee het andere kamp probeert goede sier te maken.
Maak je niet druk, landloper. Ze bedoelen het niet zo kwaad. Wel maken ze je daarmede natuurlijk monddood . Wie kan en durft de handschoen opnemen tegen de LIEFDE ? Het beste, landloper. Ik heb je leren respekteren !

Boerin | 26 februari 2007

De mensheid wordt al elektronisch doodgeknuffeld. Dat noemt landloper spottend; Vooruitgang. Weet je echt niets beters, waarde Rini ? Ajuus, ik bemoei me niet meer met jullie.

Vederlichtje | 26 februari 2007

Het stelt me teleur lieve landloper, dat je je nu gaat terugtrekken in je hooiberg, wat je dus nu gaat doen is niet je kop in het zand steken maar je kop in het hooi steken. hoewel dat hooi meer prikt komt het toch op hetzelfde neer als je kop in het zand steken. Je neemt zowel de rol van aanklager als van slachtoffer op je. Jammer vind ik dat je je gaat bezighouden met zo'n nutteloze bezigheid als je schamen, dat is pure zelfkwelling, maar goed als jij daar de behoefte toe voelt moet je dat vooral doen.
Ik zal je stukjes missen dat weet ik nu al en wie weet kom ik je opzoeken in je hooiberg
liefs Vederlichtje

Vederlichtje | 26 februari 2007

Beste Rini, als ik een knuffel wil dan wil ik ook een echte knuffel, dan wil ik degene die ik knuffel in mijn armen houden. Dus wie weet vlieg ik binnenkort eens naar de hooiberg van Landloper om hem eens lekker te knuffelen.
groet Vederlichtje

Vederlichtje | 26 februari 2007

Beste Jim,
Hoe kom je erbij dat ik een gochelaar zou zijn en nooit, nooit, zou ik Landloper monddood willen maken, daarvoor waardeer ik hem te zeer, daarvoor geniet ik veel te zeer van zijn kritische commentaar, laat hij snel uit zijn hooiberg tevoorschijn komen zodat we weer van hem horen. En wat de liefde betreft daar moet je niet teveel woorden aan wijden, die moet je voelen en beleven.
Groet Vederlichtje


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"