Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | donderdag 28 maart 2024 21:45 uur | 1 bezoekers

Op zoomeren

Rotterdammers die zich inzetten om hun straat vriendelijker, veiliger en schoner te maken, kunnen de komende vier jaar rekenen op de warme steun van het nieuwe stadsbestuur.

Opzoomeren

 

Vorige week viel mij de warme steun van het nieuwe stadsbestuur ten deel.

Al jaren opzoomer ik mee hier in de Hoek en hebben we als straat genoten van de kerstbomen die we via op zoomeren mochten ontvangen.

Dat we hier in Hoek van Holland de voorgaande jaren geen gebruik konden maken van de waardebonnen, omdat Hoek van Holland daar een ander bestedingsplan voor had, dat namen we voor lief ook al hebben we nooit kunnen vernemen wat die bestedingsplannen dan waren.....het ging tenslotte vooral om de kinderen en de lol die we als straat hadden met het optuigen van de boom, of als buurt tijdens een gezamenlijk eindejaarsfeest.

Toen dit jaar de bon voor het Halloween en suikerfeest door de bus viel heb ik ook geen moment geaarzeld.

Daar de animo voor een suikerfeest in een wat minder multicultureel dorp als Hoek van Holland te klein was werd het automatisch een halloween feest, en de buren waren al gauw gemobiliseerd om met elkaar te bepraten over hoe we het zouden aanpakken en wat we met de waardebon van 75 euro zouden gaan doen.

Al gauw was er samenspraak met nog wat andere straten , wat voor aanstaande zaterdag een leuk buurtfeest op gaat leveren met een griezelniveau voor jong en oud.

Nu alleen het op zoomer pakket nog .

De 75 euro was al besteed, maar dat maakte niet uit, dat waren we toch al gewend zelf op te hoesten, dus voorschieten is helemaal geen probleem, maar de lampionnen voor de kinderen zijn toch wel belangrijk.

Na lang wachten toch maar even de stoute schoenen aangetrokken en stichting op zoomeren gebeld en wat blijkt?

Daar onze straat niet uit 50 woningen bestaat mogen we eigenlijk niet meer deelnemen, dus de aanvraag was nog niet behandeld.

Voor een ieder die een klein beetje in Hoek van Holland bekend is, is het al gauw duidelijk dat hier bijna geen straat te vinden is met 50 woningen.

Voor nu werd er een uitzondering gemaakt, maar voor de kerstboom zullen ze dat niet meer doen.( het pakket moet nog steeds binnenkomen)

Opzoomeren kan je het bijna niet kwalijk nemen, want die krijgen ook bezuinigingen opgelegd, maar van de warme steun van het nieuwe stadsbestuur merk je weinig op deze manier.

Gelukkig zijn er altijd mazen in het net en koste wat het kost die kerstboom staat er gewoon dit jaar, al moeten we hem zelf betalen, maar de bovenstaande kreet die op de site van op zoomeren te vinden is die lap ik aan mijn laars.

Het is triest dat iets wat zo goed loopt  en ook voor contact zorgt tussen mensen in het algemeen op deze manier zijn eigen doel aan het voorbijstreven is, want niet iedereen gaat op zoek naar de mazen in het net er zullen straten zijn die het er bij laten en als dat zou gebeuren breekt de herfst aan voor opzoomeren en sterft iets positiefs een langzame dood, in ieder geval in Hoek van Holland.

 

 
Array
(
    [109456] => Array
        (
            [naam] => myrrhe 
            [link] => 
            [reactie] => dat waar opzoomeren voor stond is geheel verpaupert . vroeger werd opzoomeren in samen werking met opbouwwerk wijk voor wijk aangepakt en werden er straat ontbijten paas feesten kerst en haloweeen erg aan gemoedigd Nu praat ik overzon 8 jaar geleden in Hoogvliet gouden tijden Heerlijk opende we een plein met allemaal nieuwe spelmatriaal een wip kip schommel plein werd gedoopt door Arnold van der Heijden Porteufeule houder de  Deelgemeente Hoogvliet met een feestelijke oppening was e een popendijnen plein de op zet van de duimdrop was in op komst overal kwammen de keten als paddestoelen uit de grond men kwam voor een plan van beheer van deze .Lieve vriendin dit alles is aan het verpauperen begin volgend jaar gaan al dez duimdrops die goed werk doen in de getto achtige wijken in rotterdam en zorgen voor een stukje sosiale contrale in gedrag en spel en al wat er op straat gebeurt.dit alles staat op de tocht lieve vriendin .Dit alles wat zo leuk bedacht was, weet jij wat je stemt? Zodat de
multiculturelen soiaal belangerijke aktiviteiten niet verloren gaan 
            [afbeelding] => 16617
            [afbeelding_id] => 16617
            [afbeelding_name] => LOVEtake my heart away.JPG
            [afbeelding_date] => 2006-10-25 18:32:18
            [afbeelding_info] => 
            [afbeelding_filename] => site25_20061025183218_LOVEtake_my_heart_away.JPG
            [afbeelding_site] => 78
            [afbeelding_deleted] => 0
            [afbeelding_maker] => 
            [afbeelding_formanswer] => 452918
            [afbeelding_width] => 530
            [afbeelding_height] => 900
            [afbeelding_size] => 117769
            [afbeelding_type] => JPG
            [afbeelding_isimage] => 1
            [afbeelding_isextranet] => 0
            [afbeelding_user] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-10-25 18:32:18
            [react_date_changed] => 2006-10-25 18:32:18
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99047
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 7CFVCLKGU6QV9E9
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 109456
            [editable] => 1
        )

)
photo

myrrhe | 25 oktober 2006

dat waar opzoomeren voor stond is geheel verpaupert . vroeger werd opzoomeren in samen werking met opbouwwerk wijk voor wijk aangepakt en werden er straat ontbijten paas feesten kerst en haloweeen erg aan gemoedigd Nu praat ik overzon 8 jaar geleden in Hoogvliet gouden tijden Heerlijk opende we een plein met allemaal nieuwe spelmatriaal een wip kip schommel plein werd gedoopt door Arnold van der Heijden Porteufeule houder de Deelgemeente Hoogvliet met een feestelijke oppening was e een popendijnen plein de op zet van de duimdrop was in op komst overal kwammen de keten als paddestoelen uit de grond men kwam voor een plan van beheer van deze .Lieve vriendin dit alles is aan het verpauperen begin volgend jaar gaan al dez duimdrops die goed werk doen in de getto achtige wijken in rotterdam en zorgen voor een stukje sosiale contrale in gedrag en spel en al wat er op straat gebeurt.dit alles staat op de tocht lieve vriendin .Dit alles wat zo leuk bedacht was, weet jij wat je stemt? Zodat de
multiculturelen soiaal belangerijke aktiviteiten niet verloren gaan


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"