Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 11:38 uur | 1 bezoekers

Een levende Martial Art die Werkt

De vier pijlers van iedere Martial Art.

Een levende Martial Art die werkt

 

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in een trainingsmethode die hen weerbaarder maakt op straat en in het dagelijks leven volgt hier de aankondiging voor de kans van hun leven. Hen Röder, de grondlegger van Tai Nin Tzu heeft besloten de deuren van de dojo te openen voor iedereen die aan zichzelf wil werken en inziet dat weerbaarheid een noodzaak is geworden in deze wereld. De trainingen staan open voor zowel mensen die voor het eerst horen van Martial Art als voor mensen die al jaren trainen.

 

De heer Röder is zelf opgeleid in verschillende tradities waaronder Tai Chi. Tai Chi is een oude gezondheids- en zelfverdedigingsleer uit China en is verleden jaar door het academisch ziekenhuis op haar werkzaamheid getest. De uitwerking op lichaam en geest is als zeer positief uit deze test naar voren gekomen. Dit gaf aanleiding voor de heer H..Röder (één van de eerste mensen die Tai Chi naar Europa bracht en sinds die tijd ook les geeft in het Martial Art aspect van Tai Chi) om met enkele specialisten verder onderzoek te doen naar wat Tai Chi nou doet werken.

 

De uitkomst was dat een Martial Art die werkt gebaseerd is op principes. Deze principes zijn: ontspanning, lichaamseenheid , evenwicht ,en gevoeligheid. Deze principes worden niet alleen onderschreven door Martial Artists uit verschillende disciplines maar ook door mensen die in het dagelijks leven te maken hebben met geweld als politieagenten en militairen, special forces etc.

 

Het inzicht in de principes gaf de mogelijkheid tot een  nieuwe manier van lesgeven die aantrekkelijk is voor de mens van deze tijd. De huidige mens heeft geen tijd meer om lange moeilijke vormen te leren. Men wil bezig zijn met simpele oefeningen die werken. Na een jaar testen is deze methode er. De vier pijlers (principes) werken op verschillende gebieden en geven zowel lichaam als geest een nieuwe impuls, die men direct terug vindt in het dagelijks leven. Korte oefeningen maken het voor jong en oud mogelijk om zijn innerlijke staat weer te balanceren en zijn soepelheid terug te krijgen.

 

Zoals gezegd draait het om het beoefenen en toepassen van principes maar men kan nog steeds een voorkeur hebben voor een bepaalde verpakking. Vandaar dat er verschillende vormen gekozen zijn om met de principes te trainen. Op dinsdag bestaat de mogelijkheid om in Berkel en Rodenrijs de pricipes te onderzoeken in Tai Chi. Op dinsdagavond om 19.30-20.30 zijn er introductie/proeflessen tot oktober. De lessen vinden plaats van 19.30-20.30 uur in het multicultureel centrum aan de Anthuriumsingel 147 te Berkel en Rodenrijs.

 

Zoals gezegd zijn er verschillende uiterlijke vormen van de Martial Arts die allen werken zolang de principes maar worden toegepast. Vandaar dat  op woensdagavond dezelfde principes worden onderzocht in een andere vorm, te weten Ninjutsu. Ninjutsu maakt gebruik van technieken zoals pushhands, meditatie, aandacht/adem en houding en dit alles wordt getraint door op een langzame, ontspannen manier te bewegen. Als u Geïnteresseerd bent om de vier pijlers te bestuderen in Ninjutsu; kom dan een keer meedoen op de woensdag avond van 21.00 -22.30 uur. De lessen zijn in het centrum DJOJ, A. Duyklaan 5-7, kleiwegkwartier, Rotterdam. Zaal 6.

 

In de Martial Arts draait het om u en uw groei in bewustzijn. Dus als één van beide vormen, Tai Chi of Ninjutsu,  u aanspreekt om uzelf te ontwikkelen en Universele principes te onderzoeken, bent u bij dezen van harte uitgenodigd om een keer mee te komen doen.

 

Voor mensen die snel bij zichzelf uit willen komen bestaat dit jaar tevens de kans om een interne training te volgen bij de heer Röder. Deze training zal bestaan uit meditaties die de mens leert inzien wat zijn gewoontes zijn en wie hij/zij in zijn diepste kern is. De datums voor deze training zijn: 12 November, 17 December in 2006 en 21 Januari, 4 Maart en 8 April in 2007 in centrum DJOJ. Het is een intensieve training die de deelnemers zal vragen zichzelf zonder plaatjes in de spiegel te zien. Je leert je sterke en zwakke kanten kennen, alle plezierige kanten van jezelf maar ook de nare kanten.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.tainintzu.com of bellen met Peter van Gameren; 06 – 52 45 25 97.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"