Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | zaterdag 20 april 2024 15:02 uur | 0 bezoekers

Truus Trendy vet heftig

Zorro surft en vind van alles op het web. Zoals deze column van Truus Trendy. Gevonden op de site van GO magazine. WANT WIJ GAAN VOOR EEN MULTICULTUREEL UITGAANSCIRCUIT.
Link2party verwijdert schokkende column
Bron: Truus Trendy

Als columnist denk ik dat ik ongezouten mijn mening mag geven. Deze week schreef ik een column over de marketingtruc die urbancultuur heet en de mannelijkheden die die cultuur aangrepen om ongegeneerd meisjes in de bil te knijpen. Vervelend zijn ze in mijn toko ( now&wow) dus besloot ik mijn licht daarop te schijnen. Voor degene die Truus een beetje kennen en ook weten dat zelfspot en sarcasme onderdeel is van mijn schrijven, zal begrijpen dat ook deze column met een knipoog genomen mocht worden. Link2party besloot mijn column te verwijderen. Honderden negatieve reacties van een bepaalde volksgroep die zich nodig achtten mij te bedreigen, waren daar aanleiding voor.

In een Nederland waar wij taferelen van Theo van Gogh kennen, nog immer worden geregeerd door een liefdesbaby van Harry Potter en zijn uil, leren wij nog steeds niet. Monddood wordt ook deze columnist gemaakt, terwijl het om een simpele woordbenoeming gaat. Teksttolerantie in Nederland blijkt nihil terwijl wij inmiddels in een Nederland leven waar woorden uit diverse culturen samensmelten en wij respectvol met elkaar omgaan maar af en toe best een grapje mogen maken om elkanders afkomst.

Ik wil jullie dan ook vragen om hier een nieuwsfeit van te maken of een onderwerp in jullie messageboards om de vrijheid van meningsuiting te bewaren en discussie te kunnen blijven voeren. Tekst als hierboven kan eventueel geplaatst worden. Ik stuur tevens de originele column mee. Ik begrijp dat sommige sites hier niet aan mee willen werken maar voor sites die zeggen: WIJ GAAN VOOR EEN MULTICULTUREEL UITGAANSCIRCUIT, waar tekst, vrijheid van meningsuiting en de nodige satire op elkaar heus mag, dan zou ik om uw medewerking willen vragen.

De column:

SCHUURNEUKNEGER

Het leven van een kantoorslet is zwaar. Zo zwaar zelfs dat een toekomst voorzien van kruimelige doorligplekken, psoriasis, schurfthuid en eczeem in den huidplooi als fruitige reactie op overgewicht, niet geheel uitgesloten lijkt. Om dit onwelriekende toekomstbeeld te vermijden is TRUUS aan den wandel geslagen. Met het zweet in de bilnaad taai ik ‘m elke ochtend te voet af naar het kantoortje aan de Maas. Opkijkend uit mijn Hollandse Burka, krijg ik een lang negertje in het vizier. Het negertje in kwestie is best een beetje zwart. Ik schat Kameroen of een kilometertje of 150 daar naast. Zijn witte tandjes stralen op een rij, leuk richting mij. Leuk bedoeld van het negertje maar de getuigenis van optimale wansmaak die op zijn borst prijkt maakt mij enorm agressief. URBAN: met grote, dikke, vieze, gore, hoerige, onsmakelijke letters, gekalkt op zijn toch al zo schamele kipjesborst.

Aaargh, wat ben ik klaar met urban! Ik was nooit klaar vóór urban maar nu ben ik er echt officieel klaar mee. Urban, urban, urban. Alles is urban maar wat is urban in godesnaam dan? Is urban een uitgemolken marketingtruc om uw product lekker aan te prijzen? Hoppa en daar is N-joy, lekker urban voor de witblanke ABN-AMRO employee. Daar is Partypeeps! Ah, leuk zeg, lekker urban voor de tienerslet die in haar blote ikje en plein publiek naakt gaat op de site en zich vervolgens afvraagt waarom zij toch zo hard anaal geneukt is door die 36 jarige Antiliaan die zulke leuke nootjes stuurde. Urban is de vertiefting van de muziek. Identiteitsloos, gebaseerd op seksuele pedofiele handelingen op 16 jarige meiskes die officieel gewoon nog een krantenwijkje hebben en stiekem jij-en-Yes-en-prima-stel verschranst op haar tienerkamertje. Nou is TRUUS helemaal niet thuis in Urban, Ali.b’s, Nelly’s, jankende Byoncé’s, Ameries, Michelles, of Chiara’s die met hun bumbum de boel op trachten te schudden in door mams gemaakte outfitjes. TRUUS is hardcore en dat blijft zo. De vernegerisering in dit land heb ik dan ook best geaccepteerd maar ik kan het niet handelen dat de toko toch best wel wordt gedomineerd door de urbanneger met zijn urbannerige rechtstreeks-van-de-Dolcis- Byonceetjes.

De urbanneger is een hardnekkig soort. Hij kan er niets aan doen dat hij zo is geworden. Een kwestie van vraag en aanbod in de markt. Ineens waren daar de welwillende negerneukmeisjes, verkoopster bij de Coolcat u kent ze wel, met strakke broekjes van goedkope stof waardoor haar stringetje lekker geil te zien is. Het negerneukmeisje wil net zo zijn als in het videoclipje. Kontje schuren, billetje duwen en hopen dat het negertje haar wil grijpen en haar wil ontmaagden wanneer zij hoerig genoeg blijkt op de beats van Real el Kanariepiet of erger. De schuurneger zag zijn kans schoon. Prettig om een blank negerneukmeisje te hebben in een maatschappij waar huidskleur toch stiekem nog best een issue is, zodat er wellicht toch wat meer deurtjes open gaan? Hij heeft zijn pikje omhoog gekregen tegen de bil van het blanke puistenmeisje en dat voelt net als 50centjes of niet? Het jonge sletje wordt wel om 4:00 uur opgehaald door paps dus als er gesekst moet worden dan graag wel binnen deze tijd a.u.b!

En gesekst wordt er! Wel met de kledij aan want om nu gelijk in een blote kuttenjournaal te belanden daar heeft preuts Nederland geen behoefte aan. Er wordt geragd en verkracht onder het motto “ik ben urban” : Maar lief urbannegertje : doe nou maar niet zo 50centerig want u bent geen gangster. U bent hoogstens een mini-playbackshower en over een jaar bent u allang weer in de vergetelheid en zit u gewoon weer MBO 3 logistiek en ’s avonds aan de moksi bij mams. Ziek wordt ik van deurentrekkers die stipt om half 12 de toko bestormen en onze liefstallige infostandschat vragen of “de Urbanzaal nog open gaat?” De Urbanzaal? Godverdomme, de Urbanzaal. Die hebben we niet! Optieften ermee! De Urbanzaal gaat nooit meer open wat mij betreft. Seksuele handelingen doe je maar in je eigen Urbankamer met je eigen Urbanneger met je eigen Urbanposteraffaire op de muur, met je eigen Chuckie CD godverdomme.

Waar is de snoeiharde hiphop nou gebleven dan? Waar is Duran Duran met wilde jongens kotsend aan een heel eng rad? Tikje Nirvana in de toko in een nieuw jasje zou ‘m ook wel worden. Waar is Block Party, Nine inch Nails, Franz Ferdinand voor mijn part? Waar zijn de tijden van goeie ouwe soundjes in het WOWtje waar disco werd gemixt met een RunDMc-tje of een vieselijke net door den beugel kunnende Billy Jean? Waar zijn de Molukkertjes met 70 riemen kwiek om den borst die de motherfokking dancevloer ownden? Waar zijn de tijden dat de semi- oninteressante-geassimileerde-gangsters met dubbel D’s in de tent gewoon nog achter de begonia’s zaten met hun boterham met pindakaas? Die zijn er niet. Nee, die zijn er niet. Want de urbanneger heeft geen kaas gegeten van muziek van weleer. De urbanneger is gewoon opgestaan en aan de slag gegaan. De urbanneger komt om te schuren, om te gluren. De urbanneger komt voor een lichte erectie op de dansvloer leegspuitend op zijn videoclipjeshoer. Verurbaniseer meneer, TRUUS snakt naar de grote ommekeer.

Latertjes,

TRUUS TRENDY

30-09-2005 13:27:04

 
Array
(
    [110491] => Array
        (
            [naam] => Carmen
            [link] => 
            [reactie] => Truus, je schrijft geweldig... complimenten van truus de mier, tuut tuuter de tuut ? zoiets uit Fabeltjeskrant
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-08 14:16:37
            [react_date_changed] => 2006-09-08 14:16:37
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99201
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 6HUEJFU2JFYE24R
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 110491
            [editable] => 1
        )

    [110472] => Array
        (
            [naam] => Co
            [link] => 
            [reactie] => Mijn ervaring met Urban zoals ik het onder andere met ClubACT beleef in Lantaren/Venster is veel positiever. Probleem lijkt me eerder te liggen aan het imago van Now&Wow
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-09-10 22:38:54
            [react_date_changed] => 2006-09-10 22:38:54
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99201
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => KVMZLRKVKW3GMF
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 110472
            [editable] => 1
        )

)

Carmen | 08 september 2006

Truus, je schrijft geweldig... complimenten van truus de mier, tuut tuuter de tuut ? zoiets uit Fabeltjeskrant

Co | 10 september 2006

Mijn ervaring met Urban zoals ik het onder andere met ClubACT beleef in Lantaren/Venster is veel positiever. Probleem lijkt me eerder te liggen aan het imago van Now&Wow


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"