Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | vrijdag 3 mei 2024 03:51 uur | 0 bezoekers

We change our environment…

And our surroundings can change us!

~ Madrid ~


Het moet ondertussen alweer 2 jaar geleden zijn geweest dat ik in Madrid was. Ik heb er goeie maar vooral ook slechte herinneringen aan overgehouden. Iemand die denkt dat ie verliefd is op je, kan echt ontzettend vervelend zijn. En toch, zelfs vol irritaties kon ik volop genieten van Madrid.

Ik werd ook verliefd, op het Retiro park, het Palace Crystal en het Palace Real maar vooral ook op het weer, het eten, de sfeer…
Achteraf gezien is het ook niet zo gek, je omgeving heeft zoveel invloed op hoe jij je voelt… Wie wordt er nou niet makkelijk verliefd in een tropisch paradijsje?

Als ik de balkondeur opendoe van het hotel kijk ik recht in een beetje hostel, een man half naakt met een ontzettende bierbuik kijkt me aan…ewlll! Het uitzicht kan ik wel vergeten… maar we zitten tenminste midden in de stad. En dat was toch wel erg duidelijk, volle straten, druk verkeer en hoertjes op elke hoek van de straat (dit was nieuw voor me, op klaarlichte dag?).

Het centrum van elke grote stad heeft zijn eigen problemen, zo werd er in Lissabon drugs verkocht op straat, in Rotterdam hebben we de hangjongeren en zo heeft Madrid dus haar hoertjes.

Het centrum van Madrid leek wel een grote bouwput, ik moest ineens denken aan CS, zou elke stad nu druk bezig zijn met werkzaamheden? Dan zag het CS er eigenlijk nog wel goed uit vergeleken met wat ik hier zag…
Elke keer als ik weer een foto wilde maken bedacht ik me dat ik diezelfde foto al een keer gemaakt had… wat ik mooi vond, mijn smaak was onveranderd gebleven.

Ik besloot om door te lopen naar het Retiro park, mijn lievelingspark… op de een of andere manier leek zelfs het Retiro minder mooi te zijn dan twee jaar geleden. Hiervoor zou ik het nooit hebben vergeleken met de Kralingse plas, maar nu?

Er liepen een boel casanova’s rond, wachtend op hun prooi…
“Hey… beautifull, where do you come from…” (na geen reactie, nogmaals in Spaans???) roept een jonge zongebruinde jongen tegen me.
Mijn lievelingspark bleek tegenwoordig de hotspot te zijn van casanova’s die zorgvuldig hun prooi uitkiezen, deze te benaderen met een kus en ze vervolgens kaal te plukken. Blijkbaar had ik geluk gehad dat ik gewoon door ben gelopen… 
 
Ik kon deze keer veel minder genieten van Madrid. Zou het door het centrum komen dat 1 grote bouwput was, de slapeloze nachten (s’nacht begonnen ze rond half 3 met het boren en opbreken van de straten) of gewoon het feit dat ik niet op vakantie was maar dag en nacht zat te werken? Ik weet het niet…

Onze omgeving verandert veel sneller dan wij… ik vond nog steeds dezelfde gebouwen, plekken en dingen mooi maar diezelfde omgeving was al heel anders geworden!

 
Array
(
    [111575] => Array
        (
            [naam] => Pascal
            [link] => 
            [reactie] => Het komt inderdaad veel vaker voor, dat het 2e bezoek aan een plaats die je in 1e instantie koste wat kost nog een keer moest en zou bezoeken, snel tegen valt. Dat heeft met verschillende factoren te maken. De beleving van jezelf ook. precies zoals je zegt eerst op vakantie en daarna voor het werk. Als je op vakantie bent is alles leuk en ben je vervelende dingen (sneller) vergeten. Wie weet heb je al eens langs die casanova's gelopen, maar met het idee "goh wat doet ie aardig en grappig, aardige mensen hier". Nu ben je in je 1tje en niet met vriendinnen ofzo waar je minder en andere nieuwe indrukken(je bent er al eens geweest) hebt, serieuzer bent omdat je ouder bent maar ook omdat je met een ander doel naar een land bent gekomen.....blablabla, tis hier veel te warm voor hahaha ;-) but you've got the point right? De wereldbol is groot genoeg. eigenlijk (maar het is geen gebod/verbod)zou je elke plaats maar 1x moeten bezoeken als je op vakantie bent dan tenminste...
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-06-18 22:27:43
            [react_date_changed] => 2006-06-18 22:27:43
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99417
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => KVBGJ74M8HDJPJ
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 111575
            [editable] => 1
        )

    [111574] => Array
        (
            [naam] => Donny
            [link] => 
            [reactie] => Onze omgeving verandert veel sneller dan wij… ik vond nog steeds dezelfde gebouwen, plekken en dingen mooi maar diezelfde omgeving was al heel anders geworden.. thuis, het zal nooit meer het zelfde zyn..

            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-06-19 06:00:08
            [react_date_changed] => 2006-06-19 06:00:08
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99417
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => KSEH6YF8B67HV2X
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 111574
            [editable] => 1
        )

    [111572] => Array
        (
            [naam] => Andrew
            [link] => 
            [reactie] => En waarschijnlijk verandert de omgeving zo snel, omdat wij weer zo snel onze omgeving verandert :P
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-06-19 10:22:58
            [react_date_changed] => 2006-06-19 10:22:58
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99417
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => SZ9PT8BMZG25PZ
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 111572
            [editable] => 1
        )

)

Pascal | 18 juni 2006

Het komt inderdaad veel vaker voor, dat het 2e bezoek aan een plaats die je in 1e instantie koste wat kost nog een keer moest en zou bezoeken, snel tegen valt. Dat heeft met verschillende factoren te maken. De beleving van jezelf ook. precies zoals je zegt eerst op vakantie en daarna voor het werk. Als je op vakantie bent is alles leuk en ben je vervelende dingen (sneller) vergeten. Wie weet heb je al eens langs die casanova's gelopen, maar met het idee "goh wat doet ie aardig en grappig, aardige mensen hier". Nu ben je in je 1tje en niet met vriendinnen ofzo waar je minder en andere nieuwe indrukken(je bent er al eens geweest) hebt, serieuzer bent omdat je ouder bent maar ook omdat je met een ander doel naar een land bent gekomen.....blablabla, tis hier veel te warm voor hahaha ;-) but you've got the point right? De wereldbol is groot genoeg. eigenlijk (maar het is geen gebod/verbod)zou je elke plaats maar 1x moeten bezoeken als je op vakantie bent dan tenminste...

Donny | 19 juni 2006

Onze omgeving verandert veel sneller dan wij… ik vond nog steeds dezelfde gebouwen, plekken en dingen mooi maar diezelfde omgeving was al heel anders geworden.. thuis, het zal nooit meer het zelfde zyn..

Andrew | 19 juni 2006

En waarschijnlijk verandert de omgeving zo snel, omdat wij weer zo snel onze omgeving verandert :P


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"