Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 06:26 uur | 1 bezoekers

HUP HOLLAND HUP (2)

Aftrap, Balbezit, Corner, Doelpunt(en), EK, ....., WK, ........ Zomer

Langzaam kleuren Rotterdam en de rest van Nederland oranje. Geen Trix-oranje, nee Voetbal-oranje! Maar eerst ..... de JONKIES!

Gisteren was de dag van het vergelijk. 's Middags mochten de grote jongens aan de bal. In een oefenwedstrijd die vriendschappelijk heette te zijn, tegen het Australië van 'onze' Guus. Resultaat: drie geblesseerde Oranje-mannen, eindstand 1-1. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Kameroen klaagde na afloop niemand over zware vermoeidheid in de eerste helft. Zeker de drie geblesseerden niet, zij konden voortijdig met uitrusten beginnen. Wat viel er verder op? Verschil in speelstijl, onze jongens speelden sierlijk, de Ausen gooiden de beuk er in. De excuses voor een voortijdige uitschakeling van onze jongens zijn inmiddels al gehoord. De geblesseerden zadelen Marco op met een probleem op het middenveld. Maar laten we niet doemdenken. Van der Sar zal zijn doel als een tijger verdedigen. En als het om het echie gaat, moeten er ongekende krachten opborrelen. Zoals Jong Oranje bewees!

Gisteravond won de selectie-onder-de-21 in een sprankelende finale met 3-0 van Oekraïne. Ik citeer de KNVB-site: "Jong Oranje heeft zondagavond voetbalhistorie geschreven in het Portugese Bessa. Twee treffers van Klaas-Jan Huntelaar plus een bevrijdende derde van Nicky Hofs bezorgden de ploeg van Foppe de Haan ... de eerste Europese titel voor de beloftenploeg van Oranje. .... Een lang en slopend seizoen werd uiteindelijk bekroond met de unieke continentale titel."

Dat aan dit geweldige resultaat een Rotterdamse voorzet ten grondslag ligt, moet ik toch - uit puur chauvinisme - even vermelden. Want was het niet onze eigenste Hugo Borst, die tijdens een uitzending van Studio Voetbal aan Foppe de Haan voorstelde coach bij Jong Oranje te worden? Foppe antwoordde op bescheiden wijze, terughoudend. Hij was net trainer-af bij Heerenveen, wilde wat meer tijd voor zijn kleinkinderen hebben, hij hoefde niet zo nodig in de schijnwerpers te blijven. Maar Hugo drong aan, keek recht in de camera en zei, zoals alleen hij het kan zeggen: "Als ik de KNVB was zou ik maandag Foppe maar eens bellen!" Niet veel later was alles in kannen en kruiken. Dus, eh.... ere wie ere toekomt: Hugo, jij ook bedankt!

Aanstaande zondag geht's endlich los. De uitzwaaiwedstrijd van de grote jongens is geweest. Er volgen geen oefeninterlands meer. Beetje trainen nog, meer niet. Bij gebrek aan voetbal-discipline zal Marco van Basten de jongens geen boetes opleggen. Op www.knvb.nl lees ik: "De bondscoach laat de spelers die zich niet aan de huisregels houden liever voor de groep een mop vertellen! Weet jij een leuke mop? Mail deze dan naar internet@knvb.nl ! "

Wat een sympathiek en vrolijk initiatief! Hoewel.... na het lezen van een paar moppen herzie ik mijn mening. Een boete is veel minder erg! Om jullie een indruk te geven:

Wat is het verschil tussen de smurfen en het Duitse nationale team? De smurfen hebben maar één klungel.

of deze:

Jürgen Klinsmann heeft de eerste twee poule  wedstrijden met Duitsland zeer slecht gespeeld en beide met 4-0 verloren. Ten einde raad belt Klinsmann Marco van Basten op. "Marco, ik weet niet meer  wat ik moet doen om mijn team weer goed te laten spelen. Heb jij voor mij een oplossing?" Van Basten heeft een tip. "Als het slecht gaat met mijn team, dan laat ik ze een partijtje spelen tegen pionnen om ze weer zelfvertrouwen te geven." Klingsmann bedankt Van Basten en hangt op. Even later wordt Van Basten weer gebeld. Klinsmann:"We staan na vijf minuten spelen met 3-0 achter. Wat nu?"

Hoewel, deze is eigenlijk best nog wel een beetje grappig. Voetbal blijft oorlog, psychologische oorlog.

bronvermelding foto's: jong oranje en v.d. sar: www. knvb.nl - hugo borst : www.ad.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"