Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 22:52 uur | 1 bezoekers

Rotterdam danst! Rotterdam gaat los!

Alles en iedereen die ook maar iets met dansen te maken heeft, werd zaterdagavond in de Schouwburg uitgenodigd voor een crossover van dans, performance, muziek en participatie.
Alles en iedereen die ook maar iets met dansen te maken heeft, werd zaterdagavond in de Schouwburg uitgenodigd voor een crossover van dans, performance, muziek en participatie.

Bij binnenkomst hing er een lichtelijk matte sfeer en zag ik voornamelijk dames, dames en nog eens dames. En de heren die er rondliepen waren vooral ook... tsja, dames. No offence maar dansvoorstellingen trekken over het algemeen veel vrouwelijk publiek aan en mannen die worden meegesleept omdat ze hun vrouwen nog iets schuldig zijn. Uitzonderingen even over één kam geschoren dan. En natuurlijk de slimme singles die wisten waar ze hun ogen moesten uitkijken naar sprankelende en kronkelende dansbewegingen later op de avond. Maar daarover verderop meer.

Alle ruimtes van de Schouwburg werden vollop benut. In de grote en kleine zaal werden voorstellingen gehouden en workshops gegeven door grote namen zoals Conny Janssen Danst, Scapino, Dance Works en Meekers Uitgesproken Dans. In de bovenfoyer kon je meedoen met PenpalNight, een gelegenheid om andere mensen te ontmoeten, een soort combi van entertainment en moderne dans. Studenten van CoDarts gaven met Shortcuts korte voorstellingen en in de benedenfoyer was het een mix van performances, interviews met makers en publiek en muziek van o.a Grillig waar je op een hiphop/gitaaravontuur werd meegenomen.

Ik vond het geweldig om met de heren van CJD een workshop te doen en met mij nog zo ongeveer 40 andere wanna-be-dancers. We kregen een paar passen voorgedaan, redelijk sexy doch zeer kenmerkend voor de stijl van Conny Janssen. Het leek alsof de heren ter plekke improviseerden en ik had meer de slappe lach dan de juiste passen.
Voor de tweede keer vollop genoten van Nanine Linnings 'Endless Song Of Silence'. Een duet wat het verhaal verbeeld van een verscheurde relatie. Deze gepassioneerde dans heeft alles in zich, twee fantastische dansers, verrassende choreografie, orgineel decor waar zowel funtioneel en esthetisch gebruik van wordt gemaakt. Projecties op een dun gaasdoek waarachter een lopende band ligt waardoor stilte ook nog beweging is. Duidelijk door oorverdovend applaus ook favoriet bij het publiek. Voorzie hier een nieuwe klassieker.

Je kon de hele avond rondhoppen langs de zalen en foyers en als je even genoeg had van dat alles neerploffen bij de bar en je tegoed doen aan lekkere tapas..
Na de spectaculaire dans van 'About the size of a Pea' waarin nog even een staaltje breaken werd weggegeven gingen we zelf maar eens de dansvloer op. Toch grappig om te zien dat niemand echt dichtbij de profs durfde te dansen in het begin. Maar het duurde niet lang of iedereen liet het lekker los en stond het uitverkochte 'Rotterdam Danst' op zijn kop. Heb aan de rand van de dansvloer een stel van rond de 70 gespot die soepeltjes aan het swingen waren op electro-italo. Wordt ik wel warm van.

De Schouwburg blijft in eerste instantie een beetje een stijve setting maar stop de juiste ingrediënten bij elkaar en het gaat los.
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"