Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | maandag 29 april 2024 00:36 uur | 0 bezoekers

Rotterdam Havenstad #12 Verwacht: veel nieuwe banen voor goed opgeleide jongeren. Enorme behoefte aan technisch operationeel personeel.

Gisteren vond in de Cruiseterminal de 10e Petrovision 'Back to the future' plaats, hèt congres voor het topkader binnen de olie- & chemische industrie.

Tijdens het congres werd onder het motto 'Oost West, Thuis Best?' ingegaan op de ontwikkelingen van de procesindustrie in het Verre Oosten en de effecten daarvan voor Rotterdam en Antwerpen.

Eén van de sprekers was Cees Jan Asselbergs, directeur van Deltalinqs, dat de gezamenlijke belangen behartigt van de haven- en industriële bedrijven in de Mainport Rotterdam. Bij Deltalinqs zijn ruim 600 bedrijven aangesloten, die 16% (6 mld. euro) van het Bruto Regionaal Product vertegenwoordigen en werk bieden aan ruim 35.000 mensen.

In zijn bijdrage benadrukte Asselbergs dat Rotterdam als energiehaven en logistiek knooppunt de kansen in eigen hand heeft. "Het ziet er momenteel eerder naar uit dat we het werk wel hebben, maar niet voldoende mensen om dat werk te doen".

Alle Rijksnota's duiden op het belang van de Mainport Rotterdam. Het is een unieke clustering van mankracht. Sterke ondernemingen en onderling verbonden productielocaties met daar omheen een gespecialiseerd netwerk van toeleveranciers en dienstverleners, veelal midden- en kleinbedrijven. Een indrukwekkende bron voor bundeling van kennis en innovatie. Een uitstekende basis om te bouwen aan nieuwe uitdagingen.

Het is echter wel van groot belang dat er voldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar blijft om deze uitdaging aan te gaan. Na een periode van terugloop van personeel door onder andere meer reorganisaties in de procesindustrie is nu het tij aan het kenteren. Mede door de uitstroom van de baby boom generatie en nieuwe investeringen in de procesindustrie is er een groot tekort aan het ontstaan aan goed opgeleid technisch operationeel personeel. Zeker voor jonge mensen biedt dit enorm veel werkgelegenheid.

De roep om technisch personeel is dus groot. De continuïteit van de bedrijfsvoering komt onder druk te staan. Uit recent onderzoek van de branchevereniging Profion blijkt dat de komende jaren 7.500 vacatures in de onderhoudssector moeilijk zijn in te vullen.

"Eén van de grootste uitdagingen voor de industrie is wegen te verkennen én te vinden om het potentieel van de kleurrijk geschakeerde Rotterdamse beroepsbevolking aan te kunnen boren. Zeker in het perspectief van de huidige jeugdwerkloosheid moet hier door alle partijen gezamenlijk aan worden gewerkt", aldus Cees Jan Asselbergs.

**** door een menselijk foutje zijn alle artikelen van Marijke die zij in de periode van 11 mei 2005 tot 11 mei 2006 op Antenne Rotterdam plaatste niet met de naam-link onder dit artikel op te roepen. De artikelenseries over Rotterdam Havenstad en Rotterdam Creative City zijn nog wel te vinden via de zoekfunctie op deze site of via de link http://www.antennerotterdam.nl/read/item/id/36620

*************

 
Array
(
    [112043] => Array
        (
            [naam] => edgar neo
            [link] => www.lotsovfoundation.nl
            [reactie] => als lotsov foundation zijn we dagelijks bezig om deze (en andere) knelpunten op te lossne. we merken dat er  op scholen hard gewerkt wordt aan de scholing van de jongeren. pas op zadkine geweest (wow wat een motivatie spat daar van die jongens en meiden af). maar dat het probleem ligt in het feit dat er te weinig werk-ervaringsplaatsen, stageplaatsen zijn. wanneer scholen niet de gelegenheid krijgen om de theorie aan de praktijk te toetsen....

dus stageplaatsen kost niet alleen geld maar levert ook heel wat op. je krijgt de talenten (en ok de 1 is beter dan de ander)zo aangelevert :D

aan de andere kant moet de stageduur ook verlengt worden. die is nu met maar een paar weken / maanden tekort.

            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-05-11 11:58:02
            [react_date_changed] => 2006-05-11 11:58:02
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99556
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => JDB3KSX596W65C
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 112043
            [editable] => 1
        )

)

edgar neo | 11 mei 2006

www.lotsovfoundation.nl

als lotsov foundation zijn we dagelijks bezig om deze (en andere) knelpunten op te lossne. we merken dat er op scholen hard gewerkt wordt aan de scholing van de jongeren. pas op zadkine geweest (wow wat een motivatie spat daar van die jongens en meiden af). maar dat het probleem ligt in het feit dat er te weinig werk-ervaringsplaatsen, stageplaatsen zijn. wanneer scholen niet de gelegenheid krijgen om de theorie aan de praktijk te toetsen....

dus stageplaatsen kost niet alleen geld maar levert ook heel wat op. je krijgt de talenten (en ok de 1 is beter dan de ander)zo aangelevert :D

aan de andere kant moet de stageduur ook verlengt worden. die is nu met maar een paar weken / maanden tekort.


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"