Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | zaterdag 27 april 2024 10:46 uur | 1 bezoekers

Soundmentalism

Elektronische muziekliefhebbers opgelet!

Met Edo van Asseldonk, Ortzroka, Taras en Swan in de gelederen staat SOUNDAMENTALISM aan de vooravond van een nieuwe protestactie tegen de muzikale vervlakking in het Rotterdamse uitgaanscircuit. Op 20 mei aanstaande zal namelijk alweer de vierde editie van SOUNDAMENTALISM in de Rotterdamse B.U.M.B. gaan plaatsvinden. Afgelopen edities is gebleken dat deze ‘underground’ club zich uitermate goed leent voor de diepere sound waar SOUNDAMENTALISM voor staat. De organisatie kan met trots vermelden dat de programmering wederom een interessante inhoud heeft gekregen.

Eén van de headliners is de jonge Hagenees Edo van Asseldonk. Door velen het nieuwe Nederlandse talent genoemd, wat de komende jaren wel eens door zou kunnen gaan breken. “Dikke tracks met krachtige, stuwende melodielijnen” en “muziek met een visie op de toekomst”, zijn de lovende reacties op zijn tracks. Zijn voorgaande releases verschenen op Phonocult Records en het Work Hard Play Hard-label van Paul Hazendonk. Het wachten is op zijn nieuwe release – Heroes / Fly To The Moon – op Manual Music, te beluisteren op: www.myspace.com/soundamentalism. Tijdens zijn uurdurende live-set zullen deze tracks vrijwel zeker de revue passeren, en zal hij ons laten zien waarom juist hij een SOUNDAMENTALISM-waardige act is!

Naast talent uit eigen land, hebben we ook twee Britse talenten voor jullie in petto: Ortzroka! Onze Engelse gasten zijn allang geen onbekenden meer in hun thuisland. Onder andere door hun residentie op de welbekende Subliminal Sessions avonden in de Turnmills in Londen weten zij als geen ander hoe ze een dansvloer in een extase moeten brengen. Dit duo – Rokamora en Fab Ortiz – zijn niet alleen actief als dj, maar zijn ook regelmatig in de studio te vinden. Hun tracks zijn ondergebracht bij het Engelse Deeper Substance Records, en zijn naar verluidt steeds vaker in menig platenkoffer terug te vinden.

Naast Ortzroka en de live-act van Edo van Asseldonk zijn het de SOUNDAMENTALISM-residents die wederom hun stempel op de avond gaan drukken. Taras en Swan zijn uiteraard geen onbekenden meer voor de vaste schare bezoekers die SOUNDAMENTALISM nu al kent. De residents kunnen dan ook terugkijken op positieve reacties van zowel pers als publiek. Waar de programmeur Taras al geruime tijd het zwarte goud onder de naald legt, is Swan met zijn Chicago sound de rookie van de SOUNDAMENTALISM-crew.

Er zijn hier en daar wat kaarten te winnen, so keep your eyes open en zorg dat je met trots kan vertellen dat ook jij je steentje hebt bijgedragen aan het verbeteren van het muzikale aanbod van het Rotterdamse nachtleven.

P.S. Graag maken we van de gelegenheid gebruik je te melden dat de Spaanse Alex Under (Trapez, CMYK, Plus 8) reeds geconfirmeerd is voor een live set op Soundamentalism (17 juni). Meer info komt zo snel mogelijk jouw kant op!

Wat: Soundamentalism
Wie: Edo van Asseldonk (live), Ortzroka (U.K.), Taras (resident), Swan (resident)
Waar: B.U.M.B. Weena Zuid 33
Wanneer: 20 mei 2006
Prijs: € 10,-
www.soundamentalism.com, http://www.myspace.com/ortzroka, www.taras.nl, http://www.myspace.com/djswanmusic

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"