Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | zondag 28 april 2024 13:19 uur | 1 bezoekers

Metropolis festival 2006

Nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van Metropolis.

Metropolis Festival 2006

Nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van Metropolis:
The Answer, The Wrens, Why?, Winnieman, Skank Around Sound, Herba-Lize-It en El Camino op 2 juli 2006, Rotterdam, Zuiderpark.

HOOFDPODIUM
Op het Hoofdpodium zal The Answer aantreden. Deze band uit Downpatrick, Ierland is uitgeroepen tot Best New Act bij de Classic Rock Award 2005. Het viertal maakt strakke, bluesy rock met duidelijke invloeden van grote rockbands uit de jaren ’70: The Who, Led Zeppelin en AC/DC. (zie ook www.theanswer.ie)

REP-TENT

Ook de RotownEkkoParadiso-tent heeft de eerste naam vrijgegeven: The Wrens.
The Wrens is waarschijnlijk mede door de eigenwijsheid en zelfspot een goed bewaard geheim gebleven. Het kwartet uit New Jersey bestaat al sinds eind jaren tachtig en maakt sinds 1993 albums. Hun laatste album The Meadowlands is een oervoorbeeld van een groeiplaat, die door het gerenommeerde underground-weblog Pitchfork gewaardeerd werd met het zeldzame rapportcijfer 9,5. (zie ook www.wrens.com)

WPM-TENT
De programmering van de WaterfrontPatronaatMezz-tent komt ook lekker op gang. Na de bevestiging van The Gossip, zijn El Camino en Why? de volgende namen die de programmeurs vrijgeven. Het Haarlemse vijftal El Camino bestaat sinds 1998 en is in Nederland één van de eerste postrockbands. Met veel gitaren en een bescheiden aandeel elektronica maakt El Camino melodische noise en soundscapes die bedoeld zijn om de luisteraar te vervoeren. Live ligt de nadruk op spanningsbogen en balanceren de heren op het randje van intense filmische soundscapes (zie ook www.elcaminosounds.com). Why? is een kwartet uit Oakland Bay op het undergroundlabel Anticon. Leading man Yoni (Jonathan) Wolf is een succesvol MC en producer, bekend van onder andere cLOUDDEAD, Reaching Quiet en Hymies Basement. Op het Why?-album dat vorig jaar uitkwam, Elephant Eyelash, is de hiphop verleden tijd. Het is een popplaat geworden die doet denken aan Pavement, met liedjes waarin folk en psychedelica terug te vinden is (zie ook www.anticon.com).

RING DI ALARM

De Melkweg geeft eveneens nieuwe namen prijs voor het rijdende Ring di alarm-podium. Naast het eerder bekend gemaakte Supersonic zijn Winnieman, Skank Around Sound en Herb-a-Lize-it bevestigd.

De reggae-dancehall sound van Winnieman is al vanaf 1994 te horen in Rotterdam. Met voorbeelden als Papa San, Ninja Man en Lt. Stichie is er al de nodige status verworven in de Nederlandse reggae scene (zie ook www.winniemansound.com).

Skank Around Sound komt oorspronkelijk uit Utrecht. Het sound system staat garant voor een combinatie van genres. De oorspronkelijk wilde stijl van Skank Around Sound is in de loop der jaren geëvolueerd naar de authentieke roots en dancehall van Jamaica. Maar ook smeuïge mash-ups met hiphop en R&B in de sets en uitstapjes naar het mestizo-genre, dat mede bekend is door Manu Chao, worden niet geschuwd. De sound is onlosmakelijk verbonden met de Mo’Fyah clubavonden in Tivoli en de Melkweg (zie ook www.kagga.com).

Herb-a-lize It staat niet alleen bekend als soundsystem, maar ook als organisatie achter War Ina East, de enige jaarlijkse clash in Nederland. Selector Stef startte de groep na zijn eerste bezoek aan Jamaica in 1995. Met Sultan tilde hij drie jaar later de sound naar een hoger niveau en organiseerde de eerste grote bashment party’s in het oosten des lands. In de loop van de jaren versterkten Daddy Jim, D-One en Ivoryman het soundsystem. Herb-a-lize It speelde op grote Europese festivals als Summerjam en Two77Splash (zie ook www.herbsound.nl)

Al eerder werden voor Metropolis Festival de volgende namen bevestigd: Silence is Sexy (www.silenceissexy.nl), Supersonic (www.supersonic.sound.de), en The Gossip (www.gossipyouth.com).
 
www.metropolisfestival.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"