Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 14:40 uur | 2 bezoekers

Dizzy

Al vaker op Antenne Rotterdam besproken, vaak met lovende woorden, maar nu speciaal voor de Rotterdamse Kroegentocht: Dizzy!

Dizzy is Jazz, Jazz is Dizzy

Als ik voor Dizzy sta kan ik door de grote ramen al zien dat iedereen binnen nog lekker zit na te tafelen. Door de klapdeuren naar binnen gestapt voel ik de warme jazzklanken. Aan de tafeltjes zitten mensen gezellig te eten en te kletsen. Aan de bar zitten mensen gezellig te praten en te drinken. Door het geroezemoes heen hoor je de rustige jazzmuziek.

Ik zie wat bekenden aan een tafel zitten en schuif gezellig aan. Ik laat eerst de sfeer op me inwerken, het is gezellig en relaxed. Dit is niet alleen te danken aan de muziek maar ook aan het personeel. Aan de bar zorgen ze voor een praatje en de drankjes en aan de tafeltjes wordt iedereen voorzien van wat te eten en/ of drinken. Ik ben zelf nooit in een jazzcafé geweest, maar het bevalt meteen. Toch ben ik wel nieuwsgierig wat mensen hier naar toe trekt en wat er te doen is.
Ik raak in gesprek met twee jongens die achter de bar staan en wel even tijd hebben.

Eerst vragen ze aan mij wat ik er van vind. Ik zeg dat ik het een relaxt en gezellig café vindt. Ze vertellen mij dat Dizzy dat ook wil uitstralen. Maar eigenlijk ben ik hier niet op de goede dag. Zo is er op maandag een jamsessie met een vaste band waarbij iedereen mag meedoen. Dus speel je jazz op welk instrument dan ook, ga langs en doe mee! Op dinsdag is er altijd een optreden en op woensdag is er 1 à 2 keer per maand een grote publiekstrekker. Zo zijn Candy Dulfer, Boris en Maud al geweest en is Trijntje Oosterhuis binnenkort te verwachten. Dit zijn zeker de drukste dagen voor Dizzy. Op zaterdag is er na het eten een dj die de boel lekker los swingt.

Dizzy is vooral veelzijdig. Dit vindt je ook terug in het menu. Elke week is er een ander menu wat voor 21 euro te bestellen is. Ook is er een daghap te krijgen, voor 9,50 met een vast thema. Zo is dat op zaterdag altijd vegetarisch.

Maar ook is het publiek veelzijdig. Je vindt er echt van alles. Echte jazzliefhebbers (vooral met optredens), stelletjes die lekker willen eten, studenten, mensen uit heel Nederland en zelfs buitenland ( Dizzy is het enige echte jazzcafé in Nederland), noem het maar op.

En dan het terras. In de zomer zou je moeten kunnen genieten van het heerlijke terras van Dizzy, alleen de vergunning is nu nog niet rond. Waarschijnlijk gaat dit helemaal goed komen maar wil je er voor zorgen dat jij je steentje hebt bijgedragen kijk dan op www.dizzy.nl en steun de actie. Ook voor alle andere informatie kan je op deze site terecht.

Iets wat ik zeker wil uitlichten is het North sea jazz festival wat op 14, 15 en 16 juli plaats vindt. Dit jaar is dit in Rotterdam en als je er geen genoeg van kan krijgen is de afterparty elke avond in Dizzy. Hoe kan het ook anders. De artiesten die op dit festival spelen zullen hoogstwaarschijnlijk zelf ook in Dizzy te vinden zijn. Tijdens het festival zelf zullen zij niet op het podium te vinden zijn van Dizzy, maar zij zullen vast en zeker een andere keer te bewonderen zijn.

Mijn avond was weer geslaagd, ben veel wijzer geworden en weet wanneer ik terug moet komen, want ik ben erg nieuwsgierig geworden naar de optredens.
Dus was je altijd opzoek naar een echt jazzcafé, ben je nu nieuwsgierig geworden naar het menu of wil je zelf je jazzkunsten vertonen kijk op de website en hou de flyer in de gaten!

Evelijn van de Water

Dizzy
’s Gravendijkwal 127
31021 EK Rotterdam
010 – 477 31 14
www.dizzy.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"