Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | vrijdag 26 april 2024 14:21 uur | 2 bezoekers

Paddy Murphy's

Bingo alleen voor bejaarden? Irish Pub Paddy Murphy's bewijst het tegenovergestelde. Elke maandag avond wordt er fanatiek Bingo gespeelt.

Let’s play BINGO!!!

Met gemengde verwachtingen stappen we de Ierse pub paddy murphy’s binnen. Het is maandagavond 11 uur en er is bingo! Wat moet je daar van verwachten?

Als we binnen lopen zitten er al aardig wat mensen aan de bar en aan tafeltjes. De sfeer zit er goed in, want bijna iedereen zit aan grote glazen bier en er is live muziek. We gaan aan de bar zitten en vragen naar Noël. Dit moet allemaal in het Engels, want het meeste personeel komt uit het buitenland. Een man naast ons zegt meteen: “Ga je met Noël praten? Dan kan je lachen!”

Als Noël de voorbereidingen heeft getroffen voor de bingo mogen we met hem mee lopen naar de sportsbar. Met de mededeling van onze vriend naast ons en een biertje in ons hand, zijn we benieuwd naar zijn verhalen over Murphy’s.
Je merkt meteen dat hij vol overgave werkt bij murphy’s. Hij is niet te stoppen. Hij vertelt dat de sportsbar al de premier league wedstrijden uitzend en natuurlijk die van Feyenoord. In de zomer kan je voornamelijk naar rugby, hurling (wat je volgens Noël echt een keer gezien moet hebben) en andere Ierse sporten kijken. Ook kan deze bar gehuurd worden voor feestjes en dergelijke.
Verder verteld hij dat als er mensen jarig zijn er groots wordt uitgepakt, dat hier de “love story’s” beginnen, reünies zijn van buitenlandse studenten die Murphy’s als stam kroeg hadden toe ze in Nederland zaten, het grote feest met sint Patrick’s day en “queens day” en dat ze bekend staan om de live bands die hier spelen.

Maar waar wij natuurlijk erg nieuwsgierig naar zijn is de bingo. Dit is 3 jaar geleden ontstaan om te proberen. Het is tot zo’n succes gegroeid dat ze nog steeds elke maandag de bingo spelen. Hier komen voornamelijk studenten en horeca personeel op af en het is altijd druk. Om twaalf uur moet het officieel beginnen (dit kan wel eens wat uitlopen) en daarvoor is er live muziek. Je krijgt je bingo kaarten bij de drankjes die je bestelt. Dus hoe meer je drinkt hoe meer kans op winnen. De eerste twee rondes gaan om flessen drank en de laatste ronde om drie uur gaat om een geld bedrag. De pot staat nu op 650 euro! In totaal hebben ze al rond de 5000 euro weg gegeven aan prijzengeld. Als niemand de laatste ronde wint dan gaat de pot naar de volgende week en zo wordt het bedrag alleen maar groter.

Wij hebben genoeg van Noël gehoord en besluiten ons gereed te maken voor de bingo. We gaan terug naar de bar, bestellen nog een biertje ( met bingo kaarten natuurlijk!) en gaan tussen de mensen staan. Ondertussen is het al aardig volgelopen. We waren het er over eens dat de man naast ons gelijk had, want het was een heel leuk gesprek met Noël. Om twaalf uur worden de pennen uitgedeeld en iedereen legt zijn kaarten uit waar nog maar een beetje plek is. En dan komt Noël op het podium. Hij begint te schreeuwen dat iedereen zijn mond moet houden en naar de spelregels moet luisteren! Nu snappen we wat die man bedoelde, hij is prettig gestoord als het om de bingo gaat! De nummers worden afgeroepen en je moet nog opletten ook, want het gaat in het engels en, met al die kaarten die we ondertussen verzameld hebben, gaat het ook nog best snel. Iedereen vraagt aan elkaar welke nummers zijn geweest en helpt met afstrepen.
Als de eerste bingo roept zie je de teleurstelling op ieders gezicht. Maar het is een valse bingo en die speler wordt uitgejoeld door Noël. Omdat hij toch een opmerkingen terug maakt mag hij alsnog een gratis biertje gaan halen. Zo wordt er dus weer fanatiek verder gespeeld en de eerste winnaar mag een fles Baileys op komen halen. Noël staat te springen om de winnende dames te zoenen en vraagt daarna aan het publiek of er een extra ronde moet komen. Ja natuurlijk! En we gaan voor een volle kaart met als prijs gratis drankjes. Jammer genoeg hebben we niks gewonnen. Voor de pot van drie uur moeten er weer nieuwe drankjes besteld worden en weer voor een volle kaart gespeeld worden. Hier hebben we niet op gewacht. Dus missschien kan iemand vertellen of de pot er uit is gegaan. Kijk anders zelf volgende week maandag!

Het is duidelijk waar het om gaat bij paddy murphy’s. Volgens Noël is het: “We don’t sell beer, we sell atmosphere!” Het is een groot feest en alles kan en mag! Op de website (www.paddymurphys.nl) staan nog veel meer verhalen en foto’s

Evelijn van de Water en Rutger Steenveld

 
Paddy Murphy’s
Rodezand 15
3011 AM Rotterdam

 
Array
(
    [112461] => Array
        (
            [naam] => 10e
            [link] => 
            [reactie] => Bingo at Paddy's is echt super tof! Zeker met Noel, hele droge kerel!! en over dat "We don't sell beer, we sell atmosphere" klopt helemaal! Paddy's heeft een heerlijke sfeer en is daarom ook zo'n beetje mn 2e huis! Vrijdag en zaterdagavonden zijn ook erg leuk, er spelen dan altijd hele goede live bands!! Checken dus!
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-04-05 15:50:20
            [react_date_changed] => 2006-04-05 15:50:20
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99730
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => H4LKJSBLB9328SZ
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 112461
            [editable] => 1
        )

    [112438] => Array
        (
            [naam] => anet
            [link] => 
            [reactie] => Dat moet wel een hele "gezellige" tent zijn als ze zelfs Evelijn aan het bingo-en krijgen.Leuk geschreven en erg aantrekkelijk om er naar toe te gaan.

            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-04-08 10:46:55
            [react_date_changed] => 2006-04-08 10:46:55
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99730
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => YS2EXX8REYUE92
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 112438
            [editable] => 1
        )

)

10e | 05 april 2006

Bingo at Paddy's is echt super tof! Zeker met Noel, hele droge kerel!! en over dat "We don't sell beer, we sell atmosphere" klopt helemaal! Paddy's heeft een heerlijke sfeer en is daarom ook zo'n beetje mn 2e huis! Vrijdag en zaterdagavonden zijn ook erg leuk, er spelen dan altijd hele goede live bands!! Checken dus!

anet | 08 april 2006

Dat moet wel een hele "gezellige" tent zijn als ze zelfs Evelijn aan het bingo-en krijgen.Leuk geschreven en erg aantrekkelijk om er naar toe te gaan.


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"