Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 18 | maandag 29 april 2024 06:04 uur | 0 bezoekers

Een modeshow om verliefd op te worden…

van de mode ontwerper She Guang Hu


Zijn website had me al een indruk gegeven dat hij een talent was maar het was de modeshow die me had overtuigd, ik was verliefd.

Om 6 uur stipt loop ik de catwalk tegemoet waar de organisator me al hartelijk ontvangt en met een kop thee nestel ik mezelf op een stoel in de kleedkamers. Om me heen zie ik mensen druk in de weer lopen, om alles tip top te regelen voor de modeshow van vanavond begint in het Holland Casino Rotterdam, 1 daarvan is She Guang Hu zelf. “Het is niet dat ik anderen niet vertrouw maar ik vertrouw mezelf beter” zegt hij met een knipoog.

De modellen zijn ondertussen allemaal gearriveerd en zitten op een bankje te wachten op het make-uppen, allemaal mooie meiden van verschillende culturen. Hij heeft ze allemaal zelf uitgekozen, “Ik maak mode voor mensen, allerlei mensen” vertelt hij mij. Hoewel ik tot nu toe alleen maar dameskleding voorbij heb zien komen blijkt hij ook mannenkleding en kinderkleding te ontwerpen. “Ik ben blij als mensen mijn ontwerpen dragen” zegt hij trots.

Hij blijkt een man te zijn van velen talenten, zijn stylist blijkt ons in de steek te hebben gelaten maar zelfs dat pakt hij gelijk zelf op. Hij brengt de kapsels van de meiden in model als een professional stylist terwijl ik mijn vragen op hem afvuur. Zijn liefde voor kunst en mode blijkt hij niet van zijn ouders te hebben, “Nee denk het niet, ze zitten namelijk beiden in de politiek” vertelt hij me met een glimlach.

Wanneer we het over zijn inspiraties hebben, zie ik de glinstering in zijn ogen, “Mijn dochtertje is mijn grootste inspiratiebron, liefde” antwoordt hij mij gelukkig. Hoewel ze nog te jong is om de meeste van zijn ontwerpen te dragen, nog maar 4 jaar oud, weet ze heel goed wat haar vader doet. “Ze loopt soms ook op mijn modeshows” zegt hij stralend.
 
She Guang Hu’s ontwerpen zijn erg herkenbaar, klassiek, vrouwelijk, veelzijdig, tikje Aziatische invloeden maar vooral uniek. De veelzijdigheid zit vooral in zijn karakter “Ik ben snel uitgekeken, dan wil ik iets nieuws” zegt hij vol energie.
“Ik maak er maar 1 van elk ontwerp” vertelt hij enthousiast. “Een ontwerp moet bij de persoon passen, het is maatwerk en erg persoonlijk”. Hij wil elke klant spreken, zien en leren kennen voordat hij een ontwerp voor ze maakt.

Vanavond krijgen we zijn voorjaarslijn “Flowerpower” te zien waar hij 2,5 maand aan gewerkt heeft, een collectie van 80 sets. “Ik zie de trends maar ik heb mijn eigen stijl, die is tijdloos” vertelt hij. Opvallend daarbij is dat ik toch wel duidelijk Aziatische invloeden terug zie in zijn ontwerpen, “Dat is bewust, ik ben trots op mijn cultuur” bevestigt hij mij.

Als modestad noemt hij Sjanghai, een stad met vele kleine ateliers waar je nog veel kan zien en nog veel kan leren. De winter modeshow wil hij in Sjanghai doen. “Als ik voor september een collectie heb waar ik 100% achtersta dan vliegen we naar Sjanghai”.

Zijn atelier is in Doetinchem, “Ik ben opgegroeid tussen de natuur, ik hou van rust” legt hij uit, “Vandaar Doetinchem, daar voel ik me gelukkig”. Zijn droom is een eigen boerderij, “Dan ben ik compleet” vertelt hij stralend.
Na de geweldige mode show, waar ik een uur lang geluiden heb gemaakt van ‘oewww’, ‘wauwww’ tot ‘ik ben verliefd’, nemen we nog een drankje aan de bar. De jonge modellen met figuurtjes waar je jaloers op zou worden, hebben er een spetterende show van gemaakt. Alles was tot in de puntjes perfect gegaan, leuke modellen, prachtige ontwerpen en geweldige sieraden!

Debra, die samen met Ingeborg, I-dee vormt, maakt de sieraden voor bij de ontwerpen van She Guang Hu. “Alle sieraden zijn handgemaakt, speciaal voor bij de kledinglijn” verteld ze enthousiast. Alle sieraden die ik had gezien waren opvallend bijzonder en Debra laat ze dan ook vol trots aan me zien. “We versterken elkaar en maken daardoor het plaatje compleet” zegt ze lachend. 

Nog voordat ik de meiden en She verlaat, duik ik nog even de kleedkamer in om even de jas aan te voelen waar ik inmiddels al ruim een uur verliefd op was geworden. “Die is al verkocht” zegt She lachend. Mijn hart was gebroken, “Ik ben verliefd” vertel ik hem. “Ik maak een jas speciaal voor jou, die perfect bij je gaat passen” belooft hij mij.

Voor meer info:

http://www.hufashion.com/

English version:

http://www.sinoeuro.net/english/magazine/lifestyle/articles/interview_sg_hu.html

Chinese version:

http://www.sinoeuro.net/chinese/mag_cn/lifestyie/2006-005-01.htm
 

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"