Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 10:45 uur | 3 bezoekers

Terras!

Mensen kijken op het terras doen we allemaal. En het zit er weer bijna aan te komen. Nog even en het terras seizoen is weer geopend!

De lente is alweer een paar dagen oud en dat is een omslagpunt. Ik denk altijd dat wanneer de lente begint, mijn winterdepressie direct is afgelopen, want dan gaat de zon natuurlijk weer schijnen! Ik kijk uit naar de dag dat de lente begint, maar over het algemeen kom ik bedrogen uit. Het is gewoon niet zo dat ‘het weer’ op 21 maart denkt: ‘Zo, nu is het afgelopen met de regen en die irritante wind, nu schuif ik de zon maar weer eens naar voren’. En zeker in Nederland is dat niet het geval!

Toch zie je overal in Rotterdam dat de tafeltjes en stoeltjes weer voorzichtig buiten gezet worden. En daar word ik dan weer blij van. Het wordt dan steeds makkelijker om te bedenken wat je met je vrije middag gaat doen. In de winter kijk ik een filmpje, of ga ik maar weer eens bij een vriend langs om samen niks te doen. Het kost dan allemaal veel meer moeite om wat leuks te bedenken. Maar die dagen zijn voorbij! Nu ga je lekker op het strand lopen, de stad in of natuurlijk op een terrasje zitten en mensen kijken.

Met vrienden een biertje drinken op het terras is bij mij een spannend fenomeen. Het gaat meestal als volgt. Je komt met een aantal vrienden rustig het terras oplopen en kijkt eens rond waar een tafeltje vrij is. Als er een goed tafeltje gespot is begint de wedstrijd. Wie krijgt het plekje in de zon met uitzicht op de straat voor je. Altijd moet er wel iemand met zijn rug naar de straat zitten en dan is het opeens een stuk minder leuk. Ik weet niet hoe het komt, maar meestal ben ik die persoon. Je vrienden kijken hun ogen uit en lachen om de dingen die ze langs zien komen. Elke keer als je dan toch omkijkt om mee te kunnen lachen is het weer te laat. En dan is het wachten bij wie de biertjes als eerst op de blaas gaan drukken. Ook dat wordt dan weer een wedstrijd. En als er dan iemand opstaat om even naar de wc te gaan zie je natuurlijk je kans schoon om een beter plekje te veroveren. Maar 5 minuten daarna ben jij natuurlijk aan de beurt en ben je die mooie plek meteen weer kwijt. Het is een wedstrijd met onderdelen als ‘verover de beste plek’ en ‘houd je plas zo lang mogelijk in’.

Het lijkt er nu op alsof het terras helemaal geen leuke plek voor mij is. Maar dat is helemaal niet het geval. Ik heb er namelijk een oplossing voor gevonden. Ga met z’n tweeën of drieën naar het terras, dan zit je altijd goed.

Tot slot hieronder een paar plekken waar je heerlijk mensen kan kijken vanaf het terras. Hier gaan we nog genoeg aandacht aan besteden, maar nu alvast een voorproefje.

Stadhuisplein met o.a. café Plein, ’t Fust, Get Back
Nieuwe Binnenweg met Rotown, Timmer, café Ari en natuurlijk het Wester Paviljoen
Oude Haven met Plan C, Pardoen, de Villa Kakelbont en nog veel meer

Houd de Rotterdamse Kroegentocht dus in de gaten, want dan kom je te weten waar je komende zomer moet gaan zitten!

Tim Terra

 
Array
(
    [112441] => Array
        (
            [naam] => Anet
            [link] => 
            [reactie] => het gevoel van altijd op de verkeerde plek te zitten komt me bekend voor.nog een tip om te zorgen dat je goed zit, loop voor iedereen uit. Komende zomer komen we ook weer genieten van de terra's(sen) in Rotterdam.

            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-04-08 10:36:33
            [react_date_changed] => 2006-04-08 10:36:33
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 99760
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => A68KKHFMDGFTC
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 112441
            [editable] => 1
        )

)

Anet | 08 april 2006

het gevoel van altijd op de verkeerde plek te zitten komt me bekend voor.nog een tip om te zorgen dat je goed zit, loop voor iedereen uit. Komende zomer komen we ook weer genieten van de terra's(sen) in Rotterdam.


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"