Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | donderdag 28 maart 2024 18:16 uur | 1 bezoekers

Paranormaal

Spiritualiteit is op het moment meer populair dan ooit!


Spiritualiteit is op het moment meer populair dan ooit! Programma’s als ‘Char, het medium’, ‘Er is zoveel meer’ en de dramaserie ‘Medium’ worden ontzettend goed bekeken. Ook boeken over paranormale gaven en gebeurtenissen worden goed gelezen en in ieder magazine wat je openslaat kom je wel een artikeltje tegen over deze magische wereld. Maar wat is ‘paranormaal’ nou eigenlijk precies?

Paranormaal zijn betekent waarnemen wat niet met de normale zintuigen waargenomen wordt. Bovennatuurlijk. Met andere woorden, je kan dingen zien, horen, ruiken, weten, wat de gemiddelde mens niet kan. Al wordt er ook wel gezegd dat iedereen paranormaal is, dat het geen gave is, maar slechts een kwestie van ontwikkelen. Hoe dit precies zit weet niemand precies.

Er zijn een groot aantal fenomenen die als paranormaal worden beschouwd. Een paar bekende zijn telepathie (gedachten lezen), numerologie (leer van de getallensymboliek), telekinese (het verplaatsen van voorwerpen zonder ze aan te raken) en spiritisme. Spiritisme is het geloof dat je na de dood met de ziel van een overledene kunt communiceren. Een medium kan hierbij een tussenpersoon zijn.

Dan is er ook de helderziende. Iemand die de toekomst kan voorspellen. Wat gebeurt er en wat gaat er gebeuren. Maar een helderziende is niet alleen iemand die de toekomst helder ziet. Ook in het heden en verleden kan hij of zij duidelijkheid geven waar iemand anders vast zou lopen.

Ik weet niet of ik er in geloof... Mijn ouders staan er vrij sceptisch tegenover en deze houding heb ik ook lang aangenomen. Als puber riepen mijn vriendinnen en ik geesten op en dat werkte echt! Maar zagen mijn vriendinnen vervolgens overal schimmen en waren als de dood, ik geloofde er niet in en had dus ook nergens last van. Toch ben ik in de loop van tijd gaan twijfelen over of er niet meer is tussen hemel en aarde. Ik heb mensen leren kennen die geesten konden zien of die met volle overtuiging in Reiki geloofden. Zelf voel ik ook wel negatieve energie als er iets niet klopt, maar is dat niet gewoon mensenkennis? En uit de numerologietest die ik deed op internet, daar kwam toch wel heel erg veel uit dat klopte! Ik ontwijk in ieder geval altijd zoveel mogelijk het donker, je weet maar nooit... Het lijkt me doodeng om opeens een geest te kunnen zien!

Lang heb ik erover getwijfeld of ik eens langs een waarzegster zou gaan. Of dat ik eens een afspraak zou maken met een Reiki-vrouw om mijn chakra’s vrij te laten maken van negatieve energie. En hoe zit het eigenlijk met alternatieve geneeswijzen? Nu er in de medische wereld nog geen medicijnen zijn voor mijn ziekte moet ik het misschien toch maar eens gaan zoeken in de alternatieve wereld!

Nu is het eindelijk zover! Volgende week gaan we met de Damesclub naar een helderziende. Dan gaat zij Guldane, Naz, Sophie, Marijke, Angelle en mij onder handen nemen. Ben je net zo nieuwsgierig als ik over wat ons in de toekomst te wachten staat, houd ons dan ik de gaten!

AntenneTV

Vorige week hebben we met zn allen bij Guldane & Naz gegeten. Wil je weten wat we allemaal besproken hebben en wat Angelles reactie is op de negatieve opmerkingen bij de filmpjes? Bekijk dan de nieuwste Damesclub:

Vrienschap

Linda Korner

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"