Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | zaterdag 27 april 2024 06:01 uur | 1 bezoekers

Ortel Dunya Festival

Ortel Dunya Festival op zondag 28 mei 200
Mondiale podiumkunstenmix op 29e editie Ortel Dunya Festival

Rotterdam, 21 maart 2006 – De 29e editie van het wereldpodiumkunstenfestival Ortel Dunya vindt dit jaar plaats op zondag 28 mei. Opnieuw is het Park bij de Euromast in Rotterdam het kloppend hart van het festival waar publiek kan genieten van een kleurrijke mix van wereldmuziek, dans, poëzie en literatuur. Onder een nieuwe naam presenteert Ortel Dunya zich in 2006 met de vertrouwde opzet van het festival. De kersverse hoofdsponsor Ortel Mobile verbond zich vrijdag jl. aan het Dunya Festival. Dunya beleefde in 2005 een succesvolle editie met 220.000 bezoekers.

Wereldmuziek
Ortel Dunya presenteert dit jaar ruim 45 uur aan wereldmuziek verdeeld over vijf podia. Een greep uit het aanbod: de Franse groep Orange Blossom is befaamd om de door hen zelf gedoopte muziekstijl ‘
Oriental Electro World Music’, een opvallende mix van electro met Algerijnse invloeden. Het internationale gezelschap Tarhana presenteert zich met opzwepende mix waarin de invloeden uit Turkije, de Balkan en Noord-Afrika duidelijk terug te horen zijn. De Belgische groep Jaune Toujours staat garant voor explosie van cultuur, taal en muziekstijlen: rock, chanson, ska, zigeunermuziek, balkan en fanfareklanken.

Het programma op het Woningbedrijf Rotterdam (WBR) Podium wordt geopend met een presentatie van het Roots & Routes-project dat in de dagen voorafgaand aan het Ortel Dunya Festival voorbereid wordt. Roots & Routes is een project dat jonge muzikanten en mediamakers begeleidt en stimuleert bij het voet aan de grond krijgen op hun vakgebieden. De masterclass zal verzorgd worden door de Franse groep Madioko’n’Rafika. Het Ortel Dunya Festival sluit haar programma op het WBR Podium af in samenwerking met FunX en The Box tijdens het programma van XStage.

Het volledige programma van Ortel Dunya 2006 is half april bekend.

Poetry Park
Poetry Park staat dit jaar in het teken van de diversiteit van de wereldstad. De hedendaagse metropool wordt gekenmerkt door de interactie van culturen en die geluiden zijn allemaal hoorbaar in het Poetry Park. Met onder meer voordrachten van dichter Amir Afrassiabi (Iran), Abdullah al Ryami (Egypte) en Claudio Pozzani (Italië). De Woorddansers presenteren dit jaar een flitsend programma met korte optredens van veel slam dichters, rappers, DJ’s en VJ’s. Hun optreden wordt afgerond door schrijver en dichter Rick de Leeuw.

Kinderterrein
De voetjes gaan dit jaar van de vloer op het Kinderterrein. De groep Djiguiya Minime komt uit Burkina Faso en zorgt met behulp van een uitgebreid arsenaal aan percussie voor een opzwepende show. Quilmes Tango uit Argentinië laat zien hoe de tango gedanst hoort te worden. Na de tango kunnen de kinderen genieten van het kleurrijke spektakel van een RAPA dansgroep uit Bhutan. Deze prachtige uitgedoste groep grijpt terug op de traditie van de Boeddhistische ‘heilige-masker-dans’. Niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook spectaculair om zelf mee te dansen! Het kinderprogramma wordt gepresenteerd door theatermaker Peer de Graaf. Het Kinderterrein wordt georganiseerd in samenwerking met Mundial Productions.

Voor meer informatie over Ortel Dunya Festival: www.dunya.nl
Ortel Dunya Festival is één van de Rotterdamse Zomerfestivals, www.zomerfestivals.nl.

Ortel Dunya Festival wordt georganiseerd door DUCOS Productions.

 
  • Waardeer:
Array
(
)

*

laat dit veld leeg