Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 13 | vrijdag 29 maart 2024 00:52 uur | 1 bezoekers

Stierenstront

De wereld van meisjes onderling kan je weleens vergelijken met poema's die hun gebied afbakkenen, poema's doen dat met geursporen wij met regels.

Met een paar vrienden zit ik zaterdagmiddag in een tentje te genieten van een broodje. We hebben elkaar al lang niet gezien en praten over van alles wat ons bezighoudt. Toevallig zijn 6 van de 8 personen net vrijgezel geworden en hebben we het over de pijn en het verdriet of de opluchting die hoort bij het einde van een relatie. Ook hebben we het over uitgaan, en het zien van je oude liefde met zijn of haar nieuwe liefde. Ik en Esther gooien "the golden rule" op tafel en de jongens roepen dat dat "stierenstront" is en dat het echt een "meisjes ding is" en "uit is uit".

Nu zal ik de "golden rule" even uitleggen:
Het houdt in het kort gezegd in dat het praktisch verboden is voor 2 vriendinnen om binnen een termijn van 1 jaar met elkaars ex te daten (daar hoort zoenen en sex hebben ook bij, ookal is het maar eenmalig) heb je lak aan deze goude regel dan zou dat in principe inhouden dat je lak hebt aan je vriendin/vriend.
De regel bestaat al een tijd en word om de zoveel maanden/jaren weer door een vriendin naar boven gebracht bij het einde van een relatie.

De jongens hun monden vallen verbaasd open Joris zegt "en jullie houden je hieraan?" .. (nee, maar we gebruiken het wel tegen andere) "jazeker" zeg ik zelfverzekerd.
Dus als ik je nu uit zou vragen zou dat niet kunnen omdat ik toevallig iets met Sil heb gehad (jij bent anders, en Sil en ik zijn toch niet zo close? We zijn praktisch zussen GUIN JULLIE ZIJN WEL CLOSE oke wat ga ik zeggen) "ja"...zeg ik wederom zelfverzekerd.
En ik mag ook niet ingaan op jou aanzoeken tot dating omdat jij met Nick bent geweest en hij toevallig een vriend is van mij (shit zo had ik het nog niet bedacht...wat een kut regel) ik twijfel met antwoorden en zeg dan, "het is al meer dan 1 jaar geleden dat ik met hem ging dus ik gok dat dit buiten het termijn valt." (HA heb ik jou even tuk)Joris grijnst "jamaar de laatste keer dat jullie zoende was 2 maanden geleden" (ik wil me nu in een bocht wringen om er een ander antwoord uit te persen, maar dan zou ik mijn eigen regel, waar ik mij altijd aan vasthoud, verloochen) "nou ja dan mag ik dus niet iets met jou doen!" (helaas de uitspraak is al gedaan).
Joris begint te lachen, "stierenstront...nee nog erger...verwijfde stierenstront, je bent echt een meisje meisje Guin". (Een meisje meisje? Ik mag toch hopen dat dit een compliment was?) "deze regels gelden echt alleen in de vrouwenwereld het is echt de grootste onzin ooit" (heeft hij gelijk? het voelt alsof hij gelijk heeft) "ach man wat weet jij nou van vrouwen?" ... het gesprek gaat over op een ander onderwerp.

De wereld van meisjes onderling kan je weleens vergelijken met poema's die hun gebied afbakkenen, poema's doen dat met geursporen wij met regels.
Zodra je hart gebroken word en het dreigt te gebeuren dat je oude liefde een nieuwe vind ontpopt zich in de wereld van vrouwen en vriendinnen weer een nieuwe regel, die ervoor zorgt dat je veilig bent gesteld en je gebied *al je vriendinnen* hebt afgebakend voor je ex!
Zo is deze regel ook ontstaan... het slechtste wat je kunt doen is je eigen regels overtreden.

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"