Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 16 | vrijdag 19 april 2024 19:51 uur | 1 bezoekers

Achter de schermen bij Nighttown

Tijdens mijn werkzaamheden voor Antenne kwam ik regelmatig op een feest in Nighttown terecht. Wel interessant dus om eens een kijkje achter de schermen te nemen! In gesprek met Gareth de Wijk.

Hoe lang werk je bij Nighttown?

Ik werk hier nu zo’n 8 à 9 jaar.

Hoe ben je er terecht gekomen?
Ik organiseerde hier toen ik 16/17 was wel eens punk festivalletjes. Toen werd ik gevraagd om als bijbaantje podia op te bouwen bij concertjes en stagemanagement te doen. Zo langzamerhand ben ik in de productie gerold en uiteindelijk bij de programmering terecht gekomen.

Wat is je functie binnen Nighttown?
Ik ben programmeur Live & Dance

Wat zijn je belangrijkste taken?
Zorgen dat we een goed programma in huis hebben. Genoeg bezoekers trekken en genoeg omzet maken.

Hoe ziet een dag bij Nighttown er voor je uit?
Overdag zit ik meestal op kantoor achter shows aan te jagen, costings te maken en op bands bieden. Met (dance)partijen deals maken, partijen benaderen, vergaderen etc etc…
s’ Avonds vooral zorgen dat alles goed loopt en de acts betalen. Ik ben contactpersoon voor externe organisaties en acts.

Er is een aparte programmeur voor Dance en Live. Ben jij bij beide evenveel betrokken?
Er wás een aparte programmeur voor Dance maar dat is niet meer het geval. Ik doe zo goed als heel de Dance en 50 % van de Live

Heb je een persoonlijke voorkeur, Dance of Live?
Het boeit mij allebei heel erg dus ik heb niet echt een voorkeur. Ben zelfs heel erg blij dat ik beide doe. Dat houd m'n baan boeiend en divers. Mijn smaak is gewoon ook heel erg breed.

Waar wordt rekening mee gehouden bij de invulling van het programma?
Trekt het mensen? Past het bij Nighttown? Is het kwalitatief goed? Dient het een doelgroep die wij graag willen bedienen? Is het financieel aantrekkelijk of cultureel zwaar verantwoord? Etc etc…

Is er samenwerking met andere podia, zo ja: welke?
Ja, persoonlijk werk ik veel met andere programmeurs doormiddel van overleggen wat voor programma je hebt staan. Dit om elkaar niet te veel weg te concurreren. Ook zijn er op dit moment combi posters van Nighttown, Rotown en Waterfront. Er zijn wel eens festivals waarin meerdere podia in de stad samen het programma verzorgen.

Zijn er zelf evenementen die je organiseert en in Nighttown laat plaatsvinden?

Heel erg veel. Super veel concerten en feesten. Te veel om op te noemen… Check het Nighttown programma maar. PRSPCT is uiteraard wel m'n kindje! Komende zaterdag (25 februari) is er weer een PRSPCT waarbij Therapy's Sessions uit de UK is uitgenodigd.

Hoe ziet de toekomst van Nighttown eruit?
We zijn langzamerhand weer steed beter aan het presteren. Meer programma en meer bezoekers.
Er komt van de zomer eindelijk een grote verbouwing waarbij de capacitiet van de grote zaal van 1000 bezoekers naar 1500 bezoekers gaat. De theaterzaal wordt ook helemaal aangepakt. Gang breder etc etc… Nieuwe start, nieuwe kansen!

www.nighttown.nl
 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"