Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | dinsdag 23 april 2024 17:05 uur | 0 bezoekers

Jazz in Lantaren Venster in Maart

Klik hier voor een uitgebreide Jazz agenda in Lanteren Venster in de maand Maart 2006.

Luc Houtkamp/POW Ensemble: Tap Hop!

Wo 1 mrt, 20:30, € 11,- / € 9,-

In deze voorstelling benadert het POW Ensemble tapdans vanuit een eenentwintigste-eeuwse invalshoek: de live computermuziek. De muziek is opgebouwd uit geluid dat dicht staat bij de percussieve klanken die door het tappen worden opgewekt.

Bij een aantal stukken wordt gebruik gemaakt van een interactief systeem waarbij de computers worden aangestuurd door tapdanseres Marije Nie. Daarnaast zullen een aantal surrealistische bewerkingen van jazzklassiekers van Fats Waller, Duke Ellington en Slim Gaillard ten gehore worden gebracht. Het POW Ensemble staat onder bezielende leiding van Luc Houtkamp, winnaar van de Boy Edgar prijs 2004.

Bezetting: Luc Houtkamp: saxofoon, computer, TomTlalim:computer, theremin, Marije Nie: tapdans, Micha de Kanter: klankregie

Hein van de Geyns Baseline

Za 4 mrt, 21:00, € 13,- / € 11,-

Baseline gaat over melodie, sfeer en sound. Muziek tussen fluisterend basspel en zinderend gitaargeweld, maar altijd lyrisch en melodisch. Contrastrijk en meeslepend nemen Ed Verhoeff, aanstormend gitaarheld, Hans van Oosterhout, drumpoëet, en Hein van de Geyn, globetrottend bassist de luisteraar mee in een wereld van Europese jazz; muziek beïnvloed door verschillende culturen: jazz, Brasilian, folk, westerse klassieke muziek en pop. Fascinerend!

Bezetting: Hein van de Geyn: bas, Ed Verhoeff: gitaar:

Hans van Oosterhout: drums

David Murray’s The Super Quartet

Za 11 mrt, 21:00, € 15,- / € 13,-

Jazzgitarist Jan Kuiper speelde met de drie andere musici op alle grote podia in Europa en was onlangs nog in de Rotterdamse Doelen met zijn World of Strings project. Jamaaladeen Tacuma werd beroemd met zijn funky baspartijen bij Ornette Colemans ‘harmolodic band’ Prime Time.

Cornell Rochester is een Super oerdrummer die zijn weerga niet kent, hij speelde onder meer in de Zawinul Syndicate van Joe Zawinul samen met gitarist Scott Henderson. David Murray tenslotte is een van de grootste levende tenoren, met roots die teruggaan naar zowel John Coltrane, als Coleman Hawkins.

Het Super Quartet zal een stroom energie, powerfunk, jazz en soul over u uitstorten. Een historische ontmoeting van vier jazz- en free-funkgiganten, voor het eerst in deze bijzondere samenstelling!

Bezetting: David Murray: tenor, Jan Kuiper: gitaar

Jamaaladeen Tacuma: basgitaar, Cornell Rochester: drums

 

Jacob Fred Jazz Odyssey

Vr 17 mrt, 21:30, € 13,- / € 11,-

De jazzpiano is momenteel een 'hotspot' voor onderzoekers en avonturiers. Het Zweedse trio EST, Jason Moran, The Bad Plus, ze laten allen inmiddels flink van zich horen. Het nieuwe pianotrio Jacob Fred Jazz Odyssey komt uit Tulsa in de VS en is kwalitatief minstens even goed als bovengenoemden. Dit trio haalt veel overhoop aan tradities, kitsch en kunst. Walking With Giants is de titel van hun meest recente cd.

‘a post-modern jazz masterwork.’ - Jazzitude Magazine
‘One of the best releases of 2005’ - All About Jazz
‘... the three are truly one’ - Downbeat

Bezetting: Brian Haas: pianoReed Mathis: basJason Smart: drums

Festival UITGESPROKEN!

Vr 17 & Za 18 mrt:

20:30, € 11,- / € 9,-

Met o.m. op 18 maart:

Corrie van Binsbergen presenteert Schrijvers in Concert: Renate Dorrestein,

Gareth Williams (piano) & Norma Winstone (vocalen): Jazz en Poetry of the 20th Century,

En, GRATIS in café L/V vanaf 21:30  Hans Dulfer & Joseph Bowie Concept.

Renate Dorrestein draagt voor uit eigen werk, daarbij omringd, gesteund en uitgedaagd door drie trio’s onder leiding van gitariste Corrie van Binsbergen. De Noorse zangeres Kristin Asbjörnsen brengt de muziek ten gehore die zij maakte voor de film ‘Factotum’, gebaseerd op het leven van schrijver/dichter Charles Bukowski. Voorafgaand aan het concert vindt de voorpremière van deze film plaats. Saxofonist Hans Dulfer verzorgt samen met de Amerikaanse trombonist Joseph Bowie een gratis concert in het LV-Café, waar Adriaan Jaeggi voorleest uit zijn boek ‘Trombone Liefde’. Pianist Gareth Williams en zangeres Norma Winstone presenteren ‘Jazz & Poetry of the 20th Century’. Componist Florian Magnus Maier speelt met zijn ensemble The Hungry Gods composities die gebaseerd zijn op het werk van de Amerikaanse dichter Andrew Hughes. (dit laatste ook op vrijdag 17 maart)

Meer informatie over het programma vindt u op

www.lantaren-venster.nl

Ramón Valle: Memorias Piano Solo

Vr 24 mrt, 21:00, € 13,- / € 11,-

Wanneer pianist en componist Ramón Valle in 1993 zijn debuutalbum uitbrengt, wordt hij door de belangrijke Cubaanse muzikant Chucho Valdés genoemd als een van de grootste talenten onder de jonge jazzpianisten. Daarnaast was hij in 2000 dé grote verrassing van het North Sea Jazz Festival. Valle is geboren en getogen in Cuba, maar is tegenwoordig woonachtig in Nederland.

Op deze avond presenteert Ramón Valle zijn nieuwe (solo)cd Memorias.

Bezetting: Ramón Valle: piano 

Jim Blacks AlasNoAxis: Habyor

Za 25 mrt, 21:00, € 15,- / € 13,-

Spanning en energie! Jim Black behoort tot het kruim van de hedendaagse drummer/componisten en speelde onder andere met Tim Berne, Ellery Eskelin, Dave Liebman, Uri Caine en Laurie Anders. De recente derde cd Habyor van het excentrieke kwartet AlasNoAxis toont een verrassende nieuwe dimensie: songs. ‘Fresh from the musical mining colony of Brooklyn, Jim debuts his latest Iceland/Seattle blending, which some could describe as ‘small-prov-song chop’ or ‘semi-stoic, lo-res polyphonic, micro-electronic hard crawl.’ -Tonic, NY.

Bezetting: Chris Speed: tenorsax, klarinet, Wurlitzer piano, accordeon, Casiotone, Hilmar Jensson: gitaren, Skúli Sverrisson: bas, Jim Black: drums, Wurlitzer piano, melodica, Handsonic

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"