Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236414549
2711152024283337424650
3812162125293438434751
4913172226303539444852
5183140

Magazine

week 17 | donderdag 25 april 2024 15:50 uur | 4 bezoekers

Liefde gaat door de maag

Het is een bekend spreekwoord, de liefde van de man gaat door de maag. Maar is dat ook zo? En geldt hetzelfde voor vrouwen?

Er zijn natuurlijk de bekende lustopwekkende gerechten zoals oesters en chocolade. Bij de eerste zouden het hoge zinkgehalte en de zachte en zoute vorm en smaak ervoor zorgen dat mannen meer zin krijgen in seks. De stof in chocolade die het serotoninegehalte in het lichaam verhoogt, zou zorgen voor meer lust en energie bij de vrouw. Beide zijn echter nog nooit wetenschappelijk bewezen. Maar het is wel een goed excuus om nog lekker een stuk chocolade te nemen!

Dat liefde door de maag gaat is niet speciaal iets van deze tijd. Lang geleden werd er al geexperimenteerd met potentie-verhogend voedsel. De Romeinse keizer Nero at iedere dag prei, voor een keizerlijke potentie. En de Romeinen noemde truffels het ‘zwarte goud’ omdat het een stimulerende werking zou hebben. Ook nu is voedsel waarvan je libido omhoog vliegt een hot item. Maar chocolade, oesters en truffels staan niet meer bovenaan de lijst. Zij hebben plaats moeten maken voor fruitigere oppeppers, zoals aardbeien, druiven en bananen. Uit een onderzoek van fruitbedrijf Cape blijkt dat zowel mannen als vrouwen sneller warm lopen na een gezond hapje!

Grappig weetje: Het Azteekse woord voor avocado is: ahucatl wat ‘testikel’ betekend. De advocado wordt natuurlijk niet voor niks ‘love fruit’ genoemd! De perzik zorgt bij het andere geslacht weer voor de gedachte aan seks: met haar donzige en zachte vacht, dat strak het vruchtvlees omspant, is ze een grote verleider voor mannen! Ze doet hem denken aan een vrouw...

Er is een verbinding tussen seks en fruit. Dat blijkt ook maar weer uit een tentoonstelling in Chili. Kunstenares Carla Bobadilla gebruikt foto’s en posters van naakte vrouwen tussen verschillende soorten fruit en groenten. Als daar je het water niet van in de mond loopt...

Maar het is niet alleen het eten zelf dat indruk op ons maakt. Het gaat vooral ook om de context waarin het eten geserveerd wordt. Wie wordt er nou niet geraakt door een romantisch etentje bij kaarslicht? En als je date de hele middag in de keuken heeft gestaan om jou die avond een heerlijk gerecht voor te schotelen, dan voel jij je toch ook heel speciaal? Uit een onderzoek dat gedaan is door het Britse Imperial College Londen, komt naar voren dat wij vrouwen liever verrast worden met een etentje, dan met een duur cadeau. ‘Geef goud als je van me houdt’, dat gaat dus niet meer op. Nee, liever hebben we dat onze man, vriend of scharrel een tafeltje reserveert of nog beter, zelf in de keuken gaat staan!

Hoe ik er zelf over denk? Ik heb niet zo heel erg veel met eten... Mij maak je net zo blij met een kant-en-klare pizza als met een 3-gangen diner. En lekker toetje is natuurlijk wel een vereiste! Veel belangrijker vind ik de sfeer en de mensen met wie ik ben.

Hoe de andere dames erover denken en wat er nog meer over dit onderwerp besproken is bij de damesclub, kun je volgende week bekijken op :

http://www.antenneTV.nl


En voor het filmpje van deze week, over de rolverdeling tussen mannen en vrouwen, emancipatie en seks:

http://antennetv.nl/read/movie_item_nieuw/id/31823/Titel/damesclub-%232---rolverdeling

Linda Korner

Bron: www.rtl.nl, www.vrouwenpraat.nl , www.seksvraagbaak.nl, www.planet.nl

 
Array
(
)

*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"