Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236404549
2711152024283337414650
3812162125293438424751
4913172226303539434852
5183144

Magazine

week 52 | vrijdag 27 december 2024 02:56 uur | 6 bezoekers

One ingredient cooking show

‘Bij ons niet meer dan drie handen in de pot’
Karl Marxs zei eens ‘Realiteit is wat wij samen doen’.

Neem je muziek apparatuur, eten, oude kleding mee en kom samen.

De kok voor vanavond is Adam. Hij komt oorspronkelijk uit Canada. We praten wat over zijn verleden. Het blijkt dat hij een manusje van alles is, de kookhut die in Off_corso staat heeft hij zelf gefabriceerd.
Heel het festival is hij te vinden in de zelfgemaakte keuken ‘Lucky 9, food and beverage’ in Off_corso. Terwijl ik met hem aan het praten blijven de mensen toestromen. ‘Ik had dit niet verwacht, dat er zoveel mensen zouden komen’.
De bezoekers is gevraagt om één product mee te nemen. Zo staat de tafel al snel vol met van alles. Oesters, paddestoelen, rode kleine pepertjes, verschillende soorten groentes, ambachtelijke broden, paddestoelen, paddestoelen en paddestoelen. ??? Kennelijk hadden de bezoekers daar het meeste trek in.
Ik zie opeens een notebook opengaan bij een bezoeker naast me. AD reporter, komt even rondkijken na 10 minuten weer weg. Vast te druk om deze avond in zijn geheel mee te maken. Mijn idee is om heel de avond te blijven om de sfeer (en het eten ) te proeven.
Adam vraagt of ik ooit oesters heb gegeten. Mijn hoofd beweegt in oostelijke en westelijke richting bij de gedachte van alle verhalen over oesters. ‘Gewoon proberen’. Ik had niets in te brengen want de prept oester zit al in me hand te wachten om gegeten te worden. ‘Je mag kauwen’ hoor ik op de achtergrond terwijl ik mijn ogen sluit en me voorbereid op het onbekende. Fastforward.

Ik spreek ook met Raimundas; de Litouwse host. We praten wat over en weer. Er blijken soort gelijke projecten te bestaan in Litouwen, Venetië geweest.
Hij nodigt mij uit naar een supriseparty. De vraag die volgt is al door de eeuwen het zelfde beantwoord. ‘Its a suprise’.

In de zaal is er een relaxte sfeer, mensen praten met elkaar, kijken naar een filmpje, maken muziek. Beetje hippiestyle. Wat mij opvalt is dat de bezoekers zijn geinteresseerd in elkaar. Ik heb met iedereen gepraat en gelachten, terwijl het allemaal onbekenden zijn voor me.Het tempo van de avond is langzaam. Het is niet vooraf ingepland wat er gaat gebeuren. Behalve dat er gegeten en een film vertoond zal worden. Het leven is al conplex genoeg met drukke agenda’s en verplichtingen. We zijn op zoek naar rust en ontspanning. Waarom gaan we anders zo vaak per jaar op vakantie.

Aan het eind van de avond als ik naar buiten loop, ik vertel de beveiliging wat ze binnen aan het doen zijn. Lachend zegt hij ‘Bij ons niet meer dan drie handen in de pot’. Leuk einde van zo’n avond. Ik heb genoten. Dit moet vaker in Rotterdam gebeuren.
 
Array
(
    [113476] => Array
        (
            [naam] => Linda
            [link] => www.lindalovesshoes.web-log.nl
            [reactie] => Tijdens het filmfestival in het in Offcorso zeker erg gezellig! :) Leuk stuk om te lezen, Dragan! 
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-02-03 00:35:34
            [react_date_changed] => 2006-02-03 00:35:34
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100058
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 53WY47Q653UTWC8
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 113476
            [editable] => 1
        )

    [113429] => Array
        (
            [naam] => nosy
            [link] => 
            [reactie] => Adam is een prima kok. Tijdens de mexico-dagen heb ik heerlijke tacoos gegeten en lekkere tequilla met limoen gedronken. Ook de latere Zuid-Afrikaanse kost was heerlijk, met name de pompoensoep!
Ook bij het alternatieve festival (georganiseerd door Roodkapje) in de kelder van Termeulen was er prima eten (niet van Adam). Een driegangenmenu plus filmavond voor 7 euro 50! Helaas heb ik dit pas op de laatste avond ontdekt.
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2006-02-05 22:57:03
            [react_date_changed] => 2006-02-05 22:57:03
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 100058
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 252286R97QDVJ2R
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 113429
            [editable] => 1
        )

)

Linda | 03 februari 2006

www.lindalovesshoes.web-log.nl

Tijdens het filmfestival in het in Offcorso zeker erg gezellig! :) Leuk stuk om te lezen, Dragan!

nosy | 05 februari 2006

Adam is een prima kok. Tijdens de mexico-dagen heb ik heerlijke tacoos gegeten en lekkere tequilla met limoen gedronken. Ook de latere Zuid-Afrikaanse kost was heerlijk, met name de pompoensoep!
Ook bij het alternatieve festival (georganiseerd door Roodkapje) in de kelder van Termeulen was er prima eten (niet van Adam). Een driegangenmenu plus filmavond voor 7 euro 50! Helaas heb ik dit pas op de laatste avond ontdekt.


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"