j | f | m | a | m | j | j | a | s | o | n | d |
1 | 6 | 10 | 14 | 19 | 23 | 27 | 32 | 36 | 40 | 45 | 49 |
2 | 7 | 11 | 15 | 20 | 24 | 28 | 33 | 37 | 41 | 46 | 50 |
3 | 8 | 12 | 16 | 21 | 25 | 29 | 34 | 38 | 42 | 47 | 51 |
4 | 9 | 13 | 17 | 22 | 26 | 30 | 35 | 39 | 43 | 48 | 52 |
5 | 18 | 31 | 44 |
Hete kip in tomatensaus met Peultjes en broccoli
Benodigdheden voor 3 personen
400 gr kipfiletblokjes 1.5 teentje knoflook
2 theelepels sambal oelek Maggie bouillonblokje
1.5 teentje knoflook GO-TAN wok -
6 eetlepels ketjap manis essentials/teriyaki
blokje kipboullion 500 gr broccoli
2 tomaatjes of 1 grote tomaat 150 gr peultjes
scheutje olie snufje nootmuskaat
bakmargarine olijfolie
250 gr Rijst
Neem een ruime kom en kruimel het blokje kipbouillon hierin fijn .Snipper de knoflook erbij. Voeg daarna 4 eetlepels ketjap manis en de twee theelepels sambal erbij en vervolgens een klein scheutje olie. Roer dit tot een geheel en marineer hier de kip in. Laat de kip als je er tijd voor hebt een half uurtje staan voor je het bereidt. Zo kan het goed intrekken.
Doe de margarine in de pan en snijd hier de tomaat in fijn. roer het 1 minuutje op hoog vuur en doe de kip erbij en roer het verder. Zet de kip na 4 minuten op zacht vuur en laat het ongeveer 15 minuten onder af en toe roeren staan. Doe vervolgens nog twee eetlepels ketjap bij de kip en wat zout naar smaak en laat het geheel met gesloten deksel onder af en toe roeren ongeveer op zacht vuur staan.
Doe wat olijfolie in de pan en snpper hierin de knoflook fijn. Laat het heel even bakken maar de knoflook mag niet bruin kleuren. Kruimel vervolgens het maggiblokje fijn en doe de broccoliroosjes eerst in de pan en voeg Na 2 minuten roerbakken op heet vuur de peultjes toe en roerbak het samen nog 4 a 5 minuten verder. Hierna 4 eetlepels woksaus toevoeg dit mag eventueel ook iets meer zijn. Breng het vervolgens op smaak met wat zout en een snufje nootmuskaat. Roerbak het geheel nog 3 minuten. en klaar is je groente. Je kunt de peultjes of broccoli ook vervangen door spinazie.
De groenten en kip serveren met witte rijst.
EET SMAKELIJK!!!
Ziet er goed uit | 13 mei 2005Daantje |
Sannee | 15 mei 2005Heel lekker, ze heeft het al voor mij mogen koken en het was hemels :) |
Hans | 16 mei 2005Op de foto ziet het er erruug lekker uit. Nu nog even uitproberen. |