Het culturele online mzine van Rotterdam
antenne rotterdam

Antenne Rotterdam

jfmamjjasond
1610141923273236404549
2711152024283337414650
3812162125293438424751
4913172226303539434852
5183144

Magazine

week 52 | donderdag 26 december 2024 13:22 uur | 2 bezoekers

kip in tomatensaus met peultjes en broccoli

lekker maar heel makkelijk. Kip met groenten en rijst.

Hete kip in tomatensaus                  met                 Peultjes en broccoli      

           

Benodigdheden voor 3 personen                                             

                                   

400 gr kipfiletblokjes                                                 1.5 teentje knoflook         

2 theelepels sambal oelek                                         Maggie bouillonblokje

1.5 teentje knoflook                                                   GO-TAN wok -

6 eetlepels ketjap manis                                            essentials/teriyaki

blokje kipboullion                                                      500 gr broccoli

2 tomaatjes of 1 grote tomaat                                   150 gr peultjes

scheutje olie                                                                snufje nootmuskaat

bakmargarine                                                             olijfolie

 

 250 gr Rijst

Neem een ruime kom en kruimel het blokje kipbouillon hierin fijn .Snipper de knoflook erbij. Voeg daarna 4 eetlepels ketjap manis en de twee theelepels sambal erbij en vervolgens een klein scheutje olie. Roer dit tot een geheel en marineer hier de kip in. Laat de kip als je er tijd voor hebt een half uurtje staan voor je het bereidt. Zo kan het goed intrekken.

 

Doe de margarine in de pan en snijd hier de tomaat in fijn. roer het 1 minuutje op hoog vuur en doe de kip erbij en roer het verder. Zet de kip na 4 minuten op zacht vuur en laat het ongeveer 15 minuten onder af en toe roeren staan. Doe vervolgens nog twee eetlepels ketjap bij de kip en wat zout naar smaak en laat het geheel met gesloten deksel onder af en toe roeren ongeveer op zacht vuur staan.

 

Doe wat olijfolie in de pan en snpper hierin de knoflook fijn. Laat het heel even bakken maar de knoflook mag niet bruin kleuren. Kruimel vervolgens het maggiblokje fijn en doe de broccoliroosjes eerst in de pan en voeg Na 2 minuten roerbakken op heet vuur  de peultjes toe en roerbak het samen nog 4 a 5 minuten verder. Hierna 4 eetlepels woksaus toevoeg dit mag eventueel ook iets meer zijn. Breng het vervolgens op smaak met wat zout en een snufje nootmuskaat. Roerbak het geheel nog 3 minuten.  en klaar is je groente. Je kunt de peultjes of broccoli ook vervangen door spinazie.

 

De groenten en kip serveren met witte rijst.

 

EET SMAKELIJK!!!

 
Array
(
    [115953] => Array
        (
            [naam] => Ziet er goed uit
            [link] => 
            [reactie] => Daantje
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-05-13 17:27:07
            [react_date_changed] => 2005-05-13 17:27:07
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 101501
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => HCQSLXEY5ADYFMP
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 115953
            [editable] => 1
        )

    [115942] => Array
        (
            [naam] => Sannee
            [link] => 
            [reactie] => Heel lekker, ze heeft het al voor mij mogen koken en het was hemels :)
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-05-15 20:59:20
            [react_date_changed] => 2005-05-15 20:59:20
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 101501
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 2Z8H7Y3HK5ATYYY
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 115942
            [editable] => 1
        )

    [115938] => Array
        (
            [naam] => Hans
            [link] => 
            [reactie] => Op de foto ziet het er erruug lekker uit. Nu nog even uitproberen. 
            [afbeelding] => 0
            [spambot controle] => 
            [react_date] => 2005-05-16 19:54:11
            [react_date_changed] => 2005-05-16 19:54:11
            [react_page] => 0
            [react_user] => 19238
            [react_user_target] => 0
            [react_parent] => 101501
            [react_count_reads] => 
            [react_count_views] => 
            [react_confirmstring] => 42FRCE7SQV469QP
            [u_name] =>   
            [u_email] => antennerotterdam@users.antenne.exolog.nl
            [react_id] => 115938
            [editable] => 1
        )

)

Ziet er goed uit | 13 mei 2005

Daantje

Sannee | 15 mei 2005

Heel lekker, ze heeft het al voor mij mogen koken en het was hemels :)

Hans | 16 mei 2005

Op de foto ziet het er erruug lekker uit. Nu nog even uitproberen.


*

laat dit veld leeg

Tweets about "#rotterdam"