j | f | m | a | m | j | j | a | s | o | n | d |
1 | 6 | 10 | 14 | 19 | 23 | 27 | 32 | 36 | 40 | 45 | 49 |
2 | 7 | 11 | 15 | 20 | 24 | 28 | 33 | 37 | 41 | 46 | 50 |
3 | 8 | 12 | 16 | 21 | 25 | 29 | 34 | 38 | 42 | 47 | 51 |
4 | 9 | 13 | 17 | 22 | 26 | 30 | 35 | 39 | 43 | 48 | 52 |
5 | 18 | 31 | 44 |
Het basisidee van een Spritz is dat hij
* koud is (veel ijs)
* bitter (2 delen Aperol of Campari, de laatste is iets bitterder en sterker)
* bruist (aftoppen met bruisend water of helemaal geen water toevoegen en prosecco gebruiken ipv gewone witte wijn)
* witte wijn bevat (3 delen prosecco/witte wijn)
Voor de garnering gebruik je een part (bloed)sinaasappel, grapefruit of, vind ik zelf minder: olijf.
Het is een kwestie van zelf experimenteren met meer of minder bitter (verhouding 2 bitter op 3 wijn kan ook) en weinig of geen water, prosecco of andere wijn.
Dit is hoe ik hem nu maak:
* groot glas, veel ijs
* 3 delen prosecco
* 2 delen Campari
* part (bloed)sinaasappel
* roerstaafje erin