Deze maand presenteert de gemeente Rotterdam haar visie op de ruimtelijke ontwikkeling van Rotterdam tot 2030: de Stadsvisie. AIR en dS+V organiseren een debat, onder leiding van Felix Rottenberg.
Rotterdam zet in op het versterken van de economische structuur en het creëren van een aantrekkelijke woonstad. Door de keuze voor verdichting binnen het bestaand stedelijk gebied valt de opgave voor stedelijke ontwikkeling samen met de opgave voor stedelijke herstructurering. Daarmee is het van groot belang om vanuit de ruimtelijk-fysieke agenda voor de stad te zoeken naar verbindingen met sociale, economische en culturele opgaven.
Wat doet de stad en wat kan ze doen? Gaat het om faciliteren, goed reageren of zelfs initiëren? Volstaat de sterk fysiek-ruimtelijke oriëntatie van de ontwikkelingsvisie eigenlijk wel? En waar zijn bruggenhoofden naar economische, sociale en culturele opgaven noodzakelijk en waar kansrijk? Tilt de Stadsvisie de ambities van Rotterdam naar een hoger niveau, of zingt zij zich te veel los van het werkelijke profiel van de stad?
In gesprek met moderator Felix Rottenberg zet Astrid Sanson (directeur dS+V) het verhaal van de Stadsvisie uiteen. Dan volgt een debat met wethouders Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) en Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid), entrepreneurs Rudy Stroink (TCN Property Projects) en Henk de Bruijn (Havenbedrijf Rotterdam) en deskundigen Janny Rodermond (Stimuleringsfonds voor Architectuur) en Henk Oosterling (Filosoof en initiatiefnemer Rotterdam Vakmanstad).
Stadsvisie gemeente Rotterdam: www.rotterdam.nl
AIR-programma Rotterdam Vakmanstad: www.vakmanstad.nl
Op Archined heeft criticus Dirk van den Heuvel de Stadsvisie gerecenseerd.
Datum: woensdag 21 maart 2007
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Arminius, Museumpark 3, Rotterdam